Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Τουλάχιστον, αυτό λένε οι επιστήμονες και προειδοποιούν τους ξενύχτηδες να μην το ρίχνουν τόσο έξω.

Το πόσο πολύ κοιμόμαστε φαίνεται ότι επηρεάζει τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους και επιδρά όχι μόνο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, δηλαδή στις θερμίδες που προσλαμβάνουμε, αλλά και σε αυτές που καίει ο οργανισμός μας.

Οι ερευνητές από τα γερμανικά Πανεπιστήμια Tubingen και Lubeck καθώς και συνάδελφοί τους από το σουηδικό Πανεπιστήμιο της Uppsala μελέτησαν τις επιδράσεις της στέρησης ύπνου στην πείνα, στη φυσική δραστηριότητα και στις καύσεις του οργανισμού.

Ειδικά μάλιστα σε συνδυασμό με το ποτό, τα κιλά παίρνονται αρκετά εύκολα
Παρατήρησαν ότι η στέρηση ύπνου αυξάνει το αίσθημα της πείνας και τα επίπεδα της ορεξιογόνου ορμόνης γκρελίνης στο αίμα. Μάλιστα, όσο λιγότερες οι ώρες ύπνου, τόσο μεγαλύτερο το αίσθημα της πείνας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι «ξενύχτηδες» την επόμενη μέρα έκαναν λιγότερες καύσεις σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι η στέρηση ύπνου, πέραν του ότι αυξάνει την όρεξη για φαγητό, μειώνει και τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας, γεγονός που αποτελεί πρόσθετη απειλή για το σωματικό βάρος.

Έτσι, οι επιστήμονες λένε ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να προσπαθούν να κοιμούνται 7 με 8 ώρες ημερησίως ενώ τους συνιστούν να προτιμούν λευκό ή κόκκινο κρασί όταν βγαίνουν παρά αλκοολούχα δυνατά ποτά.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο.

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...