Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Πόσες φορές έχουμε εκφράσει την επιθυμία να ξαναγινόμασταν πάλι παιδιά!

Μέσα στο μυαλό μας – ως ενήλικες – η εικόνα της παιδικής αθωότητας, μοιάζει με μια ζωγραφιά από παιδικό χεράκι στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί κάθε χρώμα που υπάρχει σε ένα κουτάκι από ξυλομπογιές, με έναν κατακίτρινο γεμάτο φως ήλιο, έναν καταγάλανο ουρανό και ένα σπιτάκι με μια καμινάδα στη στέγη του που γύρω του υπάρχουν καταπράσινα δεντράκια και πολύχρωμα λουλούδια. Αυτή την αρμονική εικόνα μπορούμε να τη μεταφράσουμε εμείς οι μεγάλοι καθώς θυμόμαστε τη λαχτάρα και τη χαρά που νιώθαμε όταν μας έδιναν το χαρτί και τα χρώματα για να τη ζωγραφίσουμε. Τότε καταλαβαίνουμε ότι η παιδικά αθωότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τωρινή ευχή μας!

Πόσες φορές έχουμε εκφράσει την επιθυμία να ξαναγινόμασταν πάλι παιδιά! Το λέμε με μια αστείρευτη χαρά και μια υπερβολή που μας γεμίζει τη ψυχή με αγνά συναισθήματα, αθωότητα, αναμνήσεις με παιχνίδια χωρίς να νιώθουμε την ανάγκη ξεκούρασης , ανεμελιά και κυρίως αυτή την αγάπη που δεν μας άφηνε να δούμε τα άσχημα πρόσωπα και τις κακές προθέσεις των άλλων.

Όταν ξυπνάμε από αυτό το μαγικό όνειρο (γιατί σαν όνειρο θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια), επανερχόμαστε στη πραγματικότητα των Μεγάλων. Πραγματικότητα κυνική που δεν μπορούμε να αποφύγουμε γιατί τώρα στη ζωγραφιά μας έχουν εμφανισθεί, χωρίς τη θέλησή μας, χρώματα που δεν υπήρχαν στο κουτάκι με τις ξυλομπογιές μας και δεν ταιριάζουν καθόλου με την αρχική μας όμορφη ζωγραφιά. Έτσι, καταλαβαίνουμε ότι η ανεμελιά έχει αντικατασταθεί από την υπομονή και το άγχος του Αύριο. Τα παιχνίδια αντικαταστάθηκαν από τη λέξη διπλωματία και αυτή η αγάπη που ήταν τόσο αγνή, από τη καχυποψία. Βαθιά μέσα μας όμως, κάποιες στιγμές, αρνούμαστε να αντικαταστήσουμε τις παραπάνω δυνατές και αληθινές λέξεις με τις επίπονες για τη ψυχή μας έννοιες και έτσι παίρνουμε δύναμη, να ονειρευόμαστε και να ξαναζωγραφίζουμε.

Συνοψίζοντας, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η ζωγραφιά που δημιουργούσαμε όταν ήμασταν παιδιά, ίσως να μην ήταν μόνο ένα πρότυπο εικόνας που συνηθίζαμε να σχεδιάζουμε αλλά και η επιθυμία μας για να είναι η μετέπειτα ζωή μας γεμάτη φωτεινά χρώματα τα οποία έχουμε επιλέξει εμείς, τα έχουμε συνδυάσει εμείς και δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους χωρίς υπερβολές, ατέλειες, παράσιτα και περιθώρια με γκρίζο χρώμα..

googlareto.gr

 

 

Επικαιρότητα

IMAGE
Απροσπέλαστο Σήμερα 11 Οκτωβρίου Το Κέντρο Της Αθήνας
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι κινηθούν σήμερα στο...