Οκτωβρίου 17, 2018

Σχέσεις - Σεξ


Το φαγητό που θα κάνει την ερωτική σου διάθεση να χτυπήσει κόκκινο!
Το σεξ ενισχύεται με το φαγητό και πολλές φορές συνυπάρχει μαζί του. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να ανεβάσουν τη λίμπιντο και να σε οδηγήσουν μαζί με το σύντροφό σου στην κρεβατοκάμαρα πολύ πιο εύκολα από ότι φανταζόσουν.

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν προκειμένου η ερωτική διάθεση να χτυπήσει κόκκινο! Ένα ιδανικό ερωτικό γεύμα είναι κομμάτια χοιρινού με ριζότο λαχανικών ή πέννες με σολομό ή ριζότο με γαρίδες. Τα γεύματα αυτά θα ήταν ιδανικά γιατί οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν βιταμίνες Β1, Β3 και Β6 που παίζουν κύριο ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία.

Στο μενού που θα επιλέξεις πρόσθεσε μια σαλάτα που θα περιέχει πράσινα λαχανικά, κομματάκια ντομάτας, καρύδια και κουκουνάρι καθώς βέβαια και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να λυθούν οι όποιες.. εναπομείναντες αναστολές.

Σχέσεις - Σεξ

Ακόμα κι ο έρωτας δεν έχει μόνο μία ερμηνεία ούτε βιώνεται από όλους με τον ίδιο τρόπο.
Μπορεί ο έρωτας να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο; | vita.gr

Σύμφωνα με την wikipedia, ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων ή ζώων και συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή. Η αντίληψη του τι είναι έρωτας διαφέρει ανάμεσα στους λαούς. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο έρωτας ήταν ένα συναίσθημα άγριο ή απλό, χωρίς τίποτα το πνευματικό, και στρεφόταν γύρω από την εξωτερική ομορφιά της γυναίκας με τελικό σκοπό την ηδονή και την τεκνοποίηση. Με την έλευση του Χριστιανισμού, η θέση της γυναίκας βελτιώθηκε και σε πολλούς θρύλους της βόρειας Ευρώπης παρατηρείται ο λεγόμενος ιπποτικός έρωτας, Μετά το τέλος του Μεσαίωνα προήλθε ο ρομαντικός έρωτα και ο πλατωνικός έρωτας, η αγνή αγάπη που δεν αποσκοπεί στη σαρκική ηδονή΄.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει δηλαδή; Όπως το πάρει κανείς. Ακόμα κι ο έρωτας δεν έχει μόνο μία ερμηνεία ούτε βιώνεται από όλους με τον ίδιο τρόπο. Ο πλατωνικός δεν χρειάζεται σωματική έκφραση και ο ρωμαϊκός δεν χρειαζόταν κανένα βαθύτερο συναίσθημα. Και ξέρω ότι θα πείτε ότι έχουν περάσει και κάτι χιλιετίες από τότε, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Αν βρεθείς σε μία παρέα, ανεξαρτήτως φύλου, καθένας θα δώσει το δικό του ορισμό στο τι είναι έρωτας.

‘Το πάθος, η ένταση, η ακατανίκητη ανάγκη να καταβροχθίσεις τον άλλο, ακόμα και να του κάνεις κακό’ (εντάξει παιδιά ηρεμήστε έχουμε να πάμε και στη δουλειά το πρωί). ‘Έρωτας είναι να νιώθεις ασφάλεια, ηρεμία και ότι τίποτα δεν μπορεί να ταράξει αυτήν την όμορφη γαλήνη. ‘Έρωτας είναι να νιώθουν και οι δύο ακριβώς το ίδιο και να ζουν για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους χωρίς καν να ερωτηθούν’. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ερμηνείες που όλοι έχουμε βιώσει ή ακούσει κατά καιρούς και αυτό αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Αν το δούμε φροϋδικά και πάμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που ακόμα ανακαλύπταμε τον κόσμο και τον βλέπαμε μέσα από τα μάτια των γονιών μας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μία άβολη αλήθεια.Μεγαλώσαμε με ένα ζευγάρι που είχαμε και έχουμε ως πρότυπο και θεωρούμε νορμάλ ή αυτό που πρέπει να θεωρούμε ως έρωτα. Σε άλλους ανθρώπους λειτουργεί αντίστροφα και έχουν τους γονείς τους ως ζευγάρι προς αποφυγή. Δεν θέλουν να ζήσουν την ίδια ζωή. Παρόλα αυτά, όλοι αναπαράγουμε υποσυνείδητα αυτά που έχουμε δει σε εκείνους και απαιτούμε από τον άλλο αυτά που απαιτούσαμε από τους γονείς μας αλλά τελικά δεν παίρναμε.

Μία άλλη αλήθεια που ανακάλυψα μεγαλώνοντας είναι ότι, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ερωτευόμαστε το πρόσωπο αυτό καθεαυτό. Ερωτευόμαστε την προβολή που κάνουμε και την εικόνα που χτίζουμε πάνω του, ελπίζοντας ότι δεν θα μας διαψεύσει. Αλλά πάντα μας διαψεύδει γιατί στην πορεία ανακαλύπτουμε αυτές τις πλευρές που έχει και που δεν ήταν στο αρχικό μας πλάνο. Και είναι οκ. Αν καταφέρεις να συνεχίσεις να αγαπάς έναν άνθρωπο, έστω κι αν ‘θρυμματίζεται’ αυτό που έχεις οραματιστεί, δείχνει ότι δεν μιλάμε για ένα επιφανειακό συναίσθημα και ότι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει νόημα να εξιδανικεύεις ή να δημιουργείς αυτό που θέλεις στο μυαλό σου.

Περνάει τόσο γρήγορα ο έρωτας; Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Οι άνθρωποι που αρνούνται να δουν τα ελαττώματα του άλλου, χάνουν και το πάθος μετά από 6 μήνες. Εκείνοι όμως που βλέπουν τις πιο άβολες πλευρές, που αντιλαμβάνονται ότι η ένταση του έρωτα έχει να κάνει με την ένταση που του δίνεις εσύ και δεν περιμένουν θαύματα ή πυροτεχνήματα συνέχεια, μπορούν να παραμένουν ερωτευμένοι για χρόνια. Και κάπου εδώ έρχεται το κλισέ, που όμως είναι και αληθινό, ότι ο έρωτας έχει πολλούς παραλήπτες.

Αν δεν μπορείς να ερωτευτείς σε καθημερινή βάση, όλα τα όμορφα που συμβαίνουν γύρω σου, τότε πώς περιμένεις να μπεις στα άδυτα του έρωτα με έναν άνθρωπο; Ε;

Σχέσεις - Σεξ

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα από τη φύση μας. Η σχέση με τους άλλους ανθρώπους κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια, μας παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας και μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι αποτελούμε μέρος κάτι ευρύτερου εκτός από τον εαυτό μας. Μερικές φορές όμως, επιλέγουμε να οχυρωνόμαστε πίσω από ένα τείχος συναισθηματικής (ή σωματικής) απόστασης ακόμη και στις πιο στενές μας σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος μας συρρικνώνεται και δεν καταφέρνουμε να ζήσουμε τη ζωή μας με πληρότητα.

Η ενσυνειδητότητα μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τα «σημεία επιλογής» στις σχέσεις μας, όταν αποφασίσουμε να έρθουμε λίγο πιο κοντά με τους άλλους ακούγοντάς τους, επικοινωνώντας και ανοίγοντας την καρδιά μας.

Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Stephen Porges, όταν κοιτάζουμε κάποιον στα μάτια ενεργοποιείται το Κοινωνικό Νευρικό μας Σύστημα, το οποίο μας ανακουφίζει από το άγχος και δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς. Είναι δύσκολο να μην νιώσουμε οικειότητα και συναισθηματικά ευάλωτοι όταν κοιτάζουμε στα μάτια ενός άλλου – ακόμα κι αν είναι κάποιος ξένος.

Δοκιμάστε το!

Μπορεί να σας φανεί αστείο στην αρχή, αλλά η καρδιά σας θα μαλακώσει και θα νιώσετε μια ζεστασιά αγάπης να απλώνεται πριν καν το καταλάβετε.

Αφουγκραστείτε τους άλλους με όλες σας τις αισθήσεις
Υπάρχει διαφορά στο να ακούμε κάποιον και στο να τον αφουγκραζόμαστε όταν μας μιλάει. Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, παρατηρήσετε τη στάση και τη γλώσσα του σώματος του άλλου ατόμου. Συντονιστείτε με τον τόνο της φωνής του κι απορροφήστε το νόημα των λέξεών του. Προσπαθήστε να βάλετε στην άκρη τη δική σας απάντηση ενώ τον ακούτε να σας μιλάει. Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι μας ακούν με ενδιαφέρον, αισθανόμαστε ότι μας νοιάζονται και αυτό αυξάνει το αίσθημα της αμοιβαίας αγάπης και ισχυροποιεί το δέσιμό μας με τους άλλους.

Αγγίξτε τους άλλους
Επειδή ανήκουμε στην κατηγορία των θηλαστικών, η σωματική επαφή είναι απαραίτητη για την καλή μας γενική κατάσταση. Η περίφημη μελέτη που πραγματοποίησε ο Αμερικανός ψυχολόγος Harry Harlow με πιθήκους Ρέζους για τη στέρηση της μητρικής στοργής έδειξε ότι το άγγιγμα είναι κρίσιμης σημασίας τόσο ψυχολογικά όσο και συναισθηματικά για την ανάπτυξή μας. Το άγγιγμα αποτελεί τον βασικό τρόπο που επικοινωνούμε και νιώθουμε ασφάλεια, ενώ καταπραΰνει το νευρικό μας σύστημα, μας κάνει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και προκαλεί αγάπη και συμπάθεια. Αφιερώστε μια ημέρα για να πειραματιστείτε αγγίζοντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα ελαφρά (στην παλάμη, τον ώμο, το γόνατο, το χέρι) και παρατηρήστε τι θα συμβεί – ίσως νιώσετε μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας, συμπάθεια ή ίσως πιο ανοιχτοί απέναντι στους άλλους.

Δώστε αληθινές αγκαλιές
Πολύ λίγα πράγματα είναι καλύτερα από μια σφιχτή αγκαλιά. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι το αγκάλιασμα μειώνει την αρτηριακή πίεση, διώχνει τον φόβο, καταπραΰνει το άγχος και απελευθερώνει την ωκυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης». Ο ψυχολόγος Stan Tatkin αναφέρει ότι προκειμένου να εξισορροπήσει το νευρικό σύστημα, να αποφεύγονται οι καβγάδες και να νιώθουν περισσότερο δεμένοι μεταξύ τους, οι άνθρωποι πρέπει να αγκαλιάζονται μέχρι να χαλαρώσουν. Εσείς ποιόν θα αγκαλιάσετε σήμερα;

Δείξτε ενδιαφέρον

«Η ζωή είναι ρουτίνα και η ρουτίνα είναι η αντίσταση στο θαύμα»

Μία από τις βασικές αρχές της ενσυνειδητότητας είναι το ενδιαφέρον κι αν το εντάξουμε στις σχέσεις μας τις γεμίζουμε με ζεστασιά και εμπιστοσύνη. Συχνά πιστεύουμε ότι «γνωρίζουμε» κάποιον τόσο καλά ώστε μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του. Παρ’ όλο που αυτό μπορεί όντως να ισχύει μερικές φορές, μας εμποδίζει να δούμε καθαρά το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας. Αντιθέτως, απλώς βλέπουμε την εικόνα που έχουμε σχηματίσει γι’ αυτό. Προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί και να ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους σαν να τους συναντάτε για πρώτη φορά. Είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείτε από όσα θα ανακαλύψετε.

Βάλτε στόχους και εφαρμόστε τους
Τίποτα δεν καταστρέφει τις σχέσεις περισσότερο από το να κάνουμε σχέδια που τελικά ματαιώνονται. Κι όμως, υπάρχουν συχνά λόγοι που εξαιτίας τους δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας. Μερικές φορές έχουμε μια τάση να φορτωνόμαστε πολλά λέγοντας «ναι» σε σχέδια κι ευθύνες ενώ κατά βάθος δεν μπορούμε να τα αναλάβουμε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να αναλαμβάνετε μόνο ό,τι μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Εντοπίστε ποιοί άνθρωποι στη ζωή σας σας ρίχνουν ψυχολογικά και ποιοί σας ανεβάζουν και σας ενεργοποιούν. Στη συνέχεια, ανακαλύψτε αν και πώς μπορείτε να δουλέψετε τις σχέσεις σας με αυτούς τους ανθρώπους και να ενισχύσετε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την εκτίμηση. Οι σχέσεις μας ανθίζουν όταν αφιερώνουμε χρόνο στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ανακαλύψτε τις πραγματικές σας ανάγκες και τα πραγματικά σας συναισθήματα
Οι περισσότεροι από εμάς, κατά καιρούς έχουμε νιώσει ενοχές επειδή δεν ήμασταν ξεκάθαροι για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε ή επιθυμούμε. Αυτή η έμμεση μορφή επικοινωνίας σπανίως οδηγεί στο αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όλοι έχουμε τις ίδιες βασικές ανάγκες και οι πράξεις μας (σκόπιμες ή ακούσιες) είναι οι προσπάθειες που κάνουμε για να τις ικανοποιήσουμε. Όταν μαθαίνουμε πώς να εντοπίζουμε και να εκφράζουμε τις δικές μας ανάγκες με σαφήνεια, προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη κατανόηση, συμπόνια και ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους στη ζωή μας.

Να είστε ευγενικοί
Η καλοσύνη λειτουργεί σαν μαγνήτης. Όλοι θέλουν να συναναστρέφονται με ευγενικούς ανθρώπους επειδή νιώθουν ενδιαφέρον και ασφάλεια. Ο πανάρχαιος κανόνας «Να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται» ισχύει ακόμα και σήμερα. Είναι αμοιβαίο. Όταν φερόμαστε με καλοσύνη, όχι μόνο νιώθουμε εμείς καλύτερα, αλλά βοηθάμε και τους άλλους να αισθάνονται καλά. Έτσι, αυξάνονται οι ευκαιρίες για θετικές επαφές με τους άλλους, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στη δική μας υγεία και ευεξία.

Σκεφτείτε πριν μιλήσετε
Όλοι έχουμε νιώσει άβολα για κάτι που είπαμε ή κάναμε και ύστερα το μετανιώσαμε. Συμβαίνει αυτό. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις λέξεις και τις πράξεις μας. Δοκιμάστε το παρακάτω πείραμα για μια εβδομάδα: πριν μιλήσετε σε κάποιον, εξετάστε αν ισχύουν τα ακόλουθα: αυτό που θα πείτε είναι όντως αλήθεια, είναι χρήσιμο, είστε ο πιο κατάλληλος για να το πείτε, είναι αναγκαίο, είναι ευγενικό; Παρατηρήστε τον τρόπο που θα αλλάξει η επικοινωνία σας. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς ήταν ο κόσμος μας αν ο καθένας μας εφάρμοζε τη συγκεκριμένη μέθοδο λίγο περισσότερο.

Υιοθετήστε την άποψη «Όλοι είναι ακριβώς σαν κι εμένα»
Έρευνες που έχουν γίνει για το DNA αποκάλυψαν ότι ανεξαρτήτως από το φύλο, την εθνικότητα ή τη φυλή, οι άνθρωποι κατά 99,9% είναι ίδιοι. Αν θέλετε να ενισχύσετε περισσότερο τις σχέσεις σας με τους άλλους στη ζωή σας, αν μέσα στην ημέρα συναντήσετε κάποιον που θεωρείτε ότι είναι διαφορετικός από εσάς, πείτε σιωπηλά «Είναι ακριβώς όπως εγώ» και δείτε τι θα συμβεί. Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι όλοι μας επιθυμούμε τα ίδια πράγματα: να μας φροντίζουν, να μας καταλαβαίνουν και να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου.

Κάντε τη χαρά των άλλων και δική σας
Παρατηρήστε τις στιγμές που οι άλλοι φροντίζουν τον εαυτό τους, έχουν κάποια επιτυχία, κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας κάποιον στόχο ή απλώς η ημέρα τους πήγε καλά και προσπαθήστε να χαρείτε κι εσείς μαζί τους. Μερικές φορές η χαρά για την ευτυχία των άλλων προκύπτει φυσικά κι άλλες πάλι είναι κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε σκόπιμα. Αν έχετε το θάρρος, πείτε σε κάποιον «Έκανες πολύ καλή δουλειά» ή «Χαίρομαι πολύ για σένα». Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα χτίσετε ή θα ενδυναμώσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους, αλλά θα ενισχύσετε και τα δικά σας θετικά συναισθήματα.

Μια απλή πρόταση: Φτιάξτε τις σχέσεις σας με τους γύρω σας απομακρύνοντας οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία

Αν η οπτική επαφή, το άγγιγμα και ο τόνος της φωνής μας (προσωδία) μας βοηθά να χτίσουμε δεσμούς με τους γύρω μας, η τεχνολογία μας εμποδίζει. Αποσπά το βλέμμα, μειώνει την ανθρώπινη σωματική επαφή και μπορεί να μας δώσει μια αίσθηση επικοινωνίας που συχνά παραμένει επιφανειακή. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να βρείτε κάποια χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα κατά τα οποία δεν θα χρησιμοποιείτε κανένα τεχνολογικό μέσο προκειμένου να είστε σε εγρήγορση όσον αφορά τη διαχείριση των σχέσεών σας αλλά και για να δημιουργήσετε ισχυρότερους δεσμούς με τους άλλους στην καθημερινότητά σας.

Άρθρο των κλινικών ψυχολόγων Elisha Goldstein και Stefanie Goldstein

Mindful.org

Σχέσεις - Σεξ

Μια από τις μεγαλύτερες απορίες που έχουμε όλοι μας για το σεξ αφορά στο ζήτημα της διάρκειας. Ποτέ δεν ξέρουμε αν ο σύντροφος μας είναι ικανοποιημένος και πότε το ευχαριστιέται περισσότερο.

Μέχρι να βρούμε το θάρρος να τον ρωτήσουμε, μπορεί και να έχει πετάξει το πουλάκι. Ευτυχώς που υπάρχουν οι έρευνες.

Μήπως κρατάει πολύ; Μήπως είναι λίγο; Μήπως είχε δίκιο η Ντένη Μαρκορά που ήθελε ένα ποδοσφαιρικό ημίχρονο; Φτάνουν πια τα βασανιστικά ερωτήματα.

Το Lovely, μια εφαρμογή, μια εφαρμογή που ασχολείται με τα σεξουαλικά δεδομένα, συνέλεξε στοιχεία από 432 ζευγάρια και σχεδόν 2.000 άτομα με νυν ή πρώην συντρόφους, και κατέληξε ότι ο μέσος όρος διάρκειας του σεξ είναι χοντρικά στα 12 λεπτά.

Το Lovely φυσικά έπιασε μόνο την αμερικανική επικράτεια, οπότε δεν μπορούν να αναχθούν ευρύτερα συμπεράσματα. Τα 12 λεπτά πάντως μοιάζουν πολύ λίγος χρόνος, ιδίως αν σκεφτούμε ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον ένα 20λεπτο για να φτάσει στον οργασμό.

Είναι κι ένας σκέτος αριθμός που δεν αναφέρει τα ποιοτικά δεδομένα. Αν δηλαδή μιλάμε για 12 λεπτά μόνο της διείσδυσης, άρα υπάρχουν και μερικά λεπτά ακόμα που αφορούν στο στοματικό σεξ και τον ερεθισμό του/της συντρόφου πριν τη διείσδυση.

Πηγή: MensHealth.com

Σχέσεις - Σεξ

Οι καυγάδες που όλοι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε κάποια στιγμή

Ακόμα και τα καλύτερα ζευγάρια μαλώνουν πολλές φορές είτε για σοβαρούς είτε για ασόβαρους λόγους που δεν έχουν καμία σημασία. Όσο πιο σύντομα βέβαια κάποιος από τους δύο συνειδητοποιήσει πώς ο λόγος του τσακωμού είναι «χαζός» τόσο το καλύτερο. Προς το παρόν όμως νιώσε καλύτερα διαβάζοντας παρακάτω μία λίστα με τους «χαζούς» καυγάδες που πίστευες πως μόνο εσύ με το σύντροφο σου έχετε.

Τσακώνεστε για το που ή από πού θα φάτε.

Ο τσακωμός για το εάν μία ή ένας ηθοποιός είναι sexy και ελκυστικός.

Πάντα ο ένας από τους δύο θα θέλει να πετάξει κάποιο ρούχο από την γκαρνταρόμπα του άλλου.

Για το ποια είναι όντως η θερμοκρασία του δωματίου.

Πόσο νερό χρειάζεται μέσα η κατσαρόλα για να το βράσεις.

Οποιοσδήποτε καυγάς μπορεί να προκύψει αφού έχετε αργήσει να πάτε κάπου.

Ποιος έφαγε τα τελευταία chips, ή κομμάτι pizza.

Όταν κάποιος «κλέβει» τα σκεπάσματα και αφήνει τον άλλον ξεσκέπαστο.

Όταν ένας από τους δύο (κυρίως εσύ) δανείζεσαι τα ρούχα του για πιτζάμες και δεν έχει πλέον τι να φορέσει έξω.

Σχέσεις - Σεξ

 

 Έχω περάσει από αυτή τη φάση… να μη χτυπάει τηλέφωνο επί μήνες. Πήγαινα στα μπαρ μόνη, έφευγα μόνη, έβλεπα τις φίλες μου ζευγαρωμένες και αναρωτιόμουν γιατί; Είμαι άραγε τόσο άσχημη, τόσο ανίκανη να βρω έναν σύντροφο; Όχι, απλά ήμουν κολλημένη, το σκεφτόμουν συνέχεια, η αυτοπεποίθησή μου είχε πέσει στα πατώματα και όλο αυτό γινόταν ένας φαύλος κύκλος. Μετά από τόση αναμονή για τον κύριο τέλειο και αφού συνειδητοποίησα τα λάθη μου, μπορώ να σου πω γιατί είναι λάθος να περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο και πώς μπορείς να βρεις σύντροφο βγαίνοντας από το τέλμα της μοναξιάς.

Από τη Νανά Χατζή

Βγάλ’ το εντελώς από το μυαλό σου:

Το ότι περιμένεις κάτι στη ζωή σου και δεν έρχεται, δεν πρέπει να σε κάνει να παραλύεις. Μια στείρα αναμονή, δεν είναι καθόλου δημιουργική και δεν φέρνει αποτέλεσμα. Όσο περιμένεις κάτι, εννοείται ότι δεν έρχεται. Όταν το βγάλεις από το μυαλό σου και κάνεις focus σε άλλα πράγματα, μόνο τότε προκύπτει. Είναι αυτό που ισχύει με τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν. Μόλις χαλαρώσουν και το βγάλουν από το μυαλό τους… ως εκ θαύματος γίνεται!

Βρες τη χαρά σε άλλες δραστηριότητες:

Το να πηγαίνεις στα μπαρ (όπως έκανα εγώ) και να περιμένεις κάποιος να σε πλησιάσει και να μην γίνεται τίποτε δεν μπορεί να συμπαρασύρει αρνητικά όλη σου τη διάθεση. Ξεκίνα τένις, ιστιοπλοΐα, τρέξιμο, κολύμπα στη θάλασσα. Θυμήσου τι σε κάνει χαρούμενη και κυνήγα το. Ξεδίπλωσε την προσωπικότητά σου σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν και μην κάνεις focus μόνο σε αυτό που σου λείπει.

Στο κούτελό σου γράφει I do:

Όταν δείχνεις απελπισμένα ότι θέλεις να κάνεις σχέση, τα αγόρια τρομάζουν ότι θα κρεμαστείς επάνω τους και δεν σε πλησιάζουν. Το μυρίζονται σαν λαγωνικά και στρίβουν.

Φταίνε και τα αγόρια:

Ένα πάρα πολύ σημαντικός λόγος που δεν έχεις σχέση… είναι διότι οι άντρες στην Ελλάδα δεν πλησιάζουν πλέον τις γυναίκες. Όχι τώρα που είναι αγχωμένοι με την κατάσταση, αλλά λόγω νοοτροπίας και μπλαζέ βαρεμάρας. Αν πας ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στη…

Φταίνε και τα αγόρια:

Ένα πάρα πολύ σημαντικός λόγος που δεν έχεις σχέση… είναι διότι οι άντρες στην Ελλάδα δεν πλησιάζουν πλέον τις γυναίκες. Όχι τώρα που είναι αγχωμένοι με την κατάσταση, αλλά λόγω νοοτροπίας και μπλαζέ βαρεμάρας. Αν πας ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, θα δεις πως οι άντρες σε πλησιάζουν και σου μιλάνε χωρίς να σε ξέρουν, πως σου ζητάνε να βγείτε ραντεβού, να χορέψετε, να σε κεράσουν ένα ποτό. Εμείς αυτά τα έχουμε ξεχάσει…

Ασχολήσου με τη δουλειά σου:

Τις εποχές που είμαστε μόνες, η εργασία (αν έχεις) είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Η χαρά μιας επαγγελματικής επιτυχίας, έστω μιας μικρής νίκης στη δουλειά θα δώσει φτερά στην αυτοπεποίθησή σου.
Μην ξεχνάς τους φίλους σου: Αν έχεις βαρεθεί να βγαίνεις συνέχεια με φίλες, τότε δοκίμασε με φίλους και πού ξέρεις, μπορεί ανάμεσά τους και να κρύβεται κάποιος που έχει ενδιαφέρον.
Οργάνωσε καλά τα οικονομικά σου και μη στηρίζεσαι σε κανέναν: Είναι μέγα λάθος αυτό που κάνουν πολλές κοπέλες να περιμένουν τον ευκατάστατο σύζυγό να τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Τέλειωσε τις σπουδές σου , προσπάθησε να βρεις δουλειά, οργανώσου μόνη σου και κάνε τα κουμάντα σου. Αν έχεις μάθει να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και να μην εξαρτάσαι από κανέναν αυτό είναι η καλύτερη επένδυση, το μεγαλύτερο εφόδιο στη ζωή.
Σιγά τα λάχανα: Δεν είναι ανάγκη να το παίρνεις όλο τόσο σοβαρά γιατί θα δεις ότι και οι κοπέλες που έχουν συζύγους και συντρόφους μέσα σε ένα δυο χρόνια τους βαριούνται και θέλουν να τους ξεφορτωθούν.

Μην πιστεύεις αυτά που βλέπεις: Το ότι οι φίλες σου κάνουν τις ευτυχισμένες, κάνουν παιδιά, παντρεύονται ή βγαίνουν ραντεβού δεν σημαίνει ότι περνάνε και καλά ή ότι θα ζήσουν καλά. Όλο αυτό που βλέπεις δεν είναι πάντα αληθινό και η καθεμία μέσα της ξέρεις τι προβλήματα έχει. Μη ζηλεύεις κανένα και προχώρησε στο χτίσιμο της δικής σου μοναδικής ευτυχίας.
H απόλυτη αλήθεια είναι η εξής: Στην αρχή φαίνονται όλα τέλεια και είναι. Μετά από ένα δυο χρόνια συμβίωσης πέφτουν οι μάσκες και ανακαλύπτεις ότι ο πρίγκιπας είναι σκέτος βάτραχος γιατί είναι τελικά τεμπέλης, λίγος βαρετός, μαμάκιας, προβληματικός, κοιτάει άλλες, σου μιλάει άσχημα, δεν σε εκτιμάει, δεν θέλει να δεσμευτεί, πίνει και παραφέρεται κλπ. κλπ . Σε περίπτωση που σου βγει μια χαρά παιδί, σε κοιτάζει στα μάτια και σε λατρεύει τότε βαριέσαι, χασμουριέσαι, και θέλεις να τα βροντήξεις εσύ!
Φτιάξε πολύ καλά τη ζωή σου χωρίς εκείνον: Έτσι όταν έρθει δεν θα είναι ο σωτήρας σου, αλλά απλά ένα συν στη ζωή σου!

Σχέσεις - Σεξ

Μερικά σαββατοκύριακα δεν θες να βγεις έξω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μιζεριάσεις στον καναπέ.

 

Τα σαββατοκύριακα συνήθως προσπαθούμε να πετάξουμε από πάνω μας το στρες και την κούραση της εβδομάδας που πέρασε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με μια ωραία βόλτα. Με ένα θέατρο. Με ένα ποτό στο μπαρ. Με ένα ραντεβού. Είναι μεγάλη λίστα, αυτή η πόλη προσφέρει άπειρα πράγματα να κάνεις τα σαββατοκύριακά σου.

Μερικά σαββατοκύριακα, όμως, θες να κάτσεις στο σπίτι. Κι εμείς θα σου πούμε πώς να περάσεις τέλεια.

*Κάλεσε φίλους για να αράξετε. Και να φάτε. Και να κάνετε ό,τι θα μπορούσατε να κάνετε, οπουδήποτε αλλού, με την διαφορά ότι εσύ δεν θα χρειαστεί να βγάλεις τις πιτζάμες σου. Για την ακρίβεια, δεν είστε ποτέ αρκετά μεγάλοι για πιτζάμα πάρτι. Δεν σταματάμε τα πιτζάμα πάρτι επειδή μεγαλώνουμε· μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε τα πιτζάμα πάρτι.

*Κάψου στο Netflix. Επειδή μπορείς. Και επειδή κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις.

*Παρομοίως, κάψου στα video games. Είτε single-player, είτε online, είτε σοβαρά και έργα τέχνης και με βαθιά υπόθεση, είτε Fortnite.

*Μια πιθανότητα για να περάσεις τέλεια και να μην βγεις από το σπίτι είναι να κάνεις σεξ. Εντάξει, σεξ όλη μέρα κάπως δύσκολο. Στα διαλείμματα μπορείτε να τρώτε. Αυτό βέβαια συνεπάγεται να έχεις άτομο που να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, και επίσης να τραβηχτεί μέχρι το σπίτι σου. Επειδή δεν θες μόνο εσύ να το ζήσεις εσώκλειστος.

*Τα Σάββατα γενικά είναι καλή μέρα για brunch, οπότε μπορείς να κάνεις brunch στο σπίτι. Και όλοι ξέρουμε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του brunch είναι οι ελαφριές, αλκοολούχες επιλογές. Βασικά σου λέμε ότι μπορείς να αρχίσεις το ποτό από το πρωί επειδή κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει.

*Μαγείρεψε κάτι. Μαγείρεψε για όλη την εβδομάδα. Αν αυτό σου ακούγεται περισσότερο σαν δουλειά, παρά σαν χαλαρωτική διασκέδαση, τότε μην το κάνεις. Αλλά αν σου αρέσει η μαγειρική, το σαββατιάτικο meal prep για τις επόμενες μέρες είναι τέλειο.

*Παρομοίως, κάτι που ομολογουμένως είναι δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει είναι η καθαριότητα. Δεν περίμενες να σου προτείνουμε σοβαρά δέκα διαφορετικούς τρόπους να πιάσεις αράχνες στον καναπέ, σωστά; Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, και ξεκίνα να καθαρίζεις. Σίγουρα, θα σου πάρει δυο-τρεις ώρες περισσότερο από το κανονικό επειδή στα ενδιάμεσα θα χορεύεις, αλλά η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.

*Η άλλη μισή αρχοντιά, κατά την γνώμη μας, είναι να βλέπεις ανθρώπους να περνάνε χάλια και να τρέφεσαι από το schadenfreude. Συνεπώς (αφού καθαρίσεις το σπίτι, σε βλέπουμε), λιώσε στην trash tv. Ευτυχώς για εσένα, περίπου το 80% της ελληνικής τηλεόρασης αυτή τη στιγμή είναι το θλιβερότερο trash, οπότε εσύ θα περάσεις τέλεια.

*Πέσε σε μία μεγάλη κουνελότρυπα με links. Το ίντερνετ είναι πολύ έξυπνο και μπορεί να προβλέψει τι θες να δεις και να διαβάσεις και να ακούσεις μετά. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα από τα related άρθρα μας από κάτω. Και μετά να προχωρήσεις σε χειρότερα, πιο επικίνδυνα βάθη.

in2life.gr

Σχέσεις - Σεξ

Είστε έτοιμοι να μάθετε πως μπορείτε να πείτε “αντίο” σε μία σχέση; Η Ψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου σας δίνει τις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ότι η σχέση σας δεν προχωράει πια…
Η διαδικασία του χωρισμού μπαίνει σε λειτουργία από τη στιγμή που συνάψουμε σχέση με κάποιον. Εν δυνάμει, λοιπόν, όλες οι σχέσεις περιέχουν μέσα την πιθανότητα χωρισμού. Αυτή η πιθανότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Το ζευγάρι διανύει την περίοδο εξιδανίκευσης, την ψευδαίσθηση του “για πάντα”, τη γαλήνη και την ηρεμία πως όλα θα πηγαίνουν καλά.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η περίοδος είναι σημαντικό να βιωθεί στο έπακρο, καθώς έτσι έρχεται το ζευγάρι πιο κοντά, δημιουργείται οικειότητα, η σχέση αρχίζει να παίρνει μορφή. Παράλληλα όμως, αυτή η περίοδος είναι υπεύθυνη για την μετέπειτα εξέλιξη και πορεία.

Είναι η περίοδος “κατασκευής προσδοκιών”. Προσδοκίες που ακουμπάει ο ένας σύντροφος πάνω στον άλλον και η πεποίθηση πως αυτές οι προσδοκίες θα ικανοποιούνται μία ζωή και η απογοήτευση δεν θα μας αγγίξει ποτέ.

Και η σχέση κάπως έτσι προχωράει. Με προσδοκίες που εκδηλώθηκαν, που θεωρήθηκαν δεδομένες να υπάρχουν, με συντρόφους που μόλις τους αγγίξει η πρώτη σκέψη χωρισμού, απομακρύνονται για να μη λύσουν το πρόβλημα, κάποιοι άλλοι παντρεύονται για να θάψουν την απογοήτευση κάτω από τον γάμο και στην χειρότερη μπορεί να υπάρξει και ο ερχομός ενός παιδιού “για να σώσει τον γάμο”.

Τα κακά νέα είναι πως με κανέναν από τους τρείς παραπάνω τρόπους δεν λύνεται το πρόβλημα και η ιδέα του χωρισμού παύει να ‘’κοιμάται’’ πια. Πολλά ζευγάρια προσεγγίζουν το γραφείο του ψυχολόγου με σκοπό είτε να σώσουν τον γάμο τους είτε να βρουν έναν ένθερμο υποστηρικτή της ιδέας του χωρισμού τους. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που ο ψυχολόγος χρησιμοποιείται και ως διαιτητής των συγκρούσεων ανάμεσα στο ζευγάρι.

Πριν οδηγηθεί ο κάθε σύντροφος σε σκέψεις του πως να σώσει τη σχέση ή να βγει αλώβητος από αυτήν, χρειάζεται να αναλογιστεί όλα εκείνα που οδήγησαν το “μαζί” στην απομάκρυνση, στην έλλειψη κατανόησης και στη δυσλειτουργική επικοινωνία.

Για να βρεις όλα εκείνα τα γιατί που οδήγησαν με επιτυχία στην ιδέα του χωρισμού, οφείλεις να θέσεις στον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις:

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι είναι προτεραιότητα ο χρόνος με τον σύντροφό σου;

-Πόσο συχνά εκφράζεις τον θαυμασμό σου προς τον σύντροφό σου για όλα αυτά που καταφέρνει;

-Όταν βγαίνετε μαζί έξω ή καθόσαστε στον καναπέ το βράδυ, πόση ώρα αφιερώνεις στο κινητό σου χωρίς να ανταλλάξεις ούτε μία κουβέντα με τον σύντροφό σου;

-Θα σε ενοχλούσε αν στο κρεβάτι κάθε βράδυ πήγαινες μόνος ή ακόμα και αν κοιμόσασταν σε χωριστά κρεβάτια με τον σύντροφό σου;

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που υποστήριξες τον σύντροφό σου μπροστά στα παιδιά σου;

-Πόσο σημαντική σου είναι η αφή και το χάδι μέσα στη ημέρα; Αγκαλιάζεις πρώτος τον σύντροφό σου ή περιμένεις να σε αγκαλιάσει αυτός;

-Ποια θέματα συνήθιζες να συζητάς παλιότερα με τον σύντροφό σου που πλέον δεν τα συζητάς;

-Ποια στιγμή ένιωσες να σε αγαπάει περισσότερο ο σύντροφός σου; Ποια στιγμή ένιωσες να τον αγαπάς εσύ πιο πολύ;

-Ποια εικόνα ζευγαριού λαμβάνουν οι φίλοι ή οι συγγενείς σας; Πως θα περιέγραφαν τη σχέση σας;

Αφού τα απαντήσεις όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα σου γεννηθούν νέα ερωτήματα. Ερωτήματα που δεν θα χωράνε αμφιβολίες στο ποιος από τους δύο φταίει. Γιατί πάντα φταίνε και οι δύο. Φταίνε εκείνες οι φορές που γύρισες κουρασμένη από τη δουλειά και δεν είχες όρεξη να ανταλλάξεις κουβέντα.

Εκείνες οι φορές που στην αγκαλιά σου δεν χωρούσε ο σύντροφός σου, γιατί τη θέση του είχαν πάρει το λάπτοπ και το κινητό. Εκείνες οι φορές που δεν σε πείραξε αν θα κοιμηθείτε χώρια, ο ένας στον καναπές και ο άλλος στο κρεβάτι. Όλες εκείνες τις φορές που τα ζεστά σας συναισθήματα κρύφτηκαν πίσω από νευρά, θυμό, γκρίνια.

Εκείνες τις φορές που επέλεξες να φωνάξεις ή επέλεξες να σιωπήσεις και να απομακρυνθείς. Αυτές οι στιγμές κοστίζουν σε μία σχέση.

Απάντησε στα ερωτήματα αυτά και προσπάθησε να το πάρεις από την αρχή. Αλλά μαζί, όχι μόνος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πλησιάσεις στον χωρισμό. Άλλοι τόσοι υπάρχουν για να ενδυναμώσεις όλα εκείνα που κάποτε οδήγησαν το δύο στο να γίνει ένα. Στις ανθρώπινες σχέσεις δεν χωράει το “δεν ταιριάξαμε’’, αλλά το “δεν προσπαθήσαμε αρκετά’’. Βεβαιώσου πως προσπάθησες πριν αποχωρήσεις.

Σχέσεις - Σεξ

Οι γυναίκες δεν είναι τόσο μυστήρια πλάσματα όσο φαντάζεστε. Είναι απλοί άνθρωποι με στάνταρ μοτίβα.

 

Η αλήθεια να λέγεται: Κάποιες φορές είναι καλύτερα να πεις ένα αθώο ψεματάκι. Ο άντρας προκειμένου να αποφύγει το διακύβευμα της αλήθειας στην ερώτηση «Ταιριάζουν αυτά τα δύο μεταξύ τους;» Θα προτιμήσει να ακολουθήσει το σκοτεινό μονοπάτι του ψεύδους.

Δεν είναι κακό, γλιτώνει και τη γυναίκα από το ξεροστάλιασμα μπροστά από την ντουλάπα της. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες ξέρουν ότι αυτά που φόρεσαν δεν ταιριάζουν, αλλά χρειάζονται την αθώα αντρική ματιά να τις βγάλει από αυτό το μαρτύριο. Επομένως, και οι δύο νικάνε, και οι δύο είναι ευτυχισμένοι.

Αυτό συμβαίνει και από την πλευρά της γυναίκας. Κάποιες φορές πρέπει να πει ψέματα. Είναι σωστό; Είναι λάθος;

Αυτό εξαρτάται από την ηθική του κάθε ζευγαριού, εμείς απλώς πρέπει να παρουσιάσουμε τα ψεματάκια.

Ψεματάκι Νο1
«Έχω κοιμηθεί με [συμπλήρωσε αριθμό, συνήθως λέγεται το 3, το 7 ή το 10] άντρες.»
Ξεκινάμε δυναμικά με το πιο αθώο ψέμα. Πριν επιτεθείς στην οθόνη σου, επειδή δε συμφωνείς με το «αθώο», να τονίσουμε ότι η ερώτηση «Με πόσους έχεις πάει», έχει ξεχαστεί από τη δεκαετία του 90. Και από τότε έχουν περάσει δύο δεκαετίες, όχι μία, δύο. Έπειτα, σπάνια μία γυναίκα θα κάνει αυτήν την ερώτηση, γιατί να την κάνει ένας άντρας;
Έστω λοιπόν ότι είστε και οι δύο παραδοσιακοί τύποι. Αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες να σου πει την αλήθεια, ασ’τη να μιλήσει πρώτη.

Ψεματάκι Νο2
«Ησουν πολύ καλός» ή «Ναι, ικανοποιήθηκα»
Κάποιες φορές μπορεί να τύχει η γυναίκα να μην ήρθε ποτέ σε οργασμό στο σεξ και να προσποιήθηκε. Παρά τις φωνές και τα αγκομαχητά που μπήκε στον κόπο «να σου παίξει λίγο», θα τη ρωτήσεις αν της άρεσε. Δηλαδή μετά από αυτήν την εκπληκτική ερμηνεία, τι περιμένεις να ακούσεις; Όχι;
Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποικίλλουν. Ίσως απλά έτυχε και δεν είχε όρεξη εκείνη τη μέρα. Ίσως ντρέπεται να το συζητήσετε και να προτιμά να μη μιλήσει ποτέ γι’ αυτό. Πάντως το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου θα το ακούσεις.

Ψεματάκι Νο3
«Είμαι [συνήθως γύρω στο 60] κιλά»
Δεν το λέει επειδή θέλει να το ακούσεις εσύ, αλλά για να το ακούσεις αυτή. Σαν τις κασέτες αυτοβελτίωσης. Σαν τα παντελόνια που αγοράζει δύο νούμερα μικρότερα για να αδυνατίσει και να της κάνουν. Είναι η Μαρία, είναι καλά και είναι μια γοητευτική γυναίκα που ζυγίζει 55 κιλά.

Ψεματάκι Νο4
«Εννοείται να ξαναβγούμε»
Έστω ότι βγήκατε ραντεβού και στο τέλος της βραδιάς της λες με ενθουσιασμό: «Να τα ξαναπούμε!». Αν δεν της άρεσες, είναι πιθανό να σε βλέπει σαν ένα χαζό ή ζωηρό ή καημένο κουτάβι. Και πώς να στεναχωρηθείς με ένα κουτάβι; Φήμες λένε ότι έχουν προσπαθήσει πολλές γυναίκες να πουν την αλήθεια εκείνη την ώρα, ανεπιτυχώς.

Ψεματάκι Νο5
«Θα έιμαι έτοιμη σε 3 λεπτά»
Δεν χρειάζονται συστάσεις για το πιο γνωστό ψέμα των εποχών. Ναι, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά συμβαίνει. Έχει συμβεί σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο. Η καθυστέρηση ποικίλλει, μπορεί να κάνει άλλα 10 λεπτά μέχρι και μισή ώρα

Ψέματα Νο6
«Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς/ποιος είναι αυτός που σχολίασε τη φώτο μου/αν είναι σωστή αυτή η μεταρρύθμιση»
Οι γυναίκες ξέρουν πού θα πάει η κουβέντα αν απαντήσουν, οπότε προτιμούν να απαντήσουν ΔΞ/ΔΑ. Να θυμάσαι, οι γυναίκες καθορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ψεματάκι Νο7
«Μμμμ, νόστιμο!»
Κάτι μαγείρεψες, της έδωσες να δοκιμάσει, συνοφρυώθηκε και αναφώνησε την παραπάνω φράση. Δεν της άρεσε και σ’το λέει για να μην σε αποκαρδιώσει και είναι πάντα καταδικασμένη να μαγειρεύει/

Ψεματάκι Νο8
«Δεν έχω τίποτα»
Κάτι έχει, αλλά δεν έχει καταλήξει αν είναι τόσο επιλήψιμο όσο πάει να το παρουσιάσει. Αλλιώς θα είχε ήδη αρχίσει να τσακώνεται. Δεν θέλει να τη ρωτήσεις τι έχει, θέλει απλά συμπαράσταση. Παρ’ τη μια αγκαλιά και θα το ξεχάσει. Αν αρνηθεί την αγκαλιά, φτιάξ’της μία κούπα ζεστή σοκολάτα. Αν τσινίσει, ασ’τη να σκάσει. Αν θέλει ώριμη αντιμετώπιση, ας συμπεριφερθεί και αυτή ώριμα.

Ψεματάκι Νο9
«Το είχε σε έκπτωση»
Δεν ήταν ποτέ σε έκπτωση, είναι σίγουρα καινούρια κολεξιόν και όσο αυξάνεται η ένταση, τόσο αυξάνεται και το ποσοστό του μισθού της που έδωσε για να το αγοράσει.

Σχέσεις - Σεξ


Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή! -. Mahatma Gandhi

Αγάπη! Το συναίσθημα που έχουν υμνήσει οι περισσότεροι ποιητές, έχουν χρησιμοποιήσει οι πιο διάσημοι συγγραφείς για να ντύσουν με αυτό τις πιο σπουδαίες ιστορίες τους. Είναι ένα συναίσθημα ικανό να σε συνεπάρει, να σε τραβήξει από τη γήινη απτή πραγματικότητα και να σε ανεβάσει σε άλλο επίπεδο.

Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη στη ζωή μας. Όμως γιατί για κάποιους μοιάζει τόσο δύσκολο να βρουν την αληθινή αγάπη;

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις. Είναι κάτι που σε βρίσκει, λέει η Loretta Young. Αν κάτι τέτοιο ισχύει σημαίνει ότι δεν είναι όλοι προορισμένοι να βρουν την αγάπη;

Θα συμφωνήσω με την Young. Η αγάπη σε βρίσκει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να την κρατήσεις. Ή φυσικά να τη σκορπίσεις από εδώ και από εκεί σαν ένα μπουκέτο από μαραμένα ροδοπέταλα. Και εσύ μένεις εκεί κλείνοντας σφικτά το παλτό σου για να καλύψεις τον πόνο από μια ακόμα απώλεια. Μόνος. Να τα κοιτάς να φεύγουν μακριά, σχεδόν χορεύοντας μέσα στον άνεμο, με την ψυχρή του ανάσα μαχαίρι στην καρδιά σου.

Αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ξανά και ξανά μέσα στη ζωή σου, κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές σου είναι γνωστή. Και είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να αλλάξεις.

Εμμονή
Όταν ο άλλος γίνεται ο πυρήνας της ζωής σου, έχεις κάνει το πρώτο βήμα που θα σε οδηγήσει στη μοναξιά. Το κέντρο της ζωή σου πρέπει να είσαι εσύ. Όχι με την έννοια του να μη δείχνεις το ενδιαφέρον σου και την αγάπη σου. Αλλά να μην κρέμεσαι από τον άλλο. Γιατί όσο πιο ασφυκτικά πας να κλείσεις το κλοιό, τόσο αυτός που έχεις απέναντί σου θα έχει την τάση να απομακρύνεται.

Μομφή
αρνητική-κριτική-και-υγεία

Φταίει ο άλλος; Μπορεί. Πόσο σίγουρα μπορείς να πεις ότι εσύ δεν έχει κάνει λάθη; Είναι εύκολο να κρίνουμε και να κατηγορούμε τους άλλους. Το δύσκολο είναι να στρέψουμε το φως στον εαυτό μας και να δούμε: μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε;

Εξιδανίκευση
Κλείνεις τα μάτια στα ελαττώματά του. Τον ανεβάζεις στο βάθρο και τον κάνεις να νιώθει απόλυτη ανάγκη και σιγουριά. Δεν είναι κακό να θαυμάζεις κάποιον. Θα πρέπει ωστόσο να σε θαυμάζει και αυτός.

Θυματοποίηση
Είτε το θύμα είσαι εσύ είτε ο άλλος χάνεται η ισορροπία. Και χωρίς ισορροπία δεν υπάρχει αγάπη.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin