Μαρτίου 19, 2018

Σχέσεις - Σεξ

«Aς προσέχουν οι άνδρες να μην είναι τόσο “ενοχλητικοί” για τις γυναίκες τους, ώστε να ζήσουν οι ίδιοι περισσότερο…»

Ποια επίδραση έχει ο γάμος στη μακροζωία; Πολλοί λένε: «Παντρέψου για να ζήσεις πολλά χρόνια». Αλλά είναι έτσι τα πράγματα;

O Δρ Χάουαρντ Φρίντμαν, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας και συγγραφέας του βιβλίου «Το πρότζεκτ της μακροζωίας», υπήρξε επικεφαλής μιας μακροχρόνιας έρευνας που ξεκίνησε το 1921 από τον ψυχολόγο Λιούις Τέρμαν και συνεχίστηκε από τον ίδιο. Στη μελέτη αυτή παρακολουθήθηκε η ζωή 1500 ατόμων, από την παιδική ηλικία έως τα γεράματα, και μελετήθηκαν διάφοροι παράγοντες μακροζωίας.

Στα συμπεράσματά του σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις έχουμε, ήδη, αναφερθεί. Σχετικά με τον γάμο, τα συμπεράσματα ήταν διαφορετικά για άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες ένας καλός γάμος, ένας γάμος μέσα στον οποίο είναι καλά προσαρμοσμένοι, φαίνεται να προάγει την υγεία και τη μακροζωία τους. Το διαζύγιο φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά περισσότερο τους άνδρες.

Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν, ή χώρισαν, ή χήρεψαν, συχνά φαίνεται να ζουν καλά έως πολύ καλά. Φαίνεται ότι, όταν οι γυναίκες «ξεφορτώνονται» τους ενοχλητικούς συζύγους, είναι πιο υγιείς. Αντίθετα, οι άνδρες που χωρίζουν και μένουν μόνοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόωρη θνησιμότητα. Γι’ αυτό, ας προσέχουν οι άνδρες να μην είναι τόσο «ενοχλητικοί» για τις γυναίκες τους, ώστε να ζήσουν οι ίδιοι περισσότερο…

Είναι γνωστά τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τις γυναίκες που χώρισαν ή έμειναν χήρες. Αυτό μερικές φορές καταλήγει και σε ακραίες απόψεις όπως αυτή της Σκωτσέζας Τζέσι Γκάλαν που στα 109 της χρόνια έδωσε τη συμβουλή: «Μην παντρευτείτε ποτέ για να ζήσετε πολλά χρόνια».

Όλα λοιπόν, εξαρτώνται από την ποιότητα της σχέσης των συζύγων. Όταν το ζευγάρι βρίσκεται σε συνεχείς συγκρούσεις και δεν υπάρχει στοργή μεταξύ τους, τα άτομα είναι λιγότερο ευτυχισμένα απ’ αυτά που δεν έχουν παντρευτεί. Ήδη έχουμε αναφερθεί για το πόσο δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας τα αρνητικά συναισθήματα.

Η μοναξιά φαίνεται ότι είναι επίσης τοξική. Από την εν λόγω έρευνα βρέθηκε ότι οι απομονωμένοι άνθρωποι (ακόμη και μέσα σ’ έναν γάμο) είχαν χειρότερη υγεία, ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι, η δραστηριότητα του μυαλού τους ήταν πιο υποβαθμισμένη και έζησαν λιγότερο. Ο σωματικός πόνος τους καταβάλλει και ψυχικά.

Αντίθετα, ένας γάμος με αμοιβαία αγάπη και φροντίδα μεταξύ των συζύγων αλλά και των μελών της οικογένειας συνδέεται με καλύτερη υγεία, χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας και μακροζωία.

Αυτά και άλλα πολλά μυστικά μακροζωίας μπορείτε να μάθετε από το βιβλίο της Ρούλας Γκόλιου με τίτλο «Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Eκδόσεις Ιβίσκος

http://enallaktikidrasi.com

Σχέσεις - Σεξ

Οι άνθρωποι είναι «υπερβολικά αισιόδοξοι» για το μέλλον τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία ζει σε μία μαζική ψευδαίσθηση
Αισθάνεστε κι εσείς πως τα πράγματα μόνο καλύτερα θα γίνονται; Ότι όσο μεγαλώνετε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε; Μία αρκετά απαισιόδοξη έρευνα του γνωστού οικονομολόγου Άνγκους Ντίτον του Πανεπιστημίου του Πρίνστον έρχεται να σας... χαλάσει τα όνειρα.


Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει σε μια μαζική ψευδαίσθηση πως η ευτυχία είναι ανάλογη της ηλικίας, με αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά «αισιόδοξοι» για το μέλλον τους, ενώ στην πραγματικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις όσο μεγαλώνουν είναι λιγότερο ευτυχισμένοι.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup ζήτησε από τους συμμετέχοντες σε 166 χώρες να αξιολογήσουν σε κλίμακα από το ένα ως το δέκα το πόσο καλή θεωρούν πως είναι η ζωή τους την παρούσα στιγμή, και το πόσο καλή εκτιμούν πως θα είναι σε πέντε χρόνια από τώρα. 
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι άνθρωποι σχεδόν από όλες τις μεριές του κόσμου πιστεύουν ότι οι ζωές τους θα βελτιωθούν κατά πολύ στο κοντινό μέλλον.

Η στάση αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία. Οι νεότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν την τάση να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πιθανόν διότι ζουν σε χώρες με ισχυρά αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Πολύ διαφορετικό είναι το μοτίβο στις πλούσιες χώρες, όπου τόσο οι νέοι όσο και οι λίγο μεγαλύτεροι τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι από τους μεσήλικες.

Από όλα τα δημογραφικά στοιχεία που εξέτασε ο οικονομολόγος, μόνο οι γηραιότεροι άνθρωποι που ζουν στον ανεπτυγμένο κόσμο πίστευαν πως οι ζωές τους θα χειροτερέψουν.

Όπως και να έχει όμως, οι διαφορές στην ευτυχία μεταξύ ηλικιακών γκρουπ δεν είναι και τόσο μεγάλες συγκριτικά με τις διαφορές μεταξύ χωρών.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όπως φαίνεται και στο γράφημα, οι άνθρωποι νιώθουν και είναι πράγματι πιο ευτυχισμένοι όσο είναι νεότεροι, ενώ και οι προσδοκίες τους για το μέλλον ειναι οι υψηλότερες όσο είναι νέοι. Αντίθετα όσο οδεύουν προς το ηλικιακό γκρουπ των 40-50 τόσο η τωρινή τους ευτυχία όσο και οι προσδοκίες μειώνονται κατά πολύ, ενώ αυτές αυξάνονται ελαφρώς καθώς φτάνουν στην «τρίτη ηλικία».

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι γενικά κι ανεξαρτήτως χώρας πράγματι δε γίνονται πιο ευτυχισμένοι όσο μεγαλώνουν, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν πως σε πέντε χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη η ζωή τους πιθανόν να απογοητευτούν.

Φυσικά δεν πρόκειται τίποτα παραπάνω από μια έρευνα, η οποία παρότι φαινομενικά "καταθλιπτική", μπορεί να μεταφραστεί με διαφορετικούς τρόπους, όπως τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία.

Καλό θα ήταν λοιπόν για όλους μας να προσπαθούμε όσο γίνεται να μη ζούμε για το μέλλον, αλλά για το παρόν και να είμαστε ευτυχισμένοι παρά τις δυσκολίες, και όχι να «επαναπαυόμαστε» στην πολλές φορές ψευδαίσθηση πως τα πράγματα θα γίνουν σίγουρα καλύτερα, διότι αυτό θα συμβεί μόνο εάν το κυνηγήσουμε στο «τώρα»...

protothema.gr

Σχέσεις - Σεξ

Μόλις γνωρίσατε κάποιον και αυτή τη φορά νομίζετε ότι τον θέλετε πραγματικά. Όταν αρχίζετε να μιλάτε γι’ αυτόν στις φίλες σας, αρχίζουν οι ερωτήσεις τύπου:
Έχετε φιληθεί;
Έχετε κάνει σεξ;
Πώς είναι στο κρεβάτι;

Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, αλλά το τελευταίο ερώτημα παραμένει αναπάντητο, γιατί δεν έχετε προχωρήσει ακόμα. Λοιπόν δεν υπάρχει καμία επιστημονική εγγύηση που να σας πιστοποιεί ότι ο άνθρωπός σας είναι υπέροχος εραστής, αλλά υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι.

Είναι παρατηρητικός
Μήπως ο καλός σας παρατηρεί τα πάντα πάνω σας; Έχει προσέξει ότι κάθεστε πάντα με το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό; Σας ρώτησε από που αγοράσατε το καινούργιο σας κολιέ και πρόσεξε ότι τον τελευταίο καιρό είστε πολύ κουρασμένη;
Ένας άντρας που προσέχει λεπτομέρειες από την καθημερινότητά σας θα είναι εξίσου προσεκτικός και στο κρεβάτι. Θα ασχοληθεί και θα σας προσέξει και σίγουρα θα θέλει να σας ικανοποιήσει.

Χρησιμοποιεί πολύ τα χέρια του
Δεν υπονοούμε πώς όσοι δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους στον λόγο είναι κακοί εραστές αλλά ένας άντρας που θα σας ακουμπήσει (δήθεν) τυχαία καθώς σας μιλάει ή θα αγγίξει τρυφερά το μάγουλό σας ή θα ισιώσει μια τούφα από τα μαλλιά σας που πετάει ή θα σας κάνει μασάζ στην πλάτη γιατί του είπατε ότι είστε πιασμένη, είναι άντρας που θέλει να σας αγγίξει σε όλα τα μέρη του σώματός σας και αυτό είναι καλό! Σημαίνει ότι είναι στοργικός, τρυφερός και επίσης κύριος!

Είναι άνετος
Σε όλες μας έχει τύχει να βγούμε με έναν τύπο, τύπου Άδωνη, που όμως αποδείχθηκε απογοητευτικός στο κρεβάτι. Οι μύες και το καλογυμνασμένο σώμα δεν εγγυώνται ότι είναι και καλός εραστής. Αν όμως ο καλός σας είναι άνετος με το σώμα του είτε φοράει άσπρη φανέλα είτε επίσημο πουκάμισο, τότε πιθανότατα είναι πρωταθλητής στο κρεβάτι και έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η άνεση και στα δύο φύλα είναι σέξι!

Είναι εκφραστικός
Σας λέει ότι ανυπομονεί να σας δει; Ακόμα κι αν είναι λίγο αδέξιος ή αβέβαιο να τα λέει κανείς τόσο νωρίς, ένας άντρας που δεν φοβάται να εκφραστεί και να πει «μεγάλα πράγματα», σίγουρα θα σας συγκινήσει και στο κρεβάτι.

Είναι έμπειρος
Ένας έμπειρος και μεγαλύτερος άντρας ξέρει πώς να ικανοποιήσει μια γυναίκα στο κρεβάτι.
Απολαύστε το γιατί σίγουρα θα σας διδάξει 1 – 2 πράγματα. Ακόμα κι αν η πρώτη φορά δεν θα είναι έτσι όπως την περιμένετε, δώστε του λίγο χρόνο. Είναι αγχωτική εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους η πρώτη φορά που κάνουν σεξ με έναν καινούργιο σύντροφο και χρειάζονται τον χρόνο τους. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι με τη φυσική σύνδεση, το σεξ με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε κάτι περισσότερο από απλό σεξ, βεβαιωθείτε ότι αυτός ο άνθρωπος σας ιντριγκάρει και όλα με τον καιρό θα φτιάξουν.

Πηγή: baby.gr

Σχέσεις - Σεξ

Και όχι μόνο επιβιώνουν αλλά γίνονται ακόμη πιο ισχυρές....Oι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η κυριότερη αιτία που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι η απιστία. Αυτό όμως που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι σχέσεις μπορούν να επιβιώσουν και μετά από μια απιστία και μάλιστα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου το 11% των παντρεμένων γυναικών και το 25% των παντρεμένων ανδρών θα απιστήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν είναι στην πραγματικότητα μονογαμικοί. Τούτο λεχθέντος καταλαβαίνουμε γιατί η απιστία είναι ο νούμερο ένα λόγος που τα ζευγάρια καταλήγουν στο χωρισμό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο γάμος έχει πεθάνει και ότι δεν μπορεί να αναγεννηθεί. Στην πραγματικότητα αν το θελήσουν και οι δυο, τότε μπορεί να τα ξαναβρούν και να είναι πιο αγαπημένοι από ποτέ. Φυσικά αυτό συμβαίνει μετά από σκληρή δουλειά και πολλές συζητήσεις. Παρακάτω θα δείτε τρία βασικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι για να επιβιώσει μετά από μια απιστία και να βγει ακόμα πιο δυνατό από πριν.

Η κατανόηση ότι η απιστία δεν προϋποθέτει πάντα έναν κακό γάμο. Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους. Μερικοί το κάνουν γιατί ντρέπονται να μιλήσουν με το σύντροφό τους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τις φαντασιώσεις τους, κάποιοι άλλοι νιώθουν φόβο να συζητήσουν με το έτερο τους ήμισυ. Εάν ο προδομένος σύντροφος κατανοήσει τους λόγους της απιστίας , τότε θα μπορέσει να τους ξεπεράσει και εντέλει να συγχωρήσει το σύντροφό του.

Η προθυμία του θύτη να είναι εντελώς διαφανής σε όλα και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μυστικοί κωδικοί πρόσβασης για ηλεκτρονικά μηνύματα ή υπολογιστές και δεν υπάρχουν μυστικές συναντήσεις. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να διαγραφεί. Διαφορετικά ο απατημένος σύντροφος δεν θα μπορέσει να εμπιστευτεί ξανά και να συγχωρέσει το έτερο ήμισυ.

Η προθυμία του ατόμου που απίστησε να μιλήσει ανοιχτά για το συνέβη. Η ειλικρινής συζήτηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει η σχέση. Χρειάζεται υπομονή και από τις δυο πλευρές, ώστε να αρχίσουν να μειώνονται τα τραύματα και να ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη.

Τέλος όσο αφορά το ευρύτερο ζήτημα της μονογαμίας ως κοινωνία, ίσως τελικά πρέπει να συμφωνήσουμε με την ιδέα ότι ορισμένοι από εμάς απλώς δεν είναι κατάλληλοι για αυτήν.

jenny.gr

Σχέσεις - Σεξ

Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας 

Σκέφτομαι τον κύριο και την κυρία Ρόουζ. Η αλήθεια είναι ότι στην ταινία γελούσαμε, στην πραγματική ζωή όμως... δεν είναι καθόλου έτσι. Τα ζευγάρια που «πολεμάνε» μεταξύ τους υποφέρουν, δεν είναι αστείο, οι ζωές τους χαλάνε και μαζί χαλάει η ποιότητα ζωής και όσων εμπλέκονται στην διαμάχη τους: πρώτα από όλα τα παιδιά και δευτερευόντως οι οικογένειες.

Γιατί όμως τόσο μίσος (ναι, πρόκειται για μίσος!), γιατί τόση βία, τέτοιος αλληλοσπαραγμός; Είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη της συνήθειας ή μήπως ένας ακραίος εγωισμός που τροφοδοτεί την αντιπαλότητα;

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο «πόλεμος» πολλές φορές ενυπάρχει και μέσα στην λειτουργία της ίδιας της οικογένειας- δεν περιμένει να ξεσπάσει μόλις το ζευγάρι χωρίσει. Συχνά μάλιστα οι διαπληκτισμοί, οι φωνές, οι βίαιες αντιδράσεις είναι εντονότερες ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται σχεδόν καθημερινά μάρτυρες της ενδοοικογενειακής βίας και έτσι, να στιγματίζονται παντοτινά από εικόνες και βιώματα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ψυχισμό τους.

Πώς μπορεί να επικρατήσει λογική; Πώς γίνεται ένα ζευγάρι να λήξει την σχέση του ειρηνικά και πολιτισμένα χωρίς ακρότητες, χωρίς «πολέμους»;

Η ιστορία των ζευγαριών που χωρίζουν δείχνει ότι η ποιότητα του χωρισμού είναι ανάλογη της ποιότητας της σχέσης που προϋπήρχε. Αν στο ζευγάρι υπήρχε αγάπη και κατανόηση, αλληλοσεβασμός, αποδοχή και ισοτιμία, τότε ακόμη και αν αγεφύρωτες διαφορές οδήγησαν στο διαζύγιο, αυτό θα γίνει με έναν τρόπο που θα αντιστοιχεί σε όσα προηγουμένως είχαν ζήσει. Προφανώς και θα υπάρχει πόνος, το διαζύγιο είναι μια απώλεια, επιφέρει πένθος και στο πένθος πονάμε… Εν τούτοις υπάρχει η αναγνώριση του τέλους, η αποδοχή της λήξης και του αποτελέσματος. Με δυο λόγια η αναγνώριση και η αποδοχή της ατομικότητας του άλλου.

Αντίθετα στα ζευγάρια των οποίων η σχέση και πριν το διαζύγιο ήταν κακή, χωρίς συνεννόηση, χωρίς φροντίδα, χωρίς νοιάξιμο, είναι μάλλον καταδικασμένα να χωρίσουν άσχημα, συντηρώντας και τότε τις κακές συνήθειές τους… με θύματα τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους.

Ο Κος και η Κά Ρόουζ άργησαν να μάθουν τις αξίες του σεβασμού, της αποδοχής και της εμπιστοσύνης. Έπαιξαν και έχασαν, όμως αυτοί ήταν ρόλοι σε μια ταινία. Εμείς που πρωταγωνιστούμε στο έργο της ζωής μας, ας πάρουμε τον ρόλο μας πιο σοβαρά… ας δώσουμε

ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

(simvouleftikigamou.gr)

Σχέσεις - Σεξ

Και να προσπαθήσετε δηλαδή...

Οι 4 βασικοί λόγοι για τους οποίους ένας άντρας δεν θα σας «κάτσει» ποτέ!

Οι άντρες σίγουρα αγαπούν το sex! Και οι γυναίκες δηλαδή αλλά οι άντρες όσο να πεις και πιο εύκολα το βρίσκουν, λόγω κριτηρίων κυρίως, και πιο εύκολα το ζητούν, λόγω φύσης! Επικρατεί η άποψη ότι η γυναίκα είναι αυτή που πιθανόν να απορρίψει μία νύχτα καυτού sex για τους δικούς της προσωπικούς λόγους, και πως ο άντρας βρέξει χιονίσει θα είναι εκεί, κιμπάρης και περήφανος να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της παρτενέρ και κατ' επέκταση τις δικές του! Αμ δε... Είναι αρκετές οι φορές κορίτσια, που τα συμπαθέστατα αρσενικά, ΔΕΝ θέλουν να κάνουν sex! Μη σας φαίνεται περίεργο και κυρίως μη σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας γιατί κι αυτοί οι κακόμοιροι κάποιες φορές ή δεν μπορούν ή... δεν μπορούν γιατί να μη θέλουν είναι κομματάκι δύσκολο! Αν λοιπόν ένας άντρας απορρίψει, το κορμί σας και τους χυμούς του, μη φρικάρετε και κυρίως μην άγχεστε για τα συναισθήματά του. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να σας απορρίψει σεξουαλικά και οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με εσάς και το sex appeal σας!

1. Στρες: Μπορεί να υποστηρίζουν ότι το sex είναι αυτό που διώχνει το άγχος και το στρες αλλά όταν αυτό βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό είναι σχεδόν ακατόρθωτο κάποιος να το αγνοήσει και τελικά να αφεθεί στη χαρά της... συνουσίας! Ειδικά οι άντρες που ένα θέμα με τη δουλειά και την καριέρα το έχουν, είτε λόγω γοήτρου είτε επειδή είναι στη φύση τους κάποιες φορές να αυτοπροσδιορίζονται μέσα από το επάγγελμα και τις επιτυχίες τους, όταν κάτι δεν πάει καλά τους είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν και να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο του πόθου τους! Είναι μάλιστα και φορές που απέχουν για βδομάδες αλλά και μήνες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα. Οπότε χαλαρώστε και απλά βοηθήστε τον να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα θέματά του.

2. Ποτό: Έπειτα από μία ξέφρενη νύχτα όπου έχετε πιει τα ποτάκια σας και η ατμόσφαιρα έχει γίνει ερωτική και άκρως... καυτή είναι απολύτως λογικό το τέλειο κλείσιμο να έρθει με sex! Πιστέψτε μας κι αυτός το θέλει πολύ αλλά στην προκειμένη δεν μπορεί για κανένα λόγο γιατί απλά ο φίλος του δεν σηκώνεται με τίποτα! Ή τελοσπάντων, δεν θα σηκωθεί κατά 99%. Οπότε λοιπόν, από το να γίνει ρεζίλι μπροστά σας και να προσπαθεί μάταια για μία ανύψωση, προτιμάει να πει ότι είναι κομμάτια και ότι απλά θέλει να κομηθείτε αγκαλιά, το ακούσαμε κι αυτό, παρά να προσπαθήσετε ανεπιτυχώς να κάνετε sex και τελικά να σπάσουν τα νεύρα σας και η αμηχανία να χτυπήσει κόκκινο!

3. Κι αν σας ακούσουν;: Μπορεί να σας ακουστεί περίεργο αλλά οι άντρες κυριολεκτικά φρικάρουν με τις γυναίκες που ουρλιάζουν στο κρεβάτι! Όχι ότι δεν τους αρέσει, αλλά αν για παράδειγμα είναι καλοκαίρι και όλα τα παράθυρα είναι ορθάνοιχτα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείτε να σηκώσετε τη γειτονιά στο πόδι ή αν μένει και κάποιος άλλος στο σπίτι ο οποίος τυγχάνει να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απορρίψει τα κάλλη σας και απλά να κάνει υπομονή μέχρι τη στιγμή που θα είστε ολομόναχοι! Ο άντρας ενδιαφέρεται πολύ για το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αμαυρωθεί από... τσιρίδες!

4. Συχνή... χειρωνακτική δουλίτσα: Ναι ακούγεται αστείο αλλά τι να κάνουμε που ισχύει και αυτό και μη σας πούμε ότι είναι από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να σας απορρίψει. Καλώς ή κακώς, τα αγόρια δεν είναι σαν εμάς, που σημαίνει ότι αυνανίζονται κάθε μέρα και συνήθως πάνω από μία φορά. Οπότε λοιπόν, αν το sex σας είναι απρόσμενο και δεν είναι καταλλήλως προετοιμασμένος τότε πολύ πιθανό να σας πει το βροντερό όχι, χωρίς φυσικά να σας εξηγήσει το λόγο, μόνο και μόνο για να μην προσπαθείτε και άδικα!

Σχέσεις - Σεξ

Πρόκειται για μια ερώτηση/απορία που αργά ή γρήγορα προκύπτει σε όλες σχεδόν τις σχέσεις- με πόσα άτομα έχει κοιμηθεί στο παρελθόν ο σύντροφός μας;

Αν και δεν υπάρχει κανένας ακριβής τρόπος υπολογισμού αφού έγκειται καθαρά και μόνο στην ειλικρίνεια ανάμεσα στα ζευγάρια, οι επιστήμονες κατάφεραν ωστόσο να υπολογίσουν τον «ιδανικό» αριθμό. Σύμφωνα έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού τα Πανεπιστήμια των Nottingham, Bristol και Swansea, ο «μαγικός» αριθμός είναι το «τρία» και είναι ίδιος και για τα δύο φύλα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, αποκάλυψε πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στο να εμπλακούν με κάποιον παρθένο αλλά δεν ήθελαν να κάνουν και σχέση με κάποιον που στη ζωή του υπήρξε «άτακτος». Όπως προκύπτει, όσο περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους έχει κάποιος, τόσο λιγότερο ελκυστικός γίνεται για πιθανός σύντροφος.

Επίσης, εκείνοι που είχαν μακρά λίστα πρώην θεωρήθηκαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα πιο πιθανοί στο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή να απιστήσουν. Επιπλέον οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άντρες είναι λιγότερο επιλεκτικοί σχετικά με τον αριθμό των πρώην συντρόφων μιας γυναίκας, μόνο όταν ψάχνουν για ευκαιριακό σεξ.

Όταν θέλουν να κάνουν σχέση, επιθυμούν η κοπέλα να μην έχει μεγάλο σεξουαλικό παρελθόν. Βέβαια, και οι άντρες και οι γυναίκες ανέφεραν πως για μακροχρόνια σχέση θα ήθελαν κάποιον που να έχει κοιμηθεί το πολύ με δύο ή τρία άτομα στο παρελθόν.

Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από άντρες που έχουν κοιμηθεί με περισσότερες από έξι, πριν από εκείνες. Οι άντρες έβαλαν ανώτατο όριο, τους 11 συντρόφους. «Κόντρα στην ιδέα που θέλει να υπάρχει περισσότερη ανοχή στην αντρική "ακολασία" συγκριτικά με τη γυναικεία, διαπιστώθηκε πως τελικά και τα δύο φύλα έδειξαν την ίδια απροθυμία να εμπλακούν με κάποιον που έχει μια μακρά μεγάλη σεξουαλική ιστορία» λέει ο Dr Steve Stewart-Williams.

Στην έρευνα συμμετείχαν 188 άτομα (οι 104 ήταν γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21. Ωστόσο, κανείς από τους ερωτηθέντες δεν προσέγγιζε τα επιθυμητά στάνταρ που ανέφερε. * Με πληροφορίες από Independent

Πηγή: www.lifo.gr

Σχέσεις - Σεξ

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής 

Τελικά είναι τόσο δύσκολο σε αυτήν τη ζωή να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Το να έχεις αυτοεκτίμηση, αυτοαποδοχή, να μπορείς πρώτος εσύ να εκτιμάς αυτό που είσαι και αυτό που έχεις... Να αγαπάς και να σέβεσαι την ύπαρξή σου! Η αγάπη, η αποδοχή, η εκτίμηση προς τον εαυτό μας αποτελεί το βασικό θεμέλιο της ψυχικής μας υγείας και ηρεμίας, με αυτόν τον τρόπο -πρώτος, μεταξύ άλλων- διατηρούμε σταθερές τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Θα συμφωνήσουμε εδώ ότι η εικόνα της αυτοεκτίμησής μας, χτίζεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής κάθε ανθρώπου. Στους πρώτους κιόλας μήνες, αν ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες του παιδιού όπως ο ύπνος, το φαγητό, και πάνω από όλα η αγάπη, η τρυφερότητα και η προστασία, τότε μπαίνουν τα θεμέλια για την υγιή αυτοαντίληψη. Αργότερα μεγάλη σημασία έχουν η αξιολόγηση των σημαντικών ανθρώπων γύρω μας (προπάντων δάσκαλοι και γονείς) καθώς και οι εμπειρίες από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Η αυτοεκτίμηση και η αγάπη για τον εαυτό μας είναι τόσο σημαντικές που μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές και την πορεία που θα ακολουθήσουμε σε όλη την ζωή μας... Κατά συνέπεια βρίσκουμε ανθρώπους με θετική αυτοαντίληψη να διαπρέπουν, να ζουν ευτυχισμένοι και πλήρεις και αντίθετα άνθρωποι που δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τον εαυτό τους, την αξία τους, που βιώνουν διαρκώς μια αίσθηση ανικανοποίητου...

Σήμερα, για κακή μας τύχη (ή καλύτερα, από κακή μας επιλογή), παραμελούμε τον εαυτό μας και κύριο μέλημα μας είναι να προσφέρουμε στους άλλους ικανοποίηση και να καλύπτουμε τις δικές τους ανάγκες. Άλλα ας ξεκινήσουμε από αυτό: Αν δεν αγαπήσεις ο ίδιος τον εαυτό σου και δεν τον φροντίζεις επαρκώς, πως θα μπορέσεις να κάνεις το ίδιο για τους άλλους τίμια και αυθεντικά; Χωρίς να κρατάς μέσα σου ''απωθημένα'' από την μη ικανοποίηση των δικών σου προτεραιοτήτων;

Άν έχουμε συναισθήματα ανεπάρκειας, τότε είναι δύσκολο (και στην πραγματικότητα δεν μπορούμε) να κάνουμε ευτυχισμένο και πλήρη κανέναν άλλον. Αν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση τότε χρειαζόμαστε μία αλλαγή: Πρέπει πρώτα να φροντίσουμε εμάς τους ίδιους, μια έμπρακτη πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας (προτού σπεύσουμε να το κάνουμε για τους άλλους...). Αυτή η αλλαγή μάλιστα περιλαμβάνει την αντικατάσταση πολλών ιδεών και αντιλήψεων που είχαμε από την οικογένεια μας και την κοινωνία. Χρειάζεται να φτιάξουμε τον δικό μας, τον προσωπικό μας ''οδικό χάρτη'', του ποιοί είμαστε, τι θέλουμε, τι πιστεύουμε, τι πρεσβεύουμε, κλπ. Κάνοντας αυτήν την αλλαγή αρχίζουμε σιγά σιγά να ορίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον αγκαλιάζουμε, και να δεχόμαστε και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να έχει. Να αγαπάμε τις ιδέες, τις αξίες και τα πιστεύω μας...

Ξεκινήστε από σήμερα: Είναι μια διανοητική άσκηση, ένα παιχνίδι που προάγει το πνεύμα και ακονίζει το νου! Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε , να σεβόμαστε, να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε και να συναναστρεφόμαστε με θετικούς ανθρώπους.

Να εξωτερικεύετε τα δυνατά σας σημεία, να φροντίζετε τον εαυτό σας πνευματικά και σωματικά!

Να ακούτε τον εαυτό σας, να τον ''αγκαλιάζετε'' και να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε περισσότερο.

 

 

Σχέσεις - Σεξ

Αν -πείτε αν-βρεθείτε στη -δυσάρεστη- θέση να χρειαστεί να κόψετε το σεξ (είτε γιατί χωρίσατε, είτε γιατί περνάτε μια περίοδο ξηρασίας, είτε γιατί από επιλογή θέλετε να απέχετε από το σπορ), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σώμα σας θα αντιμετωπίσει κάποιες αλλαγές.

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και λειτουργεί διαφορετικά. Τα 6 συμπτώματα που παρουσιάζει ο Independent είναι τα πιο πιθανά, και κάποια είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.

Στεναχώρια

Το σεξ έχει να κάνει με τη σωματική επαφή και αν δεν το έχετε στη ζωή σας, μπορεί να νιώσετε στεναχώρια.

Η sex therapist, Sari Cooper, λέει μιλώντας στο Reader’s digest:

«Όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ, έχουν επαφή σώμα με σώμα, και αυτή η επαφή είναι ο πρωταρχικός τρόπος που οι άνθρωποι ηρεμούν (μέσω της μητρικής αγκαλιάς).

Η επαφή σώμα με σώμα μεταξύ των ερωτικών συντρόφων και το αγγιγμα βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης -κυρίως μέσω της οξυτοκίνης (σ.σ. γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα) που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα».

Αποδυναμώνει ο κόλπος της γυναίκας

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Η έλλειψη σεξ, κάνει το τοίχος του κόλπου πιο λεπτό, με αποτέλεσμα τον πόνο όταν τελικά γίνει η σεξουαλική επαφή.

Δεν λιπαίνεται σωστά η περιοχή

Λόγω της μείωσης στα επίπεδα των οιστρογόνων, δεν λιπαίνεται σωστά η περιοχή.

Πόνοι περιόδου

Το λιγότερο ή καθόλου σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πιο επώδυνες κράμπες κατά την περίοδο.

Αυξάνεται το στρες

Σύμφωνα με το NHS, το σεξ μπορεί να μειώσει το στρες. Και όταν το σταματάμε απότομα, αυξάνεται.

Και κάτι θετικό...

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει και κάτι θετικό στο σώμα όταν σταματάμε το σεξ: λιγότερες πιθανότητες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και λοιμώξεις. Κάτι είναι και αυτό...


NewsroomHuffPost Greece

Σχέσεις - Σεξ

Σε άκουσα να λες πως ψάχνεις για έρωτα. Επιθύμησες λίγο ατόφιο συναίσθημα, λίγη ένταση, λίγο πάθος. Θέλεις να νιώσεις το κορμί σου να μυρμηγκιάζει, τα μέσα σου να στήνουν χορό, τον νου σου να ταξιδεύει σε θάλασσες ηδονής σπαρμένες με συναισθήματα που ξεχειλίζουν από ερωτική επιθυμία.

Σε άκουσα να λες πως δεν υπάρχουν πραγματικοί άντρες και αληθινά θηλυκά. Πως οι εποχές άλλαξαν, ο έρωτας έγινε φθηνός, επιπόλαιος, περισσότερο ένα συναισθηματικό ξεπέταγμα παρά αιώνιο ενσταντανέ δυο ψυχών που πήραν φωτιά με μια ματιά, ένα άγγιγμα, μια σπίθα της στιγμής που τους έφερε κοντά.

Σε άκουσα να λες πως πλήρωσες το τίμημά του έρωτα. Εκείνος σε αγόρασε μια νύχτα φθινοπωρινή και σε πέταξε πριν αλλάξει η εποχή. Σε πούλησε για τριάντα αργύρια ηδονής και σε άφησε μόνο να μαζεύεις τα κομμάτια σου ένα-ένα.


Σε άκουσα να λες πως βαρέθηκες να κυνηγάς, να δίνεις και να δίνεσαι χωρίς αντίκρισμα, να λαχταράς ένα σώμα και εκείνο να τρέχει προς άλλη κατεύθυνση, ένα φιλί και εκείνο να βυθίζεται στα χείλη άλλου, μια αγκαλιά και εκείνη να χαρίζεται σε χέρια ξένα.
Σε άκουσα να λες πως είσαι μαλωμένος με το συναίσθημα. Πως θέλεις αλλά δεν μπορείς. Πως κάθε φορά που είσαι έτοιμος να δοθείς συναισθηματικά, ο δαίμονας μέσα σου ξυπνά, αγριεύει και δίνει μια γροθιά σε όσα συναισθήματα πάλευες να μαζέψεις από τις ερωτικές αλάνες που έτρεχες και έπαιζες με έρωτες.

Σε άκουσα να λες πως το ρολόι της ζωής σου δεν σε προτρέπει, σε σταματά, δεν σε σπρώχνει να προσπαθήσεις να βρεις ξανά τον έρωτα. Είναι αργά λες. Ο έρωτας θέλει νιάτα και όρεξη, τις αισθήσεις στις επάλξεις και την καρδιά να χτυπά σε ρυθμούς τρελούς. Κι εσύ έπαψες να αντέχεις το γρήγορο χτύπο, την ένταση της ψυχής, τη δύναμη του συναισθήματος.

Σε άκουσα να λες και να λες και να λες….


Νομίζεις πως ελέγχεις ή πως παραιτήθηκες από ένα παιχνίδι που δεν είναι καν δικό σου. Όμως, ο έρωτας, φίλε μου, είναι παιχνίδι της ζωής. Τριγυρνά ελεύθερος και παίζει με τους ανθρώπους. Έρχεται ξαφνικά και αναπάντεχα ή αργά και βασανιστικά. Έρχεται και πότε-πότε απλώς ξυπνά τις αισθήσεις ή βγάζει από το λήθαργο τα συναισθήματα που νόμιζες πως είχες ξεχάσει.

Άλλοτε σου δίνει μια και σε ζαλίζει με τα μεθυστικά αρώματά του ή σε πνίγει στα φιλιά και τις αγκαλιές. Άλλες φορές σε τραβά από το χέρι , σε καλεί σε ένα τανγκό όλο υποσχέσεις. Μετά σε αφήνει να περιμένεις τον επόμενο χορό και όλο έρχεται μα δεν φτάνει ποτέ.

Κάποτε σου χτυπά την πόρτα και φεύγει πριν αποφασίσεις αν θέλεις να του ανοίξεις ή μπαίνει μέσα βίαια και αρπάζει όποιο συναισθηματικό λάφυρο βρει μπροστά του. Είναι κι εκείνες οι φορές που σε παρασύρει, σε στροβιλίζει, σε ταρακουνά. Και εκείνες οι άλλες που σε τρελαίνει, σε κάνει να υποφέρεις, σε παραμυθιάζει.

Είναι όμως φορές που ο έρωτας παίρνει την υπόσταση που του ταιριάζει απόλυτα. Γίνεται θεός, αιχμαλωτίζει τις καρδιές, κυριεύει τα σώματα, υποτάσσει το μυαλό και οδηγεί τους εραστές σε μοναδικά ερωτικά μονοπάτια.

Ποιος είπε πως ο χρόνος φθείρει τα πάντα; Πως βγαίνει νικητής σε όλες τις μάχες ενάντια στο συναίσθημα; Είναι και αυτές οι φορές, οι σπάνιες, οι λίγες, οι μετρημένες στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού που ο χρόνος ηττημένος γονατίζει μπροστά σε έρωτες που έγιναν αγάπες μεγάλες και αψήφησαν τα «πρέπει και τα «μη» για να είναι μαζί.

Δόθηκαν χωρίς να ζητούν να πάρουν αλλά και πάλι τα πήραν όλα. Έζησαν την κάθε στιγμή κόντρα σε νόμους, σε κανόνες, σε «πρέπει» και «μη». Έγιναν «θέλω τα πάντα μαζί σου» και «σε θέλω όπως είσαι».

Λάτρεψαν την έννοια του έρωτα και έμαθαν να τον μετατρέπουν σε αγάπη. Αγάπη που κρατά όσο η καρδιά χτυπά, που όπου και αν τους βρίσκει ο καιρός, μαζί ή χώρια, ξέρουν πως ένα κομμάτι του ενός βρίσκεται μέσα στον άλλο.


Έρωτες που νίκησαν τον φόβο, έβαλαν πλώρη για το άγνωστο και εξερεύνησαν τις πτυχές του έρωτα εκείνου που δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να νιώσει, να αλλάξει μορφές και χρώματα.

Ο έρωτας δεν είναι για εκείνους που λένε πως θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμή του αλλά μένουν αμέτοχοι. Είναι για εκείνους που τολμούν. Για εκείνους που ξέρουν πως είτε πέσουν στη μάχη είτε βγουν νικητές, θα μετρούν πάντα πληγές, αγάπες και στιγμές.

Ο έρωτας, φίλε μου, δεν σε θέλει θεατή. Σε θέλει μέσα στην αρένα. Πάντα νικητή, πάντα ηττημένο.

Ιωάννα Γκανέτσα

 thessalonikiartsandculture.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin