Ιουλίου 19, 2018

Σχέσεις - Σεξ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολλοί καταπιάνονται με το θέμα του έρωτα, ενώ ο ανεκπλήρωτος έρωτας παραμένει πάντα κάπως στο σκοτάδι, στην αφάνεια; Λίγοι επιλέγουν να αναμετρηθούν μαζί του στα φανερά και να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι επώδυνος και πολύ προσωπικός, χωρίς ίχνος εγωισμού, με πολλή απογοήτευση όμως και μια αίσθηση ιδανικού. Εδώ βρίσκεται και η παγίδα του ανεκπλήρωτου έρωτα – δεν απομυθοποιείται ποτέ, δεν περνά δοκιμασίες, δε φθείρεται και παραμένει κάπου, να ελλοχεύει, να μας μπλέκει σε φαύλους κύκλους συναισθημάτων και σκέψεων, ονείρων και επιθυμιών που ίσως να μην έχουν καν σχέση με την πραγματικότητα, παρά μόνο τη δική μας.

Η ένταση του ανεκπλήρωτου έρωτα

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας εκφράζεται διαφορετικά από φύλο σε φύλο – φυσικά μιλώντας πάντα σε γενικές γραμμές. Για τους άνδρες, ο ανεκπλήρωτος έρωτας έχει να κάνει με μια χαμένη ευκαιρία, και είναι συνώνυμο μιας απογοήτευσης, γιατί ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν τι έφταιξε για την αποτυχία και τη χαμένη κατάκτηση.

Για τις γυναίκες ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι κάτι πιο βαθύ και πιο έντονο, ένα απωθημένο που πάντα θα ζει κάπου μέσα βαθιά τους, ακόμα και όταν ζουν ευτυχισμένα στο πλάι ενός νέου συντρόφου. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για τις γυναίκες μοιάζει περισσότερο με μια χαμένη μάχη, αλλά όχι με έναν χαμένο πόλεμο… πάντα θα περιμένουν κάπου για να τελειώσουν αυτό που άφησαν μισό. Και τότε συνήθως ή επέρχεται η πλήρης καταστροφή ή ένας πραγματικά πολύ έντονος έρωτας που θα ανεβάσει στα ουράνια και τους δυο.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας αφήνει ένα μόνιμο ερωτηματικό στην ψυχή… τι θα είχε συμβεί άραγε αν… κι αυτό το αν καίει για μέρες, μήνες, χρόνια… ίσως και πάντα. Για αυτό και ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι τόσο σιωπηλός και τόσο ηχηρός ταυτόχρονα, αφήνοντας χαρακιές και σημάδια στην καρδιά.

Ανεκπλήρωτος έρωτας και απωθημένα

Απωθημένα… λέξη που φοβόμαστε μερικές φορές ακόμα και να αναφέρουμε, φοβούμενοι την καταστροφική της μανία. Σαν αγκάθι που γδέρνει, και που υπάρχει πάντα κάπου να μας πονά όσο και αν θεραπεύουμε τις πληγές. Ακόμα και αν βρεις τον έρωτα στο πρόσωπο ενός άλλου ή μιας άλλης, κάτι θα μένει πάντα να μας θυμίζει αυτό το… ανεκπλήρωτο, που θα είναι πάντα σημαντικό και ξεχωριστό.

Σαν με μελάνι, κάποια πράγματα μένουν ανεξίτηλα γραμμένα μέσα μας, όπως μια αγάπη για κάποιον που δεν ειπώθηκε ποτέ, ένας έρωτας που έκαιγε αλλά δεν μας παρέδωσε ποτέ στη λαίλαπά του. Και μετά από όλα αυτά, ακόμα και αν ο έρωτας ο ανεκπλήρωτος υποχωρήσει, πάντα θα υπάρχει μια τρυφερότητα, μια αδυναμία, που θα κάνει πάντα την καρδιά σου να φτερουγίζει και τον κόμπο στο λαιμό να σφίγγει στο άκουσμα του ονόματος εκείνου του ανεκπλήρωτου.

Τα απωθημένα ζουν με την ένταση μιας μνήμης που δεν υπάρχει, μιας ανάμνησης που πήγε να δημιουργηθεί αλλά που τελικά δε γεννήθηκε ποτέ. Βασανιστικός και πάντα παρών, εξαντλητικός μπορεί να πάρει τελικά πολλές μορφές και να κάνει τη ζωή σου να σταματά κάθε φορά που εμφανίζεται και πάλι η αιτία μπροστά σου. Σαν μια φωτιά που σιγοκαίει τη νύχτα και με το πρώτο φύσημα του ανέμου μπορεί να γίνει πυρκαγιά και να κατακάψει τα πάντα.

Σχέσεις - Σεξ

Μερικές έρευνες γίνονται για ν'αποδείξουν το ...;αυτονόητο. Ότι δηλαδή άνδρες και γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά! Μπορεί βέβαια αυτό εμείς να το βιώνουμε καθημερινά, αλλά τώρα πλέον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Το συμπέρασμα ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ ΝτεΦελίπε.

Οι ερευνητές που έλαβαν μέρος, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στον τρόπο σκέψης των δύο φύλων.

Σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας δύο άτομα διαφορετικού φύλου, συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη). Οι νευροεπιστήμονες εξετάζουν συνεχώς εγκεφάλους αναζητώντας δομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Όμως, μολονότι έχει βρεθεί ότι το μέγεθος του εγκεφάλου και η πυκνότητα των νευρώνων διαφέρουν στα δύο φύλα, οι διαφορές αυτές δεν φαίνεται να συσχετίζονται με τις διαφορές στις νοητικές λειτουργίες.

Οι Ισπανοί ερευνητές προτίμησαν να μετρήσουν τον αριθμό των συνάψεων στον εγκέφαλο, αναλύοντας υγιή ιστό από την περιοχή του αριστερού κροταφικού φλοιού (που εμπλέκεται στις συναισθηματικές και κοινωνικές διεργασίες) τεσσάρων ανδρών και τεσσάρων γυναικών με επιληψία, ο οποίος αφαιρέθηκε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε χειρουργική επέμβαση.

Οι άνδρες βρέθηκαν με περισσότερες συνάψεις (μέχρι 52%) ανά εγκεφαλικό "στρώμα" σε σχέση με τις γυναίκες. Η συνέπεια αυτής της διαφοράς είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά οι Ισπανοί επιστήμονες δήλωσαν πως είναι πιθανό σε άλλες εγκεφαλικές περιοχές οι συνάψεις των γυναικών να είναι, αντίστροφα, περισσότερες από αυτές των ανδρών και τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί δυνατό να συσχετιστούν αυτές οι διαφορές με επιμέρους λειτουργίες του εγκεφάλου.

Σχέσεις - Σεξ

Τσακωμοί, προβλήματα στο σεξ και βαρεμάρα σκοτώνουν τον έρωτα στις διακοπές – Τι δείχνει έρευνα για τις κοινές διακοπές των ζευγαριών
Το καλοκαίρι θεωρείται η πιο κατάλληλη περίοδος για ερωτικά παιχνίδια με τον ήλιο και τη θάλασσα να ανοίγουν την... όρεξη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Τσακωμοί, προβλήματα στο σεξ και βαρεμάρα είναι τα τρία πράγματα που σκοτώνουν το σεξ και τον έρωτα στις διακοπές.

Έρευνα της Elite Partner Study 2018 που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» δείχνει ότι, η συνεχής παρουσία του συντρόφου μας φέρνει γκρίνια και βγάζει στην επιφάνεια τα πράγματα που μας ενοχλούν πάνω του.

Δεν έχουμε κουράγιο για σεξ

Ποιος πιστεύει ότι στις διακοπές έχουμε πάντα το κουράγιο να κάνουμε σεξ; Εκδρομές, ηλιοθεραπεία και ξενύχτι με χορό μας εξαντλούν. Εάν επίσης πάθουμε ελαφρύ έγκαυμα από τον ήλιο, μας τσιμπήσουν κουνούπια ή φάμε πολύ, τότε πώς θα έχουμε όρεξη για σεξουαλικά παιχνίδια;

Οι διακοπές είναι διαφορετικές για τον καθένα

Διακοπές σημαίνει ξεκούραση. Υπάρχουν όμως και αυτοί που προσπαθούν να τα κάνουν όλα σ΄ ένα 24ωρο, δηλαδή, εκδρομές, περιηγήσεις σε μουσεία, ηλιοθεραπεία, παιχνίδια στη θάλασσα και ξενύχτι.

-Το 11% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν χρόνο για σεξ αφού όλη την ημέρα τρέχουν δεξιά κι αριστερά, από την παραλία στα μπαρ.

Χωριστές διακοπές

Στη διάρκεια του καλοκαιριού,πολλά ζευγάρια επιλέγουν να πάνε διακοπές χώρια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 23,7% των ερωτηθέντων έχουν ταξιδέψει μόνοι τους το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι έχουν σύντροφο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 4% των ερωτηθέντων έχουν απατήσει το σύντροφό τους.

Αναθεωρούμε τη σχέση μας

- Το 8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχουν σκεφτεί σοβαρά να διακόψουν τη σχέση τους ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

Υπάρχουν εμπόδια για να κάνουμε σεξ

-Εάν είστε γονείς,τότε τα γλυκύτατα τέκνα σας δεν θα σας επιτρέψουν να χαρείτε τον έρωτα γι΄ αυτό υπάρχουν οι κατασκηνώσεις,οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Σχέσεις - Σεξ

Δεν θα ασχοληθούμε με τα κλασικά προκαταρκτικά σε αυτό το άρθρο. Θα αναφερθούμε σε εκείνα που ξεκινούν πολύ πριν βρεθείτε στο κρεβάτι. Αυτά είναι τα τρία μυστικά που πρέπει να ακολουθείς για να αποκτήσουν οι συνευρέσεις με τον σύντροφό σου περισσότερο πάθος και ανυπομονησία.

Τυχαίες περιπτύξεις
Τα επικίνδυνα” γεμάτα ανδρεναλίνη δημόσια αγγίγματα σε ακατάλληλα μέρη όπου δεν μπορείτε να κάνετε σεξ είναι μια διαδικασία που εξιτάρει και τη γυναίκα και τον άντρα. Για παράδειγμα μπορείτε να πάτε σινεμά και να τον αγγίξεις σε σημεία που του αρέσουν και αυτός το ίδιο. Δεν ποεριγράφουμε κάτι υπερβολικό καθώς δε θέλουμε να σας πιάσουν στα πράσα! Μπορείς για παράδειγμα στο club που θα διασκεδάζετε να του δώσεις ένα ζουμερό φιλί όλο υποσχέσεις και μετά να αποτραβηχτείς. Τα καλύτερα προκαταρκτικά ξεκινούν εκτός σπιτιού.

Καθίστε στον καναπέ και φιληθείτε για ώρα!
Υπάρχει ένα προκαταρκτικό που μένει αξεπέραστο. Είναι ο μαραθώνιος φιλιών η αλλιώς kissathons! Δε διαφέρει καθόλου από τις πρώτες συναντήσεις σου με το άλλο φύλο κάπου εκεί στο Λύκειο. Οι ερωτικές συναντήσεις στον καναπέ απαλλάσσουν και τους δύο από την πίεση πως πρέπει να βγάλετε τα ρούχα σας και να προχωρήσετε στο σεξ. Και οι άντρες απολαμβάνουν αυτό το foreplay. Μπορείς απόψε να τον καλέσεις σπίτι σου και να του προτείνεις να κάτσετε στον καναπέ και να μη σταματήσετε να φιλιέστε μέχρι η διάθεσή σας να φτάσει στο πικ!

Άναψέ τον χωρίς να τον αγγίξεις
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο του σώματος είναι ο εγκέφαλός μας. Αν καταλάβεις αυτή του τη δύναμη θα το εκμεταλλευτείς σωστά. Χρησιμοποίησε λέξεις και πράξεις που θα τον κάνουν να χρησιμοποιεί πολύ τη φαντασία του. Στείλε του μηνύματα μέσα στην ημέρα, πες του τι θες να κάνετε το βράδυ, στείλε του μια φωτογραφία σου όχι απαραίτητα σέξι. Αν μπορείς να τον κάνεις να σε σκέφτεται και να έρχεται σε διάθεση αυτό είναι το καλύτερο προκαταρκτικό.

queen.gr

Σχέσεις - Σεξ

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ανασφάλεια είναι κυρίως γυναικείο προνόμιο. Οι περισσότερες έχουν αμφιβολίες για το σώμα τους, για τα κιλά τους, για το αν ο σύντροφος τους τις αγαπά και τις υπολογίζει με άμεσες συνέπειες στην ερωτική τους ζωή.

Η κατάσταση αυτή υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες μπορεί να διορθωθεί και οι γυναίκες να γίνουν καλύτερες στο σεξ όταν δαπανούν χρήματα για τον εαυτό τους.

Αναλυτικότερα έρευνα που έγινε σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε αυξητική στήθους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ασθενές φύλο, μετά την επέμβαση, υποστήριζαν ότι απολάμβαναν καλύτερο σεξ με τον σύντροφό τους.

Και αυτό γιατί όταν κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, λειτουργεί ως αφροδισιακό.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας ,Τόμι Ανν Ρόμπερτς στο Κολέγιο του Κολοράντο, όταν έχουμε καταβάλει προσπάθειες για να αποκτήσουμε κάτι, όπως για παράδειγμα ένα πλούσιο στήθος, πόσο μάλλον όταν έχουμε επενδύσει και χρήματα, έχουμε την τάση να θέλουμε να δικαιολογήσουμε αυτή την προσπάθεια ακόμα και αν δεν ευθύνεται το στήθος για το αποτέλεσμα.

Οι εθελόντριες που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο μετά την επέμβαση. Οι περισσότερες δήλωσαν πως, όταν προχώρησαν σε αυξητική στήθους ένιωθαν ότι απέδιδαν καλύτερα στο κρεβάτι.

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση η εμπιστοσύνη των γυναικών στο κρεβάτι, ανεβαίνει στα ύψη επειδή νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται όμως και έρευνα που έγινε από Ολλανδούς ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και αισθάνονται άνετα με το σώμα τους είναι πιο ικανοποιημένες στο σεξ και απολαμβάνουν πιο δυνατούς και έντονους οργασμούς.

Αντίθετα, οι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους νιώθουν δυσφορία και εκλαμβάνουν το σεξ ως μια αρνητική και αγχωτική εμπειρία.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική διάθεση της γυναίκας δεν εξαρτάται τόσο από βιολογικές λειτουργίες αλλά κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζονται άμεσα από τα κοινωνικά πρότυπα.

iatropedia.gr

cretewoman.gr/

Σχέσεις - Σεξ

Τα 7 πράγματα που σε κάνουν ερωτεύσιμη & κανένας άντρας δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί!

Κάθε γυναίκα μπορεί να γίνει ερωτεύσιμη αρκεί να συνειδητοποιήσει πως είναι καιρός να σταματήσει να κρύβει μερικά «όπλα» που έχει μέσα της! Θηλυκότητα, ισχυρή προσωπικότητα, δυναμισμός, μυστήριο είναι κάποια από τα στοιχεία που όλες έχουμε και μας κάνουν ερωτεύσιμες αλλά για κάποιους λόγους αδυνατούμε να τα εξωτερικεύσουμε. Δείτε παρακάτω πως κάθε ένα από αυτά μπορεί να μας κάνει μια ερωτεύσιμη γυναίκα και γιατί κανένας άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί!

Ερωτεύσιμη γυναίκα – Στοιχεία του χαρακτήρα μας

1)Θηλυκότητα


Η θηλυκότητα μπορούμε να πούμε πως είναι το Α και το Ω για να εκπέμπει μία γυναίκα ερωτισμό. Τι σημαίνει, όμως, θηλυκότητα; Νάζι, χάρη, κίνηση, αυτοπεποίθηση, καλοί τρόποι είναι μερικά από τα στοιχεία που την συνθέτουν! Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά ουσιαστικά είναι στοιχεία κάθε γυναίκας που άλλοτε τα κρύβουμε και άλλοτε τα αφήνουμε ελεύθερα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μία θηλυκή γυναίκα είναι και μια ερωτεύσιμη γυναίκα!

2)Ισχυρή προσωπικότητα

Την ισχυρή προσωπικότητά σας χρησιμοποιήστε την υπέρ σας! Αν το χειριστείτε σωστά θα αναδείξετε τον ερωτισμό σας μέσα από την προσωπικότητα σας. Οι άντρες βρίσκουν ερωτεύσιμη μία γυναίκα που ξέρει και διεκδικεί αυτά που θέλει. Προσέξτε όμως την λεπτή γραμμή την οποία αν περάσετε μπορεί η ισχυρή σας προσωπικότητα να σας δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού με το άλλο φύλο.

3)Δυναμισμός

Δυναμική γυναίκα σημαίνει και ερωτεύσιμη γυναίκα! Πολλές φορές οι γυναίκες θεωρούμε πως αν δείξουμε αδύναμες θα τους ξυπνήσουμε το ένστικτο της προστασίας αλλά δεν είμαστε σίγουρες πως ο ερωτισμός θα χτυπήσει κόκκινο! Δείχνοντας όμως δυνατές και σίγουρες για τον εαυτό μας θα αποκτήσουμε έναν «αέρα» που δεν θα περάσει απαρατήρητος.

4)Μυστήριο

Γιατί οι άντρες γοητεύονται από τις μυστηριώδεις γυναίκες; Φυσικά γιατί το παιχνίδι είναι στο αίμα τους! Το ανεξερεύνητο τους εμπνέει και τους δημιουργεί την περιέργεια για νέες ανακαλύψεις. Δείξτε μυστηριώδεις και μην ανοίγετε όλα τα χαρτιά σας από την αρχή. Αφήστε τον να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ερωτεύσιμη γυναίκα και θα εκπλαγείτε με τις αντιδράσεις του. Οι μυστηριώδεις γυναίκες πάντα προκαλούν τον θαυμασμό του αντρικού πληθυσμού και φαίνονται ιδιαίτερα γοητευτικές.

5)Σέξυ διάθεση

Σέξυ και ερωτεύσιμη γυναίκα φαίνεται να πηγαίνουν πακέτο! Η σέξυ διάθεση μας κάνει και αισθανόμαστε πιο τολμηρές αλλά και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι κάποια από τα μηνύματα που λαμβάνουν εύκολα οι άντρες και μπορούν να δούνε ξεκάθαρα πόσο ερωτεύσιμες γυναίκες είμαστε. Έτσι αν υποθέσουμε πως είστε ο πομπός που στέλνει τα μηνύματα εκμεταλλευτείτε τον ερωτισμό που σας ξυπνάει η σέξυ διάθεσή σας και στείλτε του το σωστό μήνυμα: «είμαι ερωτεύσιμη γυναίκα κι εσύ το βλέπεις»!

6)Κομψότητα

Η κομψότητα είναι κομμάτι της ερωτεύσιμης, θηλυκής πλευράς μας. μπορεί η λέξη κομψότητα να παραπέμπει σε πολύ σικάτες γυναίκες αλλά ουσιαστικά δεν συνδέεται απόλυτα μόνο με ένα πολύ καλό ντύσιμο και ψηλοτάκουνα! Η κομψότητα που ανήκει στην ερωτεύσιμη γυναίκα είναι στοιχείο της καθημερινότητά της. Από το πρωί ως το βράδυ, είτε με τις αθλητικές φόρμες μας είτε με το πιο στυλάτο νυχτερινό φόρεμα, η κομψότητα πρέπει να είναι εμφανής και φυσικά με το στυλ που μας αντιπροσωπεύει.

7)Χιούμορ

Όπως οι γυναίκες θεωρούμε πως το χιούμορ προσθέτει γοητεία σε έναν άντρα, έτσι και ένας άντρας θα προσέξει περισσότερο μία γυναίκα με χιούμορ. Μία ερωτεύσιμη γυναίκα δεν δείχνει απλησίαστη και μονόχνοτη. Η αίσθηση του χιούμορ μας προσφέρει πόντους κάνοντάς μας προσιτές και ευχάριστες. Το θέμα είναι να μην χάνουμε το μέτρο και το χιούμορ μας καθιστά περισσότερο φιλικές από ερωτεύσιμες. Έτσι χρησιμοποιούμε το χιούμορ μας για να σπάσουμε τον πάγο ενώ ταυτόχρονα ξέρουμε να κρατάμε τις απαιτούμενες αποστάσεις για να τον κάνουμε να προσπαθήσει να μας κερδίσει. Δεν θα σου άρεσε καθόλου στην προσπάθειά σου να γίνεις μία ερωτεύσιμη γυναίκα, να ακούσεις πως είσαι «η καλύτερη φίλη»!

Ερωτεύσιμη γυναίκα – Τι να αποφύγουμε

1)Επιθετικότητα

Η επιθετικότητα κάποιες φορές, είτε λόγω βιωμάτων είτε για προληπτικούς λόγους, λειτουργεί ασυναίσθητα. Οι γυναίκες με πιο δυναμικό χαρακτήρα ίσως γινόμαστε λίγο πιο επιθετικές προς το άλλο φύλο αφού έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά σίγουρα βάζει έναν φραγμό στον ερωτισμό. Το να ξέρεις τι θέλεις μπορεί να σε κάνει ερωτεύσιμη, το να επιτίθεσαι όμως όταν δεν συμβαίνει αυτό που θέλεις φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

2)Έντονος αυτοσαρκασμός

Ο αυτοσαρκασμός γενικότερα μιας γυναίκας είναι ένα στοιχείο που την κάνει πιο προσιτή αλλά το δεν πρέπει να ξεπερνάμε το μέτρο. Η αυτοκριτική μας κάνει να δείχνουμε πως πιο προσγειωμένες αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε «ανοιχτό βιβλίο». Ο έντονος αυτοσαρκασμός όμως δεν θα βοηθήσει στο να γίνουμε μια ερωτεύσιμη γυναίκα αφού κάποιες φορές κρύβει χαμηλή αυτοπεποίθηση! Δεν αποσκοπούμε σε περιττά κοπλιμέντα αλλά στο να εξωτερικεύσουμε την γοητεία μας.

3)Επίδειξη ανεξαρτησίας

Οι γυναίκες έχουμε παλέψει για να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας αλλά η επίδειξή της δεν είναι απαραίτητη! Μια ανεξάρτητη και ερωτεύσιμη γυναίκα δεν αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει κάτι αλλά πατάει γερά στα πόδια της και πιστεύει στον εαυτό της. η επίδειξη ανεξαρτησίας συνήθως μας φέρνει σε κόντρα με το αντρικό φύλο με συνέπεια να χάνεται ο ερωτισμός. Έτσι μπορούμε να του δώσουμε να καταλάβουν πως είμαστε ανεξάρτητες αλλά δεν μας λείπει η θηλυκότητα και η τρυφερότητα.

Σχέσεις - Σεξ

Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό
Ενσυναισθητικοί και ναρκισσιστές: Δύο πολύ διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, κι όμως, οι ενσυναισθητικοί συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια τέτοια σχέση. Οι ενσυναισθητικοί είναι άνθρωποι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τον κόσμο και τα συναισθήματά του και μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συναισθηματικές εμπειρίες άλλων, σαν να ήταν δικές τους.

Οι ναρκισσιστές, από την άλλη πλευρά, είναι άνθρωποι εξαιρετικά απορροφημένοι στον εαυτό τους και έχουν την τάση να χειραγωγούν τους άλλους, ώστε να εξυπηρετούν τις δικές τους, εγωιστικές ανάγκες. Χρειάζονται να τους φροντίζουν και να τους θαυμάζουν. Οι λόγοι που ο ένας καταλήγει με τον άλλο είναι περίπλοκοι, αλλά συχνά σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ναρκισσιστές είναι πληγωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται την προσοχή των άλλων και οι ενσυναισθητικοί είναι κατευθείαν πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό
1ο στάδιο: Έλξη
Ο ναρκισσιστής προσελκύει τον ενσυναισθητικό και εκεί μια σχέση ξεκινά να αναπτύσσεται. Το ενσυναισθητικό άτομο νιώθει επιβεβαίωση και ότι το χρειάζεται κάποιος• στην αρχή, νιώθει ότι εκτιμάται η φροντίδα του. Ξεκινά να αναπτύσσεται μια ισχυρή αίσθηση άνευ όρων έρωτα για τον ναρκισσιστή, ενώ ο τελευταίος δεν έχει την πρόθεση να ανταποδώσει αυτό τον έρωτα, ακόμα και αν φαίνεται σαν να το κάνει.

2ο στάδιο: Η ψευδαίσθηση
Καθώς η σχέση συνεχίζεται, το ενσυναισθητικό άτομο θα αρχίσει να νιώθει σαν να έχει εγκαθιδρυθεί μια αληθινή σύνδεση ανάμεσά τους και να πιστεύει ότι επιτέλους συνάντησε τον έρωτα της ζωής του. Το ναρκισσιστικό άτομο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι το τέλειο ταίρι και θα φορά εκείνη τη μάσκα ότι θέλει την ίδια ακριβώς σχέση με τον ενσυναισθητικό, ενώ ο στόχος του θα είναι να έχει τον έλεγχο.

3ο στάδιο: Η χειραγώγηση
Με τον καιρό, ο ναρκισσιστής θα θελήσει να διασπάσει την αυτοεκτίμηση του ενσυναισθητικού. Δεν θα του επιτεθεί ποτέ άμεσα, αλλά θα κάνει σχόλια που θα αμφισβητούν τις επιλογές και τις ικανότητες του ενσυναισθητικού, μέχρι τελικά ο τελευταίος να αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Θα νιώθει αδυναμία, αλλά και τυχερός που έχει τον ναρκισσιστή στη ζωή του, δημιουργώντας έτσι μια ανθυγιεινή εξάρτηση.

4ο στάδιο: Έλεγχος
Μόλις ο ναρκισσιστής πάρει τον έλεγχο, θα παίξει το ρόλο του θύματος και θα τρέφεται από την ανάγκη του ενσυναισθητικού για να τον φροντίζει, να είναι πάντα παρών γι’ αυτόν. Αυτό μετατρέπεται σε έναν συνεχή κύκλο χειραγώγησης.

5ο στάδιο: Αποτυχία
Ο ενσυναισθητικός θα έχει αγνές προθέσεις αγάπης και θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τον ναρκισσιστή, επειδή δεν βλέπει καθαρά. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς ο ναρκισσιστής δεν βλέπει ότι είναι πληγωμένος, ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο ενσυναισθητικός ποτέ δεν θα καταφέρει να τον γιατρέψει.

6ο στάδιο: Η παγίδα
Η σχέση φτάνει στο σημείο όπου όλα αφορούν πια τον ναρκισσιστή. Όλα γυρνούν γύρω από τις ανάγκες, τα θέλω, τις αποφάσεις του. Το ενσυναισθητικό άτομο αρχίζει να το συνειδητοποιεί αυτό με τον καιρό. Όμως μισεί να πληγώνει τους άλλους ή να κάνει κάποιον να τον αντιπαθήσει. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να ικανοποιεί τον ναρκισσιστή, ακόμα κι αν είναι δυστυχισμένος μέσα στη σχέση.

7ο στάδιο: Ο κύκλος
Όσο περισσότερα δίνει το ενσυναισθητικό άτομο, τόσο περισσότερο έλεγχο αποκτά το ναρκισσιστικό. Ο κύκλος της χειραγώγησης θα συνεχιστεί, απομυζώντας κάθε ενέργεια από τον ενσυναισθητικό• και αυτό μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο όριο του.

8ο στάδιο: Η μεταστροφή
Το ενσυναισθητικό άτομο θα υψώσει επιτέλους τον τόνο της φωνής του, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θα νιώθει παράλληλα καταβεβλημένο, κουρασμένο και επιτέλους θα έχει δει ότι στην ουσία ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν οι δικές του ανάγκες. Η ψευδαίσθηση της σχέσης θα καταρρεύσει και θα φανεί το πραγματικό της πρόσωπο. Ο ναρκισσιστής δεν συμπαθεί καθόλου όμως αυτή την μεταστροφή.

9ο στάδιο: Ποτέ δεν είναι αρκετό
Οι ναρκισσιστές είναι άνθρωποι που χρειάζονται συνεχώς προσοχή και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να ικανοποιηθούν, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις. Το εγώ τους πάντα θα χρειάζεται κάτι παραπάνω.

10ο στάδιο: Πίσω στο 3ο στάδιο
Όταν ο ενσυναισθητικός αρχίζει να αρθρώνει και να εκφράζει όλα όσα τον ενοχλούν, ο ναρκισσιστής θα το αντιμετωπίσει, υποβιβάζοντάς τον, αποκαλώντας τον «παρανοϊκό», «τρελό», ώστε να καταφέρει να τον αποθαρρύνει και να συνεχίσει τον κύκλο χειραγώγησης.

11ο στάδιο: Ψυχολογική κακοποίηση
Ο ενσυναισθητικός αρχίζει να νιώθει ότι φταίει για όλα όσα πάνε άσχημα στη σχέση, ότι δεν είναι αρκετά καλός και άξιος να αγαπηθεί. Αποτυγχάνει να καταλάβει ότι τον χειραγωγούν. Δεν μπορεί να δει και πάλι τον έλεγχο που του επιβάλλεται. Σε αυτό το σημείο, ο ναρκισσιστής έχει κάνει τον ενσυναισθητικό να νιώθει ότι είναι ο κακός της υπόθεσης. Τον κατηγορεί για όσα πάνε λάθος, για να έχει το πάνω χέρι.

12ο στάδιο: Η οπισθοχώρηση
Ο ενσυναισθητικός θα κάνει ένα βήμα πίσω για να προσπαθήσει να δουλέψει όλα όσα νιώθει. Θα καταλάβει πόσο χαμένος και πληγωμένος νιώθει. Θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

13ο στάδιο: Η επούλωση
Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι θεωρούνται οι θεραπευτές της κοινωνίας. Έχουν τη δύναμη και την ικανότητα μέσα τους να θεραπεύσουν τους άλλους. Την ίδια ικανότητα μπορούν να βρουν και για τον εαυτό τους. Για να το κάνουν αυτό, χρειάζεται να κάνουν ορισμένες φορές πίσω, να παραιτηθούν από αυτό το έργο, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

14ο στάδιο: Η πραγματοποίηση
Καθώς ο ενσυναισθητικός δουλεύει για να επουλώσεις τις πληγές του, συνειδητοποιεί την πικρή αλήθεια της σχέσης του. Χρειάζεται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αυτό που έχουν δεν είναι αυθεντικό.

15ο στάδιο: Ποιος είναι το θύμα;
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο ενσυναισθητικός θα αντιληφθεί επιτέλους ποιος ήταν το θύμα της σχέσης.

16ο στάδιο: Το τέλος
Όταν επίσης συνειδητοποιήσει ότι ο ναρκισσιστής δεν θα αλλάξει ποτέ, ότι δεν είναι εκείνος που θα τον βοηθήσει, έρχεται η επώδυνη αφύπνιση. Αυτή που θα τον οδηγήσει στο χωρισμό.

17ο στάδιο: Η συνέχεια
Ο ναρκισσιστής θα συνεχίσει, θα προχωρήσει, βρίσκοντας ένα άλλο θύμα, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του.

18ο στάδιο: Η αλλαγή
Το ενσυναισθητικό άτομο έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει με τον εαυτό του, αλλά αν δεν παραιτηθεί, θα βγει δυνατότερο, σοφότερο και πιο προσεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολότερα θα ξαναπέσει στην ίδια παγίδα.

 

Σχέσεις - Σεξ

Μέσα σε λίγες στιγμές αφότου συναντηθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά, υπάρχουν 7 πράγματα για τα οποία σχηματίζουν αμέσως γνώμη ο ένας για τον άλλον, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν ότι το κάνουν.

Αυτό που ο πολύ κόσμος ονομάζει “ πρώτη εντύπωση ”, οι ψυχολόγοι το έχουν αναλύσει βαθύτερα. Έτσι έχουν καταλήξει στα ακόλουθα πράγματα που τείνουν οι άνθρωποι να συμπεραίνουν ο ένας για τον άλλο, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της γνωριμίας τους...

1. Εάν μπορούν να σας εμπιστευθούν

Οι άνθρωποι αποφασίζουν σχετικά με την αξιοπιστία σας μέσα σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου! Ερευνητές του Princeton έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα ύστερα από πείραμα με ομάδα φοιτητών. Διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αξιολογήσει την ελκυστικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ελκυστικότητα, την επιθετικότητα και την αξιοπιστία ενός προσώπου που βλέπει για πρώτη φορά.

2. Το κοινωνικό σας στάτους

Μια ολλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που φορούν “επώνυμα” ρούχα (κυρίως Lacoste και Tommy Hilfiger, για να είμαστε ακριβείς) θεωρήθηκαν άτομα ανώτερου κοινωνικού στάτους από ό,τι άλλα άτομα που φορούσαν πιο “κοινά” ρούχα, τα οποία δεν ήταν προϊόν κάποιου γνωστού σχεδιαστή.

“Η αντίληψη των άλλων για το άτομο δεν διαφέρει σε οποιαδήποτε από τις άλλες διαστάσεις που σχετίζονται με την πρώτη εντύπωση. Η επιλογή των ρούχων δεν επέφερε καμία διαφορά στην αντιληπτή ελκυστικότητα, την καλοσύνη και την αξιοπιστία. Μόνο στην αντίληψη του κοινωνικού στάτους”, ανέφεραν οι ερευνητές.

3. Αν είστε ομοφυλόφιλος ή όχι!

Οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα μέσα σε ένα εικοστό του δευτερολέπτου! Αυτό είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να αναγνωρίσει συνειδητά ένα πρόσωπο.

“Η ταχεία και ακριβή αντίληψη του ανδρικού σεξουαλικού προσανατολισμού μπορεί να είναι απλώς άλλο ένα σύμπτωμα ενός γρήγορου και αποτελεσματικού γνωστικού μηχανισμού για την αντίληψη των χαρακτηριστικών των άλλων”, έγραψαν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής συγγραφείς της μελέτης.

4. Αν είστε έξυπνος/η

Μια μελέτη του 2007 με επικεφαλής την καθηγήτρια Nora Murphy από το πανεπιστήμιο Loyola Marymount, έδειξε ότι το να κοιτάει κανείς τον συνομιλητή του στα μάτια είναι πολύ σημαντικό για το πώς τον κρίνει αναφορικά με την εξυπνάδα/ευφυία του.

“Το να σας κοιτάνε στα μάτια, ενώ μιλάτε, δημιουργεί συσχετισμό στον εγκέφαλο του συνομιλητή σας για την ευφυία σας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να... χειραγωγηθεί με επιτυχία κατά την πρώτη εντύπωση σε μια νέα γνωριμία και να κάνει τον συνομιλητή σας να σας θεωρεί πολύ πιο ευφυές. Για παράδειγμα αυτό συμβαίνει συνήθως με όσους φοράνε γυαλιά και μιλούν με εκφραστικό τρόπο”, ανέφερε η Murphy.

5. Αν είστε δυναμικό και κυρίαρχο άτομο

Η φαλάκρα μπορεί να τρομάζει τους άντρες, αλλά ένα πλήρως ξυρισμένο κεφάλι “εκπέμπει” δυναμισμό και κυριαρχία κατά την πρώτη εντύπωση, δηλαδή σε κάποιον που σας γνωρίζει για πρώτη φορά.

Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έδειξε ότι “οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια θεωρούνται ως πιο κυρίαρχοι σε σύγκριση με άνδρες που έχουν πλήρη μαλλιά στο κεφάλι τους” και ότι “ακόμα και οι άνδρες των οποίων τα μαλλιά αφαιρέθηκαν σε φωτογραφίες με ψηφιακό τρόπο θεωρήθηκαν ως πιο κυρίαρχοι, πιο ψηλοί και πιο δυναμικοί σε σύγκριση με τον ίδιο τους τον εαυτό με μαλλιά!

6. Αν είστε επιτυχημένο άτομο

Εκτός από κοινωνικό στάτους, η επιλογή των ρούχων είναι κριτήριο και για το αν σας κρίνουν οι άλλοι ως επιτυχημένο άτομο ή όχι κατά την πρώτη εντύπωση.

Σε μια βρετανο-τουρκική μελέτη οι συμμετέχοντες εξέτασαν φωτογραφίες ανδρών με κοστούμια ραμμένα ακριβώς στα μέτρα τους και με κοστούμια “από το πανέρι” για μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Οι άντρες στις φωτογραφίες με τα κοστούμια που ήταν ραμμένα πάνω τους βαθμολογήθηκαν από τους άλλους ως πιο επιτυχημένοι.

7. Αν είστε περιπετειώδες άτομο

Οι άνθρωποι δεν σας κρίνουν άμεσα για αυτό που είστε μόνο από την εμφάνισή σας, αλλά και από τον τρόπο που κινείστε.

Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου του Durham, οι συμμετέχοντες είδαν βίντεο από 26 άτομα που περπατούσαν στον δρόμο, το καθένα με το δικό του στυλ βαδίσματος φυσικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι απαιτούνται μόλις μερικά βήματα για να κρίνουν οι άλλοι ένα μέρος της προσωπικότητάς σας. Εκείνοι που βάδιζαν με πιο χαλαρό τρόπο κρίθηκαν ως πιο εξωστρεφείς και περιπετειώδεις, ενώ εκείνοι που βάδιζαν με πιο “αυστηρό” και συγκρατημένο τρόπο θεωρήθηκαν ως πιο νευρωτικά άτομα.

http://www.businessinsider.com, iatropedia.gr

Σχέσεις - Σεξ

Μαρίνα Μπούζη

καθώς διεσχίζαμε με την σύντροφο μου το πάρκο της Ελευθερίας τονίζω το όνομα γιατί είναι λυπητερό πως στην εποχή του 2018 με νόμους , με οργανώσεις με την ελευθερία που έχουμε ως πολίτες , υπάρχουν ακόμα γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση.

Σε μια στιγμή είδαμε ένα άντρα να χτυπάει τη γυναίκα του , να ουρλιάζει σαν αγροίκος , του φωνάξαμε πως θα καλέσουμε την αστυνομία , η κοπέλα φοβισμένη και να ζητά να μην πάρουμε την αστυνομία , πως είναι καλά και τίποτα δεν συμβαίνει ,εμείς επιμέναμε να έρθει μαζί μας , της μιλούσαμε , της λέγαμε , δυστυχώς η ίδια τον δικαιολογούσε , πως τον ξέρει καλά και δεν είναι έτσι .

Ο ίδιος προσπαθούσε να μας φοβίσει , μας έκανε τσαμπουκά , νόμιζε πως επειδή είμαστε κ οι δύο γυναίκες θα μας τρόμαζε αλλά δεν τον φοβηθήκαμε , τέτοιο άνθρωποι δεν τολμάνε να υψώσουν χέρι σε αυτούς που δεν τους φοβούνται , είναι δειλοί , αλλά πραγματικά Α,μπα θα θέλα να το υψώσει για να του ρίξω μερικές , μπορώ να βάλω κάτω έναν άνδρα λόγω του σωματότυπου μου. Δεν του επιτέθηκα γιατί η βία δεν λύνεται με τη βία αλλά και με τον νόμο θα γινόμουν εγώ ο θύτης δυστυχώς…

 

Α,μπα στο τέλος έφυγε και η κοπέλα τον ακολούθησε άσχετα οτι της είπαμε οτι είμαστε πιο πάνω μια παρέα 20 ατόμων , άσχετα με τα λόγια μας , σε ένα πάρκο που τιμάει την Ελευθερία η ίδια εγκλωβίστε σε μια σχέση βίας και πόνου .Αυτή η ιστορία είναι ένα συχνό φαινόμενο , για κάθε γυναίκα εκεί έξω , μην φοβάστε, μιλήστε , όταν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που θέλουν να σας προστατέψουν , ελάτε μαζί μας ,θα είμαστε και μαζί στα δικαστήρια ,θα καταθέσουμε για εσάς τι είδαμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν οι ίδιες δεν πάρετε την απόφαση .

Α , μπα δεν ξέρω αν πράξαμε σωστά ,αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο , έπρεπε να καλέσουμε την αστυνομία; Αλλά αν η ίδια αρνιόταν πως υπήρξε θύμα βίας , θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο η αστυνομία; Να την τραβάγαμε με το ζόρι; Δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα στο δρόμο παρουσιάζουν αύξηση. Μπορεί να είναι μεταξύ άνδρα γυναίκας ή και μεταξύ νεαρών συνήθως ανδρών. Πριν από δύο ημέρες στην Ιπποκράτους τέσσερεις νεαροί άνδρες κυνηγούσαν έναν νεαρό και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν. Ευτυχώς ήταν κοντά αστυνομία και το περιστατικό έληξε εκεί. Τα περιστατικά κάθε μορφής βίας κατά την άποψή μου είναι καταδικαστέα και οφείλουμε ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες και ενεργοί πολίτες να τα αντιμετωπίζουμε και να συνδράμουμε στα θύματα.

Η λογική της αδιαφορίας και της απάθειας δεν με βρίσκει σύμφωνη. Εύλογα δημιουργείται η απορία πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε ανάλογα περιστατικά. Πιστεύω ότι η αντιμετώπιση σας ήταν πολύ σωστή, δηλαδή δεν προχωράμε σε αυτοδικία για κανένα λόγο.

Η αυτοδικία, δηλαδή να ασκήσουσε πράξεις βίας στο δράστη, ενδέχεται να περιπλέξει την κατάσταση και να βρεθούμε μπλεγμένοι. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να καλέσουμε το 100 επώνυμα αναφέροντας το περιστατικό, το επείγον του ζητήματος και την ακριβή τοποθεσία που αυτό λαμβάνει χώρα και να περιμένουμε να έρθει. Και το θύμα να αρνηθεί το περιστατικό βίας θα καταγραφεί η μαρτυρία μας και ενδεοχμένως όταν το θύμα συνειδητοποιήσει τη θέση του και θελήσει να απεγκλωβιστεί από την όλη κατάσταση να τη χρησιμοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν βρίζουμε τον δράστη και γενικά κρατάμε αποστάσεις. Εάν το θύμα ζητήσει τη βοήθειά μας ευχαρίστως την προσφέρουμε προσπαθώντας να το απομακρύνουμε χωρίς να υπάρξει λεκτικός διαπληκτισμός ή συμπλοκή με το δράστη. Αυτό που προέχει είναι να βοηθήσουμε το θύμα.

Σε καμία περίπτωση δεν τιμωρούμε το δράστη γιατί θα βρεθούμε μπλεγμένοι. Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω πως τα θύματα βίας, ενδοοικογενεικής ή και έμφυλης, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν συμπαραστάτες και μπορούν πάντα να καλέσουν το 15900, προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση και στήριξη από τους ειδικούς.

ampa.lifo.gr

Σχέσεις - Σεξ

“Μια είναι η πηγή της νεότητας: βρίσκεται στο μυαλό μας, στα ταλέντα μας, στη δημιουργικότητα που έχουμε στη ζωή μας και στη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Μόλις βουτήξουμε σε αυτή την πηγή, τότε θα έχουμε νικήσει μια και για πάντα το γήρας.” ~ Sophia Loren

Ένα ενδιαφέρον δεδομένο: Η αγορά που δραστηριοποιείται σε αντιγηραντικά προϊόντα ξεπέρασε τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Εκτιμάται ότι το ποσό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 6% σε ετήσια βάση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον δεδομένο: Οι περισσότεροι άνθρωποι, το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν τα χρήματά τους.

Η γήρανση είναι μια φυσική βιοχημική διαδικασία του σώματος. Μέχρι να μπορέσουμε να «χακάρουμε» αυτά τα μικροσκοπικά πραγματάκια που ονομάζονται κύτταρα, θα έχουμε γεράσει.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι άνθρωποι πιθανότατα θα συνεχίσουν να ξοδεύουν $ 50.000 για ένα λίφτινγκ, να φορτώνουν το σώμα τους με τοξίνες και να μετατρέπουν με χαρά το πρόσωπό τους σε τούρτα γενεθλίων από τις πλαστικές.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να συναντήσουμε την πηγή της νεότητας! Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί από τους ανθρώπους που σπαταλούν αδίκως τα χρήματά τους δεν έχουν ακούσει ποτέ τη φράση η πρόληψη είναι το καλύτερο ελιξίριο νεότητας».

Παρόλο που (πιθανότατα) δεν θα είμαστε ποτέ σε θέση να αναστρέψουμε πλήρως και με επιτυχία τη διαδικασία γήρανσης, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Υπάρχουν επίσης συνήθειες που μπορούμε να σταματήσουμε – και αυτό προϋποθέτει κατανόηση των δραστηριοτήτων που επιταχύνουν τη γήρανση. Εφ΄όσον αποκτήσουμε αυτή τη γνώση, θα μπορούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και να προστατεύσουμε την υγεία μας, να ζήσουμε πιο ευτυχισμένα και να έχουμε μια πιο θετική και ικανοποιητική ζωή! Έτσι, χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις που δεν προσφέρουν τίποτα…


1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πάνω από 75 εκατομμύρια Αμερικανοί – ή ένας στους τρεις ενήλικες – πάσχουν από υπέρταση. Στατιστικά, η υπέρταση αγγίζει πλέον ηλικίες μεταξύ 55 έως 64 ετών και το ποσοστό συνεχώς αυξάνεται. Αυτό δεν είναι ευχάριστο, καθώς η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος και καρδιακής ανεπάρκειας.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά μας.
– Να βάλουμε στην καθημερινότητά μας 30 λεπτά ελαφράς ή μέτριας άσκησης.
– Να έχουμε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή.
– Να μειώσουμε την πρόσληψη αλατιού.
– Να περιορίσουμε το αλκοόλ.

2. ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ ΜΑΣ.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ανέλυσαν τις γενετικές πληροφορίες περισσότερων από 600.000 ατόμων από 25 διαφορετικές μελέτες σε όλη την Αυστραλία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάθε κιλό επιπλέον βάρους μείωνε το προσδόκιμο ζωής κατά περίπου δύο μήνες.

Με άλλα λόγια: Το υπερβολικό βάρος ακόμη και κατά μόλις 2,5 κιλά μπορεί να σας αφαιρέσει ένα χρόνο ζωής.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Προγραμματίστε εξετάσεις για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες παθήσεις (π.χ. διαταραχές του θυρεοειδούς).
– Οργανώστε η διατροφή σας, έτσι ώστε να αποτελείται από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχο κρέας.
– Μιλήστε με κάποιον γυμναστή και δημιουργήστε μαζί ένα πρόγραμμα προπόνησης που να σας ταιριάζει. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας (ποδηλασία, μπάσκετ, τένις κλπ.) και ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθείτε ενεργά με μια δραστηριότητα!

3. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, «το κάπνισμα και τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μείωση της διάρκειας ζωής».

Το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων την ημέρα μειώνει το προσδόκιμο ζωής 7 χρόνια κατά μέσο όρο.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Να αναζητήσουμε τρόπους διακοπής του καπνίσματος, εάν χρειαζόμαστε βοήθεια.
– Εάν δεν μπορούμε να το κόψουμε, ας προσπαθήσουμε να το μειώσουμε.
– Η άσκηση και ο διαλογισμός είναι δύο δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του καπνίσματος.

4. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ.
Συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ως επάγγελμα αυτό που αγαπάμε. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η δυσαρέσκεια που αφορά την απασχόληση κυμαίνεται γύρω στο 70% στις ΗΠΑ.
Υπάρχει όμως μια διαφορά ανάμεσα σε μια ενοχλητική αίσθηση δυσαρέσκειας και την απέχθεια που αισθάνεται κανείς για τη δουλειά που κάνει.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, «οι άνθρωποι που έχουν μικρή ικανότητα λήψης αποφάσεων σε απαιτητικές θέσεις εργασίας έχουν αύξηση της θνησιμότητας κατά 15,4% σε σύγκριση με τις λιγότερο απαιτητικές θέσεις εργασίας».

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Αξιολογήστε το τρέχον επίπεδο στρες που σχετίζεται με την εργασία σας.
– Αρχίστε να αναζητάτε μια νέα δουλειά, εάν είναι απαραίτητο και εάν μπορείτε να το κάνετε.
– Μάθετε βασικές τεχνικές διαλογισμού και βαθιάς εισπνοής (θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους!)

5. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ.
Το DNA σας έχει κάποια επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας. Ωστόσο ενώ δεν μπορείτε να αλλάξετε τη γενετική σας σύνθεση, μπορείτε να φροντίσετε να διατηρήσετε τους δείκτες στα αποδεκτά όρια.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Να αυξήσουμε την πρόσληψη φυτικών ινών.
– Να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
– Να καταργήσουμε τα trans-λιπαρά.
– Να αυξήσουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών.

6. ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΓΝΟΙΑ.
Μπορεί να σας φαίνεται άσχετο, αλλά δεν είναι! Υπάρχει κάτι που πρέπει να σας πούμε και αφορά τις δυσμενείς επιπτώσεις της ενεργοποίησης ενός αδρανούς μυαλού.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 «η θνησιμότητα (λόγω) χαμηλής εκπαίδευσης είναι συγκρίσιμη με τη θνησιμότητα μεταξύ νυν καπνιστών και όχι πρώην«.

Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου θεωρείται ένας τίτλος σπουδών χαμηλότερος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Διατηρήστε την καλή κατάσταση του μυαλού σας διαβάζοντας.
– Φροντίστε να ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης.
– Ξεκινήστε δωρεάν online μαθήματα για κάτι που σας ενδιαφέρει.
– Συνεχίστε την τυπική σας εκπαίδευση, εάν το επιθυμείτε.

7. ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
Υπάρχει μία μέτρηση, που ονομάζεται Οικολογική Στιγμιαία Αξιολόγηση (ΕΜΑ) και «αξιολογεί τις τρέχουσες εμπειρίες, τις συμπεριφορές και τις διαθέσεις ενός ατόμου, όπως αυτές εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο και στο φυσικό τους περιβάλλον.» Πολλοί συμπεριφορικοί επιστήμονες δηλώνουν ότι η EMA είναι μια από τις πιο ακριβείς μετρήσεις που σχετίζονται με την ευημερία ενός ατόμου.

Σχετικά, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την EMA για να αξιολογήσουν 3.853 άτομα ηλικίας 52 έως 79 ετών.

Εκείνοι που βαθμολογήθηκαν ως «δυσαρεστημένοι» είχαν «ποσοστό θνησιμότητας» 7,3% – σχεδόν διπλάσιο από εκείνους που κατέδειξαν μια πιο θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Τι μπορούμε να κάνουμε:
– Αφιερώστε χρόνο ώστε να συζητήσετε με κάποιον, ή με τον εαυτό σας ποιες είναι οι πηγές της ευτυχίας σας – ή τι είναι τελικά αυτό που σας λείπει.
– Τηρήστε ένα ημερολόγιο, ή έναν απλό κατάλογο ευγνωμοσύνης, όπου θα καταγράψετε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα που περνάει.
– Αναζητήστε υποστήριξη – σε οποιαδήποτε μορφή (ιατρική, πνευματική, οποιαδήποτε) που να είναι κατάλληλη για εσάς.

8. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.
Το τελευταίο στοιχείο της λίστας μας είναι ευρύ και μάλιστα σκοπίμως.

Η αλήθεια είναι ότι κανένας από μας δεν ξέρει τι είναι καλύτερο για κάποιον άλλο. Η ευημερία είναι ένα εξαιρετικά υποκειμενικό αγαθό – απλά ρίξτε μια ματιά στο αντίστοιχο τμήμα αυτο-βοήθειας στο τοπικό βιβλιοπωλείο!

Ωστόσο, στο βάθος, όλοι μας – είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι – έχουμε μια πολύ καλή απάντηση στο ερώτημα «Πώς είμαι;».

Σίγουρα δεν υπάρχει μια λύση πού να ταιριάζει σε όλους σε αυτή την ατέλειωτη λίστα με τα «προβλήματα της ζωής»· αυτή είναι μια μάταιη (για να μην αναφέρουμε, καταθλιπτική) προσπάθεια.
Έτσι, στο τέλος, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Εάν δεν αισθάνεστε καλά, καταπιείτε την υπερηφάνεια σας και αναζητήστε βοήθεια. Καθίστε, κλείστε τα μάτια σας και διαλογιστείτε. Αποκτήστε εμπειρία στις βαθιές εισπνοές!

Το σημαντικότερο είναι να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε τη θετική σας ενέργεια, διότι εκείνη έρχεται από μέσα σας! Πιστέψτε μας, είναι εκεί και περιμένει να την ανακαλύψετε!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

http://share24.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin