Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Το ξανθό χρώμα και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό έχει κατακτήσει τις Ελληνίδες που έχουν παραδοθεί με μεγάλη ευχαρίστηση σε ανοιχτές, σκανδιναβικές αποχρώσεις.

Όσες γυναίκες όμως είναι ή έχουν υπάρξει ξανθές, γνωρίζουν πως πρόκειται για μια πολύ απαιτητική απόχρωση που απαιτεί σχολαστική φροντίδα, κατάλληλα προϊόντα και συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για ανανέωση της ρίζας.

Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι η κιτρινίλα που βγάζουν τα ξανθά μαλλιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι γυναίκες στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο έχουν μεσογειακούς τόνους στο φυσικό χρώμα των μαλλιών τους, δηλαδή έχουν μία σκούρα βάση πάνω στην οποία θα «πέσει» η ξανθιά βαφή.

Αν, λοιπόν, κάποια κυρία επιλέξει έναν πολύ ανοιχτό τόνο ξανθού για να βάψει τα μαλλιά της, είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι θα «ξεράσει» η βάση, θα βγει το χρώμα των φυσικών μας.

Οι υπόλοιποι, εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των μαλλιών μας και τη διάρκειά του, είναι γνωστοί: καιρικές συνθήκες όπως η εκτενής έκθεση στον ήλιο ή οι δυνατοί άνεμοι που αφυδατώνουν την τρίχα και αφαιρούν τη λαμπερή της εικόνα, η θάλασσα και το αλάτι της, τα πολύ συχνά λουσίματα, ενδεχομένως και η μη κατάλληλη περιποίηση, όπως ειδικά σαμπουάν και conditioner για διατήρηση χρώματος.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε;

Ασφαλής επιλογή χρώματος: Προτιμήστε τις πιο ψυχρές αποχρώσεις όπως είναι το ξανθό «της άμμου» ή «του χρυσού», εάν έχετε σκούρα βάση. Είναι εξίσου εντυπωσιακά και λαμπερά χρώματα που όμως δεν ξεθωριάζουν και μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα.

Τα μαλλιά μας χρειάζονται οπωσδήποτε προστασία κυρίως από τον ήλιο, αλλά και από δυνατούς ανέμους και από τη θάλασσα. Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, ένα αντηλιακό μαλλιών και κάποιο ενυδατικό μαλλιών μετά τα μπάνια μας είναι τουλάχιστον απαραίτητα. Όταν από την άλλη βρισκόμαστε σε έντονο αέρα καλό είναι να μην έχουμε λιτά τα μαλλιά μας καθώς και να τα προστατεύσουμε από την πολύ υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες με κάποιο σκούφο. Επίσης, αν δεν υπάρχει λόγος καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ συχνά λουσίματα καθώς μικραίνουν τη διάρκεια του χρώματος της βαφής μας και το οδηγούν να ξεθωριάζει. Καλό είναι να επιλέγουμε για το λούσιμό μας ένα ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά καθώς και το αντίστοιχο conditioner.

Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι δεν γίνεται να αποφύγετε τη χρήση silverεάν θέλετε ζωντανό ξανθό και χωρίς κιτρινίλες. Φροντίστε να προμηθευτείτε ένα silverσαμπουάν καλής ποιότητας. Σημαντικό είναι το χρώμα του σαμπουάν να είναι ένα βαθύ μωβ χρώμα και όχι ανοιχτό μωβ ή διάφανο, για να δουλέψει σωστά.

newwoman.gr

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...