Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open»,καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Χαράς ευαγγέλια για τους μακαρονάδες! Κι όμως,τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν ενοχοποιούνται για την παχυσαρκία αλλά βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Μια νέα έρευνα αθωώνει την υπέροχη μακαρονάδα στην οποία δεν μπορούν να μην υποκύψουν μικροί και μεγάλοι.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open»,καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 έρευνες σε δείγμα 2.500 ανθρώπων που έτρωγαν ζυμαρικά αντί για άλλους υδατάνθρακες στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Η μελέτη έδειξε ότι, τρώγοντας μακαρόνια, δεν αυξήθηκε το βάρος αλλά και ούτε το σωματικό τους λίπος, αντιθέτως πολλοί έχασαν και κιλά.

«Κατά συνέπεια, σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο», επισημαίνει ο συντάκτης της έρευνας, καθηγητής Τζον Σιεβενπάιπερ.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωναν,κατά μέσο όρο,3,3 μερίδες μακαρόνια την εβδομάδα και όχι άλλους υδατάνθρακες.Μία μερίδα ήταν ίση με μισή κούπα μαγειρεμένων ζυμαρικών. Μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων,οι εθελοντές έχασαν ενάμισι κιλό.