Η αλκαλική διατροφή που ακολουθεί πιστά η Elle Macpherson μετά τα 50

Η Elle Macpherson, μητέρα δύο παιδιών, στα οποία έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο περιοδικό «New Beauty», τα όσα συνέβησαν στο σώμα της και στο πρόσωπό της, με το που πάτησε τα 50.

Το κατά κόσμο γνωστό ως «The Body», είδε τα πάντα να αλλάζουν πάνω της, το δέρμα της να γερνάει, να βάζει βάρος στη μέση και στα πόδια. Τα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν, όπως βάρος στην κίνηση, υπνηλία, ανεξήγητη κούραση, άρχισαν να την προβληματίζουν… Στα 54 της σήμερα, το κορμί της είναι αψεγάδιαστο ξανά, το πρόσωπό της λάμπει όπως και τότε που ήταν 20 χρόνων και ήρθε η ώρα να μοιραστεί το μεγάλο της μυστικό με πολλές γυναίκες, που πιθανόν αντιμετωπίζουν τα ίδια συμπτώματα με εκείνη.

Τη θαυματουργική λύση, σύμφωνα με την ίδια, που λέγεται «αλκαλική διατροφή» και όχι δίαιτα, όπως τονίζει, της την έδωσε η διατροφολόγος Dr Simone Laubscher. Απέβαλλε από την διατροφή της, τροφές που παράγουν οξέα, όπως η ζάχαρη, ο καφές, και τα γαλακτομικά προϊόντα, αλλά και τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, βοηθώντας έτσι τον μεταβολισμό της και την σωστότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Όπως αποκάλυψε η Elle, στη διατροφική καθημερινότητά της, τις τροφές που αλκαλίζουν το σώμα, όπως λάχανα,σπανάκι, διαφόρων ειδών χόρτα, καρύδια, γάλα αμυγδάλου και κάνναβης, φασόλια, αλλά και πολύτιμους κόκκους, που η σκούφια τους κρατάει από την αρχαιότητα,όπως η κινόα, ο αμάρανθος, και άλλα. Το λίπος που χρειάζεται πλέον ο οργανισμός της, το βρήκε στα υγιή λίπη που κρύβουν το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας.

Τα extra μυστικά ευεξίας της Elle Macpherson

-Με το που θα ξυπνήσει το πρωί, κάνει διαλογισμό, αναπνοές και ρείκι για περίπου μισή ώρα.

-Αντί για καφέ ή τον espresso που συνήθιζε να πίνει, το έχει αντικαταστήσει με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι, που μπορεί να συμπληρώσει μέσα λίγο τζίντζερ.

-Για πρωινό, πίνει έναν δυναμωτικό «χυμό» που θα φτιάξει με γάλα αμυγδάλου, λίγο πράσινο stevia, λίγο τζίντζερ, κάρδαμο,μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Tags: