Σεπτεμβρίου 19, 2018

Διατροφή

Χωρίς τη σωστή ειδική διατροφή και με μόνη επιδίωξή μας τις αναγκαίες ασκήσεις στο γυμναστήριο, η πολυπόθητη γράμμωση του σώματος μας φαντάζει σχεδόν αδύνατη! Στην πραγματικότητα, οι ασκήσεις με βάρη αν και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μυϊκού ιστού μας, πρέπει να συνδυάζονται για ένα καλό αποτέλεσμα με πρωτεΐνες και ειδική διατροφή για γράμμωση. Άλλωστε η εμφάνιση των μυών μας αποτελεί μια υπόθεση που χρειάζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα και αρκετή υπομονή…

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη διατροφή μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια μυϊκή μάζα χωρίς λίπος, η οποία θα μας οδηγήσει σε ένα σώμα πιο δυνατό και γραμμωμένο. Παράλληλα όμως, πρέπει να καεί ένα μεγάλο ποσοστό του λίπους του σώματός μας, ώστε να τονιστούν οι μύες μας μέχρι το επιθυμητό σημείο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ξεχωρίζουμε τη διαδικασία της γυμναστικής από τη διατροφή και να παρέχουμε στο σώμα μας όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία που οδηγούν σε μια τέτοια εμφάνιση.

Συχνότητα γευμάτων για άριστη γράμμωση

Τα μικρά γεύματα και η μεγάλη συχνότητά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ικανά να αυξήσουν τον μεταβολισμό μας. Πέντε ή επτά γεύματα την ημέρα είναι αρκετά για να σταθεροποιήσουν το σώμα σε υψηλά ποσοστά ενέργειας και να ενεργοποιήσουν την εργασία του μεταβολισμού μας. Τα μικρά και ποικίλα γεύματα δεν θα αφήσουν ποτέ τον οργανισμό μας να πεινάσει, ενώ ταυτόχρονα θα τον γεμίσουν με πρωτεΐνες.

Η γράμμωση του σώματός μας χωρίς πρωτεΐνες είναι αδύνατη! Για ένα άμεσο αποτέλεσμα στους μύες μας πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά 450 γραμμάρια του βάρους μας, με σκοπό την ανάπτυξη του σώματός. Βέβαια για γρήγορα αποτελέσματα πρέπει να μειώσουμε τις θερμίδες της ημέρας κατά 10 ή 20%.

Ειδικότερα, οι συνολικές θερμίδες από τη διατροφή μας πρέπει να προέρχονται από 40-45% πρωτεΐνη, 30-35% υδρογονάνθρακες και 20-25% λιπαρά. Όσον αφορά τα τελευταία, καλό είναι να καταναλώνουμε ο,τι διαθέτει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως το λάδι ελιάς, το ψάρι και αβοκάντο, τροφές δηλαδή που μας προσφέρουν ενέργεια και αισθήματα ολοκλήρωσης.

Συμβουλές για γρήγορη γράμμωση

Πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό ώστε να ενυδατώσουμε το σώμα μας. Έτσι θα γεμίσουμε με ενέργεια και θα βοηθήσουμε το μοίρασμα των συστατικών σε όλο το σώμα.
Καλό είναι να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, το αλκοόλ και τον καφέ και γενικότερα όλες τις υγρές θερμίδες.
Ας πούμε όχι στο έτοιμο και γεμάτο συντηρητικά φαγητό, το οποίο διαθέτει πολλές θερμίδες και βλάπτει την υγεία μας.
Απαραίτητο είναι να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας διάφορες πρωτεΐνες που βρίσκονται στα αυγά, στο στήθος από κοτόπουλο, στα φιλέτα μεγάλων ζώων, στο κότατζ τυρί, στα μαύρα φασόλια και φακές και στα λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο τόνος και η σαρδέλα.
Στη συγκεκριμένη διατροφή πρέπει να τρώμε με μέτρο ο,τι γαλακτοκομικό. Παράλληλα, πρέπει να αποφεύγουμε τα δημητριακά με ζάχαρη (μόνο δημητριακά βρώμης) και να τρώμε μόνο αποξηραμένα φρούτα.

Καλό είναι να μην κόψουμε πολλές θερμίδες αμέσως γιατί θα πετύχουμε την επιβράδυνση όχι μόνο το μεταβολικό ρυθμό μας αλλά και τη γράμμωση των μυών μας.
Είναι πολύ σημαντικό να τρεφόμαστε με περίπου 2g υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους μέσα σε πέντε ή έξι μερίδες γευμάτων την ημέρα. Προσοχή! Σημαντικό θεωρείται να αποφεύγουμε τη λήψη υδατανθράκων στο τελευταίο μας γεύμα.

4 βασικές τροφές για άμεση γράμμωση

Άπαχο κρέας. Πρόκειται για μια ανεξάντλητη πηγή πρωτεΐνης που μας βοηθά να χτίσουμε καλύτερα το σώμα μας και να γεμίσουμε ενέργεια. Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες, άλλωστε, αποτελούν την πρώτη επιλογή όλων των ειδικών του bodybuilding.

Ασπράδια αυγών. Θεωρούνται αποτελεσματικά σε μια διατροφή για γράμμωση. Όσα ασπράδια αυγών και να φάμε δεν κινδυνεύουμε να αυξήσουμε την χοληστερίνη μας, αφού όλη η χοληστερόλη βρίσκεται στον κρόκο του αυγού. Η πρωτεΐνη τους μας προσφέρει απεριόριστη ενέργεια.

Φυτικές ίνες. Ειδικότερα, αυτές λειτουργούν ως ασπίδες προστασίας τους σώματός μας από το υπερβολικό λίπος, ενώ παράλληλα συντελούν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης. Με αυτό τον τρόπο βοηθούν στη γρήγορη αλλά ουσιαστική απώλεια σωματικού βάρους.

Σόγια. Αποτελεί μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης με ελάχιστα ποσοστά σε λίπη και χοληστερόλη. Για αυτό άλλωστε πολλοί την χαρακτηρίζουν ως τον προστάτη της μυϊκής μας μάζας.

http://fitnesstraining.gr

Διατροφή

Κάποτε λοιπόν λέγεται ότι στά Καυκάσια όρη ,ο προφήτης Μωάμεθ έδωσε τούς πρώτους \"σπόρους\" κεφίρ σε κάποιους νομάδες .Οι \"σπόροι\" του προφήτη φυλάχτηκαν προσεχτικά και συνέχισαν να περνούν απο γενιά σε γενιά με τον ορκο οτι ποτέ δεν θα αποκαλυφθεί το μυστικό τους.

Για αιώνες οι νομαδικές αυτές φυλές του Καυκάσου δεν δέχτηκαν να μοιραστούν με κανέναν αλλο το \"μυστικό\".

Οι λίγοι ταξιδευτές τότε άκουγαν τις παράξενες ιστορίες για ένα ασυνήθιστο
ζυμωμένο ποτό το οποίο λεγόταν οτι είχε μαγικές ιδιότητες πάνω στήν ανθρώπινη υγεία.

Τελικά το μυστικό διέρευσε αφού πέρασε σε ολη τη τότε Ρωσική επικράτεια μιας και τότε η περιοχή του Καυκάσου ήταν κάτω απο τον έλεγχο της Ρωσσίας και οι πρώτοι ρώσσοι γιατροί πού έφτασαν στήν περιοχή έμειναν κατάπληκτοι απ΄ την θεραπευτική του δράση πάνω σε χρόνιες παθήσεις.
Ετσι το 1908, ο Metchnikov έγραψε στο βιβλίο του, \"η επέκταση της ζωής\" ότι το προσδόκιμο οριο ηλικίας των Καυκασιων αυτών χωρικών ξεπερνούσε τα 120 χρόνια και αυτό το απέδιδαν σε αυτό το φυσικό προβιωτικό οξυγαλακτικής ζύμωσης το οποίο δεν εχει καμμία σχέση με το γιαούρτι καθώς περιέχει ζωντανούς ενεργούς οργανισμούς κανονικής χλωρίδας που βοηθάνε τη πεπτική οδό και ενισχύουν τη πέψη.

Μετά από αυτό ο Δρ Kanschlikow ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ μας λέει ότι το κεφίρ δεν είναι απλά μια παραδοσιακή τροφή αλλά και φάρμακο . Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν ξυνή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Το κεφίρ θεωρείται θρεπτικό ποτό κατάλληλο για να συμπεριληφθεί και σε ειδικές διατροφές και στη θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών.
Τα βακτηρίδια του γιαουρτιού διαρκούν μερικές ημέρες στην πεπτική οδό οπου αντιμετωπίζουν τους παθογόνους οργανισμούς που έχουν εισβάλει. Το κεφίρ περιέχει πολύ περισσότερους οργανισμούς, καθώς η \"κανονική χλωρίδα\" κεφίρ αποτελείται από ποικίλους μικροοργανισμούς και δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των τοξικών μικροοργανισμών του παχέως εντέρου (κολοβακτηρίδια, σηψιγόνοι μικροοργανισμοί) καθώς επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων εμπολουτίζοντας τη πεπτική οδό με καλούς οργανισμούς.

Θεωρείται ο φυσικότερος τρόπος να προστεθούν καλά βακτηρίδια στην πεπτική οδό τα οποία ενεργοποιούνται και αναπτύσσονται όταν εισαχθούν στο σώμα. Οι οργανισμοί αυτοί είναι σαφώς ανώτεροι από οποιεσδήποτε κάψουλες που περιέχουν οργανισμούς που έχουν αναπτυχθεί μέσω ξήρανσης . Εκτός αυτού εχει υψηλή βιολογική και θρεπτική αξία βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών και ρυθμίζει αποτελεσματικά το βάρος του σώματος.

Το κεφίρ βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία
- Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες, ασθένειες νεφρών και συκωτιού.
- Έχει διουρητικές ιδιότητες.
- Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
- Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
- Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ.
- Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
- Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για την Τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
- Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
- Βοηθάει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής βιολογικής χλωρίδας (ιδιαίτερα έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά ή άλλα ισχυρά φάρμακα).
-Προάγει την πέψη των τροφών και γενικότερα την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου.
- Ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές.
- Προστατεύει από τη δυσκοιλιότητα.
- Εχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικοό σύστημα.
- Εχει αντικαρκινική δράση.
- Ελατώνει την αυξημένη χοληστερόλη του αίματος και αρτηριακής πίεσης.
- Βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου εσωτερικού οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C. Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών Β από το σώμα. Περιέχει σε αφθονία ασβέστιο, μαγνήσιο φώσφορο για σωστή αύξηση των κυττάρων

Eίναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος.
Έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Το κεφίρ λοιπόν βασίζεται στο γάλα.

Η διαδικασία για να γίνει το κεφίρ περιλαμβάνει τη ζύμωση του γάλακτος με τους \"σπόρους\" του κεφίρ.
Οι \"σπόροι\" του κεφίρ είναι μια μάζα των βακτηριδίων, ζύμης και πολυσακχαρίτη και δεν είναι σπόροι από κάποιο φυτό.
Η μικροβιολογία των σπόρων του κεφίρ είναι πολύ σύνθετη.
Ο πολυσακχαρίτης που περιέχει η μάζα των σπόρων του κεφίρ έχει αποδειχθεί ότι είναι μοναδικός και του έχει δοθεί το όνομα kefiran.
Αναπτύσσονται στα γαλακτοκομικά και χρησιμοποιούν τη λακτόζη αφομοιώνοντας μερικώς τις πρωτεΐνες.
Είναι ένα προϊόν το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χωνέψουν και τελικώς να ωφεληθούν.
Ακόμη και άνθρωποι με ευαισθησίες στο γάλα μπορούν να πιουν κεφίρ. καθώς οι ισχυρές πιέσεις βακτηριδίων οδηγούν σε χώνεψη. Επίσης οι μύκητες αναπτύσσονται στο νερό καρύδας από νέες καρύδες ή οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν.

Το κεφίρ κυκλοφορεί στο εμπόριο και συγκεκριμένα στα καταστήματα βιολογικών προιόντων.
Αν κάποιος θελήσει να παρασκευάσει μόνος του το θαυματουργό αυτό ρόφημα θα έλεγα ότι είναι πανεύκολο.
Βασική προυπόθεση για να παρασκευάσει κάποιος κεφίρ είναι να εχει το μύκητα.
Ο μύκητας αυτός θα πρέπει να είναι ο αυθεντικός αυτός που περιέχει αυτά τα τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών .
Οι σπόροι (ή αλλιώς «κόκκοι») του κεφίρ, που οπτικά δίνουν την εντύπωση σφουγγαριού ή μικρών συστάδων κουνουπιδιού, η οποία ουσιαστικά είναι μια μάζα των οξυγαλακτικών (kefiran.)
Οι τυπικά συνιστώμενες ποσότητες για υγιή άτομα είναι 1 έως 2 ποτήρια ημερησίως, κατά προτίμηση πρωί και βράδυ και ει δυνατόν σε αρκετή χρονική απόσταση από τα υπόλοιπα γεύματα.

Εκτός από τη μορφή αυτή μπορεί να το βρεθεί και σε μορφή κόκκων.
Η δοσολογία για το παρασκευάσει κάνείς είναι 2-3 κυβικά εκατοστά σπόρους κεφίρ ή 2 κουταλιές σε κόκους σε καθαρό γυάλινο δοχείο χωρητικότητας 1,5 lt.
Προσθέτουμε περίπου 1 lt αγελαδινό φρέσκο γάλα αφού πρώτα βράσει καλά ή κάποιο παστεριωμένο ή ομογενοποιημένο και κλείνουμε το καπάκι σφιχτά.
Το γάλα πρέπει να καλύπτει πλήρως τους σπόρους κεφίρ, αλλά δεν πρέπει να γεμίζει το δοχείο ως επάνω.

Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες εάν το θέλουμε αραιό (είναι γλυκύτερο και δρα υπακτικά) ή μέχρι 24 ώρες εάν το θέλετε πιο πυκνό (είναι πιο ξινό, αλλά μειώνεται η πιθανότητα διάρροιας).
Ανοίγουμε το δοχείο και σουρώνουμε.

Αυτό που θα περάσει από το σουρωτήρι είναι το πόσιμο κεφίρ, ενώ ό,τι μείνει είναι οι δραστικοί σπόροι, τους οποίους θα καλλιεργούμε και θα χρησιμοποιούμε συνέχεια.
Η διάρκεια ζωής του ροφήματος κεφίρ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες.

Καθώς συνεχίζουμε την καλλιέργεια, οι σπόροι κεφίρ αναπτύσσονται περισσότερο.Τότε ή αφήνουμε την επιπλέον ποσότητα σπόρων και με την ίδια ποσότητα γάλακτος οπότε θα έχουμε ένα πιο πυκνό παρασκεύασμα ή απομακρύνουμε την επιπλέον ποσότητα σπόρων

Εάν δεν καλλιεργούμε για κάποιο διάστημα τους σπόρους κεφίρ, τους φυλάμε στο ψυγείο, σε γυάλινο δοχείο με γάλα. Οι σπόροι διατηρούν τη ζωτικότητά τους για 10-15 ημέρες. Με τη νέα καλλιέργεια ανανεώνουμε το γάλα ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράψαμε.


Πηγή: www.esoterica.gr
Το είδαμε http://alttherapy.blogspot.com

 

Διατροφή

Εάν θέλετε να αποφύγετε το… σωσίβιο γύρω από τη μέση, θα πρέπει να τρώτε σολομό και ξηρούς καρπούς, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και λιγότερο λίπος σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Παράλληλα, όσοι καταναλώνουν κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχουν οι ξηροί καρποί και ο σολομός, συσσωρεύουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά, γύρω από τη μέση αλλά και στα όργανα του σώματός τους.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που καταδεικνύει ότι το είδος των λιπαρών δεν επηρεάζει μόνο τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας αλλά και τη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα μελέτησαν 39 νεαρούς ενήλικες με φυσιολογικό βάρος, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κατανάλωναν 750 επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα για επτά εβδομάδες.

Στόχος της μελέτης ήταν να πάρουν επιπλέον 3% του αρχικού τους βάρους σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έπαιρναν τις επιπλέον θερμίδες από πολυακόρεστα λιπαρά (ηλιέλαιο) ενώ οι υπόλοιποι από κορεσμένα λιπαρά (φοινικέλαιο).

Το διατροφικό πρόγραμμα όλων των συμμετεχόντων περιελάμβανε την ίδια ποσότητα ζάχαρης, υδατανθράκων, λιπαρών και πρωτεϊνών. Η μόνη διαφορά ήταν το είδος των λιπαρών.

Η αύξηση του σωματικού λίπους και η κατανομή του λίπους μετρήθηκε με τη βοήθεια μαγνητικής κατά το ξεκίνημα και την ολοκλήρωση της μελέτης. Μετρήθηκε επίσης η μυϊκή μάζα των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός των επιπλέον κιλών ήταν παρόμοιος στις δύο ομάδες, όμως τα κορεσμένα λιπαρά οδήγησαν στη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και την περιοχή της κοιλιάς. Συνολικά, η συσσώρευση λίπους ήταν αυξημένη στην ομάδα των κορεσμένων λιπαρών. Επίσης, η ομάδα των κορεσμένων λιπαρών αύξησε κατά τρεις φορές λιγότερο τη μυϊκή της μάζα.

onmed.gr

 

Διατροφή

Κάντε την άσκηση και την σωστή διατροφή συμμάχους σας κατά της χοληστερίνης!!! Μάθετε πως:

1. Μειώστε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι) σε όχι πάνω από δυο φορές το μήνα και αντικαταστήστε το με κοτόπουλο και ψάρι.

2. Περιορίστε τα κίτρινα τυριά και προτιμήστε λευκά, με πιο χαμηλά λιπαρά καθώς επίσης και με κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών.

3. Επιλέγετε ημιάπαχα γαλακτοκομικά 1- 2 % λιπαρών.

4. Αντικαταστήστε όλα τα «άσπρα τρόφιμα» με ολικής αλέσεως. Τρώτε καστανό ρύζι, ολικής αλέσεως ψωμί, ολικής αλέσεως ζυμαρικά, ολικής αλέσεως δημητριακά.

5. Τρώτε μία χούφτα φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια την ημέρα.

6. Έχετε πάντα μια μεγάλη σαλάτα στο γεύμα σας

7. Τρώτε τουλάχιστον 2 – 3 φρούτα ημερησίως.

8. Έχετε δύο φορές την εβδομάδα όσπρια.

9. Αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο ή κάποια λειτουργική μαργαρίνη.

Αν σε αυτά βάλετε και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε πολύ σύντομα αποτελέσματα.

filenades.gr

Διατροφή

Καλοκαίρι, βραδάκι, παρεούλα στη βεράντα και ξαφνικά «σκάει» το μεγάλο ερώτημα: Πίτσα ή σουβλάκι; Η μισή παρέα αγαπά την πίτσα με τα λιωμένα τυριά της και τα πικάντικα σαλάμια της. Η άλλη μισή προτιμά σουβλάκι, πιστεύοντας πως είναι λιγότερο παχυντικό. Είναι, όμως, πράγματι έτσι; Δείτε τι απαντούν ο διατροφολόγοι!


Το σουβλάκι
Το πιο γνήσιο ελληνικό junk food είναι ίσως από τα πιο θρεπτικά φαγητά, καθώς περιέχει ταυτόχρονα κρέας και λαχανικά, όμως όσο πιο πολύ το «φορτώνουμε» τόσο πιο παχυντικό γίνεται. Η λαδωμένη πίτα, η σος, οι τηγανιτές πατάτες, τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, είναι στοιχεία από το σουβλάκι που όσο προστίθενται τόσο αυξάνουν τις θερμίδες του.

Ενδεικτικά, ένα μόνο σουβλάκι με πίτα λαδωμένη, πατάτες τηγανιτές, σος και γύρο χοιρινό μπορεί να φτάσει τις 700 θερμίδες!

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να απολαύσετε το σουβλάκι αν προσέχετε την διατροφή σας είναι να επιλέγετε την πιο light εκδοχή του. Καταρχάς επιλέξτε πίτα αλάδωτη, για να γλυτώσετε και από περιττές θερμίδες και από trans λιπαρά, τα οποία βλάπτουν τον οργανισμό. Αν η πίτα είναι και ολικής άλεσης ακόμα καλύτερα, γιατί είναι πιο χορταστική.

Δεύτερον, προτιμήστε για κρέας να βάλετε καλαμάκι κοτόπουλο, το οποίο έχει τις λιγότερες θερμίδες και από το χοιρινό και από τον γύρο (130 θερμίδες ανά καλαμάκι κοτόπουλο).

Τρίτον, γεμίστε το σουβλάκι σας με λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι), τα οποία προσθέτουν θρεπτικά στοιχεία και κάνουν το γεύμα πιο πλήρες, και αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες και τις σος με βάση τη μαγιονέζα που περιέχουν πολλά «κακά» λιπαρά. Αντί για κάποια άλλη λιπαρή σος προτιμήστε είτε τζατζίκι είτε μουστάρδα.

Έτσι, ένα σουβλάκι με αλάδωτη πίτα, καλαμάκι κοτόπουλο, ντομάτα και τζατζίκι έχει περί τις 300 θερμίδες.

Η πίτσα
Με αγάπη από την Ιταλία, η πίτσα στην Ελλάδα έχει βέβαια ...μεταλλαχθεί και από γρήγορο, ελαφρύ σνακ ή ορεκτικό που θεωρείται στην γειτονική χώρα, αποτελεί βάση για να στοιβαχτούν πάνω της όλα τα τυριά και αλλαντικά του κόσμου! Ωστόσο, ενώ ένα μόνο κομμάτι από μία πίτσα «Σπέσιαλ» μπορεί να περιέχει 380 θερμίδες (αλλά, φυσικά, κανείς δεν τρώει μόνο ένα), υπάρχει τρόπος να την απολαύσει κανείς σε πιο light εκδοχή.

Έτσι, ξεκινώντας από την ζύμη, μπορείτε να την ζητήσετε λεπτή (αντί για αφράτη), αλλά και σικάλεως, για να σας χορτάσει περισσότερο. Αναφορικά με τα υλικά που θα επιλέξετε να βάλετε από πάνω, πέρα από την σάλτσα ντομάτας, μπορείτε πάντα να αρκεστείτε σε τυρί μοτσαρέλα ή κάποιο άλλο τυρί light, αν θέλετε μια πραγματικά ελαφριά πίτσα. Ενδεικτικά, ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα Μαργαρίτα με λεπτή ζύμη περιέχει 180 θερμίδες.

Κάθε υλικό που προσθέτετε επιπλέον αυξάνει τόσο τις θερμίδες όσο και τα λιπαρά. Αν προσέχετε, λοιπόν, την διατροφή σας καλό είναι να αποφύγετε τα αλλαντικά (σαλάμι, μπέικον, λουκάνικο), τα οποία είναι πλούσια σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, ενώ πιθανώς να περιέχουν και βλαβερές ουσίες όπως οι νιτροζαμίνες. Προτιμήστε, στην θέση τους, φέτες γαλοπούλας ή κομματάκια κοτόπουλο.

Συμπληρώστε στην πίτσα λαχανικά, τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών και επιπλέον αυξάνουν το μέγεθος του κορεσμού. Μία πίτσα «vegetarian» αποτελεί, λοιπόν, εξαιρετική επιλογή. Κι αν θέλετε να την νοστιμίσετε περισσότερο, μπορείτε να ζητήσετε να σας βάλουν επιπλέον σάλτσα ντομάτας!

Τέλος, καθώς η πίτσα «έρχεται» σε κομμάτια και η πρόκληση να ξεφύγετε τρώγοντας πολλά από αυτά είναι μεγάλη, αρκεστείτε σε 2 ή 3 και συμπληρώστε το γεύμα σας με μπόλικη σαλάτα για να χορτάσετε!

Κι αν θέλετε να φάτε πίτσα ή σουβλάκι με λιγότερες τύψεις...

Αξίζει να αναφερθούμε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Λουντ της Σουηδίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένα ρόφημα που προστατεύει τον οργανισμό από περιττά κιλά, όταν καταναλώνετε τροφές με πολλά λιπαρά. Ο λόγος για το κόκκινο μύρτιλλο (ή θαμνόμουρο), το οποίο δόθηκε για δοκιμή σε ποντίκια που κατανάλωναν τροφές με πολλά λιπαρά και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του κόκκινου μύρτιλλου πιθανώς οφείλονται στις πολυφαινόλες που περιέχει.

Ωστόσο, ακόμα κι αν εντάξετε το ποτό αυτό στην καθημερινή σας διατροφή, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να τρώτε περισσότερο!

*Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από σχετικό δημοσίευμα του Iatronet.gr, στο οποίο απαντούν οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι Δημήτριος Πέτσιος και Μαρία Σαρικά.

mama365.gr

Διατροφή

Μπορεί τα πολλά κιλά να ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία, όμως το ότι κάποιος έχει φυσιολογικό ή χαμηλό σωματικό βάρος δε σημαίνει ότι είναι και υγιής.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο, από πολλές επιστημονικές μελέτες, ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με πολλά νοσήματα. Όμως τα άτομα τα οποία δεν έχουν πολλά κιλά, όταν δε διατρέφονται σωστά θέτουν επίσης σε κίνδυνο την υγεία τους.

Δεν έχει σημασία μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα στη διατροφή.

Μπορεί λοιπόν η διατροφή να παρέχει λίγες θερμίδες και να μη συντελεί στην αύξηση του βάρους, όμως όταν δεν παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή όταν δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ετσι λοιπόν μία δίαιτα φτωχή σε φρούτα και λαχανικά ή μία δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγεικών νοσημάτων. Πρέπει λοιπόν όλοι να προσέχουμε τη διατροφή μας ανεξάρτητα από το σωματικό μας βάρος.

Είναι προτιμότερο να έχει κάποιος μερικά επιπλέον κιλά και να διατρέφεται σωστά, παρά να έχει το ιδανικό σωματικό βάρος και να διατρέφεται με λάθος τρόπο.

athensmagazine.gr

 

Διατροφή

 Οι ελληνίδες τον ξέρουμε για τα καλά, είναι αυτός έχει μικρότερο πάνω μέρος του σώματος και μεγαλύτερο κάτω που σημαίνει ο,τι αποθηκεύει λίπος στους γλουτούς, μηρούς και οπίσθια. 
Η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτή την κατηγορία δεν είναι απλά η απώλεια βάρους γιατί όπως ήδη θα γνωρίζεις το να χάνουμε κιλά ξεκινάει πάντα από την περιοχή της μέσης, που δεν είναι ο κύριος στόχος του “αχλαδιού”. Βασικά, ο απώτερος σκοπός είναι να χάσουμε στοχευμένο βάρος a.k.a. λίπος από τα σημεία όπου αυτό συγκρατείται. 

 Ο καλύτερος τρόπος να στοχεύσεις στις προβληματικές περιοχές είναι να ελέγξεις το ποσοστό λίπους που προσλαμβάνεις καθημερινά.

Το σώμα αποθηκεύει εύκολα το λίπος ενώ χρειάζεται πολλή περισσότερη ενέργεια για να αποθηκεύσει πρωτεϊνη και υδατάνθρακες, οπότε ξέρεις τι σημαίνει αυτό: οι σύνθετοι υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής αλέσεως και δημητριακά) είναι οι καλύτεροί σου φίλοι μαζί με άπαχες πρωτεϊνες (κοτόπουλο/γαλοπούλα/φιλέτο κόκκινου κρέατος/ψάρι).

Φρούτα, λαχανικά και όσπρια είναι επίσης πολύ καλοί σου φίλοι γιατί σε χορταίνουν ενώ δε σε γεμίζουν θερμίδες και σου δίνουν πολύτιμες βιταμίνες

Φυσικά, τι δε λείπει από το πρόγραμμα ενός όμορφου καμπυλωτού σφριγηλού κορμιού; Άσκηση.

Οι αερόβιου τύπου δραστηριότητες όπως τρέξιμο και ποδήλατο είναι οι πιο αποτελεσματικές στην περίπτωσή σου, αφού δουλεύουν το κάτω μέρος του σώματος και βοηθούν τον οργανισμό σου να καίει θερμίδες!

http://www.missbloom.gr

Διατροφή

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικά περιττά κιλά ή απλώς να μην παχύνετε, πρέπει ο μεταβολισμός σας να δουλεύει... ρολόι.Αν και ο μεταβολικός ρυθμός αναπόφευκτα επιβραδύνει με την πάροδο των ετών, μερικές φορές τα λάθη που κάνουμε επιδεινώνουν την κατάσταση.

Δείτε ποια είναι τα 5 συχνότερα και φροντίστε να τα αποφύγετε.

1. Δεν τρώτε πολύ
Πρέπει να περικόψουμε μερικές περιττές θερμίδες αν θέλουμε να αδυνατίσουμε, δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε. Όταν καταναλώνουμε λιγότερες από τις θερμίδες που χρειαζόμαστε, ο μεταβολισμός επιβραδύνει με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, το σώμα αρχίζει να διασπά μυϊκούς ιστούς επειδή χρειάζεται ενέργεια.

2. Αποφεύγετε την καφεΐνη
Η καφεΐνη ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα κι έτσι μια μικρή δόση μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό κατά 5-8% (περίπου 98 με 174 θερμίδες καθημερινά).

3. Τρώτε λευκούς υδατάνθρακες
Ενισχύστε τις ημερήσιες ποσότητες φυτικών ινών που λαμβάνετε αντικαθιστώντας το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν τη διαδικασία καύσης του λίπους έως και κατά 30%.

4. Πίνετε ζεστό νερό
Μόλις έξι ποτήρια κρύο νερό την ημέρα μας βοηθούν να κάψουμε – χωρίς καθόλου κόπο – περίπου 50 θερμίδες την ημέρα. Αυτό το απρόσμενο όφελος προκύπτει από την υπερπροσπάθεια του οργανισμού να επαναφέρει το νερό σε φυσιολογική θερμοκρασία και η διαδικασία αυτή συνοδεύεται σαφώς από κατανάλωση ενέργειας.

5. Σας λείπουν πρωτεΐνες

Φροντίστε ώστε κάθε σας γεύμα να περιλαμβάνει πρωτεΐνες. Το σώμα μας τις χρειάζεται για να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα, αλλά παράλληλα οι πρωτεΐνες βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες αρκετή ώρα μετά το τελευταίο μας γεύμα.


www.onmed.gr

Διατροφή

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι, υπάρχει και ο εύκολος τρόπος...Ακολούθησε τον χρυσό και αποτελεσματικό κανόνα "μισή μερίδα τώρα, μισή μερίδα μετά"

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τακτική. Αν η ποσότητα του φαγητού που σου σερβίρουν ή που πήρες σε ταπεράκι στη δουλειά σου φαίνεται μεγάλη φάε όση ποσότητα θες τώρα και άσε το υπόλοιπο για τις βραδινές ώρες. Έρευνες έδειξαν άλλωστε πως η ποσότητα του γεύματος δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στο επίπεδο απόλαυσης του φαγητού.

Ισορρόπησε τα διατροφικά στοιχεία που λαμβάνεις
Τα ισορροπημένα γεύματα είναι βασικό στοιχείο στην σταθεροποίηση του ζάχαρου στο αίμα σου το οποίο ελέγχει το αίσθημα της πείνας. Το κρέας που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιές λίπος σε αφήνουν χορτασμένη για περισσότερη ώρα. Προσέθεσε και λίγο πράσινο και έχεις το ιδανικό μεσημεριάνο.

Χαλάρωσε περισσότερο
Όταν διανύουμε καταστάσεις έντονου στρες το σώμα μας απελευθερώνει την ορμόνες κορτιζόλη, η οποία αυξάνει την όρεξη για φαγητό. Μάθε πώς να ηρεμείς σε στρεσογόνες περιόδους της ζωής σου και απέφυγε τις βόλτες στο ψυγείο λόγου άγχος.

Πήγαινε για ύπνο
Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ και μας λέιπει ενέργεια, το σώμα αντανακλαστικά στρέφεται προς τα φαγητά που προσφέρουν άμεση ικανοποίηση της πείνας. Δυστυχώς, αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε ζάχαρη, λίπος και κακούς υδατάνθρακες. Βάλε στόχο να κοιμάσαι τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

 

queen.gr

Διατροφή

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ατονία

Την περίοδο που διανύουμε, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και ο ιδρώτας έχουν ως φυσικό επακόλουθο την απώλεια υγρών. Ωστόσο, όταν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται επαρκώς και συστηματικά, μπορεί να έχουν ως φυσικό επακόλουθο την πτώση της πίεσης μας.

Η υπόταση κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, όπως οι καλοκαιρινοί, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, που μπορεί να κυμαίνονται από μια απλή ατονία μέχρι λιποθυμία.
Στην καθημερινή πρακτική, η υπόταση δε θεωρείται πάθηση και δεν απαιτεί φαρμακευτική αντιμετώπιση από τη στιγμή που δεν επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Προβλήματα όμως δημιουργούνται όταν η αρτηριακή πίεση πέσει απότομα και ο εγκέφαλος στερηθεί από επαρκή παροχή αίματος.

Στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω των 100 mmHg ή πιο απλά η μεγάλη πίεση είναι κάτω από 10. Αν λοιπόν αισθάνεστε ατονία, ζαλάδες κ.α. μιλήστε με το γιατρό σας ή μετρήστε μόνοι σας ή σε κάποιο φαρμακείο την πίεσή σας και αν τη βρίσκετε σταθερά χαμηλή λάβετε τα μέτρα σας.

- Βάζετε περισσότερο αλάτι στο φαγητό σας

- Πίνετε αρκετά υγρά, τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού ημερησίως. Και φυσικά υγρά δεν εννοούμε μόνο νερό, αλλά και μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα όπως χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι, αθλητικά ποτά κ.α.

- Μην μένετε πάνω από 3 ώρες νηστικοί

- Τρώτε τουλάχιστον 2-3 φρούτα την ημέρα

- Έχετε σαλάτα σε κάθε γεύμα σας

- Έχετε πάντα μαζί σας λύσεις ανάγκης όπως σακουλάκια με αλατισμένους ξηρούς καρπούς ή κρακεράκια αλμυρά

Πηγή: neadiatrofis.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin