Οκτωβρίου 19, 2018

Διατροφή

Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους μας, όταν είμαστε σε ένα τραπέζι με παρέα, να παραγγέλνουμε π.χ. όλοι σαλάτα. Αυτό συμβαίνει διότι, όταν παραγγέλνουμε φαγητό με φίλους τείνουμε να κάνουμε παρόμοιες επιλογές, σύμφωνα με μελέτη που θα δημοσιευθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο επιστημονικό έντυπο Food Quality and Preference.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, με επικεφαλής την Δρ Μπρέννα Έλλισον, ανέλυσαν τις παραγγελίες 1.459 ατόμων που είχαν φάει ανά ομάδες σε εστιατόριο της Οκλαχόμα σε μια περίοδο 19 εβδομάδων. Υπήρχαν 15 είδη στο μενού για να διαλέξουν, τα οποία εντάσσονταν σε οκτώ κατηγορίες (σούπες/σαλάτες, μπιφτέκια/σαντουιτς, ζυματικά, συνδυαστικά γεύματα, πιάτα για χορτοφάγους, μπριζόλες κατ’ επιλογή και προεπιλεγμένες, και τα πιάτα ημέρας). Σε ορισμένα τραπέζια εδόθη μενού με πληροφορίες για τις θερμίδες των τροφίμων, ενώ σε άλλα τραπέζι δόθηκε ένας απλός κατάλογος.

Τα άτομα που γευμάτιζαν στο ίδιο τραπέζι έτειναν να διαλέγουν κύρια πιάτα που δεν ήταν ακριβώς ίδια, αλλά άνηκαν στην ίδια κατηγορία. Για παράδειγμα, αν ένας είχε παραγγείλει μπιφτέκι me μανιτάρια, κάποιος άλλος είχε παραγγείλει μπιφτέκι με μπλε τυρί.

«Θέλουμε να διαφέρουμε από τους φίλους μας, αλλά όχι πολύ», εξηγεί η Δρ Έλλισον και συμπληρώνει ότι «οι φίλοι παίζουν ρόλο στο τι παραγγέλνουμε εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έχουμε μια φυσική τάση να θέλουμε να ανήκουμε σε μια ομάδα. Επίσης, επειδή υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές στο μενού, οι συμμετέχοντες στο πείραμα έτειναν να ακούνε τις παραγγελίες των φίλων τους και έτσι δεν χρειαζόταν να διαβάσουν ολόκληρο τον κατάλογο».

Οι ερευνητές υπολόγισαν επίσης πόσο άρεσε κάθε πιάτο του μενού, αναλύοντας τις επιλογές των εθελοντών. Παράγοντες, όπως το κόστος και οι θερμίδες επηρέαζαν πόσο προτιμητέο ήταν ένα πιάτο.

Γενικά, πάντως, στους συμμετέχοντες δεν άρεσαν οι σαλάτες ή τα πιάτα για χορτοφάγους. Αλλά αυτό άλλαζε αν ένα άτομο στο τραπέζι επέλεγε μια σαλάτα: όσες περισσότερες σαλάτες παραγγέλνονταν σε ένα τραπέζι, τόσο περισσότερο άρεσαν στους συνδαιτυμόνες.

Το ίδιο ίσχυε και για τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες και υψηλή τιμή: γενικά απέφευγαν να τα παραγγείλουν, αλλά αν κάποιος έκανε την αρχή, μετά τα επέλεγαν και άλλοι.

Χ.Κ.

Πηγή: in.gr

Διατροφή

Νόστιμες τροφές που σε κρατούν ενυδατωμένη: Το καλοκαίρι είναι εδώ – που σημαίνει πως το σώμα σου τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.Πιθανότατα δεν σκέφτεσαι ιδιαίτερα την αφυδάτωση τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Στη διάρκεια του καλοκαιριού όμως είναι σούπερ σημαντικό – ειδικά όταν ασχολείσαι με εξωτερικές δραστηριότητες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία σε κάνουν να ιδρώνεις και χαλάνε την ισορροπία των ηλεκτρολυτών (μετάλλων που βοηθούν στη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων στα υγρά). Χωρίς τη σωστή ισορροπία ηλεκτρολυτών -και χωρίς να πίνεις νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνεις- ξεκινά η αφυδάτωση, δηλαδή η κακή ενυδάτωση του οργανισμού.

Η συνήθεια να πίνεις μερικές γουλιές νερό κάθε 5 με 10 λεπτά όταν κινείσαι έξω θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την αφυδάτωση, λέει η διατροφολόγος Brittany Kohn, R.D. - την ίδια όμως θετική επίδραση έχουν και αυτές οι γευστικές τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, για να μην αναφέρουμε τα άλλα τους ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν σούπερ ενυδάτωση.

Αγγούρι για ενυδάτωση

Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά και επίσης είναι γεμάτο με την σούπερ βιταμίνη για τους αθλητές, τη βιταμίνη C, λεέι η Kohn. Φτιάξε ένα αναζωογονητικό smoothie με αγγούρι ή μια παγωμένη καλοκαιρινή σούπα ή πρόσθεσε φέτες αγγουριού στο μπουκάλι με το νερό σου.

Σπόροι chia για ενυδάτωση:

Αυτοί οι μοντέρνοι σπόροι είναι υδρόφιλοι, που σημαίνει ότι απορροφούν πολύ νερό όταν προστίθονται σε smoothies, γάλα ή γιαούρτι λέει η Kohn. Όταν τους καταναλώνεις, παίρνεις όλα εκείνα τα επιπλέον υγρά αλλά και απολαμβάνεις την τραγανή υφή τους.

Γιαούρτι για ενυδάτωση:

Στραγγιστό ή αγελαδινό, περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, ασβέστιο και 85% νερό. Συμπλήρωσέ το με φρέσκα φρούτα για ένα δροσιστικό, ενυδατικό καλοκαιρινό σνακ, προτείνει η Kohn.

Καρπούζι για ενυδάτωση:

Είναι γεμάτο νερό! Μία ή δύο παγωμένες φέτες είναι σούπερ χορταστικές και ενυδατικές και επιπλέον σου προσφέρουν μια μικρή ποσότητα ασβεστίου.

http://www.shape.gr

Διατροφή

Μπορεί να μην είναι το φρούτο που θα προτιμήσετε να αγοράσετε στη λαϊκή, αλλά ο μεγάλος και εξωτικός αρτόκαρπος θεωρείται από ειδικούς η επόμενη τροφή-θαύμα. Γνωστός με τη λατινική ονομασία «artocarpus altilis», ο καρπός με την πράσινη σάρκα και την υφή πατάτας, αποτελούσε κάποτε τη βάση της διατροφής των Τζαμαϊκανών. Σήμερα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καρπός αυτός θα μπορούσε να προσφέρει διατροφική αυτονομία στο νησί, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπου δύσκολα καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των κατοίκων τους.

Ο συγκεκριμένος καρπός καταναλώνεται σε όλα τα νησιά του Ειρηνικού και παράγεται σε περισσότερες εκτάσεις από ότι το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι. Μάλιστα, ένας μόνο αρτόκαρπος (ζυγίζει περίπου τρία κιλά) μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε υδατάνθρακα που έχει μια οικογένεια 5 ατόμων σε ένα γεύμα. Επίσης, πρόκειται για έναν καρπό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες και φτωχό σε γλουτένη.

Ο καρπός μπορεί να γίνει αλεύρι και να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, όπως οι τηγανίτες.

Επίσης, ζυμαρικά και πατατάκια σχεδιάζεται να παρασκευαστούν, ώστε το φαγητό να αποθηκεύεται ευκολότερα. Οι ώριμοι καρποί μπορεί να αποτελέσουν ένα υγιεινό υποκατάστατο για κάθε αμυλούχο τρόφιμο (π.χ. το ρύζι και οι πατάτες), αν τους βράσετε ή τους ψήσετε στον ατμό ή το φούρνο.

Τους άγουρους καρπούς, που έχουν γεύση καρδιάς αγκινάρας, μπορείτε να τους βράσετε, να τους μαρινάρετε ή να τους κάνετε τουρσί.

Τους ώριμους καρπούς, που έχουν γλυκιά γεύση, μπορείτε να τους καταναλώσετε ωμούς ή να τους χρησιμοποιήσετε σε κέικ και πίτες. Ακόμη και τα λουλούδια που βρίσκονται στα δέντρα μπορούν να γίνουν ζαχαρωτά.

Διατροφή

Ο στρεσογόνος τρόπος ζωής, η έλλειψη γνώσης και ενδιαφέροντος και η κακή διατροφή είναι οι βασικοί λόγοι που ο μέσος όρος δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός του.

Η πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών δεν περιορίζεται μονάχα στην αντίληψη μιας καλής διατροφής, αλλά στο χτίσιμο του οργανισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος και την καλή υγεία του ατόμου.

Ακολουθούν τα 10 σημαντικότερα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός και οι τρoφές από τις οποίες μπορείτε να τα λάβετε:

1. Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α φροντίζει για την καλή όραση, τα υγιή δόντια, το λαμπερό δέρμα και τα δυνατά οστά, μεταξύ άλλων. Προστατεύει ακόμα το σώμα και τον οργανισμό από πλήθος λοιμώξεων και ενισχύει την υγεία και καλή λειτουργία των κυττάρων και ιστών του σώματος.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το πεπόνι ποικιλίας κανταλούπε, η κολοκύθα, το σπανάκι, τα αυγά, το καρπούζι, το κατσαρό λάχανο, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, οι ντομάτες, οι φακές, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, το συκώτι και το γάλα.

2. Βιταμίνη C
Η υδατοδιαλυτή βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται σε αυτά από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Επιπλέον, έχει αντικαρκινική δράση, ενισχύει τα αποθέματα βιταμίνης Ε στον οργανισμό και ενδυναμώνει την απορρόφηση του σιδήρου. Συμβάλει ακόμα στην υγεία των ούλων, στην επούλωση των πληγών, την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού και την προστασία από διάφορες μολύνσεις. Το σώμα, όπως είναι γνωστό, δεν μπορεί να παράξει ή να αποθηκεύσει βιταμίνη C, γι΄ αυτό είναι σημαντικό να περιλαμβάνεται στη διατροφή σας σε καθημερινή βάση.

Τροφές πλούσιες στη βιταμίνη είναι οι κόκκινες πιπεριές, το ακτινίδιο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το πεπόνι κανταλούπε, το μπρόκολο, το γκρέηπφρουτ, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο μαϊντανός, ο χυμός από λεμόνι, το κουνουπίδι και το κατσαρό λάχανο.

3. Βιταμίνη E
Η βιταμίνη Ε, αναφέρεται σε 8 λιποδιαλυτά στοιχεία με ιδιαίτερως ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Ε προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, αποτρέπει τη βλάβη των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο του προστάτη και τη νόσο του Alzheimer.

Τροφές πλούσιες σε Ε, είναι το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα γογγύλια, τα φύλλα του φυτού της μουστάρδας, το πιπέρι καγιέν, τα αμύγδαλα, ο ηλιόσπορος, τα σπαράγγια, οι πιπεριές και το λάδι από σαφράν.

4. Φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες χαρακτηρίζονται ως σύνθετοι υδατάνθρακες που δεν μπορούν, ούτε να χωνευθούν, ούτε και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Συνεπώς, περνούν ανέπαφες μέσα από το στομάχι, το μικρό και το μεγάλο έντερο και στη συνέχεια αποβάλλονται.
Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει σαν αποτέλεσμα ομαλή εντερική λειτουργία, χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και ζαχάρου στο αίμα και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Οι φυτικές ίνες, ακόμα, ευθύνονται για χαμηλό ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως είναι τα καρδιαγγειακά προβλάματα, ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι το κινόα, το κεχρί, το κριθάρι, το άγριο ρύζι, τα μαύρα φασόλια, τα ρεβύθια, η βρώμη, ο λιναρόσπορος, τα φύλλα του φυτού της μουστάρδας, η μελιτζάνα, τα μούρα και η κανέλα.

5. Φολικό οξύ (Βιταμίνη B9)
Το φολικό οξύ είναι μια από τις μορφές της υδατοδιαλυτής βιταμίνης Β9 και σχετίζεται με την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την πρόληψη ενάντια στην αναιμία, ενώ παράλληλα συνδράμει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Προστατεύει ακόμα από πρόβληματα που μπορεί να προκληθούν από την οστεροπόρωση και απομακρύνει το ενδεχόμενο εμφάνισης άνοιας. Το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει φολικό οξύ, γι? αυτό είναι σημαντικό να αποτελεί κομμάτι της καθημερινής σας διατροφής.

Τροφές με φολικό οξύ είναι το μαρούλι, το σπανάκι, τα φύλλα του φυτού της μουστάρδας, ο μαϊντανός, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα παντζάρια, οι φακές, τα σπαράγγια, το λάχανο και ο κρόκος του αυγού.

6. Σίδηρος
Ο σίδηρος στηρίζει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία, με τη σειρά τους, είναι υπεύθυνα για την κυκλοφορία του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Είναι ακόμα απαραίτητος για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, όσον αφορά στους μύες και τα ζωτικά όργανα. Έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει στη σιδηροπενική αναιμία, συμπτώματα της οποίας είναι η κόπωση, η αδυναμία και η ευερεθιστότητα.

Τροφές από τις οποίες μπορείτε να λάβετε σίδηρο είναι τα μύδια, το κόκκινο κρέας, τα φασόλια σόγιας, ο πασατέμπος, οι φακές, το σπανάκι, τα αποξηραμένα βερίκοκα, το καστανό ρύζι, το κάρδαμο, το κατσαρό λάχανο, το θυμάρι, τα σπαράγγια, το κύμινο, ο κουρκουμάς, το τόφου, τα πράσα, η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, ο βασιλικός και τα γογγύλια. Ακόμα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C, βοηθά τον οργανισμό στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

7. Μαγνήσιο
Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί σε καλά επίπεδα τη μυική, νευρική και καρδιακή λειτουργία.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι συνήθως πλούσιες και σε μαγνήσιο, ενώ άλλες τροφές που περιέχουν το μεταλλικό αυτό στοιχείο σε υψηλά ποσοστά είναι τα όσπρια, το μπρόκολο, το κολοκύθι, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια κάσιους, το γάλα σόγιας, τα μαύρα φασόλια, το αβοκάντο, το καστανό ρύζι, ο πασατέμπος και το σουσάμι.

8. Ω-3 λιπαρά οξέα
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στην αναδόμηση των κυττάρων, στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ενδυνάμωση του καρδιαγγειακού και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ, ακόμα, βοηθάνε τον οργανισμό στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.
Μειώνουν ακόμα το ρίσκο της παχυσαρκίας, βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να ανταποκρίνεται στη δράση της ινσουλίνης και εμποδίζουν στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Μερικές από τις καλύτερες πηγές Ω-3 οξέων, είναι ο λιναρόσπορος, ο σολωμός, οι σαρδέλες, το μοσχάρι, η σόγια, τα χτένια, οι γαρίδες και το ελαιόλαδο.

9. Ασβέστιο
Το μεταλλικό στοιχείο του ασβεστίου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία δοντιών και οστών. Προάγει ακόμα την καλή λειτουργία του νευρικού και μυικού συστήματος, βοηθάει στη διατήρηση της ισορροπίας του ph στο αίμα, ενώ παίζει ρόλο και στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Έρευνες έχουν ακόμα δείξει πως επαρκής πρόσληψη ασβεστίου ρίχνει την πίεση και βοηθάει στον έλεγχο του βάρους.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι το γιούρτι, το τυρί, το γάλα, το τόφου, το σουσάμι, οι σαρδέλες, το σπανάκι, τα γογγύλια και τα χτένια.

10. Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, διατηρεί την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών και συνδράμει το σώμα στην παραγωγή ενζύμων. Έχει επίσης, «κατασκευαστική» σημασία για το σώμα, αφού τη χρειάζεται για την επιδιόρθωση και διατήρησή του σε καλή κατάσταση. Η πρωτεΐνη, συνεπώς, είναι πολύ σημαντική στις περιόδους της ανάπτυξης του ανθρώπου, κατά την εφηβεία και κατά την εγκυμοσύνη.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι η γαλοπούλα, ο τόνος, οι γαρίδες, ο μπακαλιάρος, ο σολωμός, οι σαρδέλες, το κοτόπουλο, το αρνί, το βοδινό ελευθέρας βοσκής, το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα φύλλα από το φυτό της μουστάρδας, το τυρί, τα μανιτάρια, τα αυγά, το κολοκύθι και η φάβα.

Διατροφή

Σημαντική παράμετρος στην αντιμετώπιση του καύσωνα αποτελεί και η διατροφή. Γι' αυτό δείτε τι πρέπει να κάνετε, για να προφυλαχτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες καινα αναπληρώσετε τα πολλά υγρά που χάνονται με τον ιδρώτα:

• Πίνετε άφθονο νερό και χυμούς, κρύο τσάι, γάλα.
• Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά, ιδίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά την παραμονή σας κάτω από τον ήλιο.
• Αποφύγετε τις βαριές σάλτσες και τα τηγανητά.
• Δώστε προτεραιότητα στα λαχανικά και στα φρούτα.
• Προτιμήστε τα ψάρια και ειδικά αυτά με λίγα λιπαρά (γαλέος, τσιπούρα, φαγκρί, συναγρίδα) και το κρέας με χαμηλά λιπαρά (κοτόπουλο, γαλοπούλα) από το κόκκινο κρέας.
• Αποφεύγετε τα γλυκά, τα αναψυκτικά και γενικά τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Τρώτε σχετικά αλατισμένα φαγητά, καθώς με τον ιδρώτα αφενός χάνονται σημαντικά ποσά νατρίου από τον οργανισμό τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν, αφετέρου το αλάτι βοηθάει στην εξοικονόμηση υγρών από τον οργανισμό.
• Αποφύγετε τα πολύ καυτά ή ζεστά φαγητά.
• Προτιμήστε δροσιστικά επιδόρπια όπως γιαούρτι, ζελέ ή παγωτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος.
• Αποφύγετε οποιαδήποτε είδους κίνηση μετά τα κύρια γεύματα της ημέρας (π.χ περπάτημα, δουλείες στο σπίτι, μπάνιο).
• Αποφύγετε να διατηρείτε εκτός ψυγείου τρόφιμα ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το γάλα, το τυρί κ.α..
• Να μην εκτίθεστε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
• Να αποφεύγετε την εξαντλητική σωματική εργασία και άσκηση.
• Να ακολουθείτε μικρά και συχνά γεύματα.
• Να μην κυκλοφορείτε χωρίς γυαλιά ηλίου, καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
• Να προσέχετε τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα παιδιά και να παραμένουν σε δροσερούς χώρους.

http://myfit.gr

Διατροφή

Αυτές οι καθημερινές σούπερ τροφές μπορεί να μην ακούγονται εξωτικές, αλλά θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις μέχρι να βγεις στην παραλία ενώ ταυτόχρονα ο μεταβολισμός ενισχύεται κι εσύ παραμένεις χορτάτη.Όταν σκέφτεσαι σούπερ τροφές, συνήθως σου έρχονται στο μυαλό εξωτικά, δυσεύρετα συστατικά. Εκχύλισμα από ακάι μπέρι; Νουντλς από φύκια; Σοβαρολογούμε;

Ωστόσο οι σούπερ τροφές δεν χρειάζεται να είναι μυστηριώδεις για να είναι... σούπερ. Σκέψου τις απλές φακές, που κλείνουν μια τεράστια θρεπτική δύναμη σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, ή σκέψου το θαύμα της τέλειας ισορροπίας πρωτεϊνών σε ένα αβγό.

Πέρα από την διατροφική τους δύναμη, εκείνες οι τροφές έχουν άλλη μια ιδιότητα που τις κάνει να αξίζουν την ετικέτα “σούπερ”. Μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Οι φακές μπορούν να δώσουν ώθηση στη μηχανή σου που καίει τις θερμίδες. Και τα αβγά βοηθούν να κρατηθείς χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Αυτές οι 11 σούπερ τροφές σου παρέχουν θρεπτικά στοιχεία που έχεις ανάγκη – ενώ ταυτόχρονα τονώνουν το μεταβολισμό, καίνε λίπος ή σε κρατούν για περισσότερη ώρα χορτάτη.

Για να τονώσεις το μεταβολισμό σου
Φασόλια
Γεμάτα με φυτικές ίνες που κόβουν την πείνα και πρωτεΐνες, τα φασόλια διαθέτουν μία ακόμη σούπερ ιδιότητα αδυνατίσματος: ανθεκτικό άμυλο. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτό το συστατικό (ένα είδος υδατάνθρακα που περνά άπεπτος από το σύστημά σου) μπορεί να ωθήσουν το σώμα σου να χρησιμοποιήσει επιπλέον ενέργεια για να προσπαθήσει να το διασπάσει.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο βρήκαν πως οι ενήλικες που τρώνε γεύματα με ανθεκτικό άμυλο είχαν υψηλότερο μεταγευματικό μεταβολικό ρυθμό. Τα ανθεκτικά άμυλα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης.
Πάρε φόρα: δοκίμασε πολτοποιημένα φασόλια με σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο για ένα υγιεινό ντιπ για λαχανικά.
 
Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές παίρνουν την γεύση τους από την καψαϊκίνη. Το 2010, ερευνητές στο UCLA έδωσαν στους συμμετέχοντες σε μελέτη μια κάψουλα που περιείχε μια συγγενική ουσία της καψαϊκίνης (που λέγεται dihydrocapsiate ή DCT), ενώ άλλοι πήραν ένα placebo. Η ομάδα της DCT έκαψε περισσότερες θερμίδες μετά το γεύμα συγκριτικά με την ομάδα του placebo. “Η κατανάλωση πικάντικων φαγητών μπορεί επίσης να αμβλύνει την επιθυμία σου να συνεχίσεις να τρως”, λέει η διατροφολόγος και συγγραφέας του The Belly Fat Fix, Marjorie Nolan Cohn, M.S., R.D.

Πασπάλισε πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι στα φαγητά σου, από κατσαρόλας μέχρι ψητά φρούτα. Χρησιμοποίησε πιπεριές jalapenos σε μαρινάδες και σάλτσες.
Φακές
Αυτά τα μικροσκοπικά όσπρια είναι μια μεταβολική υπερδύναμη. Όπως και τα φασόλια, περιέχουν ανθεκτικό άμυλο και πυροδοτούν την πεπτική θερμογένεση, λέει η Cohn

. Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και αν έχεις έλλειψη από αυτό το μέταλλο, το σώμα σου είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη χρήση των θερμίδων για ενέργεια, λέει η Marlo Mittler, M.S., R.D., διατροφολόγος στο Νοσοκομείο North Shore Long Island Jewish Hospital στη Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε φακές σε σαλάτες. Τρώγε συχνά σούπα φακές για μεσημεριανό σου.

http://www.shape.gr

Διατροφή

Καλέστε τις κολλητές σας στο μπαλκόνι σας και εντυπωσιάστε τις με υγιεινά και πεντανόστιμα πιάτα.Ξεκινήστε τη βραδιά σας σερβίροντας μια πολύχρωμη σαλάτα ρόκα με κατίκι Δομοκού, τοματίνια και φρέσκο καλαμπόκι.

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα ελαφρύ και εύγεστο τυρί. Η πλούσια γεύση του δένει υπέροχα με τα γλυκά ντοματίνια και υπάρχει μια απόλυτη ισορροπία σε αυτή τη δροσερή σαλατίτσα που θα κάνει τις κολλητές σας να γλύφουν τα δάχτυλα τους.


Καλαμπόκι το θαυματουργό
Must για τη σαλατίτσα σας είναι το καλαμπόκι που περιέχει πρωτεΐνη, για να είστε πρώτοι και καλύτεροι και άλλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες: H βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι, δρουν και στην πρόληψη της αναιμίας η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών.

Έχει ακόμη μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου και φώσφορου. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για υγιή οστά. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος.

Πίτσα αλα ελληνικά
Εντυπωσιάστε την κοριτσοπαρέα με μια πίτσα από τα χεράκια σας. Φτιάξτε τη με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές Καλαμών και φέτα, δίνοντας της ένα άρωμα ελληνικό. Μια μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες και για εσάς που προσέχετε την επιδερμίδα σας είναι η ιδανική τροφή, αφού ο χυμός τομάτας είναι γνωστός για την αντηλιακή επίδρασή του.

Φανταστικοί ρεβυθοκεφτέδες
Οι κυρίες της παρέες θα εκτιμήσουν δεόντως τους υπέροχους ρεβοθοκεφτέδες που θα συνοδεύσετε µε σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες. Μια κούπα ρεβύθια μαγειρεμένα ρεβίθια περιέχει 35 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι μια τροφή που δεν περιέχει πολλές θερμίδες, μόνο 210 θερμίδες ανά κούπα. Είναι μία πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, βιταμίνες Α, B1, B2, B6, B12, και νιασίνη..

Σπαράγγια, μια υπετροφή για μυημένους
Μια εξαιρετική ιδέα είναι να σερβίρετε ως ορεκτικό σπαράγγια με σόγια σως. Μου τη σερβίρανε πρόσφατα και έπαθα τη πλάκα μου. Μάλιστα τα σπαράγγια ενισχύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, συγκρατώντας την πίεση του αίματος. Περιέχουν φολικό οξύ , έχοντας ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό, που οδηγεί στη συσσώρευση του λίπους στο σώμα και στην ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα.

Βραστές Γαρίδες
Το απόλυτα gourmet καλοκαιρινό πιάτο είναι ό,τι πρέπει για τις φίλες σας που προσέχουν τη γραμμή τους, αφού μια μερίδα περιέχει μόνο 180 θερμίδες. Η γαρίδα είναι παρεξηγημένη γιατί συνήθως τη συνοδεύουμε με παχυντικές μαγιονέζες. Στο clickatlife.gr σας προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια, λεμόνι και κολιανδρο.

 clikatlife.gr

Διατροφή

Πολλοί από εμάς έχουμε δει στα ράφια των μανάβικων αλλά και στα σούπερ μάρκετ να πωλούν φινόκια . Και φυσικά έχουμε αναρωτηθεί με τι τρόπο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και τι μας προσφέρει αυτό το λαχανικό με την τόσο ξεχωριστή γεύση ούζου;

Τι γνωρίζετε για τη δράση του φινόκιο;
Οι διατροφολόγοι τονίζουν πως το φινόκιο είναι ένα λαχανικό που καταπολεμά την δυσπεψία και τα φουσκώματα του εντέρου

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των Ιταλών και στην πραγματικότητα το φινόκιο δεν είναι άλλο από την μαραθόριζα, την ρίζα δηλαδή του μάραθου. Έχει την χαρακτηριστική οσμή του ούζου και για αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές στην μαγειρική κουζίνα, είναι σχετικά φθηνό ενώ είναι εύκολα καλλιεργήσιμο στην χώρα μας.

Το ιδιαίτερο συστατικό που το καθιστά χρήσιμο για την υγεία μας είναι η αυξημένη περιεκτικότητα του στην ουσία ανηθόλη, η οποία συμπεριφέρεται όπως τα φυτό-οιστρογόνα. Όπως προκύπτει από πολλές μελέτες, το φινόκιο χάρη στην ανηθόλη παρουσιάζει καταπραϋντική δράση στο έντερο καταπολεμώντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος που δημιουργούνται από ερεθισμούς του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω δύσπεπτων τροφών. Περιέχει επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε το λοιπόν ακόμα συχνότερα σε σαλάτες, σε μαγειρευτά λαχανικά και σε όσπρια, ιδιαίτερα όταν γνωρίζετε από πριν ότι αυτά σας φουσκώνουν!

Πώς να το καταναλώσετε:

Μπορείτε να προσθέσετε τις τραγανές και αρωματικές λωρίδες σε διάφορες ωμές σαλάτες. Μαγειρεμένη συνδυάζεται ιδανικά με ψάρι και χοιρινό. Ταιριάζει ιδιαίτερα και στο φρικασέ.

Oι Γάλλοι το γκρατινάρουν στο φούρνο με μπεσαμέλ, ενώ οι Ιταλοί το τηγανίζουν παναρισμένο. Μια πιο υγιεινή επιλογή είναι να το ψήσετε στο γκριλ και να το περιχύσετε με λαδολέμονο. Όταν το προμηθεύεστε, προσέχετε να έχει καθαρό άσπρο χρώμα και πράσινα φυλλαράκια στο πάνω μέρος του , χωρίς κίτρινες άκρες.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.

• Θερμίδες 22

• Πρωτεΐνες 1,2 γρ.

• Υδατάνθρακες 4,3 γρ.

• Φυτικές ίνες 2 γρ.

Διατροφή

Καταρχάς ας επιδείξουμε σοφία και ψυχραιμία με το θέμα της κυτταρίτιδας. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να παραδεχτούμε ότι και τα μωρά έχουν κυτταρίτιδα ακόμη και οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα! Μάλιστα στην ήπια της μορφή, η κυτταρίτιδα στο όμορφο σώμα μιας γυναίκας μπορεί να είναι ακόμη και γοητευτική!

Κάνοντας τις τελευταίες ημέρες όμως μια έρευνα για το θέμα, δεν μπόρεσα να μην αναπολήσω το τρυφερό, μωρουδίστικο δέρμα της γιαγιάς μου που δεν είχε ίχνος κυτταρίτιδας!

Ναι ναι μάλιστα της γιαγιάς μου καλά διαβάσατε!

Την τελευταία φορά που την είδα γυμνή ήταν στα 80της χρόνια και είχε ένα κορμί δεκαεξάχρονης! Έμενα πάντα εκστατική να κοιτάζω το καταπληκτικό της κορμί χωρίς ίχνος αυτού του πορτοκαλί φλοιού. Επιπλέον, είχε και μια υπέροχη απαλή και αφράτη επιδερμίδα στα σημεία που δεν τα έβλεπε ο ήλιος. Σήμερα οι ερευνητές μας το λένε συνέχεια. Για όμορφη επιδερμίδα και νεανική πρέπει να κρυβόμαστε από τον ήλιο. Επίσης να τρώμε υγιεινά. Η γιαγιά μου, καλυμμένη με καπέλα, και μακρυμάνικα ρούχα δούλευε στο μπαξέ της τρώγοντας των ωμό φρέσκο και τρυφερό καρπό του αρακά κατευθείαν από τον ζεστό ήλιο! Αγαπούσε τις ωμές τροφές γεμάτες χλωροφύλλη.

Κάθε σοβαρός ερευνητής σήμερα, (δημοσιογράφος σε θέματα υγείας που σέβεται τον εαυτό του) ξέρει επίσης πολύ καλά ότι όλοι οι επιστήμονες έχουν πιστοποιήσει μέσα από έρευνες τους, πως η σωστή διατροφή μας σώζει από την κυτταρίτιδα. Παρόλα αυτά, σαν γνήσιος Πουαρό της εγκληματικής κυτταρίτιδας, όφειλα να ερευνήσω και κάτι άλλο.

Γιατί η γιαγιά μου ενώ λάτρευε τα λιπαρά και τα έτρωγε και αυτά με τα μανίας, δεν είχε κυτταρίτιδα; Δεν άργησα να βρω την εντυπωσιακή απάντηση. Για όλα ευθυνόταν η σημύδα! Το αφέψημα το οποίο η γιαγιά μου έπινε τόσο τακτικά ώστε τελικά την συνδύασα με αυτό. Μόνο που ήξερα ότι η γιαγιά μου την είχε ως γιατροσόφι για το ουρικό της οξύ. Κι ενώ τον παππού μου ελάχιστα τον ενδιέφερε εάν η γυναίκα του είχε αυτό το απαλό πορτοκαλί χρώμα της ευδαιμονίας, τελικά ήταν απόλυτα τυχερός, αφού απολάμβανε την αίσθηση μιας κινηματογραφικής αψεγάδιαστης σταρ του σινεμά στην πιο αφράτη της version.

Τώρα σε μας τις “άτυχες” . Τις τελευταίες μέρες , μου μπήκε η βάσιμη υποψία ότι η κατάλευκη πορσελάνινη επιδερμίδα της 80χρονης γιαγιάς μου χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, ίσως να μην ευθυνόταν και τόσο στο κύτταρό της. Ίσως γι αυτό το καταπληκτικό δέρμα που την άφηνε αδιάφορη να ευθυνόταν η σημύδα. Βότανο λιποδιαλυτικό που βοηθάει στους ρευματισμούς και το ουρικό οξύ. Τότε που ως μικρή Ζωή Κυροπούλου, πίστευα ότι τα λουκάνικα τύπο Φραγκφούρτης είναι το μόνο φαγητό που μπορεί να φάει ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Πίστευα επίσης ότι τα βότανα εξαντλούνται στο χαμομήλι και το σερβίρουν οι νοσοκόμες στα νοσοκομεία. Δεν είχα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αγαπημένη σημύδα της γιαγιάς. Ήμουν φανατική του κρεοπώλη του χωριού. Μια απελπισμένη φαν που έβλεπε τον κρεοπώλη πιο θαυμαστικά και από τον Σάκη Ρουβά

. Και όσο εγώ μάζευα κυτταρίτιδα για να χω και στο μέλλον, η γιαγιά μου έκανε λιποδάλιση, πίνοντας σημύδα! Η έρευνα που έχω κάνει σε όλη τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, μου απέδειξε, όχι ότι απλώς η σημύδα καταπολεμάει την κυτταρίτιδα αλλά θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές της. Με μια έρευνα που έχω κάνει όλοι οι ειδικοί βοτανολόγοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: συνιστούν σημύδα!

ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας μπορεί με λίγα απλά βήματα να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαλειφθεί! Eννιά στις δέκα Eλληvίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας και πρόκειται για μία κατάσταση που απασχολεί ακόμη και τις πολύ αδύνατες!

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα­. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Τι είναι και τι κάνει η σημύδα

Η σημύδα αντιμετωπίζει δραστικά τα εσωτερικά αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα και βελτιώνει ταυτόχρονα σημαντικά την όψη της επιδερμίδας.

(Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα. Είναι ψυχρόβιο είδος και φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας (Ροδόπη, Φαλακρό όρος, Παγγαίο κ.ά.). Έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε φως σε σχέση με όλα τα άλλα πλατύφυλλα.) Η σημύδα παρουσιάζεται ως ιερό δέντρο των τουρκικών λαών της βόρειας Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, μία αρσενική και μία θηλυκή σημύδα εμφανίστηκαν στην απαρχή του ανθρωπίνου γένους.[1]Εκτός των άλλων, τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. Τα νεαρά φύλλα της σημύδας, είναι πλούσια σε σαπωνίνες. Περιέχουν ένα φλαβονικό διουρητικό παράγωγο, την υπεροσίδη, τερπένια και τανίνες. Τα μάτια περιέχουν ένα πτητικό έλαιο. Ο φλοιός περιέχει μπετουλινόλη (καμφορά της μπετούλας) και ένα γλυκοσίδιο (την μπετουλοδίση).

Τι περιέχει:

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα φρέσκα φύλλα σημύδας βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελευθερώνουν τον οργανισμό από ότι τον επιβαρύνει.Το εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών κυρίως μέσω της ενίσχυσης των ενεργειών του μεταβολισμού.

Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξερά φύλλα σημύδας ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Υπό μορφή βάμματος, παίρνουμε 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα

http://www.glikiazoi.gr

Διατροφή

Τα βότανα που καίνε το λίπος & οι σωστές συνταγές. Αδυνάτισε ενώ κοιμάσαι
Αδυνάτισε ενώ κοιμάσαι

Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, βασίσου στα βότανα που σου προτείνουμε: θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος, να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

κατά της πείνας για δίαιτα χωρίς κόπο

Θέλεις να ελέγξεις την όρεξή σου; Προτίμησε βότανα που επενεργούν στο κέντρο της πείνας, μετριάζοντας τα ερεθίσματα ή κάποια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος που συχνά είναι η αιτία του τσιμπολογήματος. Το πράσινο τσάι, εκτός από το ότι μειώνει την όρεξη, περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν την καύση θερμίδων, υποκινώντας έμμεσα την παραγωγή μιας ουσίας, της κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης, που ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ανάμεσα στα βότανα με χαλαρωτικές ιδιότητες, προτίμησε τα άνθη πορτοκαλιάς ή το τίλιο, γνωστά για την ηρεμιστική και χαλαρωτική τους δράση. Δοκίμασε επίσης την αλθαία (δεντρομολόχα ή νερομολόχα): μαλακτική και καταπραϋντική, παρέχει μια αίσθηση κορεσμού. Τέλος, για να δώσεις χρώμα στο αφέψημα, πρόσθεσε άνθη ιβίσκου, που αναζωογονεί το σώμα.

H συνταγή

Φτιάξε ένα μείγμα από 100 γραμμ. πράσινο τσάι, 60 γραμμ. άνθη ιβίσκου, 40 γραμμ. άνθη πορτοκαλιάς και 100 γραμμ. αλθαίας. Ρίξε σε 1,5 λίτρο βραστό νερό 2 κ.σ. από το μείγμα. Βράσ’ το για 30 δευτερόλεπτα, άφησέ το να καθίσει για 15 λεπτά και σούρωσέ το. Βάλ’ το σε θερμός και πίνε στη διάρκεια της ημέρας.

Aποτοξινωτικό για μείωση της κυτταρίτιδας

Έχεις κυτταρίτιδα; Υπάρχουν φυτά που σε βοηθούν να την καταπολεμήσεις. Ο ρούσκος (λαγομηλιά) τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προλαμβάνοντας τα πρηξίματα. Ωφέλιμο επίσης είναι το ιπποκάστανο, πλούσιο μιας κατηγορίας φλαβονοειδών που λέγονται κουμαρίνες. Ενισχύει τα φλεβικά και αρτηριακά τοιχώματα και ενεργοποιεί το κυκλοφορικό σε περιφερειακό επίπεδο. Η σημύδα βοηθά να μετατραπεί το νάτριο σε κάλιο στα νεφρά και έχει εξαιρετικές αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ το ιεράκιο περιέχει ουσίες που μειώνουν την κατακράτηση υγρών στους ιστούς και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Το ταράξακο, τέλος, περιλαμβάνεται στα πιο ισχυρά διουρητικά.

H συνταγή

Ανάμειξε 100 γραμμ. σημύδας, 30 γραμμ. ιπποκάστανου, 70 γραμμ. ρούσκου, 30 γραμμ. ιεράκιου και 70 γραμμ. ταράξακο. Βάλε 2 κ.σ. από το μείγμα σε 1,5 λίτρο νερό που βράζει, άφησέ τα να βράσουν για 30 δευτερόλεπτα και σβήσε τη φωτιά. Άφησε το να καθίσει για 15 λεπτά, σούρωσέ το και εμπλούτισέ το με λίγο χυμό σμέουρου. Πίνε το μετά τα γεύματα.

Tονωτικό για καύση λίπους Tονωτικό για καύση λίπους

Ένα από τα «κλειδιά» για χάσιμο θερμίδων είναι να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να καίει καλύτερα τα λιπαρά. Το δεντρολίβανο είναι ένα τονωτικό του ήπατος και συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερης χολής η οποια είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των διαφόρων ενοχλήσεων της πέψης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και σου επιτρέπει να καις με μεγαλύτερη ευκολία το λίπος. Ο φλοιός του φασολιού, επίσης, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που απορροφούν τις λιπαρές ουσίες και τις μεταφέρουν στο έντερο, εμποδίζοντας την αφομοίωσή τους. Ο καρπός κόλα περιέχει ουσίες που πυροδοτούν το μεταβολισμό. Τέλος, το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την αίσθηση πείνας και έχει διουρητική δράση.

H συνταγή

Προμηθεύσου ένα μείγμα από ίσα μέρη δεντρολίβανο, καρπό κόλα, φλοιό φασολιού και πράσινου τσαγιού. Ρίξε 1 κ.σ. σε 1 λίτρο νερό που βράζει. Άφησέ το να βράσει για μισό λεπτό και σβήσε τη φωτιά. Άσ’ το για 15 λεπτά και σούρωσέ το. Πίνε 2 φορές την ημέρα, αλλά όχι πριν πας για ύπνο, προσθέτοντας μία φέτα λεμόνι.

http://www.shape.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin