Σεπτεμβρίου 22, 2018

Εναλλακτικά

Μερικά χρόνια πριν, μερικοί Ρώσοι ερευνητές, ο Pjotr Garjajav και η ερευνητική ομάδα του αποκάλυψαν ότι το 90% του DNA που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «άχρηστο» (από ανακαλύψεις της έρευνας ENCODE που κατευθύνονταν από τον καθηγητή Chris Ponting) στην πραγματικότητα κατείχε μια ανώτερη χρήση και νοημοσύνη.


Αποκαλύφθηκε ότι ο γενετικός κώδικας μας ακολουθούσε τους ίδιους κανόνες όπως όλες οι γλώσσες. Οι λέξεις έχουν συγκεκριμένες δονητικές συχνότητες που μπορούν να επηρεάσουν το DNA μας και το σώμα μας μπορεί να προγραμματιστεί από την γλώσσα, τις λέξεις και τις σκέψεις.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε διαμορφώνουν όχι μόνο τα συστήματα πεποιθήσεων, τις αξίες και τα συναισθήματα μας αλλά επιδρούν στο σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο, διαμορφώνοντας τα θεμέλια της πραγματικότητας μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα λόγια μας σοφά με το ανώτερο καλό στην καρδιά μας.

Εδώ είναι κάποιοι τρόποι με τους οποίους οι λέξεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πραγματικότητα μας και το τι εκδηλώνουμε:
1.Εκφραστείτε ειλικρινά

Η αληθινή έκφραση είναι παρά πολύ σημαντική. Κάθε συναίσθημα και σκέψη που έχετε είναι ισχυρά. Όταν προσπαθείτε να τα συγκρατήσετε αντί να τα αφήσετε θα νιώσετε το συναισθηματικό σας σώμα να παλεύει στην προσπάθεια του να αποδράσει.

Είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εαυτό μας μια διέξοδο να εκφράζει όλα τα αρνητικά συναισθήματα μας πριν προχωρήσουμε στο να τα αντικαταστήσουμε με θετικές επιβεβαιώσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει μεταμόρφωση χωρίς να προηγηθεί η αποδοχή.

2. Σταματήστε τους αρνητικούς μονολόγους

Κόψτε τις λέξεις και φράσεις όπως «άσχημος/η», «χοντρός/η», «δεν μπορώ», «μισώ» καθώς αυτές οι λέξεις δημιουργούν δυσαρμονική ενέργεια μέσα μας, και αναδύουν τις αρνητικές συχνότητες αναξιότητας, ταλαιπωρίας και φόβου.

Όταν θέλετε να εκφράσετε ένα αρνητικό συναίσθημα ή σκέψη, χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «αισθάνομαι» ή «προτιμώ» αντί για «μισώ» και «δεν μπορώ». Η χρήση θετικών λέξεων όπως «αγάπη, ευγνωμοσύνη, υπηρηφάνεια, ομορφιά, ευημερία, υγεία, δημιουργικότητα» θα μεταμορφώσουν τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις για τον εαυτό σας.

3. Θρέψτε το συναισθηματικό σώμα με υγιές λεξιλόγιο

Όπως και το σώμα μας αντιδρά καλύτερα με φρέσκα γεύματα, το συναισθηματικό σώμα χρειάζεται να ενθαρρύνεται, να αγαπιέται και να φροντίζεται.

Επαναλάβετε στον εαυτό σας, «Είμαι αρκετά καλός/η», «Είμαι δυνατός/η και ικανός/η», «Οπουδήποτε και να είμαι, ό, τι και αν κάνω και όποιος/α και να γίνω, είμαι ασφαλής, είμαι αγαπητός/η», «Ανοίγω τον εαυτό μου στο φως και στην αγάπη».

Αυτά διεγείρουν μια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ευκολία μέσα μας. Θα σας απελευθερώσουν από το άγχος και τον φόβο καθώς θα αρχίσετε να ενεργείτε με αγάπη.

4. Διαλέξτε με τι τρέφετε το μυαλό σας

Οι λέξεις που μας επηρεάζουν δεν είναι μόνο αυτές που λέμε αλλά και αυτές στις οποίες εκθέτουμε οικειοθελώς τον εαυτό μας. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε ταινίες που να ανοίγουν το μυαλό μας, για να μας εκπαιδεύσουν και να μας εξελίξουν.

«Η πηγή της Ζωής» του Darren Aronovksy είναι ένα σπουδαίο γραφικό μυθιστόρημα και ταινία για αρχή. Μπορούμε να ακούμε μουσική που χαλαρώνει την ψυχή και δεν επικεντρώνεται στον πόνο, στο άγχος, στην τοξικότητα και στην ταλαιπωρία.

Το προσωπικά αγαπημένο μου αρχαίο θεραπευτικό τραγούδι της Χαβάης είναι το Ho’oponopono, το οποίο μεταφράζεται σε «Λυπάμαι, σε παρακαλώ συγχώρεσε με, σε ευχαριστώ και σε αγαπώ». Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του που κυμαίνονται από την ψυχεδελική τρανς έως τις αυθεντικές μελωδίες της φυλής.

5. Μάθετε μάντρας για διαφορετικούς σκοπούς

Ένα μάντρα δεν είναι απλώς ένας συνηθισμένος συνδυασμός γραμμάτων και συλλαβών, αλλά μια ζωντανή δύναμη που δρα ως φάρμακο της ψυχής. Κάθε λέξη έχει την δική της δύναμη και προκαλεί μια συγκεκριμένη αντίδραση μέσα μας. Λειτουργούν βαθύτερα μέσα στο υποσυνείδητο μας, καταστρέφοντας ό, τι ανεπιθύμητο και αντικαθιστώντας το με λευκό φως σαν φάρμακο.

Εδώ είναι κάποια που μπορούν να βοηθήσουν την αύξηση της συνείδησης μας:
Ωμ

Το ψαλτικό ωμ, ο ήχος του σύμπαντος, σας δεσμεύει με την πηγή. Σας υπενθυμίζει τις ρίζες σας. Δεν είναι κάτι επιφανειακό που αφορά την εθνικότητα ή την φυλή, αλλά κάτι βαθύτερο. Είναι το «εσύ» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Gayatri Mantra

Με την χρήση του να γίνεται για συνειδητή και πνευματική ανάπτυξη, το Gayatri Mantra στοχεύσει στον εξαγνισμό του εαυτού.

Om buhr, bhuva svah

tat savitur varenyam

bhargo devasya dhīmahi

dhiyo yo nah pracodayat

Μεταφράζεται κατά προσέγγιση σε:

Διαλογιζόμαστε στην δόξα του Δημιουργού

Που έχει δημιουργήσει το Σύμπαν

Που αξίζει να λατρευτεί

Που είναι η ενσάρκωση της Γνώσης και του Φωτός

Που απομακρύνει την Αμαρτία και την Άγνοια

Ας ανοίξει την καρδιά μας και ας διαφωτίσει το Πνεύμα μας.

Om Mani Padme Hum

Γνωστό και ως το Βουδιστικό Μάντρα της Συμπόνιας, εστιάζει στην μη- προσκόλληση στον πόνο, στον θυμό ή στην ταλαιπωρία. Μέσω αυτής κάποιος μπορεί να αγαπήσει κάτι γι αυτό που πραγματικά είναι. Ο Δαλάι Λάμα μιλά γι αυτό ως ένα μάντρα που σας βοηθά να βρείτε την δική σας «buddhahood»: την θεϊκότητα μέσα σας.

Λέγεται πως «Ανάλογα με την πρακτική ενός μονοπατιού που είναι μια αδιαίρετη ένωση της μεθόδου και της σοφίας, μπορείτε να μεταμορφώσετε το ακάθαρτο σώμα, την ομιλία και το μυαλό σε ένα καθαρό εξυψωμένο σώμα, ομιλία και μυαλό ενός Βούδα». Κάθε ήχος έχει μια βαθύτερη και πιο περίπλοκη σημασία.

Όταν επιλέγουμε συγκεκριμένες λέξεις για να περιγράψουμε τις σκέψεις, τον εαυτό μας ή άλλους ανθρώπους, υποσυνείδητα προαναγγέλλουμε το πώς θα μας επηρεάσουν. Είναι σαν να έχουμε κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό μας να λάβουμε μόνο την έκταση των δικών μας ορισμών.

Το σύμπαν ακούει την δονητική πρόθεση όλων των λέξεων που λέμε και όλων των σκέψεων που πιστεύουμε ότι είναι αληθινές και καθώς εξελισσόμαστε, αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η υποσυνείδητη φύση μας.

Μάγεια Τ.

awakengr.com

Εναλλακτικά

Αν φτάσεις στον πάτο, μετά απογειώνεσαι – Πως η θλίψη μετατρέπεται σε θετικό συναίσθημα

Έχει και η θλίψη τις κρυφές, θετικές πλευρές της, αν κάποιος τη διαχειριστεί έξυπνα και εποικοδομητικά.


Ο ψυχολόγος Timothy So από το Ινστιτούτο Ευζωίας (Well-being Institute) του πανεπιστημίου του Cambridge έβαλε στο μικροσκόπιο την καινοτόμο έρευνα του Αυστραλού ψυχολόγου του πανεπιστημίου του New South Wales Joe Forgas με θέμα τα καλά και ωφέλιμα της θλίψης στέλνοντας μηνύματα ευημερίας κάτω από το πρίσμα της λεγόμενης Θετικής Ψυχολογίας.

Πώς βλέπει η Θετική Ψυχολογία τη θλίψη

Η Θετική Ψυχολογία υποστηρίζει ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν ωφέλιμα. Ο Joe Forgas με τις έρευνές του προώθησε την πρωτοποριακή αντίληψη ότι η θλίψη μπορεί να είναι ευεργετική τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο με τουλάχιστον 4 διαφορετικούς τρόπους:

Αυξάνει την παρατηρητικότητα και την ευθυκρισία: Τα πειράματα του Αυστραλού ψυχολόγου απέδειξαν πως, όταν έχουμε «γκρίζα» διάθεση, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και είμαστε λιγότερο αφελείς. Επίσης είμαστε σε θέση να παρατηρούμε με περισσότερη λεπτομέρεια και ακρίβεια τον χώρο και το περιβάλλον. Αυτή η εξέχουσα προσοχή μπορεί να μας κάνει να ανιχνεύουμε ευκολότερα την εξαπάτηση και να κάνουμε λιγότερα κριτικά λάθη.

Μας βοηθά να παράγουμε πιο πειστικά επιχειρήματα στον λόγο μας: Όταν κάποιος βρίσκεται σε μελαγχολική διάθεση, έχει την ικανότητα να συντάσσει πιο πειστικούς και συγκροτημένους λόγους. Επιπλέον δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνει από τον εξωτερικό κόσμο.

Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα: Η αρνητική, θλιμμένη διάθεση μειώνει την τάση μας να δρούμε βασισμένοι σε κοινωνικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και κάθε λογής μύθους. Αντίθετα μας ωθεί να αναζητήσουμε νέες αντιλήψεις.

Μας βοηθά να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους γύρω μας: Όταν η θλίψη προέρχεται από το αίσθημα ότι δεν είμαστε αποδεκτοί από τους γύρω μας μας ή ότι δε βαδίζουμε σωστά, τότε μπαίνουμε σε κατάσταση εγρήγορσης ψάχνοντας καλύτερους τρόπους να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους του κύκλου μας. Έτσι βελτιώνουμε τη σχέση μας μαζί τους.

Αν φτάσεις στον πάτο, μετά απογειώνεσαι

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η θλίψη μας κάνει ικανότερους να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής. Όσο και αν μας αναστατώνει η ανεργία, η διάλυση μιας σχέσης, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή εν τέλει η κοινωνική απομόνωση, η θλίψη μπορεί να μας σπρώξει να γίνουμε πιο ανθεκτικοί, πιο φιλοσοφημένοι και πιο ώριμοι στις αποφάσεις μας. Φτάνοντας στον πάτο, όπως λένε, έχουμε δύο δρόμους να διαλέξουμε: Ο ένας είναι η μόνιμη κατάθλιψη. Ο άλλος, σύμφωνα με τη Θετική Ψυχολογία, είναι να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας σε κάτι εποικοδομητικό και να ξεκινήσουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο κοιτώντας (μόνο) μπροστά.

Πηγή

Εναλλακτικά

Στη yoga υπάρχουν οι στάσεις που χαλαρώνουν και το τελευταίο σου κύτταρο και άλλες που είναι απίθανα απαιτητικές. Όλες μα όλες όμως σου μαθαίνουν κάτι για τη ζωή σου.

Η στάση Καρέκλα, είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Όχι γιατί την κάνω πάντα τέλεια αλλά γιατί έχει ένα κρυφό μήνυμα για όλους μας.

Στην Utkatasana, κάποιος βλέπει έναν άνθρωπο να κάθεται σε μια φανταστική καρέκλα.
Είναι ένα βαθύ κάθισμα, με δυνατά πόδια, με ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη και με τα χέρια να ακολουθούν τη γραμμή της. Δυναμώνει την κοιλιά, τα πόδια, την πλάτη και τους αστραγάλους.

Η κατά λέξη μετάφραση της Utkatasana είναι “Η δυνατή πόζα”. Εδώ η λέξη δύναμη δεν συνδέεται με την επιβολή και τον έλεγχο σε κάποιον άλλον
αλλά με το να ευθυγραμμιστείς με την ενέργεια που υπάρχει γύρω σου και να πάρεις δύναμη από αυτήν.

Η Utkatasana σε μαθαίνει πώς να βρεις τη θέση δύναμης της λεκάνης σου. Άλλωστε στο κέντρο της λεκάνης σου και γύρω από αυτή βρίσκονται κάποια από τα πιο σημαντικά όργανα σου. Το να τα δυναμώσεις και να τους δώσεις ενέργεια και ζωντάνια είναι παραπάνω από απαραίτητο.

Να θυμάσαι ότι ο οργανισμός σου πάντα σου επιστρέφει αυτό που του δίνεις.

Η ιστορία της Utkatasana
Παλιά στην Ινδία οι άνθρωποι κάθονταν στη γη και σπάνια σε καρέκλες. Σε καρέκλες ή θρόνους κάθονταν μόνο οι βασιλείς και όσοι είχαν εξουσία.

Ο συμβολισμός της Utkatasana είναι και αυτός που μου αρέσει πιο πολύ:
-Κάθομαι σε κάτι που μου δίνει εξουσία αλλά που δεν το βλέπω ίσως και να μην το γνωρίζω.
-Για να καθίσω έχω την σπονδυλική μου στήλη ευθυγραμμισμένη
-και τα χέρια μου τεντωμένα και αποφαστικά ζητούν βοήθεια από τον ουρανό σε αυτό που θέλω να πετύχω.

Για παράδειγμα, αναλαμβάνεις μια εργασία που σου φαίνεται απαιτητική ή που πιστεύεις ότι είναι πάνω από τις δυνατότητες σου. Όμως τη θέλεις γιατί θα σου δώσει, εξουσία -χρήματα, αναγνώριση, εξέλιξη.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναπνεύσεις βαθιά, να πάρεις θάρρος από την καρδιά σου, να σφίξεις τους μυς της κοιλιάς, να κοιτάζεις μπροστά, να δυναμώσεις το κεντρικό σημείο στο σώμα σου, να σταθείς γερά στα πόδια σου και να ανοίξεις τα χέρια στον ουρανό για να έχεις όλη τη βοήθεια που χρειάζεσαι και να καθίσεις με επιτυχια.

Το γήινο και το ουράνιο υπάρχουν μέσα σε αυτή τη στάση,
που θα την πετύχεις τέλεια μόνο αν είσαι ευθυγραμμισμένος και δυνατός.

Με κάθε πρακτική, με κάθε προσπάθεια, με κάθε επανάληψη, με κάθε σκέψη θα έρθεις πιο κοντά στον στόχο σου

θα βρεις τη θέση σου σε αυτόν τον κόσμο,

την εξουσία σου,

τη δύναμη σου

και τις βοήθειες που σου δίνονται απλόχερα

αρκεί να τις ζητήσεις.

από την Καίτη Φαρμάκη

http://anewlife.gr

Εναλλακτικά

Η θέα της θάλασσας από το μπαλκόνι των διακοπών…

Η μυρωδιά του αγαπημένου μας φαγητού…

Το πρώτο του κλάμα…

Η γεύση από το φιλί του…

Το χάδι της…

Εικόνες, μυρωδιές, ήχοι, γεύσεις, αγγίγματα…

Οι αισθήσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αναμνήσεις, με πρόσωπα που έχουν χαραχτεί στο μυαλό και στον ψυχισμό μας.

Οι αισθήσεις μας είμαστε εμείς, το σώμα μας, η ιστορία μας, η ζωή μας, τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας.

Στην καθημερινότητα μας, όπου οι ρυθμοί είναι γοργοί, δεν προλαβαίνουμε να αισθανθούμε, να νιώσουμε, να δώσουμε χρόνο στις αισθήσεις μας, στα μηνύματα που μας στέλνουν.

Τα εργαστήρια αυτά δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να έρθουμε σε επαφή μέσω των αισθήσεων μας με τον εαυτό μας και με τον άλλον. Να συνδεθούμε.

Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας και ανάπτυξης της προσωπικότητας που μας δίνει την δυνατότητα να εκφραστούμε ελεύθερα, να επικοινωνήσουμε, να πειραματιστούμε, να αναπτύξουμε νέους ρό-λους, να μοιραστούμε. Μέσα από μια σειρά βιωματικών ψυχοδραματικών ασκήσεων θα προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας, να παίξουμε μ’ αυτές.

Διοργανώνουμε λοιπόν πέντε βιωματικά εργαστήρια ψυχοδράματος κάθε δεύτερη Πέμπτη 6:00 – 9:00 μ.μ., στο χώρo μας, Αλκμαιωνιδών 6 (όπι-σθεν του ξενοδοχείου Κάραβελ).

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη στις 11 Οκτωβρίου (και οι επόμενες στις: 25/10, 8/11, 22/11, 6/12). Το συνολικό κόστος συμμετοχής και στα πέντε εργαστήρια είναι 150 ευρώ. Τα εργαστήρια είναι βιωματικά και δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Θυμηθείτε μόνο να φοράτε άνετα ρούχα. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Οι Συντονίστριες

Μαριάννα Δραγασάκη - Μαρία Μπρανίδου

Ψυχολόγοι - Ψυχοδραματίστριες

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Μαριάννα Δραγασάκη: τηλ. 6980235750, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mαρία Μπρανίδου: τηλ. 6974331622, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαριάννα Δραγασάκη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρακολούθησε και το 2004 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των εξαρτήσεων στο Λονδίνο (MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addictions, King’s College University of London). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας, απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σε προγράμματα μείωσης της βλάβης, καθώς και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ως ψυχολόγος έχει συμμετάσχει σε παρεμβάσεις με ευπαθείς ομάδες, καθώς και με γενικό πληθυσμό, συντονίζοντας ομάδες και παρέχοντας ατομικές συναντήσεις ψυχοθεραπείας. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Ψυχοδραματική Μέθοδο στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) και έκτοτε διατηρεί το προσωπικό της γραφείο ως ψυχολόγος.

 

Η Μαρία Μπρανίδου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νέα Ορεστιάδα. Σπούδασε ψυχολογία στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris - René Descartes), απ’ όπου το 2000 απέκτησε το Δίπλωμα Κλινικής Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie Clinique). Στην συνέχεια σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους.

Συνδυάζοντας τις σπουδές στην ψυχολογία και το θέατρο, έχει εργαστεί επί σειρά ετών, ως εμψυχώτρια ομάδων στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως ψυχοδραματίστρια, στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ). Από τον Οκτώβριο του 2015 οργανώνει και συντονίζει εργαστήρια ψυχοδράματος. Πιο συγκεκριμένα, έχει συνεργαστεί με τους εξής φορείς: Άρσις (ομάδα υποστήριξης εφήβων με παραβατική συμπεριφορά), Κέντρο Νέων Pedro Arrupe (ομάδα δημιουργικής έκφρασης παιδιών και εφήβων από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες), Έμφασις (ομάδα υποστήριξης εθελοντών), Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα (ομάδα υποστήριξης ατόμων με ρευματοειδή νοσήματα).

ForWoman.gr

Εναλλακτικά

Τα 9 μαθήματα για την καριέρα μου, που έμαθα κάνοντας yoga
Μια ασάνα η ζωή.
Συνήθως όποιος ξεκινάει yoga, πιστεύει πρώτον ότι δε θα κουραστεί (μα ποιός το πρωτοείπε; ) και δεύτερον θα κάνει τις πιο δύσκολες στάσεις εύκολα και χωρίς καμία αντίσταση από το σύστημα του. Ε, λοιπόν, όποιος από εμάς έχει παρακολουθήσει έστω και ένα μάθημα yoga, ξέρει ότι στα 10 λεπτά θέλεις να κλάψεις από την κούραση σαν μικρό παιδί.

Στην πρώτη μισή ώρα, αναρωτιέσαι πόσο αγύμναστος είσαι, στα τρία τέταρτα συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και θέλεις να κρυφτείς κάτω από το στρωματάκι, και στο τέλος του μαθήματος φεύγεις κουρασμένη αλλά και ευχαριστημένη που κατάφερες να επιζήσεις.

Το να παρακολουθείς μαθήματα yoga, είναι ένας μοναδικός τρόπος για να πάρεις μαθήματα και για την καριέρα σου. Γιατί και στο στρωματάκι και στο γραφείο τα παρατάς, συνεχίζεις, εξελίσσεσαι, συγκρίνεσαι, συγκεντρώνεσαι, ξεχνάς να αναπνέεις, νικιέσαι, πετυχαίνεις.

Αυτά είναι όσα κατάλαβα εγώ περνώντας ώρες ατελείωτες στο ματ μου, πολλές φορές χωρίς να καταφέρνω να κάνω όσα θα ήθελα, όπως θα ήθελα, όταν τα ήθελα.

Ποιός είπε ότι θα είναι εύκολο;
Αν είχα πετύχει μια δύσκολη πόζα από την πρώτη φορά, τότε ποιά θα ήταν η εξέλιξη μου; Το ξέρω είναι απίστευτα κλισέ αλλά αν η δουλειά μου ήταν τόσο εύκολη, τότε θα την έκαναν όλοι. Την ώρα που δυσκολεύομαι και πιέζομαι, φροντίζω να μου υπενθυμίζω ότι όπου υπάρχει δυσκολία, υπάρχει και ένα μάθημα που χρειάζεται να πάρω.
Όταν λέω ότι δε θα τα καταφέρω, ε, δε θα τα καταφέρω.
Μετά από τόσα χρόνια που κάνω yoga, ακόμα και σήμερα δεν έχω ακόμα καταφέρει να σταθώ σε headstands για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που ξεκινάμε headstands ξέρω τι θα ακολουθήσει. Οι άλλοι θα το κάνουν αμέσως και εγώ θα παλεύω για 10 δευτετρόλεπτα τρεμάμενης απόλαυσης. Κάποιες ημέρες δεν προσπαθώ καν.
Όμως όπως στη yoga έτσι και στη δουλειά όταν είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να καταφέρω κάτι, πχ μια προαγωγή, το πιθανότερο είναι να παραιτηθώ από την προσπάθεια νωρίς, και να χάσω και τις λίγες πιθανότητες που είχα για να τα καταφέρω.
Αν δεν επιμείνω στο στόχο μου, τότε ποτέ δε θα συναντηθώ μαζί του.
Ακόμα και εγώ που αγάπησα τη yoga από το πρώτο λεπτό, συχνά ψάχνω δικαιολογίες για να μην πάω. Είμαι κουρασμένη, δεν έχω χρήματα, είμαι νηστική/φαγωμένη, ποτέ δε θα καταφέρω να κάνω την τάδε στάση σωστά, δε μου αρέσει το μάθημα γιατί είναι αρχάριο/προχωρημένο. Όμως αντί να εστιάζω σε αυτά που δεν λειτουργούν καλά, ας εστιάσω έτσι για αλλαγή, σε αυτά που μου αρέσουν.
Κάθε τι που κάνω, μου προσφέρει ανταμοιβή και εξέλιξη. Και αυτά, με κάνουν πάντα να επιστρέφω.
Να μην το σκάω στα δύσκολα.
Στο μάθημα yoga μια από τις στάσεις που κάνουν τα πόδια μου να τρέμουν, την πλάτη μου να πονάει και την αυτοπεποίθηση μου να γκρεμίζεται, είναι η στάση της καρέκλας. Με το που ξεκινάμε να την κάνουμε σκέφτομαι τι να κάνω για να την τελειώσω πιο γρήγορα ενώ περιμένω να γυρίσει ο δάσκαλος αλλού τη ματιά του για να χαλαρώσω. Κι όμως. Με τη στάση αυτή εκπαιδεύεσαι στη δύναμη, στην υπομονή, και στο πως να είσαι σπουδαίος στα μάτια των άλλων. Κάνω αυτό που μου είναι δύσκολο και ανακαλύπτω κάτι ακόμα για τον εαυτό μου.
Είναι οι προσδοκίες μου ρεαλιστικές;
Στο πρώτο μου μάθημα aerial yoga, πρέπει να γέλασε ο κάθε πικραμένος.Μακάρι να το είχα μαγνητοσκοπήει για να γελούσαν και οι υπόλοιποι. Εκεί που έπρεπε να κρεμαστώ από δύο λωρίδες υφάσματος με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω αγκιστρωμένα στο ύφασμα, ένοιωσα τόσο άγχος σαν να με κυνηγάνε 2 αρκούδες στο Σύνταγμα. Επειδή πήγα σε αυτό το μάθημα με μεγάλες προσδοκίες για τις επιδόσεις μου, ο εγωισμός σου πληγώθηκε σοβαρά.
Όμως αυτό το το γεγονός μου έμαθε να έχω μεγαλύτερη επίγνωση των όσων μπορώ να καταφέρω. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν πάντα η τόλμη, η επιμονή, η προσπάθεια, η πειθαρχία και η αφοσίωση. Το να τα παρατήσεις, είναι πάντα ο εύκολος δρόμος.
Δεν αφήνω μια κακή ημέρα να με χαρακτηρίσει.
Υπάρχουν ημέρες που είμαι αποτελεσματική, δυνατή, χαρούμενη και ευλύγιστη. Και υπάρχουν και οι άλλες ημέρες που ακόμα και το οκλαδόν με ζορίζει. Καθώς δεν υπάρχουν δύο ημέρες ίδιες, προσπαθώ να αποδέχομαι τη δυναμική μου και να μην κολλάω στις δύσκολες -αλλά και στις εύκολες ημέρες- ούτε στη yoga ούτε στη δουλειά.
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.
Το ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι στη yoga που τους είναι αδύνατον να κάνουν μια απλή πόζα ισορροπίας; Και άλλοι που δεν προχωρούν σε ασκήσεις γιατί έχουν αδύναμα χέρια, ή είναι ελάχιστα ευλύγιστοι; Επιτρέπω στο στρωματάκι της yoga, να γίνει ο καθρέφτης μου. Να μου δείξει ποιό μέρος του σώματος μου θέλει ενδυνάμωση και ποιό ισορροπία. Το ίδιο συμβαίνει και στη δουλειά. Εντοπίζω τα αδύναμα μου σημεία και φροντίζω να κάνω κάτι για να βελτιωθώ.
Σέβομαι τις ιδιαιτερότητες μου.
Στο μάθημα πάντα μα πάντα κάποιος θα κάνει τη γέφυρα πολύ καλύτερα ή πολύ πιο εύκολα από εμένα. Όλοι έχουμε τα δυνατά και τα αδύναμα μας σημεία. Εγώ είμαι καλή στον πολεμιστή γιατί έχω γερά πόδια και ευθυγραμμίζομαι εύκολα. Αν συγκριθώ με κάποια άλλη που είναι περισσότερο ευλύγιστη, θα είμαι άδικη απέναντι στις δυνατότητες μου. Το να συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον άλλον, απλά παίρνει την προσοχή σου από το στόχο μου και από το δικό μου μονοπάτι επιτυχίας.
Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι χαλαρώσω.
Κάποιες φορές όσο πιο πολύ προσπαθώ, τόσο περισσότερο χρόνο μου παίρνει να καταφέρω αυτό που θέλω. Υπάρχουν φορές που όταν η προσπάθεια δεν αποδίδει, απλά χρειάζεται να ξεκουραστώ, να αναπνεύσω και το σώμα μπαίνει πιο εύκολα στη δύσκολη ασάνα. Έτσι και στη δουλειά. Κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά περιμένω για το αποτέλεσμα που έρχεται πάντα.

http://anewlife.gr

Εναλλακτικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη κάποιες φορές. Και δεν έχει σημασία το ποιος είστε, είμαστε όλοι μαζί στη ρόδα που λέγεται ζωή. Οπότε όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι είναι σημαντικό να βρείτε τη δύναμη μέσα σας για να προχωρήσετε.
Αυτά τα 9 Μάντρας θα σας κρατήσουν στο σωστό μονοπάτι όταν νιώθετε πως έχετε χάσει την ισορροπία.

1) Αφήστε το παρελθόν. «Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο αν συνεχώς διαβάζετε το προηγούμενο». Οτιδήποτε και αν έγινε αφήστε το να μείνει εκεί. Το παρόν είναι αυτό που έχει σημασία. Αποδεχθείτε το παρελθόν και μάθετε από αυτό, αλλά μην το αφήσετε να σας σταματήσει από το να προχωρήσετε στη ζωή σας.
2) Θυμηθείτε ποιοι πραγματικά είστε . «Κάποιες φορές χρειάζεται να πάτε έξω, να πάρετε λίγο αέρα και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ποιοι είστε και που θέλετε να φτάσετε». Έχουμε πολυάσχολες ζωές και εστιάζουμε σε τόσα ασήμαντα πράγματα που κάποιες φορές ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Οπότε, κάντε ένα διάλειμμα και θυμηθείτε τι σας είναι πιο σημαντικό.
3) Ακούστε Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα ακούγοντας και προσπαθώντας να κατανοήσουμε τους ανθρώπους αντί απλώς να ακούμε μόνο για να απαντήσουμε. Μάθετε να ακούτε κάποιον χωρίς να σκέφτεστε τι θα πρέπει να πείτε μετά.
4) Πιθανώς δεν είναι γραφτό. «Αν δεν ανοίγει, δεν είναι η πόρτα σας». Ανεξάρτητα από το ποσό σκληρά προσπαθήσετε για κάτι , κάποια πράγματα δεν είναι γραφτό να γίνουν. Πρέπει να αποδεχθείτε ότι ορισμένα ποτέ δεν αλλάζουν και προχωρήστε για καινούργιες ευκαιρίες.
5) Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά. «Αν δεν σας αρέσει εκεί που βρίσκεστε, κινηθείτε. Δεν είστε δέντρο». Στην ζωή, πάντα έχετε επιλογή. Αν είστε σε μια άσχημη σχέση, φύγετε. Αν μισείτε τη δουλειά σας, παραιτηθείτε. Χρειάζεται να είστε θαρραλέοι για να αφήσετε αυτά που δεν κάνουν τη ζωή σας χαρούμενη.
6) Ανακατευτείτε με τους νεότερους «Κάποιες φορές χρειάζεται να μιλήσετε σε ένα παιδί τριών ετών για να καταλάβετε ξανά τη ζωή». Όλοι προσπαθούμε να είμαστε ορθολογιστές και πρακτικοί που τείνουμε να ξεχνούμε τα απλά πράγματα της ζωής. Ας γίνουμε όλοι παιδιά για μια μέρα και ας απολαύσουμε τη ζωή με όσο πιο αγνό και απλό τρόπο γίνεται!
7) Ακούστε την καρδιά σας «Μερικές φορές χρειάζεται να σταματήσετε να σκέφτεστε τόσο πολύ και απλώς να πάτε εκεί που σας κατευθύνει η καρδιά σας». Η υπερβολική σκέψη οδηγεί στον δισταγμό και στον θυμό. Είναι βασικό να ακούτε τα ένστικτα σας και να έρθετε σε επαφή με τα αληθινά συναισθήματα και τον σκοπό της ζωής σας. Εστιάστε περισσότερο στον εαυτό και στις επιθυμίες της καρδιάς σας.
8) Τα κακά πράγματα μπορούν να οδηγήσουν σε καλά. «Μερικές φορές τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή, μας βάζουν στο μονοπάτι όπου τα καλύτερα θα συμβούν». Είναι η αντίληψη μας που δημιουργεί την αρνητικότητα της ζωής. Τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται. Κάθε τι αρνητικό που γίνεται μπορεί να οδηγήσει σε κάτι θετικό.
9) Τα καλύτερα έρχονται. «Πάντα να θυμάστε ότι η τωρινή σας κατάσταση δεν είναι ο τελικός σας προορισμός. Τα καλύτερα έρχονται». Καταλάβετε ότι η τωρινή σας κατάσταση δεν σημαίνει ότι το μέλλον σας θα είναι έτσι. Όλα περνάνε. Όλα αλλάζουν. Η ζωή συνεχώς κινείται, έτσι κι εσείς. Απλώς αναπνεύστε και περιμένετε. awakengr.com

awakengr.com/

Εναλλακτικά

Οι φλεγμονές συνδέονται με σχεδόν γνωστές χρόνιες παθήσεις – καρδιαγγειακές παθήσεις, κακοήθειες, διαβήτη, παχυσαρκία, αυτισμό, άνοια ακόμη και κατάθλιψη. Παράλληλα, φλεγμονώδεις ασθένειες όπως οι αλλεργίες, το άσθμα, η αρθρίτιδα και τα αυτοάνοσα νοσήματα αυξάνονται δραματικά. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν παυσίπονα, αναλγητικά, ασπιρίνες, αντιφλεγμονώδη, στεροειδή και άλλα ισχυρά φάρμακα που δυστυχώς επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η δυσκολία είναι ο εντοπισμός και η θεραπεία των υποκείμενων αιτιών που προκαλούν τις φλεγμονές και τις χρόνιες ασθένειες. Βασικές αιτίες των φλεγμονών είναι τα αλλεργιογόνα, οι λοιμώξεις, οι τοξίνες του περιβάλλοντος, η επιβαρυμένη διατροφή και το άγχος.

Περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, λύκο, σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια του θυρεοειδούς, φλεγμονώδη νόσο των εντέρων κ.α. Αυτά συχνά αντιμετωπίζονται με ισχυρά φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά η αιτία δεν αντιμετωπίζεται.

Αναζητώντας την αιτία.

Η πλειονότητα των γιατρών έχουν ως σκοπό να καταστείλουν τη φλεγμονή με φάρμακα, χωρίς να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν την αιτία. Η λειτουργική ιατρική είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης για τις ασθένειες και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε τις πραγματικές αιτίες κάθε φλεγμονής. Η λειτουργική ιατρική, θεραπεύοντας τις υποκείμενες αιτίες της φλεγμονής βοηθά σημαντικά τους ασθενείς, ώστε να παραμένουν υγιείς και να απολαμβάνουν τη ζωή τους.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι το αυτοάνοσο νόσημα, πώς επηρεάζουν οι φλεγμονώδεις καταστάσεις τον οργανισμό μας, τις αιτίες που προκαλούν τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα θα αναφέρουμε εννέα τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα ύπουλα νοσήματα!.

Αυτοάνοσο: Τι είναι και ποιες αιτίες το προκαλούν!

Ο κόσμος αντιμετωπίζει επιδημία αλλεργικών, ασθματικών και αυτοάνοσων διαταραχών. Οι αυτοάνοσες ασθένειες περιλαμβάνουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον λύκο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την ψωρίαση, την κοιλιοκάκη, την ασθένεια του θυρεοειδούς και πολλά άλλα σύνδρομα που είναι δύσκολο να ταξινομηθούν στον 21ο αιώνα. Αυτές είναι όλες οι αυτοάνοσες καταστάσεις και στη ρίζα τους συνδέονται με μία κεντρική βιοχημική διαδικασία: μια ανοσοαπόκριση, γνωστή και ως συστηματική φλεγμονή, που οδηγεί τον οργανισμό μας να επιτίθεται στους ιστούς του. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η άμυνα ενάντια στους εισβολείς. Είναι ο εσωτερικός στρατός και πρέπει να διακρίνει σαφώς τον φίλο από τον εχθρό.

Η αυτοανοσία εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα παθαίνει σύγχυση και οι ιστοί βάλλονται από φιλική πυρά. Το σώμα καταπολεμά μια νοσηρή κατάσταση – μια λοίμωξη, μια τοξίνη, ένα αλλεργιογόνο, μια τροφή, ή το στρες – και με κάποιο τρόπο ανακατευθύνει την εχθρική επίθεση στις αρθρώσεις, τον εγκέφαλο, τον θυρεοειδή, το έντερο, το δέρμα, ακόμη και ολόκληρο το σώμα.


Αυτή η ανοσολογική σύγχυση προκύπτει από αυτό που αναφέρεται ως μοριακή μιμητορία. Οι συμβατικές προσεγγίσεις δεν διαθέτουν εκείνη τη μεθοδολογία που θα εντοπίσει την προσβολή που δημιουργεί το πρόβλημα. Η λειτουργική ιατρική χαρτογραφεί όλα εκείνα τα σημεία που μας πληροφορούν ποιο μόριο μιμούνται τα κύτταρα. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι αυτοάνοσες διαταραχές εμφανίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι κάτοικοι τριτοκοσμικών περιοχών, χωρίς σύγχρονες ανέσεις, όπως τρεχούμενο νερό, νιπτήρες, πλυντήρια ρούχων και αποστειρωμένες αυλές δεν υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες. Το παιχνίδι των παιδιών στην ύπαιθρο, η επαφή με το περιβάλλον και η έκθεση σε μολύνσεις εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει τι είναι ξένο και τι είναι εμείς.

Τα αυτοάνοσα αποτελούν τεράστια επιβάρυνση για την υγεία καθώς συνιστούν την όγδοη κύρια αιτία θανάτου των γυναικών, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του ασθενούς κατά οκτώ χρόνια, ενώ το κόστος είναι τεράστιο.

Δυστυχώς, πολλές από τις συμβατικές διαθέσιμες θεραπείες ενδεχομένως να επιδεινώσουν την κατάστασή μας. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως το Advil, ή στεροειδή, ανοσοκατασταλτικά όπως η μεθοτρεξάτη και οι νέοι αναστολείς TNF-άλφα όπως το Enbrel ή το Remicade ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εντερική αιμορραγία, νεφρική ανεπάρκεια, κατάθλιψη, ψύχωση, οστεοπόρωση, απώλεια μυϊκού ιστού και διαβήτη, λοίμωξη και καρκίνο· (1)

Όταν αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται επιλεκτικά ενδεχομένως να βοηθήσουν κάπως τον πάσχοντα, ωστόσο δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Κι όμως, υπάρχει ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των αυτοάνοσων καταστάσεων.

Ανάρρωση από αυτοάνοσο νόσημα: Αντιμετώπιση της αιτίας της φλεγμονής!

O Dr Hyman μας διηγείται την ιστορία ενός ασθενή. Ο Σαμ, ένας ασθενής μου ήρθε να με δει, αφού είχε επισκεφτεί πολλούς συμβατικούς γιατρούς και η κατάστασή του παρέμενε στάσιμη. Κάποια στιγμή εκδήλωσε μια σειρά φλεγμονών, όπως χρόνιων λοιμώξεων στα ιγμόρεια και τον προστάτη. Οι γιατροί του συνταγογράφησαν αντιβιώσεις, ενώ αργότερα, λόγω ενός σοβαρού πόνου στο στήθος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί λόγω πρησμένων λεμφαδένων διέγνωσαν αρχικά λέμφωμα, μια μορφή καρκίνου.


Για τρεις εβδομάδες ζούσε μέσα στην απόγνωση μέχρι να λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας. Κι όμως, δεν έπασχε από καρκίνο, αλλά από μια αυτοάνοση ασθένεια, την οποία οι γιατροί δυσκολεύονταν να ταυτοποιήσουν. Είχε πολλά παθολογικά ευρήματα – όπως χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων, υψηλά επίπεδα αυτοαντισωμάτων όλων των τύπων (αντισώματα που προσβάλλουν τους ιστούς μας), υψηλές ανοσοσφαιρίνες (οι στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος) και αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδούς. Ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν μια τελική διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, ο Σαμ εκδήλωσε μεταβολικό σύνδρομο με αποτέλεσμα να πάρει βάρος (προ-διαβήτης) λόγω φλεγμονής από την οποία έπασχε.

Εκείνη την περίοδο αποφάσισε να με επισκεφθεί. Εξέτασα τον Sam χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση λειτουργικής ιατρικής, σχετικά με τις υποκείμενες αιτίες και τις διαταραχές της χρόνιας ασθένειας. Στη συνέχεια άρχισα να αναζητώ τοξίνες, αλλεργιογόνα και λοιμώξεις – όλες τις συνήθεις αιτίες της φλεγμονής – και εντόπισα τις πραγματικές αιτίες των συμπτωμάτων.

Είχε πάρει τόσα πολλά αντιβιοτικά που είχε αλλοιωθεί η χλωρίδα ή τα βακτήρια του εντέρου και προκάλεσαν υπερβολική αύξηση ζύμωσης. Άρχισε να αναπτύσσει μυκητιάσεις σε μεγάλο μέρος του σώματός του και βρέθηκε ότι έπασχε από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού στο έντερο και λόγω του συνδρόμου διαρρέοντος εντέρου αντιδρούσε σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και της γλουτένης. Παράλληλα, είχε εκτεθεί σε τοξίνες και είχε υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ενώ υπέφερε από χρόνιες λοιμώξεις των ιγμορείων.

Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε γενική καθαριότητα του οργανισμού! Έλαβε θεραπευτική αγωγή με αντιμυκητικά, αντιβίωση για το ελικοβακτηρίδιο και ανακουφίστηκε από τις τροφικές αλλεργίες. Παράλληλα, τού χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για το έντερο, αποτοξίνωση από τα μεταλλικά στοιχεία και καθαρισμός των ιγμορείων.

Oι εξετάσεις του έδειξαν ότι αυτή η εφαρμογή της λειτουργικής ιατρικής, ως νέου τρόπου σκέψης, βοηθά, τελικά, να φτάσει κανείς στο αίτιο και να το καταπολεμήσει, χωρίς να καταστείλει τα συμπτώματα μόνο με φάρμακα.

Ας δούμε μαζί τι μπορείτε να κάνετε εάν πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Εννέα βήματα για τη θεραπεία ενός αυτοάνοσου νοσήματος.

Κάντε ιατρικές εξετάσεις για κρυφές μολύνσεις – ιούς, βακτήρια, κ.λπ. – και προσπαθήστε να τα θεραπεύσετε με τη βοήθεια ενός γιατρού.
Κάντε ιατρικές εξετάσεις για κρυμμένα αλλεργιογόνα ή δοκιμάστε τη διατροφή δίαιτα UltraSimple, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει τα περισσότερα αλλεργιογόνα τροφίμων.
Κάντε εξετάσεις για κοιλιοκάκη, μια εξέταση αίματος που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε γιατρός.
Κάντε εξετάσεις για τοξικότητα των βαρέων μετάλλων. Ο υδράργυρος και άλλα μεταλλικά στοιχεία ενδεχομένως να προκαλέσουν αυτοανοσία.
Ρυθμίστε το έντερο και ενημερωθείτε για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Εντάξτε στη διατροφή σας θρεπτικά συστατικά όπως ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, βιταμίνη D και προβιοτικά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας με φυσικό τρόπο.
Γυμναστείτε τακτικά – είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.
Χαλαρώστε, ξεκινήστε γιόγκα, πάρτε βαθιές αναπνοές, κάντε βιοανάδραση ή μασάζ, γιατί το άγχος επιδεινώνει την ανοσολογική αντίδραση.
Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με λειτουργικές διαταραχές και ενημερωθείτε για τη θεραπευτική αγωγή που παρέχει η λειτουργική ιατρική.

Δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές και παρατηρήστε τα αποτελέσματα – θα διαπιστώσετε ότι θα αισθανθείτε καλύτερα, πιο υγιής. Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός ζητήματος είναι να αντιμετωπίζει κανείς την αιτία και όχι να απομακρύνει απλώς τα συμπτώματα μίας νόσου! Αξίζει τον κόπο να θεραπεύσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, άλλωστε θα ζήσουμε μαζί του για πάντα!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ

.awakengr.com

Εναλλακτικά

Η διαφορά ανάμεσα στην αληθινή διαίσθηση, το ένστικτο και στις συνηθισμένες σκέψεις

Η διαίσθηση, η «έκτη αίσθηση» που έχουμε όλοι μέσα μας είναι κάτι διαφορετικό από μια συνηθισμένη διαδικασία σκέψης του μυαλού. Μερικοί την αποκαλούν ένστικτο. Άλλοι την περιγράφουν ως αίσθημα της καρδιάς ή και με άλλες ονομασίες που σχετίζονται με σωματικές αισθήσεις.


Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να καταλάβω την διαφορά ανάμεσα σε αυτού του είδους διαίσθησης και στην συνηθισμένη διανοητική επεξεργασία σκέψεων. Και να τι έχω μάθει.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πω: είναι διαίσθηση όταν δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εξηγεί ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Όταν δεν υπάρχει κάποια σκέψη, κάποια αίσθηση ή κάποιο ερέθισμα για ένα συγκεκριμένο συναίσθημα θα έλεγα ότι είναι αληθινή διαίσθηση.

Οι πιο ορθολογικοί θα έλεγαν ότι είναι απλώς το υποσυνείδητο που αντιλαμβάνεται αυτά που δεν αντιλαμβάνεται συνειδητό, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό. Η διαίσθηση προέρχεται από διαδικασίες που είτε δεν έχουν εξηγηθεί ακόμα ή που σκοπίμως αγνοούνται από την σύγχρονη επιστήμη.

Και όταν νιώθετε κάτι μέσα σας ή στην καρδιά σας δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τα τσάκρα. Μπορεί να μην ξέρουμε πως ακριβώς λειτουργούν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα τσάκρα αλλά ξέρουμε οπωσδήποτε πως κάτι υπάρχει εκεί όταν νιώθουμε αυτό το τσίμπημα στην καρδιά ή το ένστικτο. Είναι κάτι πολύ αληθινό, ανεξήγητο από την βιολογία. Οπότε το να το αποκαλούμε τσάκρα, βγάζει νόημα για μένα.

Επίσης η διαίσθηση φαίνεται να εμφανίζεται στο μυαλό σας πολύ γρήγορα και διεξοδικά σαν να είναι μια ξένη σκέψη που ξαφνικά εμφανίστηκε στο μυαλό σας.

Μερικοί άνθρωποι υποπτεύονται πως τα ανθρώπινα όντα μπορούν πραγματικά να διαβάσουν τις σκέψεις των άλλων και να τις ακούσουν σαν να είναι δικές τους. Δεν ξέρω σίγουρα αν αυτό είναι δυνατό ή όχι. Θα έλεγα πως γίνεται πιθανώς με τους πιο διαισθητικούς ανθρώπους (επειδή μερικοί άνθρωποι βιώνουν την διαίσθηση και τα ψυχικά φαινόμενα τόσο έντονα, που η ιατρική κοινότητα αρνείται να αποδεχτεί αυτό που αντιλαμβάνονται ως αληθινό).

Κάποιοι άλλοι υποπτεύονται πως κάποιου είδους τεχνολογίας MK ULTRA μπορεί πραγματικά να εμφυτεύσει σκέψεις στο μυαλό των ανθρώπων, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι είναι σχιζοφρενείς ή ότι έχουν κάποιου είδους ισχυρής διαίσθησης. Αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη και πιθανώς δεν συμβαίνει αλλά είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε.

Πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα τύπων σχιζοφρένειας είναι ακραίοι λέγοντας ότι η κυβέρνηση (της Αμερικής) στην πραγματικότητα εμφυτεύει σκέψεις στο μυαλό τους. Ενώ πολλοί από αυτούς μπορεί να πάσχουν από παραισθήσεις, θα μπορούσε αυτό να ισχύει;

Συμπερασματικά, αυτά τα διαισθητικά συναισθήματα, το ένστικτο έχουν μια ξεχωριστή ιδιότητα: είναι ξαφνικά, ισχυρά, συγκεκριμένα, , και συχνά χωρίς κάποια εξήγηση ή κάποιο συναίσθημα που τα προκάλεσε.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα, να διαμορφώνουν απόψεις για ανθρώπους πολύ γρήγορα ή να παίρνουν αποφάσεις βασισμένοι όχι στην αληθινή διαίσθηση, αλλά στο πως θέλουν να αισθάνονται διαβεβαιώνοντας τον εαυτό τους πως είναι η διαίσθηση τους και δεν κάνει λάθος.

Ενώ φαίνεται αδύνατο να διακρίνουμε την αληθινή διαίσθηση από τον τρόπο με τον οποίο θέλει να δει τα πράγματα κάποιος, μπορεί να γίνει: όσο ένα άτομο δεν είναι υπερβολικά άκαμπτο για αυτά που πιστεύει πως είναι και αυτά που πιστεύει πως δεν είναι διαίσθηση.

https://www.awakengr.com/

Εναλλακτικά

Το εγώ αρχίζει να μεγαλώνει καθώς μεγαλώνει το παιδί

΄΄Το εγώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού έξω από τον άνθρωπο και το εγώ αρχίζει να μεγαλώνει καθώς μεγαλώνει το παιδί. Οι γονείς, τα σχολεία, τα κολέγια, το πανεπιστήμιο, τα πάντα βοηθούν την ενίσχυση του εγώ για τον απλό λόγο ότι επί αιώνες ο άνθρωπος αναγκαζόταν να αγωνίζεται για την επιβίωσή του και η ιδέα αυτή τού έχει εντυπωθεί, είναι ένας βαθύς ασυνείδητος προγραμματισμός του, ότι μόνο το ισχυρό εγώ μπορεί να επιβιώσει στον αγώνα της ζωής.

Η ζωή έχει γίνει απλώς ένας αγώνας για την επιβίωση. Και οι επιστήμονες το έκαναν ακόμη πιο πειστικό αυτό με την θεωρία τους περί επιβίωσης του ισχυρότερου. Βοηθάμε λοιπόν κάθε παιδί να γίνεται όλο και πιο δυνατό ως προς το εγώ του κι εκεί ακριβώς εμφανίζεται το πρόβλημα.

΄΄Καθώς γίνεται ισχυρό το εγώ, αρχίζει να περιβάλει την ευφυΐα σαν ένα παχύ στρώμα σκότους. Η ευφυΐα είναι φως, το εγώ είναι σκοτάδι. Η ευφυΐα είναι πολύ λεπτεπίλεπτη, το εγώ είναι πολύ σκληρό. Η ευφυΐα είναι σαν τριαντάφυλλο, το εγώ είναι σαν βράχος. Κι αν θέλεις να επιβιώσεις, λένε – οι δήθεν γνώστες – πρέπει τότε να γίνεις σαν βράχος, πρέπει να είσαι δυνατός, άτρωτος. Πρέπει να γίνεις σαν ένα φρούριο, ένα κλειστό φρούριο, ώστε να μην μπορούν να σου επιτεθούν από τα έξω. Πρέπει να γίνεις απροσπέλαστος.

΄΄Έτσι όμως γίνεσαι κλειστός. Έτσι αρχίζεις να πεθαίνεις σε ό,τι αφορά την ευφυΐα σου, επειδή η ευφυΐα χρειάζεται τον ανοικτό ουρανό, τον άνεμο, τον αέρα, τον ήλιο προκειμένου να μεγαλώσει, να διευρυνθεί, να ρέει. Για να μείνει ζωντανή, χρειάζεται μια συνεχή ροή΄ αν αρχίσει να λιμνάζει, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα φαινόμενο νεκρό.΄΄

Osho, Tao: The Golden Gate, Τόμος 1, Ομιλία #7

osho.com

Εναλλακτικά

Μιάς και σε όλους μας αρέσει να θαυμάζουμε τις ιδιαίτερες κινήσεις του σώματός μας, θα μιλήσουμε για μια στάση της γιόγκα που προσωπικά απολαμβάνω, και σίγουρα θα προκαλέσει το θαυμασμό και το κίνητρο να ξεκινήσετε να δουλεύετε με το σώμα σας και την ελαστικότητά σας.
Η στάση λέγεται Eka Hasta Bhujasana και σημαίνει ισορροπία στα χέρια με το ένα πόδι πάνω από το βραχίονα, ή elephant trunk pose.

Πρόκειται για στάση ισορροπίας στα δύο χέρια, και μπορεί να δυναμώσει αρκετά τον κορμό και τα χέρια σας.
Για να ξεκινήσετε τη στάση αυτή, ελάτε στη στάση dandasana, την καθιστή θέση στο έδαφος με τεντωμένα γόνατα. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και με τη βοήθεια του χεριού σας φέρτε το προς τα πίσω, ενώ πιάνετε το πέλμα σας με το δεξί σας χέρι. Αν μπορείτε, τοποθετήστε τον μηρό σας πίσω από τον ώμο σας, και στηρίξτε το δεξί σας χέρι στο έδαφος. Τα δάκτυλα του χεριού σας κοιτούν προς τα εμπρός.

Το αριστερό σας χέρι τοποθετείται και αυτό στο έδαφος, έξω από το αριστερό σας πόδι. -Αν μπερδευτήκατε ήδη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω- Λυγίστε τους αγκώνες και πιέστε το έδαφος ώστε να σηκώσετε στον αέρα τη λεκάνη σας. Το αριστερό πόδι μπορεί αρχικά να μείνει στο έδαφος, ή αν νιώθετε σίγουροι, ξεκολλήστε τη φτέρνα από το πάτωμα και κρατήστε το γόνατο σε έκταση. Σημαντικό σημείο, να πιέζει ο δεξής μηρός τον βραχίονά σας. Όταν είστε έτοιμοι, και κατά την εκπνοή σας, αφήστε και πάλι το σώμα σας στο έδαφος και απελευθερώστε το δεξί σας πόδι. Δοκιμάστε και την αριστερή σας πλευρά.

Η στάση αυτή δυναμώνει τους καρπούς, τους βραχίονες, τους ώμους, τους κοιλιακούς μύες και τον τετρακέφαλο.
Αν δε μπορείτε να την καταφέρετε δοκιμάστε να στηρίξετε τα χέρια σας σε τουβλάκια. Μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε τους καρπούς σας πριν τη δοκιμάσετε και να τους χαλαρώσετε μετά.

Μην πιέσετε το σώμα σας παραπάνω από τα όριά του, δοκιμάστε την με υπομονή και δώστε χρόνο στον εαυτό σας καθώς εξελίσσετε την πρακτική σας στη γιόγκα, ώστε να καταφέρει σταδιακά να την ολοκληρώσει.

Μη δοκιμάσετε τη στάση αν είστε έγκυος, αν πάσχετε από καρδιακές παθήσεις, ή έχετε τραυματισμούς στο σώμα σας όπως στους καρπούς, γόνατα, αγκώνες, ώμους, ισχία, σπονδυλική στήλη κτλ.

Προπαρασκευαστικές στάσεις:
Αντισταθμιστική στάση:

 

«Η Βίβλος της Γιόγκα» – Christina Brown – Εκδόσεις ισορροπον

https://yogasourloulou.wordpress.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin