Αυγούστου 18, 2018

Υγεία

Η λευκή γλώσσα είναι μια επίστρωση από υπολείμματα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα στο στόμα σας που την κάνουν να φαίνονται λευκή. Αν και η εμφάνιση της λευκής γλώσσας μπορεί να είναι ανησυχητική, η κατάσταση είναι συνήθως ακίνδυνη και προσωρινή.


Ωστόσο, η λευκή γλώσσα μπορεί να είναι μια ένδειξη ορισμένων σοβαρών παθήσεων, που κυμαίνονται από μια μόλυνση έως μια προκαρκινική κατάσταση.

Αίτια
Η λευκή γλώσσα είναι το αποτέλεσμα υπερανάπτυξης και διόγκωσης των στενόμακρων απολήξεων (θηλές) στην επιφάνεια της γλώσσας σας. Η εμφάνιση ενός λευκού επιχρίσματος προκαλείται από ουσίες, βακτήρια και νεκρά κύτταρα που “κολλάνε” ανάμεσα στις διογκωμένες -και μερικές φορές υπό φλεγμονή- απολήξεις.

Οι αιτίες της υπερτροφίας ή της φλεγμονής αυτών των θηλών στην γλώσσα περιλαμβάνουν:
Κακή στοματική υγιεινή
Ξηροστομία
Αφυδάτωση
Κάπνισμα
Κατανάλωση αλκοόλ
Αναπνοή από το στόμα
Πυρετός
Παραδείγματα καταστάσεων που σχετίζονται με λευκές κηλίδες ή άλλες δυσχρωμίες της γλώσσας περιλαμβάνουν:
Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως η παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών
Τσίχλα
Λευκοπλακία
Ομαλός λειχήνας του στόματος
Καρκίνος του στόματος
Καρκίνος της γλώσσας
Σύφιλη
HIV/AIDS
Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Η λευκή γλώσσα είναι γενικά ένα ήπιο φαινόμενο και μπορεί να υποχωρήσει με το απαλό βούρτσισμα στην γλώσσα με μια οδοντόβουρτσα ή με μια ξύστρα γλώσσας και πίνοντας άφθονο νερό.

Διαβάστε επίσης: Πλύσιμο δοντιών: Πώς να βουρτσίζετε αποτελεσματικά τα δόντια σας [vid]
Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας αν:
Έχετε παρατηρήσει και άλλες αλλαγές στη γλώσσα σας
Η γλώσσα σας πονάει
Το λευκό χρώμα στην γλώσσα σας επιμένει για περισσότερο από μερικές εβδομάδες

http://www.mayoclinic.org

Υγεία

Η κατανάλωση πολλών μακαρονιών, ρυζιού και εν γένει ζυμαρικών αυξάνει την πιθανότητα πρόωρης εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αντίθετα, τα πολλά λιπαρά ψάρια και όσπρια τείνουν να καθυστερήσουν την εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζάνετ Κέιντ του Πανεπιστημίου του Λιντς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας Journal of Epidemiology and Community Health, ανέλυσαν στοιχεία για 914 γυναίκες που είχαν εμμηνόπαυση σε ηλικία 40 έως 65 ετών (στη μέση ηλικία των 51 ετών). Η ηλικία της εμμηνόπαυσης συσχετίσθηκε με τη διατροφή κάθε γυναίκας.

Διαπιστώθηκε ότι όσες έτρωγαν μια έξτρα μερίδα ζυμαρικών ή ρυζιού τη μέρα, έφθαναν σε εμμηνόπαυση περίπου ενάμισι έτος νωρίτερα από το μέσο όρο. Επίσης τα πολλά σνακ σχετίζονταν με πρόωρη εμμηνόπαυση.

Αντίθετα, η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας λιπαρού ψαριού (με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα) σχετιζόταν με καθυστέρηση της εμμηνόπαυσης κατά τουλάχιστον τρία χρόνια. Επίσης η διατροφή που είναι πλούσια σε όσπρια, καθώς και η λήψη αυξημένων ποσοτήτων βιταμίνης Β6 και ψευδάργυρου, καθυστερούν την εμμηνόπαυση κατά περίπου ένα έτος.

Η κατανάλωση πολύ κρέατος σχετίζεται με εμμηνόπαυση ένα έτος αργότερα σε σχέση με τη φυτοφαγική διατροφή που αποφεύγει το κρέας.

Οι γυναίκες που έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καρδιοπάθειας, ενώ από την άλλη η καθυστερημένη εμμηνόπαυση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η ηλικία της εμμηνόπαυσης επηρεάζεται από την πολύπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών, περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων, καθώς και του τρόπου ζωής.

newsbeast.gr/

Υγεία

Πρεβιοτικά ονομάζονται οι άπεπτες φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη ή/και τη δραστηριότητα των προβιοτικών και της υπόλοιπης εντερικής μικροχλωρίδας. Τα κυριότερα πρεβιοτικά είναι η ινουλίνη, οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες και οι γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες.

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί, οι οποίοι ότι όταν καταναλώνονται (όπως σε ένα τρόφιμο ή ένα διαιτητικό συμπλήρωμα) διατηρούν ή αποκαθιστούν τα ευεργετικά βακτήρια στην πεπτική οδό.

Το πρεβιοτικά διαφέρουν από τα προβιοτικά συστατικά, δεδομένου ότι δεν περιέχουν κανένα ζωντανό μικρόβιο αλλά βοηθούν στην αύξησή τους. Με άλλα λόγια, τα πρεβιοτικά αποτελούν την τροφή των προβιοτικών.

Τα κυριότερα προβιοτικά

Acidophilus: Είναι από τα πιο γνωστά και σημαντικότερα προβιοτικά για την υγεία του λεπτού εντέρου. Εκτός από τα τοιχώματα του εντέρου, ο Lactobacillus Acidophilus υπάρχει φυσιολογικά και στον κόλπο, στον τράχηλο και στην ουρήθρα. Βοηθά στον έλεγχο των κολικών και της διάρροιας των βρεφών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την ανάπτυξη του μύκητα candida.

Βrevis: Είναι ένα προβιοτικό που παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στη σύνθεση των βιταμινών D και K.

Plantarum: Φτιάχνει γαλακτικό οξύ και βοηθά στη σύνθεση της λυσίνης (ένα απαραίτητο αμινοξύ). Αυτός ο οργανισμός εξαλείφει τα νιτρικά άλατα, προωθώντας τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, με αποτέλεσμα τη μείωση των παθογόνων.

Bulgaricus: Παράγει λακτικό οξύ και βοηθά στη δυσκοιλιότητα και στη διάρροια καθώς ομαλοποιεί την κινητικότητα του εντέρου.

Casei: Κατάλληλος για άτομα που έχουν τη νόσο του Crohn, άτομα που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα ενώ παράλληλα βοηθά και στις εντερικές μολύνσεις.

Bifidum: Δημιουργεί ευνοϊκές αλλαγές στα επίπεδα ph με την παραγωγή γαλακτικού και οξικού οξέος. Επιπλέον, το είδος αυτό βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Infantis: Προσομοιώνει την παραγωγή των κυτοκινών που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνει παθογόνα (clostrida, salmonella και shigella) που σχηματίζουν αποικίες στο παχύ έντερο. Αποτρέπει στα μη φιλικά βακτήρια και στους μύκητες να σχηματίσουν αποικίες, το οποίο βοηθά στη μείωση της συχνότητας των των γαστρεντερικών προβλημάτων όπως διάρροια, ναυτία και κατά τη διάρκεια της χρήσης αντιβιοτικών.

Πηγές προβιοτικών

Πολύ καλή πηγή προβιοτικών είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικότερα τα μη παστεριωμένα. Όμως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, για λόγους ασφαλείας παράγονται συνήθως με παστεριωμένο γάλα. Έτσι, τα προβιοτικά προστίθενται εκ των υστέρων. Προβιοτικά υπάρχουν και σε άλλα τρόφιμα όπως το κεφίρ. Από την άλλη μεριά, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις και συχνά διαθέτουν ποικιλία διαφορετικών μικροβιακών στελεχών που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Γιατί είναι τα προβιοτικά απαραίτητα

Στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου ζουν 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων και σε αριθμό μεγαλύτερο από 100 τρισεκατομμύρια. Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους, έχουν ένα υγιές εντερικό περιβάλλον αλλά η ηλικία, ο τρόπος ζωής, οι καταχρήσεις, το άγχος και πολλοί άλλοι λόγοι ελαττώνουν τον πληθυσμό των φιλικών βακτηρίων. Αυτό επιτρέπει στα παθογόνα βακτήρια να υπερισχύουν με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εκδηλώνονται διάφορα συμπτώματα όπως υπερβολικά αέρια, φουσκώματα, διάρροια, εντερική τοξικότητα, δυσκοιλιότητα και φτωχή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Εάν αυτή η ανισορροπία δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια κατάσταση, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις.

Πώς λαμβάνονται τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη δοσολογία, π.χ. ημερήσια δοσολογία, αλλά η δοσολογία των προβιοτικών ορίζεται από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής , που περιέχουν ένα στέλεχος και προβιοτικά που περιέχουν μίξη στελεχών. Αυτό είναι σημαντικό διότι κάθε στέλεχος μπορεί να έχει διαφορετική δράση, όπως τονίστηκε παραπάνω. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό τα προβιοτικά να είναι ανθεκτικά στο όξινο περιβάλλον του στομάχου και τα άτομα που επιθυμούν να λάβουν προβιοτικά να ενημερώσουν τον γιατρό τους.

Πηγές:

Costa D.J, Marteau P, Amouyal M, Poulsen L.K, Hamelmann E, Cazaubiel M, Housez B, Leuillet S, Stavnsbjerg M, Molimard P, Courau S, Bousquet J (2014) “Efficacy and safety of the probiotic Lactobacillus paracasei LP-33 in allergic rhinitis: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial (GA2LEN Study).” Eur J Clin Nutr. 68(5):602-7. doi: 10.1038/ejcn.2014.13

Kosaka Y, Ohrui T, Ohtawara A, Ishizuka S, Azumi M, Fujii M, Sasaki H (2015) “Lactobacillus bifidus and pathogenic Escherichia coli in geriatric patients.” Geriatr Gerontol Int 15(3):387-8. doi: 10.1111/ggi.12362.

Llopis M, Antolin M, Carol M, Borruel N, Casellas F, Martinez C, Espin-Basany E, Guarner F, Malagelada J.R (2009) “Lactobacillus casei downregulates commensals’ inflammatory signals in Crohn’s disease mucosa.” Inflamm Bowel Dis 15(2):275-83. doi: 10.1002/ibd.20736.

Tien M.T, Girardin S.E, Regnault B, Le Bourhis L, Dillies M.A, Coppee J.Y, Bourdet-Sicard R, Sansonetti P.J, Pedron T (2006) “Anti-Inflammatory Effect of Lactobacillus casei on Shigella-Infected Human Intestinal Epithelial Cells” J Immunol 176:1228-1237. doi: 10.4049/jimmunol.176.2.1228.

Υγεία

Γιατί να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για να ξεκινήσεις το κολύμπι; Τα οφέλη του θα σε πείσουν να κάνεις τώρα την πρώτη βουτιά.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνδυάσει το κολύμπι με τις διακοπές μας στη θάλασσα, τις ατέλειωτες ώρες στον ήλιο και το αγαπημένο μας μπικίνι. Παρόλο που γνωρίζουμε πως είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που γυμνάζει κάθε σημείο του σώματος μας, εξακολουθούμε να πέφτουμε στο νερό μόνο τα καλοκαίρια. Εάν ρίχναμε όμως μια πιο καλή ματιά στα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα η κολύμβηση, θα ξεκινούσαμε τις βουτιές στο επόμενο δευτερόλεπτο.

Cardio και ενδυνάμωση, δυο σε ένα!

Το νερό μας εξαναγκάζει να κινούμαστε διαρκώς για να μη βουλιάξουμε. Ταυτόχρονα, η αντίσταση του νερού βοηθάει του μύες να δυναμώσουν. Βγαίνεις λοιπόν από τη δύσκολη θέση του να διαλέξεις ανάμεσα στην καρδιαγγειακή άσκηση ή την ενδυνάμωση, αφού συνδυάζεις και τα δυο.

Καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων

Όταν βρίσκεσαι κάτω από νερό, αυτόματα το σώμα σου διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο. Έτσι, μαθαίνει να λαμβάνει περισσότερο αέρα σε κάθε αναπνοή και να αποβάλλει διοξείδιο του άνθρακα σε κάθε εκπνοή. Γι’ αυτό μάλιστα λένε πως οι κολυμβητές έχουν καλύτερες ποσότητες αέρα μέσα και έξω στους πνεύμονες τους απ’ ότι οι δρομείς.

Καλύτερη άσκηση για αποκατάσταση

Συχνά όταν ασκούμαστε, μπορεί να τύχει να τραυματιστούμε ελαφρώς ή και πιο σοβαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι το κολύμπι είναι η καλύτερη μέθοδος αποκατάστασης του σώματος που έχει τραυματιστεί. Η κίνηση ολόκληρου του σώματος και η αντίσταση του νερού, βοηθούν την κινητοποίηση και την ενδυνάμωση του σημείου που έχει τραυματιστεί, βοηθώντας το να επανέλθει γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Αντίο στο άγχος

Όπως σε κάθε μορφή άσκησης, έτσι και στο κολύμπι παράγονται ενδορφίνες που βοηθούν στη μείωση του άγχους. Η κολύμβηση λοιπόν βοηθά να ενισχυθούν τα αισθήματα ηρεμίας στο σώμα μας, γι’ αυτό και έχει καταφέρει να ανακουφίσει πολλούς ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από χρόνιο άγχος.

Δείχνεις νεότερη

Επιστήμονες λένε ότι η κολύμβηση επηρεάζει την αρτηριακή μας πίεση, τα επίπεδα της χοληστερόλης, το νευρικό σύστημα, τη μυϊκή μάζα και τη χημεία του αίματος. Όταν τόσο σημαντικά συστήματα και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού λειτουργούν αρμονικά τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να δείχνεις δέκα χρόνια νεότερη.

Δεν κάνει διακρίσεις

Πρόκειται για μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους. Δεν κάνει διακρίσεις, αρκεί να ξέρεις κολύμπι. Γυναίκες, άντρες, παιδιά, έγκυες, τραυματισμένοι και μη έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύσουν τις βουτιές ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αφορμή για νέες δραστηριότητες

Η δύναμη που θα νιώσεις στο σώμα σου, θα σου χαρίσει και την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσεις νέες περιπέτειες στο νερό και να παρασύρεις φίλους και γνωστούς στα παιχνίδια με το νερό.

Υγεία

Ένα από τα πλέον προβληματικά συστατικά που καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε, το αρσενικό, μελέτησαν οι επιστήμονες προκειμένου να διαπιστώσουν τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να επιφέρει στην υγεία.

Πως καταναλώνουμε όμως αρσενικό χωρίς να το γνωρίζουμε; Το αρσενικό είναι μέρος της διατροφής των κοτόπουλων. Είναι εγκεκριμένο προσθετικό στη διατροφή τους σε πολλές χώρες καθώς χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων στα κοτόπουλα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις διεθνής οδηγίες επιβάλλεται να περάσουν 5 μέρες από τη χορήγηση του αρσενικού μέχρι το σφάξιμο του κοτόπουλου. Και ο λόγος είναι για να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε το στοιχείο αυτό να αποβληθεί από τον οργανισμό του κοτόπουλου.

Το αρσενικό ως στοιχείο βρίσκεται κυρίως στο φλοιό της γης και οι άνθρωποι εκτίθενται συνήθως σε αυτό μέσω του πόσιμου νερού, της σκόνης και της διατροφής τους. Η ανόργανη μορφή του αρσενικού είναι περισσότερο επικίνδυνη από την οργανική μορφή. Έχει καταταχθεί στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών και όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα το 65% του αρσενικού που υπάρχει στα κοτόπουλα είναι σε ανόργανη μορφή.

Σε χαμηλές ποσότητες η ύπαρξη αρσενικού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ακίνδυνη, όμως όταν οι συγκεντρώσεις αυτές αυξάνονται μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει επ’ αυτού έχουν διαπιστώσει ότι η χρόνια έκθεση των ανθρώπων στο αρσενικό, της τάξης των 10 - 40 μικρογραμμαρίων κατά κιλό ημερησίως, συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος και της ουροδόχου κύστεως.

Η μελέτη διήρκεσε 7 χρόνια και εξετάστηκαν μεταξύ άλλων 5.000 δείγματα από κοτόπουλα. Οι επιστήμονες υπολόγισαν την ποσότητα αρσενικού που συγκεντρώνεται στο ανθρώπινο σώμα ανάλογα με την κατανάλωση που κάνει σε κρέας και διαπίστωσαν ότι τα κοτόπουλα περιέχουν 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες αρσενικού σε σύγκριση με άλλα ζώα και πουλερικά.

Όπως είπαν, οι ενήλικες που καταναλώνουν μικρές ποσότητες κοτόπουλου, η ποσότητα αρσενικού που παίρνουν είναι μεταξύ 3,52-5,24 μικρογραμμάριων ημερησίως. Δηλαδή όταν το άτομο ζυγίζει 60 κιλά και τρώει 60 γραμμάρια ημερησίως κοτόπουλου, λαμβάνει αυτή την ποσότητα η οποία είναι μέσα στα αποδεκτά όρια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το αποδεκτό όριο ημερήσιας πρόσληψης αρσενικού είναι 2 μικρογραμμάρια ανά κιλό ημερησίως.

Ωστόσο, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα που τρώνε υψηλές ποσότητες κοτόπουλου, μπορεί να λαμβάνουν 10 φορές υψηλότερη ποσότητα αρσενικού από αυτήν που θεωρείται ασφαλής. Να σημειωθεί ότι στις ομάδες αυτές εκτός από τους ενήλικες συμπεριλαμβάνονται και παιδιά.

Οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν, ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την προστασία των καταναλωτών καθώς, η χρόνια έκθεσή τους σε στοιχεία όπως το αρσενικό είτε μέσω της διατροφής τους, είτε μέσω του νερού, μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

apotis4stis5.com

Υγεία

Γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Friedrich Alexander δημοσίευσαν μελέτη τους όπου υποστηρίζουν πως οι φυτικές ίνες μπορούν να αποσύρουν χρόνιες φλεγμονές από τις αρθρώσεις μας. Όπως αναρτήθηκε στη δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, εξηγούν ότι η διατροφή επηρεάζει την υγεία μας μέσω των βακτηριδίων τα οποία ζουν μέσα στο γαστρικό και εντερικό μας σύστημα.

Ένας υγιής ενήλικας φιλοξενεί περίπου δύο κιλά βακτηρίδια μέσα στο γαστρεντερικό του σύστημα τα οποία τρέφονται διασπώντας τις τροφές που καταναλώνουμε στα πλούσια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγονται μέσω αυτής της διαδικασίας, τα οποία αυξάνουν την κίνηση στο εντερικό σύστημα και έχουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Εκτός από αυτό τα βακτήρια αυτά είναι καλοί φύλακες της συνολικής μας υγείας καθώς καταπολεμούν τυχόν παθογόνα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια. Στη γερμανική έρευνα του Friedrich Alexander διαπιστώθηκε ότι ακόμα και οι μεταβολίτες των βακτηρίων αυτών δρουν καταλυτικά σε αυτοάνοσες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Δίχως να έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα, παρατήρησαν ότι τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, βουτυρικό και προπιονικό, έχουν εντοπιστεί στο υγρό των αρθρώσεών μας, κάνοντας τους επιστήμονές να βλέπουν την ενεργή δράση τους ως προς την καλή λειτουργία ων αρθρώσεων καθώς δεν αφήνουν να σχηματιστούν βακτήρια που προκαλούν φλεγμονές.

Άλλη μία σπουδαία παρατήρηση της ομάδας του Δρ Μάριο Ζάις είναι πως η συγκέντρωση προπιονικού οξέως στον μυελό των οστών προκαλεί μείωση των φθοροποιών κυττάρων κατά των οστών, πράγμα που επιβραδύνει σημαντικά τις φθορές του σκελετικού συστήματος.

«Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μια φιλική προς τα βακτήρια διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς και θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα. Τα ευρήματα μας ανοίγουν τον δρόμο για καινοτόμες θεραπείες για τις φλεγμονώδεις παθήσεις των αρθρώσεων, όπως και για την οστεοπόρωση. Προς το παρόν βέβαια δεν μπορούμε να δώσουμε κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές συστάσεις, παρά ότι η κατανάλωση δημητριακών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών συντελεί στην διατήρηση της βακτηριακής εντερικής ποικιλότητας», καταλήγει ο Δρ Ζάις.

http://enallaktikidrasi.com/

Υγεία

 

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο σελήνιο
Το σελήνιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, προλαμβάνει χρόνιες ασθένειες και σας εξασφαλίζει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της δύσκολης καθημερινότητας.

Ανήκει στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων, πράγμα που σημαίνει ότι το χρειαζόμαστε σε μικρές μόνο ποσότητες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι ασήμαντο. Μεταξύ άλλων, το σελήνιο εμπλέκεται στην αναπαραγωγική υγεία, τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και τη σύνθεση του DNA, ενώ δρα και ως αντιοξειδωτικό.

Ποιες είναι οι ανάγκες του οργανισμού σε σελήνιο
Οι ενήλικες άντρες και γυναίκες χρειάζονται καθημερινά 55 μικρογραμμάρια (mcg) σεληνίου. Οι έγκυοι και οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται 60 και 70 mcg αντίστοιχα. Ασφαλής θεωρείται η πρόσληψη έως και 100 mcg ημερησίως.

Η επαρκής πρόσληψη σεληνίου είναι δυνατή με την κατανάλωση ποικιλίας θρεπτικών τροφών. Τις τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σελήνιο μπορείτε να τις δείτε στην gallery στο τέλος του άρθρου.

Τα σημάδια που υποδεικνύουν έλλειψη σεληνίου
Μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να δείξει αν τα επίπεδα σεληνίου στον οργανισμό είναι πολύ χαμηλά. Η ανεπάρκεια ή έλλειψη σεληνίου εκδηλώνεται τυπικά με τα παρακάτω συμπτώματα:

Τριχόπτωση: Μία από τις κυριότερες λειτουργίες του σεληνίου στον οργανισμό είναι η μετατροπή της θυρεοειδικής ορμόνης Τ4 στην ενεργή μορφή της, την T3. Έτσι, τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου συνδέονται στενά με τον υποθυρεοειδισμό, σύμπτωμα του οποίου είναι η απώλεια και η αποδυνάμωση των μαλλιών.

Κόπωση: Πολλές διατροφικές ελλείψεις μπορεί να ευθύνονται για το αίσθημα κόπωσης και η έλλειψη σεληνίου είναι μία από αυτές. Άλλες πιθανές διατροφικές αιτίες είναι η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, η έλλειψη βιταμίνης D ή η χαμηλή πρόσληψη σιδήρου.

Ανεξήγητη αύξηση του βάρους: Και στην περίπτωση αυτή φταίει η επίδραση του σεληνίου στον θυρεοειδή αδένα. Χωρίς αρκετό σελήνιο, μειώνεται η παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και επομένως ο μεταβολισμός υπολειτουργεί. Οι μειωμένες καύσεις είναι αυτές που οδηγούν στη αύξηση του βάρους, χωρίς να έχουν προηγηθεί αλλαγές στη διατροφή ή στα επίπεδα σωματικής άσκησης.

Συχνές λοιμώξεις: Το σελήνιο είναι απαραίτητο για τη σύνθεση μιας ομάδας πρωτεϊνών (σεληνοπρωτεΐνες) οι οποίες βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιστέκεται στους παθογόνους εισβολείς.

Πηγή Reader’s Digest

Υγεία

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

ΑΓΧΟΣ: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ (οργανισμού): Δεντρολίβανο, Μαντζουράνα, Φασκόμηλο, Πιπεριές.

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (εσωτερικές και εξωτερικές): Γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, Λουΐζα, απήγανος, αχίλλεα, βίνκα, δίκταμο, πεντάνευρο.

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ (ερεθισμός): Δεντρολίβανο, δάφνη, απήγανος, φλόμος, κρεμμύδι, μελιτζάνα.

ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΕΣ: Οι ερεθισμένες από οποιοδήποτε λόγο αμυγδαλές θεραπεύονται με αγριμόνιο, δυόσμο, μέντα, θυμάρι, μαντζουράνα, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο.

ΑΝΑΙΜΙΑ: Θυμάρι, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο, ντομάτα.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Χαμομήλι, θυμάρι, πανσές.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΡΡΟΙΚΑ: Αγιόκλημα, αχίλλεα, βοράγο, λεβάντα, ονωνίδα, σάλβια, τίλιο, ρίγανη.

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ: Καλέντουλα, Αχιλλέα, βίνκα, δίκταμο, λεβάντα, μαντζουράνα, υπερικό, δεντρολίβανο, θυμάρι, τσάι βουνού, χαμομήλι.

ΑΣΘΜΑ: Αγριμόνιο, Αχιλλέα, βαλεριάνα, βάλσαμο, γαϊδουράγκαθο, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, σαμπούκος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σέλινο, σκόρδο, τίλιο, χαμομήλι, ύσσωπος.

ΑΤΟΝΙΑ: Ιδιαίτερα για τη μυϊκή ατονία: Αχιλλέα, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, μάραθος, σκόρδο, δάφνη, κορίανδρος, βασιλικός, δίκταμο.

ΑΫΠΝΙΑ: Βαλεριάνα, βάλσαμο, βασιλικός, δυόσμος, μέντα, ευκάλυπτος, λεβάντα, Λουΐζα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, χαμομήλι, δεντρολίβανο.

ΑΥΤΙΩΝ (πόνοι): Βασιλικός, κολοκυθιά, κρεμμύδι, μελισσόχορτο, μολόχα, σκόρδο, χαμομήλι.

ΑΦΘΕΣ: Δεντρολίβανο, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο, χαμομήλι.

ΒΗΧΑΣ: Άσχετα με την αιτία που τον προκαλεί: αγριμόνιο, γλιστρίδα, βαλεριάνα, βασιλικός, γαϊδουράγκαθο, γλυκόριζα, ευκάλυπτος, σαμπούκο, θυμάρι, κρεμμύδι, μαϊντανός, μαντζουράνα, μολόχα, μάραθο, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο, αμάραντο.

ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΕΣ (γενικά): Αγριμόνιο, βασιλικός, χαμομήλι, λουίζα, μολόχα, φασκόμηλο.

ΓΡΙΠΗ: Δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, μάραθος, σινάπι, φλαμούρι, σκόρδο.


ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ (γενικά): Σαμπούκος, κρεμμύδι, λεβάντα, μάραθος, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, θυμάρι, Λουΐζα, μαϊντανός, χαμομήλι, πικροδάφνη.

ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ (γενικά): Αγριμόνιο, ευκάλυπτος, κρεμμύδι, Λουΐζα, πατάτα, σκόρδο, σέλινο.

ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΕΣ (γενικά): Αγριμόνιο, βάλσαμο, καρυδιά, καστανιά, ροδιά, σκόρδο, βάλσαμο.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΕΣ: Αγριμόνιο, βασιλικός, σαμπούκος, καρπούζι, καστανιά, σκόρδο, τίλιο, αγριοτριανταφυλλιά, αγγούρι, ντομάτα.

ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΕΣ: Απήγανος, Αχιλλέα, γαϊδουράγκαθο, δυόσμος, μέντα, θυμάρι, λεβάντα, Λουΐζα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, χαμομήλι.

ΔΥΣΠΕΨΙΑ: Αγριμόνιο, βάλσαμο, βασιλικός, δυόσμος, μέντα, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, σκόρδο, χαμομήλι.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ: Βάλσαμο, κολοκυθιά, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, πατάτα, χαμομήλι.

ΕΚΖΕΜΑΤΑ: Δεντρολίβανο, κελέντουλα, λεβάντα, μαϊντανός, φασκόμηλο, χαμομήλι.

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ: Τεύκριο, βασιλικός.

ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ: Αγριμόνιο, γαϊδουράγκαθο, μολόχα, πατάτα.

ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΕΣ (γενικά): Μαϊντανός, καλεντούλα.

ΖΑΛΑΔΕΣ: Άσχετα με την αιτία που τις προκαλούν: βάλσαμο, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα, μαϊντανός, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, αγριοτριανταφυλλιά, χαμομήλι.

ΗΛΙΑΣΗ: Σαν πρώτες βοήθειες αφέψημα σαμπούκου.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ: Αγριμόνιο, βαλεριάνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, τίλιο και χαμομήλι.

ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ: Βάλσαμο, λεβάντα, αγριοτριανταφυλλιά.

ΚΑΛΟΙ: Βάλσαμο, καλέντουλα, μολόχα, πατάτα, σκόρδο.

ΚΟΛΙΚΟΙ (διάφοροι): Απήγανος, βάλσαμο, δυόσμος, καρυδιά, κρεμμύδι, κρόκος, μαντζουράνα, μέντα, μολόχα.


ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: Αχιλλέα, σαμπούκο, θυμάρι, κρεμμύδι, μαϊντανός, μαντζουράνα, πατάτα, σινάπι, χαμομήλι.

ΛΟΞΙΓΚΑΣ: Βαλεριάνα, δυόσμος, μέντα, ρίγανη.

ΜΑΤΙΩΝ (ερεθισμοί): Καρπούζι, κρόκος, Λουΐζα. μαϊντανός, μάραθο, ραδίκι.

ΜΕΛΑΝΙΕΣ: Αγριμόνιο, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, κρεμμύδι, μαϊντανός, μάραθο, μελισσόχορτο, μολόχα, πατάτα, σινάπι.

ΜΥΤΗΣ (αιμορραγίες): Φλαμουριά.

ΜΩΛΩΠΕΣ: Αχιλλέα, αθανασία, βιόλα, πιπεριά (κόκκινη), βάλσαμο.

ΝΑΥΤΙΕΣ: Γαϊδουράγκαθο, κολοκυθιά, λεβάντα, μάραθο, ρίγανη.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ: Αχιλλέα, βασιλικός, θυμάρι, κρεμμύδι, κρόκος, ραδίκι, σκόρδο.

ΠΛΗΓΕΣ: Μαλακώνουν με βιόλα, βίνκα, καλέντουλα.

ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΙ: Δίκταμος, δυόσμος, σαμπούκος, θυμάρι, καρυδιά, κισσός, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη, σινάπι, χαμομήλι.

ΠΡΗΞΙΜΑΤΑ: Αγριμόνιο, μάραθος, μαντζουράνα, πατάτα, ραδίκι, σκόρδο, σινάπι, χαμομήλι, απήγανος.

ΠΥΡΕΤΟΙ: Αθανασία, βαλεριάνα, δίκταμο, ευκάλυπτος, καρπούζι, καστανιά, Λουΐζα, μαϊντανός, σέλινο, τίλιο, χαμομήλι.

ΣΤΟΜΑΧΙΚΑ: Αχιλλέα, κολοκυθιά, γαϊδουράγκαθο, δίκταμο, κορίανδρος, Λουΐζα, μιλισσόχορτο, ραδίκι. Συγκεκριμένα για τα έλκη: βάλσαμο, πατάτα, τσουκνίδα και για τις νευρώσεις: χαμομήλι.

ΤΟΝΩΤΙΚΑ (γενικά του οργανισμού): Βαλεριάνα, απήγανος, σινάπι, χαμομήλι, αθανασία, Αχιλλέα.

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ: Αγριμόνιο, δυόσμος, θυμάρι, καρυδιά, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, μολόχα, μέντα, σκόρδο, φασκόμηλο.

ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ κοιλιάς: Βασιλικός, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σκόρδο, χαμομήλι.

ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ Δεντρολίβανο, κρεμμύδι, φασκόμηλο.

ΥΠΕΡΤΑΣΗ (γενικά): γλιστρίδα, δεντρολίβανο, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, σέλινο, σκόρδο.

ΥΠΟΤΑΣΗ: Δάφνη, θυμάρι, φασκόμηλο.

ΧΙΟΝΙΣΤΡΕΣ: Γαϊδουράγκαθο, καρυδιά, σέλινο.

bioathens.com

Υγεία

Ο πόνος είναι ο τρόπος που το σώμα μας μας λέει πως έχουμε χτυπήσει ή θεραπευόμαστε. Είναι ένα κομμάτι της ζωής που όλοι πρέπει να βιώσουμε σε κάποιον βαθμό. Όλοι έχουμε κοπεί, έχουμε χτυπήσει ή μελανιάσει από ένα χτύπημα ή πτώση, χωρίς να αναφερθούμε στους πονοκεφάλους ή άλλους πόνους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι πόνοι που δεν προκαλούνται από φυσικό τραύμα, αλλά προέρχονται από την συναισθηματική μας κατάσταση. Μπορούν να γίνουν επίμονοι και να επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας και όποιος και όλοι οι πόνοι, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Δείτε παρακάτω 7 τύπους σωματικών πόνων που συνδέονται με τα συναισθήματά μας:

Πόνοι στο πάνω μέρος της πλάτης. Σε μερικές περιπτώσεις προέρχεται από την μοναξιά, τη σύγχυση και του συναισθήματος πως δεν σε αγαπάνε. Ψάξτε για υποστήριξη στους φίλους, τους συγγενείς και τους αγαπημένους σας.

Πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης. Όταν αγχώνεστε για τα οικονομικά, μπορεί να εμφανιστεί αυτός ο πόνος. Αντί να τον αγνοήσετε, προσπαθήστε να βάλετε τα οικονομικά σας σε τάξη.

Πονοκέφαλος. Πολύ συχνά, όταν υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και άλλοι τύποι πόνων στο κεφάλι μπορεί να προέρχονται από αυτή την πίεση. Απλά χαλαρώστε και προσπαθήστε να ηρεμήσετε.

Πόνοι στους αγκώνες. Εάν σας πονάει ο αγκώνας χωρίς να τον έχετε χτυπήσει, μάλλον σημαίνει πως δεν μπορείτε να δεχτείτε τις αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή σας. Απλά αγκαλιάστε την αλλαγή και θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

Πόνοι στο ισχίο. Όπως και οι πόνοι στους αγκώνες, οι πόνοι στο ισχίο σημαίνει πως φοβάστε να προχωρήσετε στο μέλλον. Πρέπει απλά να ακολουθήσετε το ρεύμα και να σηκωθείτε στα πόδια σας.

Πόνοι στο λαιμό. Εάν είστε από αυτούς που κρατάνε έχθρα είτε προς τους άλλους είτε προς τους εαυτούς τους, τότε πιθανώς να νιώθετε το λαιμό σας άκαμπτο και να πονάει. Απλά επικεντρωθείτε σε όλα αυτά που σας αρέσουν και προσπαθήσετε να συγχωρέσετε ότι σας βαραίνει.

Πόνοι στους ώμους. Έχετε νιώσει ποτέ λες και έχετε ένα τεράστιο βάρος στους ώμους; Είναι το συναισθηματικό βάρος που σηκώνετε και κουβαλάτε παντού μαζί σας. Είναι ένας πόνος που δεν γίνεται να αγνοήσεις, αλλά για να φύγει θα πρέπει να κάνετε κάτι για να μην σκέφτεστε τα προβλήματα και τα άγχη σας. Επίσης, καλό θα ήταν να σταματούσατε να υιοθετείτε προβλήματα άλλων

Πηγή: cardiakos.
com healingeffect.gr

Υγεία

 1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.

Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

στ. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

ζ. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

η. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

θ. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

ι. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα.

Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Πηγή: integrativemedicine

http://www.awakengr.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin