Επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
NewsroomHuffPost Greece

XESAI VIA GETTY IMAGES
Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ: Θα σημειωθούν αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα). Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο, σε 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Αττική

Για την Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ενίσχυσή τους αναμένεται τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές χιονομοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα. Στα δυτικά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

NewsroomHuffPost Greece