Η εγκύκλιος υπεγράφη από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο

Ως «αναγκαία προϋπόθεση» για την αξιοπρέπεια των πολιτών και ως «αλληλεγγύη της κοινωνίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, το επίδομα των 360 ευρώ, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν ανασφάλιστοι υπερήλικες, όπως ορίζει εγκύκλιος, που υπεγράφη από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

Όπως πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», το επίδομα αυτό θα επιτρέψει σε όλους να έχουν διασφαλισμένο έναν χώρο για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της 83ης ΔΕΘ που πραγματοποίησε στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «ο πρωθυπουργός με ρώτησε εάν είμαι αισιόδοξος και του απάντησα ότι υπό προϋποθέσεις μπορώ να είμαι αισιόδοξος».

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει σχέδιο για το πως θα λειτουργήσει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η μεγάλη επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, που μπορεί να αποτελέσει και ατμομηχανή για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «όλο το πλέγμα της υπερφορολόγηση; είναι ένα παράγοντας αντιαναπτυξιακός» και ότι υπάρχει μια έρευνα του 2014, την οποία ανέφερε στο πρωθυπουργό, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία αναφέρει ότι «εάν "πέσουν" 5 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη της οικονομίας θα δημιουργηθούν περίπου 160.000 πάγιες θέσεις εργασίας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα άλλο κλίμα στην οικονομία, δεν θα μειωθεί μόνο η ανεργία».

«Είμαστε υπέρ της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της φορολόγησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν όλοι» είπε ο κ. Τσαραμπουλίδης και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κάποιοι να μην πληρώνουν και οι υπόλοιποι να πληρώνουν γι’ αυτούς. Θα πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια και στη φορολόγηση και στα ένσημα κατά το πρότυπο των οικοδομικών ενσήμων».