Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων να είναι προσεκτικοί με τα σκυλιά τους σε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες, καθώς τα παγωμένα πεζοδρόμια μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα (ειδικά σε μεγάλα σκυλιά), επειδή μπορεί να γλιστρήσουν και να πέσουν.

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς, είναι πιο επιρρεπείς σε ιώσεις όπως η γρίπη και βακτηριακές λοιμώξεις. Ακόμη, τα μεγαλύτερα σκυλιά είναι συχνά επιρρεπή σε αρθρίτιδα, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί, όταν η θερμοκρασία πέφτει. Οι μακρινές και πολύωρες βόλτες δεν συνίστανται. Χρειάζονται μικρότεροι περίπατοι. Και το βασικότερο όλων, κανένα ζώο δεν πρέπει να μένει έξω στο κρύο, καθώς υποφέρουν από υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Διαβάστε ανάρτηση στο facebook από τήν σελίδα του συλλόγου "Ντόρις" Κεφαλονιάς, σχετικά με τα αδέσποτα και φυσικά τα ζωάκια που έχουμε σπίτι μας. Μας θυμίζουν ότι πρέπει με δυσκολες καιρικές συνθήκες να τα "προσέχουμε κάπως παραπάνω"...

Είμαστε ευγνώμονες και το προωθούμε, σας ευχαριστούμε πολύ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ " ΝΤΟΡΙΣ "

χριστιανοί,μουσουλμάνοι,βουδιστές ...και ότι άλλο αγαπάει η καρδούλα σας...

Δείξτε λίγη αγάπη στα έρμα...λύστε τα ζώα σας ,όσοι τα έχετε δεμένα, βάλτε τους ένα κουρέλι να κάτσουν, να ζεσταθούν δώστε τους λίγο φαγάκι..το χρειάζονται...και για τα αδεσποτα..

Όπως και μεις κρυώνουμε έτσι και αυτά...όλοι μας κάπου έχουμε τις καβάτζες μας και τα φροντίζουμε...λίγο περισσότερο φαγάκι...δώστε μια ματιά στα παλιόρουχά μας όλο και κάτι θα βρούμε..
ανοίξτε τις αποθήκες σας,τις παράγκες σας να μπουν μέσα..να ζεσταθούν, θα τα σώσουμε και εμείς θα αισθανθούμε πολύ όμορφα σα να μας κουνούν τις ουρές τους...

Έχει πολύ κρύο παιδιά ας προσπαθήσουμε όλοι μας για αυτά....είναι ψυχούλες και το χρειάζονται....

Λίγη θαλπωρή

 

https://www.facebook.com/groups/155452627886216/?fref=nf

Από forwoman.gr