Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων, τον διάσημο καθεδρικό ναό του Παρισίου, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αυτήν την ώρα δίνεται μάχη για να σωθούν πολύτιμα έργα τέχνης, ενώ η οροφή και το εμβληματικό «βέλος» τ0υ ναού έχουν καταρρεύσει, προκαλώντας φόβους για ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού κτιρίου.

 Ο ναός ο οποίος επί 858 χρόνια αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO απειλείται με ολοσχερή καταστροφή.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο σημείο ενώ ακύρωσε και το προγραμματισμένο διάγγελμα του.

Λίγη ώρα πριν, μέσω του twitter ο ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε εκφράσει την θλίψη του για την καταστροφή του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Έντονη συγκίνηση για ολόκληρο το έθνος. Οι σκέψεις προς όλους τους καθολικούς και προς όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, εκφράζω τη λύπη μου που βλέπω να καίγεται αυτό το κομμάτι όλων μας» έγραψε χαρακτηριστικά.