Η ιστορία της της Καρόλα Ράκετε, της Γερμανίδας πλοίαρχου που μπήκε στη Λαμπεντούζα με μετανάστες και συνελήφθη
Από τα παγοθραυστικά και τις πολικές αποστολές στη δίνη του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο και στην «κόντρα» με τον Σαλβίνι
Η ιστορία της της Καρόλα Ράκετε, της Γερμανίδας πλοίαρχου που μπήκε στη Λαμπεντούζα με μετανάστες και συνελήφθη
Οι συνέπειες ήταν άμεσες για την Καρόλα Ράκετε, τη Γερμανίδα πλοίαρχο του Sea-Watch, που έσπασε τον αποκλεισμό του Ματέο Σαλβίνι στα ιταλικά χωρικά ύδατα και μπήκε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μεταφέροντας σαράντα ανθρώπους.

«Αποφάσισα να μπω στο λιμάνι. Γνωρίζω τι διακινδυνεύω, όμως οι δυνάμεις των 42 ναυαγών φθάνουν στο έσχατο σημείο τους κι εγώ θα τους μεταφέρω κάπου ασφαλώς» δήλωσε πριν λίγες ημέρες, αποφασίζοντας να μεταφέρει στη στεριά τους 40 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στο πλοίο για πάνω από δύο εβδομάδες.

Όπως κι έκανε χθες τα ξημερώματα.

«Basta [Φτάνει]! Αυτή τη στιγμή το SeaWatch3 εισέρχεται στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», τόνισε με tweet η ΜΚΟ καθώς το σκάφος προσέγγιζε σήμερα το λιμάνι. «Έχουν περάσει σχεδόν 60 ώρες από τότε που κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν άκουσε. Κανείς δεν πήρε ευθύνη. Για ακόμη μια φορά εξαρτάται από εμάς, από την Ρακέτε και το πλήρωμά της να μεταφέρουν τους 40 ανθρώπους στην ασφάλεια» πρόσθεσε η Sea-Watch .

Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία τη συνέλαβε, ενώ οι μετανάστες παραμένουν στο σκάφος.

Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI η νεαρή Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού». Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη.