Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τις φωτιές στην Αυστραλία:Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές .

Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τις φωτιές στην Αυστραλία Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας το Σάββατο, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Μέχρι αργά εχθές το βράδυ στη Βικτώρια ήταν σε εξέλιξη εστίες που είχαν αξιολογηθεί ως επιπέδου εκτάκτου ανάγκης ή εκκένωσης.

 

Η κυβέρνηση κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, προχωρώντας σε πρωτοφανή κινητοποίηση των μέσων που διαθέτει το κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ειδικά εξοπλισμένου για περιπτώσεις καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας.«Είναι η πρώτη φορά όσο μπορεί κανείς να θυμηθεί που καλείται τέτοιος αριθμός εφέδρων (...).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε. «Υπάρχει ένας αριθμός πυρκαγιών που ενώνονται- πολύ ισχυρές, πολύ μεγάλες, έντονες φωτιές που δημιουργούν κάποιες από αυτές τις προκαλούμενες από φωτιά καταιγίδες» είπε ο Σέιν Φιτζσίμονς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αγροτικών Πυρκαγιών Νέας Νότιας Ουαλίας. «Και δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλές ώρες για να παρέλθουν αυτές οι συνθήκες αυξημένου κινδύνου». Το Γραφείο Μετεωρολογίας (ΒΟΜ) ανέφερε ότι οι συνθήκες επιδεινώνονταν ταχύτατα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν οι φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές να αναζητήσουν καταφύγιο στις ακτές.

 

Πηγή φωτό ΑΡ Cityportal Team: 04 Ιανουαρίου 2020
Πηγή: cityportal.gr