Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν ανασυρθεί 12 νεκροί μετανάστες από τα νερά του Ιουνίου – Πληροφορίες θέλουν τους μετανάστες να ήταν πολλές ημέρες στη θάλασσα - Με τη δύση του ηλίου σταμάτησαν οι έρευνες από αέρος - Παραμένουν δυνάμεις του Λιμενικού -

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο -είκοσι άνδρες και μία γυναίκα- σε απόσταση 13 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά των Παξών,. ενώ έχουν ανασυρθεί 12 νεκροί, εκ των οποίων δέκα άνδρες και δύο γυναίκες.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει και το prevezatoday.gr, ήδη, τρεις νεκροί έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζα. Μάλιστα, ενδέχεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο άλλοι εννέα νεκροί. Άγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι εθνικότητες των μεταναστών και τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος δεν έχει γίνει γνωστός, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνά τους 50. Πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν παιδιά, ενώ οι μετανάστες ενδέχεται να ταξίδευαν στη θάλασσα για έξι ημέρες.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν τυχόν αγνοούμενοι. Ωστόσοι οι έρευνεςαπό αέρος έχουν σταματήσει με τη δύση του ηλίου και στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη των λιμενικών αρχών.

 prevezatoday.gr

Prevezatoday.gr - Νοσοκομείο Πρεβεζας