Εάν έχετε δύο-τρεις μέρες άδεια και αναζητάτε την ιδανική ανοιξιάτικη απόδραση, δηλαδή σε μια όμορφη πόλη της Ευρώπης που έχει να προσφέρει πολλές δραστηριότητες αλλά δεν σας...βάλει σε μεγάλα έξοδα, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το infographic του Statista.

Σε αυτό βλέπουμε τις οκτώ πόλεις που αυτή την περίοδο μπορούν να προσφέρουν τις πιο φτηνές αποδράσεις για ένα ταξίδι με δύο διανυκτερεύσεις βάσει των στοιχείων που ανέλυσε το βρετανικό Post Office Travel Money.

Συγκεκριμένα εξέτασε το κόστος των εννέα πιο βασικών και συνηθισμένων εξόδων που μπορεί να κάνει ένας ταξιδιώτης σε μια τέτοια, μικρής διάρκειας απόδραση σε συνολικά 36 πόλεις της Ευρώπης. Έτσι κατέληξε πως η Κρακοβία της Πολωνίας είναι η πόλη που μπορεί αυτή την περίοδο να προσφέρει το πιο χαμηλού κόστους διήμερο σε ό,τι αφορά τα έξοδα διαμονής -για δύο βράδια-, διατροφής, μετακίνησης με ΜΜΜ, εισιτηρίων για μουσεία και αξιοθέατα αφού δεν ξεπερνούν συνολικά τα περίπου 190 ευρώ.

Ακολουθεί η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βιλνιούς ενώ η τριάδα συμπληρώνεται με την πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα και ακολουθούν η Βαρσοβία, η Βουδαπέστη, η Μόσχα και η Πράγα. Η Αθήνα όπως βλέπεται βρίσκεται στην 8η θέση με κόστος, για μια αντίστοιχης διάρκειας απόδραση, τα περίπου 231 ευρώ.

Βέβαια, οι πιθανότητες είναι πως αυτές οι τιμές προσφέρονται κυρίως σε όσους κλείνουν τα ταξίδια τους από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενδεχομένως κόστη όπως αεροπορικά εισιτήρια ή διαμονής να διαφέρουν εάν κάποιος κλείσει από άλλες χώρες. Ωστόσο η ανάλυση των στοιχείων από το Post Office Travel Money είναι ένας καλός δείκτης για όσους αναζητάμε μια χαμηλού κόστους απόδραση αφού κάποια από τα έξοδα που κάνουμε σε ένα ταξίδι είναι τα ίδια για όλους.


NewsroomHuffPost Greec