Από Μίκα Καππάτου

Για άλλη μια φορά η Κεφαλονιά με αιφνιδίασε με τις υπέροχες φυσικές ομορφιές της. Νησί που κρύβει πολλά μυστικά και σε κερδίζει από τη πρώτη επίσκεψη. Η Κεφαλονια είναι από.... όλα....Οι άνθρωποι της έχουν  επτανησιακή κουλτούρα με αλατοπίπερο την κεφαλονίτικη κουρλαμάδα τους (απίστευτη όμως), που τους κάνει ξεχωριστούς. 

Οι φυσικές της ομορφιές ατέλειωτες, μυστηριώδεις  με άφθονα γεωλογικά  φαινόμενα. Στη τελευταία μου επίσκεψη στο νησί, βρέθηκα σε ένα κομμάτι της περιοχής του Πόρου, που ομολογώ δεν το ήξερα καν (αν και ντόπια) στη λίμνη Άβυθος που βρίσκεται βορειοδυτικά του Πόρου και είναι κοντά στη µικρή ορεινή κοινότητα Άγιος Νικόλαος. Όλο αυτό κάτω από την σκιά του μεγαλοεπίβολου βουνού Αίνος μια οροσειρά με συνολικό μήκος 10 χιλιόμετρα.

Ένα μέρος που σου κόβει πραγματικά την ανάσα και σε γοητεύει. Είναι η μοναδική λίμνη του νησιού, η οποία αν και μικρή σε έκταση, «συντηρεί» ένα σημαντικό οικοσύστημα.

Παλιότερα υπήρχε η αντίληψη πως η λίμνη ήταν τόσο βαθιά, που κανείς δεν μπορούσε να βρει το βυθό της – γι’ αυτό πήρε και το όνομα «Άβυθος».

Αν πάτε στο νησί, αφιερώστε χρόνο να περάσετε από εκεί να δείτε αυτή την υπέροχη λίμνη που βρίσκεται σε ένα σημείο καταπράσινο και συναρπαστικό.

Μαζί σας μοιράζομαι αυτή την μαγεία με φωτογραφίες από την περιοχή.

Η Κεφαλονιά τελικά είναι μοναδική!!

 

Γράφει Μίκα Καππάτου

forwoman.gr