Δεκεμβρίου 09, 2022

KOYZINA

Τηγανόψωμα με φέτα της γιαγιάς που γίνονται σε 3 λεπτά: Η πιο αφράτη συνταγή, χωρίς μίξερ, με μόνο 6 υλικά

Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, για μικρούς και μεγάλους, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά

3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Ελάχιστη ζάχαρη
Χλιαρό νερό
Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Τα τηγανόψωμα που θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.

Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την είδαμε για πρώτη φορά: Η νέα, πανέμορφη σύντροφος του Πέτρου Πολυχρονίδη θα μπορούσε να είναι μοντέλο
Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.

Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.

Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.

Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.

Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.

Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

https://www.enimerotiko.gr/

KOYZINA

Κάτι που ως κύριο συστατικό του θα έχει τη σοκολάτα και θα είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για μια γλυκιά αμαρτία.

Αν και εσείς βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση, δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω γλυκό. Είναι απλό, γρήγορο, εύκολο και κυρίως σοκολατένιο! Ένας κορμός που για να γίνει χρειάζεται μόλις τέσσερα υλικά και λίγο μεράκι από τη μεριά σας. Πάμε να τον φτιάξουμε;

Υλικά
18 μπισκότα (τύπου Digestive)
2 ½ της κούπας μαύρη σοκολάτα
½ κούπα ζαχαρούχο γάλα
165 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα με το ζαχαρούχο γάλα. Περιχύστε τα μπισκότα με το μείγμα της σοκολάτας και φροντίστε να καλυφθούν όλα πολύ καλά.

Σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος ή σε μία ορθογώνια φόρμα που έχετε ήδη στρώσει με χαρτί ψησίματος, απλώστε το μείγμα, σκεπάστε το με λίγη μεμβράνη και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Όταν παγώσει καλά, βγάλτε το από το ψυγείο και σερβίρετε σε γενναία κομμάτια συνοδευόμενα από παγωτό της αρεσκείας σας.

KOYZINA

Αυτός ο κορμός με κάστανα και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα είναι μία απολαυστική πρόταση για επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάχνουμε σοκολατένιο παντεσπάνι, σοκολατένια γέμιση συνδυασμένη με κάστανο και με σοκολάτα πιο εύκολα από πότε με τη ΓΙΩΤΗΣ.
Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 60'
Χρόνος μαγειρέματος: 25'
Έτοιμο σε: 1:25'
Υλικά
Για το παντεσπάνι
¾ φλιτζανιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. σούπας βούτυρο ζεσταμένο
4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
¼ φλιτζάνι Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
2 καψουλάκια βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη σε μπεν μαρί
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (έτοιμα από σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας βούτυρο ζεσταμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη
200γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ΓΙΩΤΗΣ Crème
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ζαχαρωτά ασημένιες μπαλίτσες ή κάτι άλλο γιορτινό για ντεκόρ
Διαδικασία
1. Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 175°C. Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε σε αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μισή από τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα. Ρυθμίζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ λίγο λίγο, εναλλάξ με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το λιωμένο βούτυρο. Αφού ενσωματωθούν στη ζύμη, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε δύο τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
2. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μακρόστενου ταψιού 25x35 εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και στρώνουμε στον πάγκο σας μια καθαρή πετσέτα. Πιάνουμε το παντεσπάνι από το χαρτί και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα. Ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει έτσι όπως είναι, ώστε να πάρει σχήμα ρολού το παντεσπάνι.
4. Ετοιμάζουμε και τη γέμιση: Βάζουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, λιωμένη σε μπεν μαρί, σε μπολ και ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
5. Στο μεταξύ λιώνουμε στο μούλτι τα βρασμένα κάστανα με το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ και το μισό γάλα (θα χρησιμοποιούμε όσο χρειάζεται για να λιώσουν τα κάστανα). Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
6. Ετοιμάζουμε και την επικάλυψη του κορμού: Λιώνουμε τη Λευκή Κουβερτούρα Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème μαζί με την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το μίγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
7. Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά στον πάγκο και το αλείφετε με τη σοκολατένια κρέμα κάστανου. Το τυλίγουμε ξανά σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Καλύπτουμε το ρολό με τη λευκή σοκολάτα και με ένα πιρούνι δημιουργούμε κατά μήκος του γραμμές.
8. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά ασημένιες μπαλίτσες ή κουφετάκια και αφήνουμε στο ψυγείο τον κορμό να σφίξει καλά πριν τον σερβίρουμε.https://olivemagazine.gr/

KOYZINA

Υλικά

225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα

100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ. κακάο σκόνη
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.

 

KOYZINA

Συνταγή από την Ελασσόνα για βουτυράτους κουραμπιέδες, με αιγοπρόβειο βούτυρο γάλακτος και μπόλικα αμύγδαλα. Τόσο μπόλικα που θα σας θυμίσουν αμυγδαλωτά!

Μαίρη Ρέντουλα
Σοφία Κοκκίνου
Αγαπημένο

Φωτογραφία: Χριστίνα Τζιάλλα


40' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Κομμάτια: Για περίπου 50-60
2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
750 γρ. αμύγδαλα με το φλοιό τους
περίπου 1 κιλό ζάχαρη άχνη
6 κάψουλες βανιλίνη
Διαδικασία
Για τους κουραμπιέδες βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με ένα σύρμα χειρός, για να διαλυθούν τα γρομπαλάκια. Αν το βούτυρο δεν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τότε θα το λιώσουμε προηγουμένως σε χαμηλή φωτιά ή θα χρησιμοποιήσουμε μίξερ για να το χτυπήσουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και «δουλεύουμε» το μείγμα με το χέρι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Η θερμοκρασία του χεριού μας βοηθάει σε αυτό.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε πρώτα τα 4 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε να σχηματιστεί μια μαλακή αλλά σταθερή ζύμη για τους κουραμπιέδες που να πλάθεται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και τα άλλα δύο φλιτζάνια.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα και πατάμε το κουμπί 4-5 φορές διακεκομμένα. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα.
Παίρνουμε δόσεις ζύμης περίπου σε μέγεθος καρυδιού, τις ρίχνουμε μέσα στο αμύγδαλο και τις πλάθουμε μέσα εκεί για να ενσωματωθεί και μπόλικο αμύγδαλο δίνοντάς στους κουραμπιέδες μακρουλό σχήμα.
Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω) ή στους 160°C (στον αέρα), για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στον πάγκο εργασίας μας και από πάνω στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας την άχνη μαζί με τις βανίλιες.
Ρίχνουμε λίγους λίγους τους κουραμπιέδες στην άχνη και τους γυρνάμε καλά καλά να καλυφθούν. Τους τινάζουμε πολύ ελαφρά και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.


Μυστικά
Το φλιτζάνι τσαγιού που χρησιμοποιούμε χωράει 200 γρ. / 200 ml νερό και αντίστοιχα 130 γρ. αλεύρι.

://www.gastronomos.gr/

 

KOYZINA

Υλικά για φόρμα κανονική με τρύπα στη μέση
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
450γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
350γρ. ζάχαρη
6 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
150γρ. φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα και χοντροκοπανισμένα
100γρ. σουλτανίνα ή κορινθιακή σταφίδα αν προτιμάτε
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
Για το γλάσο
300γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
χυμό από μισό λεμόνι
Για τη διακόσμηση
μερικά σποράκια ροδιού
μερικά φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα ελαφρώς κοπανισμένα

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε μια φόρμα με τρύπα στη μέση. Τινάζετε το περιττό αλεύρι και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα μπαχαρικά. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και το ανακατεύετε μέσα τα φιστίκια και τη σουλτανίνα.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι λίγο-λίγο κι εναλλάξ με το μίγμα των ξερών φρούτων, το χυμό και το μπράντι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα περίπου στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθεί το ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. ανακατεύοντας με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό για να γίνει πιο διαχειρίσιμο, ίσως χρειαστεί λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.
Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και το διακοσμείτε με σποράκια ροδιού και φιστίκια Αιγίνης πριν στεγνώσει.
Tip: Το γλάσο πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν σερβίρετε και κόψετε το κέικ.

https://sweetly.gr/

KOYZINA

 

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
150 γρ σπορέλαιο
100 γρ κακάο
1 φαριναπ
Σταγόνες σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά μέ τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτω και το σπορέλαιο

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τη φαρινα και τις σταγόνες

Αφού βάλουμε τη φαρινα βάζουμε και τις σταγόνες κι ανακατεύουμε με το χέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και σε μια λαδόκολλα βάζουμε κουτάλια κουτάλια από το μείγμα σε απόσταση

Ψήνουμε μέχρι να κάνουν τα πρώτα σκασίματα

Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

https://www.xrysessyntages.gr/

 

KOYZINA

Για 4-6 μερίδες
400 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, χοντροκομμένη
350 γρ. καρότα χοντροκομμένα
1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 μέτριο φινόκιο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
½ κόκκινη πιπερίτσα
1 κουταλάκι κύμινο
6 κούπες νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές πασατέμπο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το φινόκιο το οποίο έχετε κόψει σε φέτες. Προσθέτετε την κολοκύθα, τα καρότα, το σκόρδο, την πιπερίτσα, και τα μπαχαρικά. Ρίχνετε 6 κούπες νερό και λίγο αλάτι.
2. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιείτε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ και ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι, ανακατεύοντας πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.
4. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σπόρους πασατέμπο καθαρισμένους και ανάλατους και σερβίρετε.https://www.vita.gr/

KOYZINA

Κάστανα βραστά - Πώς τα φτιάχνουμε, πώς τα ξεφλουδίζουμε

Υλικά
500 γρ. κάστανα
νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

Εκτέλεση
Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε τα κάστανα στη φλούδα τους χιαστί ή δημιουργώντας ένα σταυρό. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε, για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ευκολότερα τη φλούδα τους, αφού βράσουν.
Βάζετε στην κατσαρόλα τόσο νερό όσο να σκεπάζει τα κάστανα, ρίχνετε το αλάτι και περιμένετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τα κάστανα και τα βράζετε για 18' - 22' μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να θρυμματιστούν.
Καθαρίζετε τα κάστανα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκινώντας απ' το σημείο που τα χαράξατε. Η διαδικασία αυτή είναι ευκολότερη όσο τα κάστανα παραμένουν ζεστά και η φλούδα τους σχετικά μαλακή.

https://www.ethnos.gr/

KOYZINA

Υλικά

Για την βάση
330 γρ μπισκότα Oreo
⅓ φλιτζάνι βούτυρο

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια κομμένη σοκολάτα
1 και ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 και ½ φλιτζάνι καβουρδισμένοι αλατισμένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί

Για την επιφάνεια
τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα oreo στο μούλτι χωρίς να βγάλουμε την κρέμα απο το εσωτερικό τους και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στα τρίμματα μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα και πιέζουμε σταθερά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να γίνει μια συμπαγής βάση και να καλύψει όλη την επιφάνεια . Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.


Σπάμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα και στη συνέχεια την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα.

Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε τους καβουρδισμένους αλατισμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα.
Περιχύνουμε την βάση της τάρτας και στρώνουμε την επιφάνεια με ενα κουτάλι .

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως και να δέσει, και κατόπιν την διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
Η αλμύρα των ξηρών καρπών δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με τη γλύκα αυτής της τάρτας. Χρησιμοποιούμε ανάμεικτους ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

https://www.xrysessyntages.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.