Νοεμβρίου 23, 2019

KOYZINA

Μπουκίτσες σοκολάτας

Υλικά για 6 άτομα
120 γρ. βούτυρο
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
10 ml ρούμι
Για την επικάλυψη
4 κουταλιές κακάο σκόνη

Εκτέλεση
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.
Την τοποθετείτε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
Μόλις λιώσει, την ανακατεύετε καλά με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Όταν το μείγμα πήξει αρκετά, (όχι εντελώς) το δουλεύετε με δύο κουτάλια και σχηματίζετε μικρές μπάλες.
Καλύπτετε τις μπουκίτσες με σκόνη κακάο.
Τις τοποθετείτε στο ψυγείο και τις σερβίρετε όταν έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί αρκετά.

 

KOYZINA

Τέλειες πατάτες φούρνου με μερικά μυστικά! Μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά και τα ψάρια ενώ αν είναι πετυχημένες γίνονται αυτόματα ο πρωταγωνιστής του πιάτου! Αν τις πετύχεις, μάλιστα, οι πατάτες τρώγονται και μόνες τους απλά με μια σαλάτα δίπλα!

Οι πατάτες για να πετύχουν δεν χρειάζονται πολλά, απλά τα σωστά καρυκεύματα, μουστάρδα για να έχουν πιο έντονη γεύση και σωστό ψήσιμο! 


5-6 πατάτες
2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Δεντρολίβανο
Σκόρδο σε σκόνη
Χυμό 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά λεμόνια
Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις τις πατάτες φούρνου;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τες όπως θέλουμε. Εμείς τις κόψαμε σε ροδέλες.
Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω απ’ τις πατάτες.
Στη συνέχεια, βάζουμε στο ταψί όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή βάζουμε σκόρδο τόσο όσο μας αρέσει στη γεύση, ρίγανη ίσα ίσα να έχουν όλες οι πατάτες από πάνω, το ίδιο και δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλες τις πατάτες ώστε να απλωθούν τα υλικά και να έχουν καρυκεύματα όλες οι πατάτες.
Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει όλες πατάτες αλλά να μην υπερχειλίσει το ταψί.
Τις ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, αναλόγως με τον φούρνο και προς το τέλος μειώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να μην κολλήσουν και καούν. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε τις πατάτες!

KOYZINA

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα της Καλαμάτας, με κατσικίσιο γάλα, χωρίς φύλλο: Πεντανόστιμη και βελούδινη

Υλικά

6 ποτήρια γάλα κατσικίσιο
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
7 αβγά μεσαίου μεγέθους
2 βανίλιες

Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά. Προσοχή, τα αβγά πρέπει να τα έχουμε χτυπήσει πρώτα όλα μαζί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το δάρτη αβγών. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μεσαία θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το δάρτη.

-Όταν καταλάβουμε ότι στο πάτο της κατσαρόλας έχει αρχίσει η κρέμα μας να πήζει, αλλάζουμε το δάρτη με μια ξύλινη σπάτουλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, σε χαμηλή θερμοκρασία, εφάπτοντας τη σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν πήξει και κάνει την πρώτη φουσκάλα βρασμού (πλουφφ). Πρέπει να ρέει και να μην είναι πολύ σφιχτή.

-Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί μεγέθους 40Χ30 εκ. και αδειάστε την κρέμα. Ψήστε σε αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια αφού κρυώσει. Καλή απόλαυση!! Όσοι δεν κρατιέστε, πάρτε κουταλάκι του γλυκού και βουρ στο ταψί.

Σημαντικές επισημάνσεις
Φτιάξτε τη γαλατόπιτα με φρέσκο κατσικίσιο γάλα για να απολαύσετε την αυθεντική παραδοσιακή της γεύση. Ωστόσο είναι εξίσου γευστική με αγελαδινό γάλα.
Σε περίπτωση που η κρέμα είναι πολύ σφιχτή αραιώστε τη με λίγο γάλα στο τέλος του βρασμού.
Τοποθετήστε το ταψί στη 2η θέση του φούρνου από κάτω προς τα πάνω.
Σε κάποιους φούρνους είναι καλύτερα να ξεκινήσετε το ψήσιμο για 10′ περίπου, μόνο με την κάτω αντίσταση και μετά να συνεχίσετε το ψήσιμο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει. Έτσι παίρνει καλύτερο χρώμα και από κάτω.

https://www.womantoc.gr/

KOYZINA

Γευστικός συνδυασμός για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 6-8 άτομα
500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
6 φέτες μπέικον
250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια ανθότυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια.
Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.
Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.

https://www.newsbeast.gr

KOYZINA

Φτιάξτε χούμους στο σπίτι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Υλικά:

3 μεσαία καρότα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρασμένα παντζάρια)
2 φλ. ρεβύθια
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κ.σ πάπρικα
χυμό λεμονιού
έξτρα ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε σε ροδέλες, ραντίζετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 200°C για 15′. Περιμένετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε στο μούλτι.Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και σε αυτά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και σερβίρετε με τριγωνάκια ψημένης πίτας με ελαιόλαδο και πάπρικα.

KOYZINA

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο
Νικόλαος Κατσάνης

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1 πακέτο παπαρδέλες
300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 - 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
60 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τι πίνουμε: Ένα φρουτώδες λευκό Viognier με τις παπαρδέλες και μια ηπειρώτικη Ντεμπίνα με τα λαζάνια, Chardonnay για τις πένες φούρνου και ένα ελαφρύ, χωρίς βαρέλι, λευκό για τη λιβανέζικη μακαρονάδα.

KOYZINA

Μακαρόνια… αλλιώς! Ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού

Αυτή η συνταγή είναι μια απ’ τις αγαπημένες μας, θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει και πολύ απλά υλικά! Στο Ίντερνετ θα βρείτε πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά εμείς κάναμε μια παραλλαγή, τη δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε! Ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού, λοιπόν!

Στο παρελθόν σου είχαμε δείξει μια παρόμοια συνταγή με πιο κρεμώδη υφή, αφού είχε μέσα κρέμα γάλακτος. Αυτή τη φορά, η συνταγή μας είναι ακόμα πιο απλή, με υλικά που δεν θα χαλάσουν τη διατροφή σου, ενώ αυτή τη γεύση στα ζυμαρικά δεν θα την ξεχάσεις εύκολα!

Τα υλικά για τα ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού:
1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
1 πακέτο βρασμένα παντζάρια ή 4-5 φρέσκα παντζάρια που θα τα βράσεις
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο τζίντζερ
Αλατοπίπερο
Θυμάρι
Μερικές σταγόνες βαλσάμικο
1/3 κούπας κόκκινο κρασί
Τριμμένο τυρί της επιλογής σου
10 καρύδια

Πώς θα φτιάξεις τα ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού;
Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Βάζουμε στο multi τα βρασμένα παντζάρια σε μικρά κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1 δάχτυλο σε μια κούπα), αλατοπίπερο, μερικές σταγόνες βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρύδια και το θυμάρι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σ’ ένα γουόκ και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα παντζαριού.
Όταν αρχίσει και βράζει, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα για ν’ αραιώσει η σάλτσα μας.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο γουόκ, ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.
Tips!
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζωμό της επιλογής μας στη σάλτσα για έξτρα γεύση αντί για σκέτο νερό, ενώ μπορούμε ν’ αφήσουμε ένα παντζάρι εκτός σάλτσας, να το κόψουμε σε κομματάκια και να το βάλουμε στο τέλος πριν αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ. κακάο σκόνη
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνετε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζετε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σφιχτά σα λουκάνικο.
Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Το βγάζετε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνετε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα.
Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.

KOYZINA

Ταρανδάκια Ρούντολφ από Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

5 Caprice Παπαδοπούλου σε κομμάτια
50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ άχνη ζάχαρη
40 γρ φουντούκια, θρυμματισμένα
40 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη για επικάλυψη
Για τη διακόσμηση:

5 Caprice Παπαδοπούλου
10 pretzel, για γαρνίρισμα (κερατάκια)
5 σοκολατάκια – κουφετάκια σε κόκκινο χρώμα, για γαρνίρισμα (μύτη)
10 σοκολατάκια – κουφετάκια σε άσπρο χρώμα, για γαρνίρισμα (μάτια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.

Κόβουμε τα Caprice σε μικρά κομμάτια.

Τέλος ρίχνουμε τα τεμαχισμένα Caprice τα οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Αφού προετοιμάσουμε τα καλούπια με μια μεμβράνη από πάνω τους, βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε κάθε καλούπι. Πιέζουμε ένα πουράκι από πίσω για να κολλήσει σαν ξυλάκι (από εκεί θα το πιάνουμε).

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τα γλυκά από το ψυγείο και αφαιρούμε τα καλούπια και τις μεμβράνες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και με τη βοήθεια του κουταλιού τα καλύπτουμε με σοκολάτα.

Τοποθετούμε από δύο pretzel στην πίσω όψη τους, δεξιά και αριστερά για να δημιουργηθούν τα κερατάκια των ταράνδων και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια.

Όσο η σοκολάτα είναι υγρή βάζουμε στην μπροστινή πλευρά τους κολλητά τα δύο λευκά σοκολατάκια- κουφετάκια σαν μάτια και από κάτω ένα κόκκινο για την μύτη των Ρούντολφ.

Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα ζωγραφίζουμε δυο τελίτσες στα λευκά σοκολατάκια – κουφετάκια σαν να είναι οι κόρες των ματιών τους.

Τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Έτοιμα για κέρασμα!

KOYZINA

Για το κέικ
250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
6 αυγά
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ρούμι
250 γρ. κάστανα βρασμένα

Για το μίγμα του κάστανου
300 γρ. κάστανα βρασμένα
200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι
250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Για το γλάσο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

Ετοιμάζετε το μίγμα του κάστανου: βράζετε τα κάστανα με τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και το νερό για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε τα 3/4 του μίγματος σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνετε στους 180°C (αέρας) για μισή ώρα. Έπειτα, χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C και ψήνετε 10 λεπτά ακόμα.

Απλώνετε λίγη ζύμη από αυτή που έχετε κρατήσει γύρω-γύρω στη φόρμα του κέικ, ώστε να σχηματιστεί ένας δακτύλιος στο κέντρο του οποίου απλώνετε το μίγμα κάστανου. Καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνετε στους 150°C για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα, αφού την έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Αλείφετε το κρύο κέικ γύρω-γύρω και γαρνίρετε με κάστανα πασπαλισμένα με Ζάχαρη Άχνη.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή