Νοεμβρίου 29, 2021

KOYZINA

Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι

Συστατικά
Για το σιρόπι

600 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 λεμόνι
70 γρ. μέλι
Για την κρέμα

300 γρ. γάλα, 3,5%
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
2 αβγά
Για το γλυκό

200 γρ. βούτυρο
500 γρ. κανταΐφι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τη φλούδα από λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), το μέλι και περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 5-7 λεπτά.
Με το που διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το σιμιγδάλι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας, περίπου 3-4 λεπτά.
Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
Προσθέτουμε και το αλάτι και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη ζάχαρη.
Με μία κουτάλα ή μαρίζ, αφαιρούμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα των αυγών και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα μας.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν μεταξύ τους και στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας (την κρέμα μας) στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλυκό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό στα 800 watt ή σε ένα κατσαρολάκι.
Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το κανταΐφι (για περίπου 3-4 λεπτά)
Βουτυρώνουμε, με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28 εκ.
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό κανταϊφι μας μέσα στο ταψάκι, προσέχοντας να υπάρχει φύλλο κι στην περιφέρεια του ταψιού.
Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο, χωρίς να ακουμπάμε με το πινέλο μας το κανταϊφι.
Προσθέτουμε την κρέμα μας, με την βοήθεια μίας μαρίζ, και απλώνουμε να πάει παντού.
Βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω και πιέζουμε καλά (δίνουμε σχήμα στις άκρες).
Τέλος ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα, αφαιρούμε από τον φούρνο, αναποδογυρίζουμε το κανταΐφι σε ένα άλλο ταψάκι (ίδιας διαμέτρου) ή αν μπορούμε στο ίδιο και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Μιλφέιγ με σμέουρα

Υλικά (Για 6-8 μερίδες)
200 γραμμ. αλεύρι
1/4 κ.γλ. αλάτι
175 γραμμ. κρύο
βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
100 ml κρύο νερό
Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γραμμ. σμέουρα, συν λίγα για διακόσμηση
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα τον χυμό λεμονιού και 100 ml κρύο νερό. Ανακατεύετε με τα χέρια σας και φτιάχνετε μια ζύμη.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη δουλεύετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια διπλώνοντάς την αρκετές φορές ώστε να αποκτήσει τραχιά υφή.
Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και κόβετε σε 3 ίσες μακριές λωρίδες 30×10. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα φύλλα.
Σκεπάζετε τις λωρίδες ζύμης με ένα δεύτερο κομμάτι
αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να αποκτήσουν τραγανή υφή. Μην ξεχάσετε να βάλετε από πάνω ένα πυρίμαχο σκεύος για να μη φουσκώσουν.
Αφήνετε τα φύλλα να κρυώσουν λιγάκι και καθαρίζετε με ένα μαχαιράκι τις άκρες.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα με τη βανίλια μέχρι να σφίξει.
Σε ένα πιάτο τοποθετείτε ένα από τα φύλλα μιλφέιγ, βάζετε από πάνω με κορνέ την κρέμα σε ροζέτες και ενδιάμεσα τα σμέουρα. Προσθέτετε το δεύτερο μιλφέιγ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Ολοκληρώνετε με το τρίτο φύλλο.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και διακοσμείτε με τα σμέουρα και τα λουλούδια.https://www.okmag.gr/

KOYZINA

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με 3 υλικά θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

2 φλιτζάνια αλατισμένο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά: Τρούφα της επιλογής σου! Εμείς βάλαμε πολύχρωμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα ρηχό ταψάκι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε μόνο τα 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Στον πάγκο της κουζίνα βάζουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά με τα χέρια μας και προσθέτουμε ακόμα 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη και όχι κολλώδης.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα με τα κουπάτ σε σχήματα της επιλογής μας. Εάν δεν έχουμε κουπάτ, μπορούμε να κόψουμε μ’ ένα μαχαίρι προσεκτικά τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί σε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσές οι άκρες τους.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη, δουλεύοντάς την σε παρτίδες ώστε να παραμένει η υπόλοιπη στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με τρούφα ή και άλλο topping της επιλογής μας! https://ipop.gr/

KOYZINA

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και η παρακάτω συνταγή συνδυάζει γευστικότατα τα λατρεμένα ζυμαρικά με τα κολοκυθάκια.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

3 κολοκυθάκια

4 - 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

60 γρ. μπέικον

Αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, μια σταγόνα λάδι και 1 ποτήρι νερό. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά. Φροντίζοντας να μένει πάντα λίγο νερό και να μην στεγνώσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με ένα μπλέντερ, αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί 2 - 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει μια κρέμα και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα κολοκυθιού, προσθέτουμε το μπέικον και απολαμβάνουμε.

Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/

KOYZINA

Οι μπουγάτσες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά της βόρειας Ελλάδος με καταγωγή από τις Σέρρες.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε όλη την υπόλοιπη χώρα, με μπουγάτσες που δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Μια τέτοια είναι και η μπουγάτσα με καταγωγή από την Πάτρα. Έχουν ιδιαίτερο σχήμα, καθώς μοιάζουν οπτικά με μπισκότα ή ατομικά κέικ.

Είναι αφράτες και πεντανόστιμες και θα ξετρελάνουν τα παιδιά καθώς αποτελούν τέλειο σνακ για το σχολείο.

Η αχαϊκή μπουγάτσα είναι υγιεινή και νηστίσιμη, ενώ γίνεται με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ. σπορέλαιο
150 γρ. νερό
120 γρ. χυμός πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
2 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
Ξύσμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τον χυμό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα και το baking powder χωρίς μίξερ. Αφού το μείγμα γίνει ομογενές, ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα. Στη συνέχεια, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια των 200 γρ. και τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες.

Πάνω σε έναν αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε με την παλάμη την κάθε μπαλίτσα, έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή. Πάνω στην κάθε μπαλίτσα, κάνουμε σχεδιάκια και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήνουμε τις μπουγάτσες στην δεύτερη σχάρα του φούρνου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακές οι μπουγάτσες μας, τότε τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Έτοιμες! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το daddy-cool.gr

https://www.bovary.gr/l

KOYZINA

Σήμερα φιλοξενούμε την Vegan Lou στο μπλογκ με την συνταγή της για υπέροχους βίγκαν κουραμπιέδες! Να πω την αλήθεια, δεν τους έχω φτιάξει ακόμα και δεν ξέρω αν μπορώ να τους πετύχω τόσο μαλακούς και μυρωδάτους, αλλά η Vegan Lou είναι φοβερή στη ζαχαροπλαστική και η συνταγή αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει σε κουραμπιέ, γενικά!

250 γρ.μαργαρίνη (μια συσκευασία)

1 κούπα λάδι αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο (με το ελαιόλαδο γίνονται πιο μαλακοί αλλά με το αραβοσιτέλαιο και την μαργαρίνη πιο “βουτυρένιοι”)

1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα (στο γουδί)

1 κούπα άχνη

6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μια συσκευασία)

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. σκόνη βανίλιας (από κλωναράκι βανίλιας)

2-3 κ.σ. ρακή, λικέρ ή κονιάκ (εγώ έβαλα ψημένη με γεύση βανίλια)

ανθόνερο

άχνη για πασπάλισμα

→ Βάζουμε τα αμύγδαλα αφού τα σπάσουμε στον φούρνο για μερικά λεφτά μέχρι να κοκκινίσουν λίγο (τα καβουρδίζουμε δηλαδή). Έπειτα, αφού πρώτα έχουμε βγάλει την μαργαρίνη από νωρίς για να μαλακώσει, την ανακατεύουμε μαζί με την άχνη ζάχαρη κατά προτίμηση σε μίξερ του κέικ για να αφρατέψει το μείγμα. Για ακόμα πιο αφράτους κουραμπιέδες αγοράζουμε την άχνη ζάχαρη από ξηροκαρπάδικο και μας την τρίβει εκείνη την ώρα. Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε και την μαγειρική σόδα, βανίλια και ρακή. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μπορεί να μην χρειαστεί ολόκληρη η συσκευασία βάζουμε όσο να μην κολλάει στο χέρι όταν πλάθεται το μείγμα. Στο τέλος, ώστε να έχει ανακατευτεί καλά το αλεύρι, ρίχνουμε τα και αμύγδαλα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίζουν οι άκρες τους. Τους βγάζουμε και αφού κρυώσουν λίγο τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και τους πετάμε στην άχνη να γεμίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Όταν τους σερβίρουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε λίγο άχνη ακόμα για να είναι πιο εμφανίσιμοι! https://365vegandays.wordpress.com/

KOYZINA

Χωρίς γλουτένη, για ένα υγιεινό και υψηλό σε πρωτεΐνη ξεκίνημα ημέρας

Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού βρώμη χωρίς γλουτένη
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι βανίλιας
1/2 μέτριες ώριμες μπανάνες
1 αβγό
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλ. τσαγιού μύρτιλα, και επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε όλα τα υλικά εκτός από τα μύρτιλα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Βήμα 2
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα αμυγδάλου εάν το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό.
Βήμα 3
Αφήστε το κουρκούτι στην άκρη να πήξει για λίγα λεπτά. Εάν το κουρκούτι είναι πολύ αραιό, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας βρώμη και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4
Αλείψτε ελαφρά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ζεστάνετε σε μέτρια- χαμηλή φωτιά.
Βήμα 5
Ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα στο τηγάνι, προσθέστε μερικά βατόμουρα από πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στο μείγμα. Γυρίστε από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την κάτω πλευρά.
Βήμα 6
Σκουπίστε το τηγάνι και επαναλάβετε με το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο κουρκούτι μέχρι να τελειώσει το μείγμα. https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Η μακαρονάδα αλά κρεμ με plant-based καπνιστό “σολομό” από καρότο, που αλλάζει τα πάντα
Madame Ginger

 

Το Σέλινο MISKO είναι το ιδανικό ζυμαρικό γι αυτή την μακαρονάδα, αφού με το κυλινδρικό του σχήμα συγκρατεί την λαχταριστή σάλτσα αλά κρεμ σε κάθε μπουκιά!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά – 8 ώρες
Φυλάμε τον μαριναρισμένο “σολομό” από καρότο, καλυμμένο στο ψυγείο για 3 μέρες.


Υλικά για τα καρότα:
3 μεγάλα καρότα (περίπου 220 γρ.)
1 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. σόγια, χωρίς αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. το νερό της κάπαρης
3 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
2 κ.γλ. maple syrup
½ κ.γλ. φρέσκο πιπέρι
Υλικά για την μακαρονάδα:
500 γρ. Σέλινο MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 ml. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα σόγιας
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
½ ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινάμε με το ψήσιμο των καρότων. Πλένουμε πολύ καλά τα καρότα, τα αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

2) Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Αφού τα καρότα κρυώσουν καλα, με ενα πίλερ (εργαλείο για ξεφλούδισμα) βγάζουμε λεπτές φέτες και τις βυθίζουμε στη μαρινάδα. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά-8 ώρες (όσο το περισσότερο τόσο το καλύτερο).

3) Όσο μαρινάρονται τα καρότα, παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα το Σέλινο MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για τον μικρότερο χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.

4) Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα σόγιας, τη διατροφική μαγιά και φρέσκο πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να δέσει.

5) Μεταφέρουμε κατευθείαν τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος βγάζουμε τον σολομό απο την μαρινάδα και τον ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και τη σάλτσα.

6) Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο άνηθο.https://www.madameginger.com/

KOYZINA

Είναι ένα φαγητό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλοι. Είναι λαχταριστό, ζεστό από τον φούρνο, με τυρένια, κρεμώδη υφή και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Πέσαμε πάνω στην απίθανη συνταγή για σουφλέ τυριών του Δημήτρη Μακρυνιώτη που λιώνει στο στόμα και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν.

Είναι το πιο εύκολο σουφλέ που υπάρχει, με απλά υλικά ενώ γίνεται στο πι και φι. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά.

ΥΛΙΚΑ

12 φέτες ψωμί τοστ
300 ml γάλα πλήρες
3 μεσαία αυγά
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
6 φέτες κίτρινο τυρί Δανίας
150 γρ. mix τυριών
50 γρ. μαλακό βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε από το ψωμί του τοστ, τις κόρες περιμετρικά.
Βουτυρώνουμε τις 6 φέτες ψωμί και από τις δυο πλευρές και τις στρώνουμε για βάση σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αμέσως μετά, καλύπτουμε το ψωμί με 3 φέτες τυρί και από
πάνω απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μοτσαρέλα.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και από τις δυο πλευρές τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε πάνω από τα τυριά μας.
Αφού τοποθετήσουμε και την δεύτερη στρώση, απλώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυρί και από πάνω το mix τυριών καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Αμέσως μετά, περιχύνουμε το μείγμα αυγών με το γάλα πάνω από το σουφλέ και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να νοτίσει το ψωμί.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180C, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr

KOYZINA

Ένα πανεύκολο χούμους, υγιεινό και θρεπτικό, φτιαγμένο από τις κόκκινες φακές που έχεις στο ντουλάπι σου.


Συστατικά
200 γρ. κόκκινες φακές
1 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις κόκκινες φακές για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, στραγγίζεις τις φακές σου και κρατάς λίγο από το νερό τους.
Μεταφέρεις τις φακές σε ένα μίξερ και τις χτυπάς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές. Προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και ετοιμάζεις το μείγμα.
Προσθέτεις λίγο νερό, αλατοπιπερώνεις και χτυπάς άλλη μία φορά.
Μεταφέρεις σε ένα μπολ και απολαμβάνεις όποτε θες.

https://www.tlife.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.