Νοεμβρίου 17, 2018

KOYZINA

 Υλικά

½ κούπα ζάχαρη άχνη
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
½ κ γλ άρωμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκάλι
λίγο αλάτι

κουπ πατ
1 καπάκι από πλαστικό μπουκάλι νερού
μαρμελάδα ροδάκινο (ή φυσικά όποια άλλη μαρμελάδα προτιμάς)

Δες πως γίνονται τα μπισκότα πάστα φλώρα


1ο βήμα. Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπώ τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας μια μαλακή – εύπλαστη ζύμη.
2ο βήμα. Απλώνω τη ζύμη στον πάγκο και κόβω με κουπ πατ σε όποιο σχήμα επιθυμώ.
3ο βήμα. Χρησιμοποιώντας το καπάκι από το μπουκάλι νερού κάνω ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μπισκότου και το γεμίζω με την μαρμελάδα που αρέσει στα παιδάκια μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες από τα μπισκότα.

 Άφησε τα να κρυώσουν και πασπάλισε τα με ζάχαρη άχνη (αν θέλεις)

mamatsita.com



KOYZINA

Κέικ vegan με κάσιους και μύρτιλα
Υλικά
Για τη ζύμη
½ φλ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
½ φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
2 ½ φλ. κάσιους ανάλατα μουσκεμένα στο νερό για 8 ώρες
¾ φλ μέλι ή maple syrup (μέιπλ σίροπ -σιρόπι από σφένδαμο)
1 φλ. μύρτιλλα κατεψυγμένα (blueberries)
1 κ.σ. βούτυρο καρύδας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: βάζουμε τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, τη βανιλίνη και το νερό στη μουλινέτα. Δουλεύουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, κολλώδη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγα λεπτά και τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη και την απλώνουμε στη βάση μιας φόρμας με σούστα, διαμέτρου 18-20 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: στραγγίζουμε τα κάσιους και τα βάζουμε στο μπλέντερα μαζί με το μέλι ή το maple syrup, τα μύρτιλα και το βούτυρο της καρύδας. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει εντελώς λείο. Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα και την κινούμε προσεκτικά μια-δυο φορές έτσι, ώστε να ισιώσει η επιφάνεια και να μην υπάρχουν φυσαλίδες.

Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να μείνει τουλάχιστον για 6 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα. Το βγάζουμε από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε και αφαιρούμε τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας.

KOYZINA

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ. σόδα ή baking powder
2 δόσεις βανίλια

Για το ντεκόρ
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγη καννέλα και μοσχοκάρυδο
50 γρ. ξηροί καρποί καβουρντισμένοι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα. Αφρατεύουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την καννέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Tea Tip
Συνδυάστε τη λονδρέζικη γοητεία του Lipton London Earl Grey με ένα κομμάτι γευστικής βασιλόπιτας και γιορτάστε την πρώτη μέρα του νέου χρόνου.

Για το ντεκόρ
Ανακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μίγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.

KOYZINA

Υλικά για ταψί διαμέτρου 30cm :

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1/2 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκοµµένο
1/2 κ.σ. αποξηραµένο δυόσµο
1 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
165 ml ανθρακούχα σόδα
4 κουταλιές σουσάµι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια.

Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής.

Υλικά

  • 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 300 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών
  • 1 μήλο Fuji
  • 4-5 φετούλες μπέηκον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρI

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μια ειδική σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι -Κλείστε καλά, κινείστε λίγο
  • Κόψτε σε κομμάτια τα λαχανικά -Σε μια άλλη σακούλα τροφίμων ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όλα τα λαχανανικά, αλάτι και πιπέρι
  • Μετά από λίγο ρίξτε τα λαχανικά σε ταψάκι, από πάνω το κοτόπουλο και το μπέηκον σε κομμάτια

 

KOYZINA

Υλικά
Για 60 περίπου κομμάτια

5-6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
6 αυγά
2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
Χυμός 2-3 πορτοκαλιών
Λίγο αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σουσάμι
Για το τηγάνισμα

1 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας σπορέλαιο
1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
Για το σιρόπι

3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
Χυμός ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που θα πλάθεται και θα ανοίγει σε φύλλο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Την ανοίγουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλα μικρά ή μεγάλα και τα κόβουμε σε λωρίδες με την ειδική ροδίτσα.
Τις τυλίγουμε σαν ρολά ή τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι καυτό και Flora Soft με βούτυρο (εάν δεν έχουμε ροδίτσα ή δεν τα καταφέρνουμε να τις τυλίξουμε ή να τις κάνουμε φιόγκους, μπορούμε να τις κόψουμε απλά σε παραλληλόγραμμα κομμάτια).
Όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6-8 λεπτά.
Βάζουμε τις δίπλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Τις πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι ή με το σουσάμι ή και με τα δύο.

KOYZINA

Υλικά
36 κάστανα ξεφλουδισμένα
1 κλαράκι θυμάρι για το νερό που βράζουν τα κάστανα
1-2 μέτρια πράσα κομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι σέλινο
2½ lt νερό ή ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα, όχι περισσότερο από 120 ml
2-3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάστανα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τη ζεσταίνουμε ξανά για ένα λεπτό, χωρίς να πάρει βράση και προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο. Τη σερβίρουμε ζεστή.

KOYZINA

Μπανόφι με καραμέλα και μπισκότα ένα λαχταριστό γλυκό με ακαταμάχητη γεύση

Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
100 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου.
Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

KOYZINA

Υλικά

500 γραμμάρια μανιτάρια

1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

3 κ.σούπας ελαιόλαδο

3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε με ένα πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Ύστερα σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

KOYZINA

Υλικά:

300 γρ. κινόα μαγειρεμένη
45 γρ. φρέσκος βασιλικός
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά εκτός από την κινόα. Χτυπώ ώσπου να δημιουργήσουν μια σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζω την κινόα κ ρλιχνω το πέστο.

Ανακατεύω καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρω σε πιάτο ως σαλάτα ή σε σε ποτηράκια ως ορεκτικό. 

https://theveggiesisters.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή