Ιουνίου 14, 2021

KOYZINA

Μια έξυπνη ιδέα να φτιάξετε μια νόστιμη πίτσα, απλή και γρήγορη στην προετοιμασία χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο.

Υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. αλεύρι ρεβιθιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

1 πρέζα πιπέρι

Ντοματίνια

Σαλάτα ρόκα

Κίτρινο τυρί


Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, τα συλλέγουμε σε ένα μπολ, τα καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά, ώστε να χάσουν το νερό τους.

Όταν περάσει η μισή ώρα ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι από ρεβίθια, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό, λάδι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε μια σταγόνα λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζουμε τη βάση της πίτσας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζύμη από το τηγάνι και μαγειρεύουμε και το υπόλοιπο μίγμα με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, ρίχνουμε στις δύο βάσεις πίτσας μια χούφτα ρόκα, ψιλοκομμένα ντοματίνια, ελαιόλαδο, λίγο τυρί και σερβίρουμε.

Photo credits://www.vegolosi.it/ricette-vegane

KOYZINA

Συστατικά

Για τη βάση

230 γρ. μπισκότα βρόμης
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα

200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
500 γρ. νερό, καυτό
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. φράουλες
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
400 γρ. νερό, καυτό
Για το σερβίρισμα

200 γρ. φράουλες
φύλλα δυόσμου

Για τη βάση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Για την επικάλυψη

Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

2 πακέτα πιτ μπερ
2 συσκευασίες τυρί κρέμα 400 γρ. σύνολο
1 κουτί ζαχαρούχο
3 λεμόνια [2 χυμό και το ξύσμα 1 (μόνο τη φλούδα)]
1 φακελάκι ζελέ ανανα (η ότι άλλο σας αρέσει με το λεμόνι)
180 γρ βούτυρο η φυτική μαργαρίνη
3 κούπες ζεστό νερό
8 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση
Το πρώτο μας βήμα είναι να φτιάξουμε την βάση για το γλυκό με την κλασική διαδικασία

Σπάμε τα μπισκότα,λιώνουμε το βούτυρο και στρώνουμε ένα ταψάκι η μια φόρμα

Και έτοιμο για ψυγείο η και στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°
Βήμα δεύτερο,σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε την κρέμα τυρί 3/4 ζαχαρούχο τν χυμό και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια μόλις δέσουν τα υλικά μας προσθέτουμε και τν ζελέ που έχουμε διαλύσει σε μισή κούπα νερό

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Και το τελευταίο μας βήμα είναι να πάρουμε τις λεμονοκουπες και να τις βράσουμε με το νεράκι σε κατσαρόλα....Μόλις πάρει μια βράση κρατάμε μια κούπα από το νερό και προσθέτουμε την φλούδα λεμονιού που έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες και την ζάχαρη....ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη....αποσύρουμε από την φωτιά μόλις μαλακώσει λίγο το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.https://cookpad.com/gr/

KOYZINA

Η μπομπότα ήταν το ψωμί των φτωχών, ήδη από το 1930 και κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα όταν το αλεύρι από σιτάρι δεν υπήρχε ενώ το αλεύρι καλαμποκιού ήταν άφθονο.

Έτσι, τα περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούσαν το καλαμποκάλευρο για να φτιάξουν ψωμί αλλά και πίτες και κάποια “γλυκά” της εποχής, για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.

Συνήθως, η μπομπότα ήταν το ψωμί ή η “πίτα” ένας χυλός από ζεστό αλατισμένο νερό, καλαμποκάλευρο, χόρτα και ίσως λίγο λάδι ή αυγό εάν και όταν υπήρχε.

Η μπομπότα είναι καλαμποκόψωμο του ταψιού. Και την έφτιαχναν βέβαια στο χωριό σε περιπτώσεις που δεν είχαν καθάριο να ζυμώσουν ψωμί. Η ιστορία της ξεκινάει από τη Βοιωτία κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας και την Ορεινή Ναυπακτία.

Έχουμε δυο ειδών: την ανεβατή και τη λειψή

Την ανεβατή τη ζύμωναν με κανονικό προζύμι στο σκαφίδι. Μόνο που το καλαμποκάλευρο το ζεμάτιζαν με αλατισμένο νερό. Το’ καναν κανονικό ζυμάρι και το έριχναν στα ταψιά.

Εκεί το άφηναν πολλές ώρες να γίνει, δηλαδή να φουσκώσει, κι ύστερα το έριχναν στο φούρνο. Στο τραπέζι τη μπομπότα την έκοβαν φέτες, όπως το ψωμί.

Στην κατοχή η μπομπότα έσωσε τον κόσμο από την πείνα, σε πολλές περιοχές. Η λειψή γίνεται χωρίς προζύμι. Το αλεύρι ζεματίζεται κι ύστερα τρίβεται από τη νοικοκυρά με λάδι. Ρίχνουν μέσα και σταφίδα μαύρη και κανέλα. Γίνεται έτσι τραγανή και νόστιμη.Σωστή νοστιμιά…

Σε κάποιες περιοχές έβαζαν νερό με καλαμποκάλευρο, κανέλα, σταφίδες και λάδι (σπανιότερο είδος), το έβραζαν και ρίχνοντας από πάνω πετιμέζι, έφτιαχναν το “κατσαμάκι”, ένα είδος γλυκού σαν τον μετέπειτα σιμιγδαλένιο χαλβά.

Αυτές, είναι μαρτυρίες όσων έζησαν εκείνες τις ταραγμένες και δύσκολες εποχές.Μετέπειτα, το καλαμποκόψωμο περιφρονήθηκε και υπήρχαν άτομα που έχοντας την εμπειρία των χρόνων εκείνων δεν ήθελαν ούτε να το δουν.

Κι όμως, οι σύγχρονοι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το αλεύρι από καλαμπόκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό όξυ. Το βρίσκουμε πια σε hipster φούρνους, αλλά και σε ψαγμένα εστιατόρια-ίσως όχι με το όνομα μπομπότα, που, μεταξύ μας, επιτείνει την «αδικία» στην φήμη αυτού του αρτοπαρασκευάσματος.

Η περιεκτικότητά του σε θειαμίνη και νιασίνη (ανήκουν στο σύμπλεγμα της βιταμίνης Β) συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων- άρα του εγκεφάλου. Τα «συν» του όμως, δεν σταματούν εδώ: περιέχει και ποσότητες φυλλικού οξέος, τα υψηλά επίπεδα του οποίου έχουν σχετιστεί και με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης αρτηριοσκλήρυνσης.

Οι εκδοχές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια με φέτα, μυρωδικά ή ακόμα και γλυκές πρώτες ύλες την έχουν εξελίξει πολύ και την έχουν επαναφέρει με πολύ σύγχρονο τρόπο στο παραδοσιακό τραπέζι.

Όπως, άλλωστε, της αξίζει!

Συνταγή για παραδοσιακή μπομπότα:
1 και 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο, 3 κουταλιές ζάχαρη ,1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1 κουτάλακι μαγιά ξερή ,1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κούπα γάλα , 1/2 κούπα νερό , 1 αυγό , 1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη , 1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και ψιλοκομμένο.
Ανακατέψτε όλα μαζί τα στερεά υλικά, εκτός από το καλαμπόκι, στο μπολ του μίξερ.

Προσθέστε τα υγρά υλικά και χτυπήστε τα όλα μαζί 1 λεπτό.

Ρίξτε και ανακατέψτε το καλαμπόκι. Αδειάστε και στρώστε το μίγμα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για ψωμιά 22x10x7 εκ.

Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ψήστε το στους 210 βαθμούς Κελσίου 30′-35′, ώσπου να πάρει καστανό γλυκό χρώμα η επιφάνεια.

Αναποδογυρίστε το σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.

https://www.in.gr/

 

KOYZINA

Υλικά συνταγής

600 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού)
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε το αλάτι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα 100 γρ. από την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Αφού έχουν στραγγίξει απλώνετε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις πατάτες για 4’ - 5’, αναποδογυρίζοντάς τις με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Απλώνετε τις πατάτες πάνω από το μείγμα και προσθέτετε από πάνω τους άλλη μία στρώση με κολοκυθάκια.

Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50' μέχρι τα κολοκυθάκια και οι πατάτες να έχουν μαλακώσει και το τυρί να έχει ροδίσει.

https://www.icookgreek.com/

KOYZINA

Τα αγαπημένα μας oatmeals, εκτός απ’ το ότι έχουν γίνει μεγάλο trend, είναι απ’ τα αγαπημένα μας γεύματα, ειδικά για τις πρωινές ώρες. Μπορείς να τα φτιάξεις με ό,τι συνδυασμό γεύσεων και απολαύσεις ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Oatmeal με φυστικοβούτυρο και μπανάνα, λοιπόν, η πρότασή μας και παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τη συνταγή!

Φυσικά, στο δικό σου oatmeal μπορείς να βάλεις κι άλλα συστατικά της επιλογής σου, όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή και άλλα φρούτα, για να το κάνεις ακόμα πιο κοντά στις δικές σου γεύσεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για 1 μερίδα:

¾ φλιτζάνι βρώμη (75 γραμμάρια)
1 ½ φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (360 mL)
Αλάτι, για τη γεύση
2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες
Κανέλα, για τη γεύση
Φανταστικό, υγιεινό και πανεύκολο γλυκό: Κρέμα με σπόρους τσία και topping της επιλογής σου!

Πώς θα φτιάξεις το oatmeal με φυστικοβούτυρο;
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα αμυγδάλου.
Ανακατεύουμε τη βρώμη και μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι για τη γεύση.
Μεταφέρουμε τη βρώμη σε μπολ και ανακατεύουμε με το φυστικοβούτυρο.
Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και κανέλα.

KOYZINA

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

400 γραμμάρια ριγκατόνι

300 γραμμάρια μοτσαρέλα

750 ml μπεσαμέλ

750 γραμμάρια χυμό ντομάτας

1/2 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν και απολαμβάνουμε.

https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

Σπιτικό παγωτό πραλίνα με 2 μόνο υλικά
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σπιτικό παγωτό πραλίνα με μόλις δύο υλικά. Ακόμη, δεν περιέχει ζάχαρη οπότε θα είναι πιο ελαφρύ και υγιεινό.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα (35% λιπαρά)
380 γρ. πραλίνα (η συνταγή στο βίντεο προτείνει με στέβια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ στο ψυγείο για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ και την χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.

Ρίχνουμε την πραλίνα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα άλλο γυάλινο μπολ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr

https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

Μερίδες:12

Προετοιμασία: 1 ώρα σύν χρόνος στο ψυγείο και την κατάψυξη

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομμάτια

450 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

2 ασπράδια αυγών

25 γρ. ζάχαρη άχνη

για το πασπάλισμα

κάκάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Υγραίνουμε με λίγο νερο μία μακρόστενη φόρμα.

Την σκεπάζουμε με διπλό φύλλο διάφανης μεμβράνης.

Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Κόβουμε 2 φύλλα από χαρτί ψησίματος (45x33 εκ.).

Αδειάζουμε την μισή σοκολάτα κουβερτούρα στο ένα φύλλο και την αλείφουμε ως τις άκρες σε λεπτή στρώση.

Αλείφουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στο άλλο φύλλο.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Βάζουμε την λευκή σοκολάτα σε μπολ μαζί με 150 ml κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί .

Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφήνουμε να κρυώσει εκτός μπεν μαρί.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το άρωμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.

Την ανακατεύουμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μπολ σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα.

Ξεκολλάμε την σοκολάτα από τα χαρτιά ψησίματος και σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε τα μισά σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για την διακόσμηση του μιλφέιγ.

Αδειάζουμε το ισό μείγμα της κρέμας στην φόρμα μαζί με το 1/3 από τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις τελειώνοντας με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.

Ακουμπάμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη και μπήγουμε στην επιφάνεια του μιλφέιγ τα κομμάτια σοκολάτας που έχουμε κρατήσει.

Πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.https://www.huffingtonpost.gr/

KOYZINA

Τα  παντζάρια είναι ολόγλυκα. Ετοιμάζουμε με αυτά την πιο κόκκινη, αρωματική και νόστιμη μακαρονάδα.

Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. παντζάρια, καλά πλυμένα (χωρίζουμε τους βολβούς από τα τρυφερά φύλλα και τα κρατάμε στην άκρη)
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 γρ. καρυδόψιχα, θρυμματισμένη
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Tυλίγουμε τους βολβούς, τον καθένα ξεχωριστά, πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. (Δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι.) Ξεφουρνίζουμε και τους αφήνουμε για λίγο, να γίνουν χλιαροί. Όσο είναι ακόμα χλιαροί (το τονίζουμε, γιατί έτσι καθαρίζονται ευκολότερα), τους ξεφλουδίζουμε, τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τους βάζουμε σε βαθύ μπολ. Αμέσως τους αλατοπιπερώνουμε και τους περιχύνουμε με το μισό λάδι και όλο το ξίδι. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε. Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα σπαγκέτι, τη φέτα και τα παντζάρια και όσο νερό χρειάζεται από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη ώστε να είναι ζουμερά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με το ξύσμα λεμονιού, την καρυδόψιχα και την παρμεζάνα και στολίζουμε με λίγα από τα τρυφερά παντζαρόφυλλα που είχαμε στην άκρη.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης

http://www.gastronomos.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.