Σεπτεμβρίου 26, 2021

KOYZINA

Τα κανελόνια ανήκουν κι εκείνα στα κλασικά πιάτα που συνδέουν αρώματα και γεύσεις με μνήμες από τραπέζια στο σπίτι. Είτε ήταν η μαμά, είτε η γιαγιά εκείνη που έβαζε το πυρέξ στο τραπέζι, η αγαλλίαση από την πρώτη πιρουνιά ήταν δεδομένη.

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
50 γρ. τριμμένο παξιμάξι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα: 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει ωραίο χρώμα.
Καίμε στο σκεύος τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τοματάκι κονκασέ, διαλύοντας τα μεγάλα κομμάτια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει ελαφρά ο κιμάς, προσθέτουμε το παξιμάδι και 100 γρ κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια προσεκτικά και τα στρώνουμε σε πυρέξ, σφιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και αφού μαλακώσει προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, λίγο νερό (περίπου 1 ½ ποτήρι) και βράζουμε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κανελόνια πάνω στο πυρέξ. Θα πρέπει η σάλτσα να καλύπτει τα κανελόνια, αλλιώς προσθέτουμε ελάχιστο νερό ακόμη
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για μισή ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο να πιει τα πολλά υγρά. Πασπαλίζουμε με το τυρί, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό σε κλειστό φούρνο για δέκα λεπτά.

Πηγή:

KOYZINA

Σήμερα, δεν θα φτιάξετε ένα οποιοδήποτε ριζότο, αλλά το αυθεντικό ριζότο αλά καρμπονάρα με συνταγή κατευθείαν από την Ιταλία.

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

160 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λωρίδες,

4 αυγά

100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ λευκό κρασί

Ενάμιση λίτρο ζωμό κρέατος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρασί και, όταν εξατμιστεί, ξεκινάμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τον ζωμό μια κουταλιά κάθε φορά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί με τη βοήθεια της θερμότητας του ρυζιού.
Σερβίρουμε το ριζότο καρμπονάρα και απολαμβάνουμε.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Συστατικά
Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
1 αβγό, μέτριο
1 κ.σ. νερό, παγωμένο
1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη lemon curd

2,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
3 αβγά, μέτρια
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
Για τη στρώση raspberries

400 γρ. πουρέ raspberry, κτψ
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αγάρ αγάρ
Για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
Τρίβουμε το μείγμα καλά με τα χέρια μας, μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Ιδανικά φοράμε γάντια για να μην λιώσει το βούτυρο η θερμότητα των χεριών μας.
Προσθέτουμε το αβγό, το νερό, και πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά ελαστική.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας, πασπαλίζουμε με αλεύρι και βάζουμε πάνω τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 27 εκ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη στη φόρμα.
Πιέζουμε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της φόρμας.
Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη με ένα μαχαίρι ώστε να έχει ύψος 2 εκ. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μπισκότα.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και απλώνουμε μια μεμβράνη.
Τοποθετούμε ωμά όσπρια ή το ειδικό βάρος πάνω στη μεμβράνη.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα ωμά όσπρια.
Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο αβγού αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε πως δεν θα σπάσει η τάρτα όταν ρίξουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10-20 λεπτά.
Για τη lemon curd

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια, και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη καλά με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
Αδειάζουμε τη lemon curd στην τάρτα και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Για τη στρώση raspberries

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον πουρέ raspberries, τη ζάχαρη, το αγάρ-αγάρ, και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε τον πουρέ να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
Αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα πάνω από την παγωμένη lemon curd.
Μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες να σφίξει εντελώς.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα λεμονιού.

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Συστατικά
Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι

100 γρ. νερό
120 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. φουντούκια
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, μέτρια
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο διαμέτρου 22 εκ. με έναν πλάστη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά της.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε ωμά όσπρια ή το ειδικό βάρος πάνω στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Aαφαιρούμε το ειδικό βάρος και ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση το νερό και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το σιρόπι στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα σαν πάστα.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη τάρτας.
Για την επικάλυψη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, αρκετά κολλώδες.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη γέμιση και απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνεια της τάρτας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.
Αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο και σερβίρουμε.

KOYZINA

Είστε λάτρεις των ρεβιθιών στην κλασική τους εκδοχή; Ακόμα και αν δεν είστε, σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω 4 φοβερές εναλλακτικές συνταγές με τα ρεθίδια που θα τις λατρέψετε! Ετοιμαστείτε να φτιάξετε πίτες από ρεβίθια, aquafaba, πικάντικα ή ακόμη και σε γλυκιά εκδοχή ως σοκολατένια τρούφα και θα τα λατρέψετε!

Πίτες από ρεβίθια

Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια 400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα μαζί με το νερό τους. Χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε σε 8-10 κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ. και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό τηγάνι.
Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ντοματίνια, αγγούρι και καρότο sticks, ελιές, φέτα, ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Τρουφάκια με ρεβίθια

Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια 240 γρ. ρεβίθια βρασμένα, 2 κ.σ. νερό, 150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και χτυπάμε καλά.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσουν και να σφίξουν.
Βουτάμε μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν και σερβίρουμε.
Πικάντικα ρεβίθια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε 240 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα και προσθέτουμε 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε καλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Aquafaba (μαρέγκα από ρεβίθια)

Σουρώνουμε 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια και κρατάμε το νερό τους.
Μεταφέρουμε το νερό στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε 80 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτό για να λιώσει η άχνη και να σφίξει το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε cupcakes της επιλογής μας.
Καίμε με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com/el/akis_t...

KOYZINA

Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Σου έχουμε την απάντηση! Συνταγή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα
Μια γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για κινόα με φασόλια!


Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κινόα με πέστο:
2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό, συσκευασμένο
2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα, συσκευασμένη
80 mL φλιτζάνι ελαιόλαδο και άλλη 1 κουταλιά της σούπας, χωρισμένο
30 γρ. φλιτζάνι καρύδια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
¼ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
425 γρ. λευκό φασόλι, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
40 γρ. φλιτζάνι λιαστή ντομάτα
30 γρ. φλιτζάνι κουκουνάρι
595 γρ. κινόα, μαγειρεμένη

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε τον βασιλικό, τη ρόκα, 80 ml ελαιόλαδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το νερό και χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία, μετά άφησέ τα στην άκρη.
Ζέστανε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίξε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψέ τα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πρόσθεσε τα λευκά φασόλια και τις λιαστές ντομάτες και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά ακόμη, μέχρι τα φασόλια να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.
Πρόσθεσε το κουκουνάρι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν.
Στη συνέχεια μετάφερε το μείγμα των κολοκυθιών σε ένα μεσαίο μπολ με την κινόα.
Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

https://ipop.gr/

KOYZINA

Αυτά τα νιόκι είναι καταπράσινα. Και πολύ υγιεινά. Το μπρόκολο συναντά ένα ιδιαίτερο πέστο και ποτέ το κυρίως σου δεν ήταν τόσο healthy!


Συστατικά
3 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
Χυμός 1/2 λεμονιού
200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
350 γρ. φρέσκια νιόκι
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. κατεψυγμένο αρακάς
1 κουτ. της σούπας ξηροί καρποί, τριμμένοι

Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνεις στην άκρη.
Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει προσθέτεις το μπρόκολο. Βράζεις το μπρόκολο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα νιόκι. Ανακατεύεις μία φορά, κλείνεις το καπάκι και βράζεις για δύο λεπτά.
Παράλληλα, τσιγαρίζεις αρχικά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 5 λεπτά. Μόλις πάρει το χρώμα και μικρύνει σε μέγεθος, περνάς από το τηγάνι για ένα λεπτό το μπρόκολο και τα νιόκι.
Μεταφέρεις σε ένα πιάτο, περιχύνεις το αρχικά μείγμα του μπολ, ανακατεύεις παντού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
Μοιράζεις σε πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα.

https://www.tlife.gr/

KOYZINA


Εναλλακτική παρουσίαση για τα ψητά λαχανικά

Υλικά
2 ντομάτες
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
2 μπάλες τυρί μοτσαρέλα
Λίγο ελαιόλαδο
Φρέσκο βασιλικό
Σάλτσα πέστο
Σιρόπι βαλσάμικο
Εκτέλεση
Κόψτε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε στο γκριλ.
Κόψτε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε λίγη σάλτσα πέστο με ελαιόλαδο.
Σε ένα πιάτο χτίστε το μιλφέιγ με την εξής σειρά: μελιτζάνα, μοτσαρέλα, σος πέστο, ντομάτα, φύλλα βασιλικού, κολοκυθάκι.
Επαναλάβετε άλλη μία φορά τελειώνοντας το μιλφέιγ με μελιτζάνα.
Περιχύστε λίγο σιρόπι βαλσάμικου και γαρνίρετε με λίγα φύλλα βασιλικού.https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

 

Αυτή η τραχανόπιτα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό, που θα συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας.

Γεωργία Κοφινά

Υλικά
500γρ. φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια τραχανά γλυκό, από πλιγούρι
3 φλιτζάνια νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ανθόνερο πορτοκαλιού (θα το βρείτε στο εμπόριο)
1 κουτ. γλυκό ξύσμα πορτοκαλιού
1 καψουλάκι βανιλίνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων


Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση: βράζετε τον τραχανά με τα τρία φλιτζάνια νερό μέχρι να πιει το νερό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ανθόνερο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Σε μέτριο ταψί στρώνετε δύο φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με μίγμα από λάδι και βούτυρο. Ξεχωρίζετε δύο φύλλα για το «κλείσιμο» της πίτας και τα βάζετε στην άκρη. Μετράτε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάλογα χωρίζετε σε αντίστοιχα μέρη και τη γέμιση.

Απλώνετε ομοιόμορφα ένα μέρος από τη γέμιση πάνω στα φύλλα του ταψιού και σκεπάζετε με άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η γέμιση και τα φύλλα. Στρώνετε από πάνω τα δύο τελευταία φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το μίγμα λαδιού-βουτύρου.

Αλείφετε και την επιφάνεια της τραχανόπιτας με όσο μίγμα λαδιού περισσεύει και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγη ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

 

KOYZINA

Το banoffee για πολλούς, είναι το αγαπημένο τους γλυκό. Φτιάχνεται από μπανάνες, κρέμα και toffee (καραμέλα που φτιάχνεται από βρασμένο ζαχαρούχο γάλα), που το σερβίρουν είτε πάνω σε μια βάση από τριμμένα μπισκότα και βούτυρο ή μια ζύμη crumbled.

Συστατικά
Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα, της αρεσκείας σας
100 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση

800 γρ. dulce de leche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση

3 μπανάνες, ώριμες
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα

κακάο Nestlé Dessert, σε σκόνη
μπισκότα, της αρεσκείας σας

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.
Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό. Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη βάση

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.
Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.
Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Για το στήσιμο

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.
Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.
Tip
Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.

Πρέπει να ανοίγετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.