Σεπτεμβρίου 26, 2020

KOYZINA

 Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο

– Βούτυρο για την επάλειψη

Υλικά για κρέμα:

– 4 κούπες γάλα

– 3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους

– 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη

– 1/2 κούπα ζάχαρη

– 2 βανίλιες

– 1 κουταλιά βούτυρο

Υλικά για σιρόπι:

– 3 κούπες ζάχαρη

– 2 κούπες νερό

– Λίγο χυμό λεμόνι

– Φλούδα λεμονιού (σ.σ. προαιρετικά)

– 1 ξυλαράκι κανέλας

– 2 βανίλιες

Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

– Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

– Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.

– Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.

– Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

– Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

– Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

– Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.

– Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.

– Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

– Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

https://www.newside.gr/

KOYZINA

Υλικά

6 κολοκυθάκια

500 γρ. λαζάνια

400 γρ φέτα

4 φέτες μοτσαρέλα

100 γρ. τρμμένη παρμεζάνα

1 κρεμμύδι

1 βαζάκι ελιές χωρίς κουκούτσι

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε κύβους, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη φέτα και τις ελιές, μέχρι να έχουμε μια παχιά και ομοιογενής σάλτσα

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε μια στρώση από λαζάνια. Απλώνουμε το ένα κομμάτι μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και μια κουταλιά από τη σάλτσα και καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από τα λαζάνια.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα.

Σε αυτό το σημείο, μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά χρυσή κρούστα και σερβίρουμε.

Πηγή εικόνας:www.vasavasakitchen.com

https://jenny.gr/

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 λίτρο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες καλά
350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, αλείφετε τη φόρμα με λίγο βούτυρο.
Το υπόλοιπο βούτυρο το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο, ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα να βράσει.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες. Αλατίζετε και πιπερώνετε το μείγμα. Ανακατεύετε απαλά.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 25΄-30΄ μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
Στρώνετε τμηματικά το μείγμα με τις πατάτες και τη σάλτσα τους στη φόρμα πασπαλίζοντας ανάμεσα με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα στο επάνω μέρος.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

 Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. 

Αναλυτικότερα:

– 2 αυγά
– 2 βανίλιες
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο των 200 ml
– 1 ποτήρι γάλα των 200 ml
– 120 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καρύδας
– 17 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
– 3 κουταλιές της σούπας καρύδα

Εκτέλεση συνταγής
– Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
– Ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι.
– Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή το ταψί μας.
– Ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το μείγμα είναι προθερμασμένο με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (σ.σ. φυσικά αυτό βρίσκεται σε αναλογία με τον φούρνο).
– Μόλις το βγάζουμε σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε πολύ καλά.
– Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ, με καρύδα! Εάν δεν έχετε λικέρ, δεν βάζετε.
https://www.enimerotiko.gr/s.

KOYZINA

225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ. κακάο σκόνη
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνετε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζετε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σφιχτά σα λουκάνικο.
Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Το βγάζετε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνετε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα.
Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Η γεύση του φιστικιού Αιγίνης χαρακτηρίζει το εύκολο και δροσερό γλυκό

ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 φέτες)

125 γρ. βούτυρο

360 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

3 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)

½ πακέτο (περίπου 100 γρ.) μπισκότα πτι μπερ

100 γρ. κράνμπερι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για την επικάλυψη

½ κ.γ. αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο με την κουβερτούρα (τα βάζουμε δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).

Σπάμε μέσα τα μπισκότα – όχι σε τρίμματα – και προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε μεμβράνη. Του δίνουμε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο, περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το ρολάρουμε σε σπασμένο φιστίκι Αιγίνης. Το τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.

https://www.in.gr/

KOYZINA

H σημερινή συνταγή είναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει και σερβίρεται σε όλη την Ιταλία, ως ορεκτικό.

Υλικά

600 γρ. μπουράτα

4ντομάτες μεγάλες

Μίγμα από ηλιόσπορους και λιναρόσπορος

Φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αδειάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, αλλά την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 6 με 8 κουταλιές λάδι με 8 φύλλα βασιλικού και με δυο κουταλιές από τη σάρκα της ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπουράτα και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο εάν χρειάζεται.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους και λιναρόσπορο και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it/ricette/

https://jenny.gr/

KOYZINA

Γευστική πρόταση με πλούσια γεύση και αρώματα

Υλικά
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
1 φέτα ελβετικό τυρί
1 φέτα τυρί προβολόνε
1 λεπτή φέτα ζαμπόν
5 φύλλα baby σπανάκι
2 αβγά χτυπημένα
2/3 φλ. τσαγιού τριμμένο ψωμί
Λάδι, για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το στήθος κοτόπουλο στο πλάι, ώστε να δημιουργήσετε μία «τσέπη» και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετήστε το ζαμπόν σε μία επιφάνεια και από πάνω τα τυριά και το σπανάκι.
Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και τοποθετήστε το στην «τσέπη» του κοτόπουλου που δημιουργήσατε προηγουμένως.
Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αβγά και το ψωμί σε τρία διαφορετικά μπολ.
Προσέχοντας να μην ανοίξει το κοτόπουλο βυθίστε το πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και στο θρυμματισμένο ψωμί και ακόμη μία φορά στο αβγό και έπειτα στο ψωμί.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να αγγίξει τους 75 βαθμούς.

KOYZINA

Γεμιστά μανιτάρια με 4 τυριά -Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για θεσπέσιο ορεκτικό
Σε ένα τραπέζι, τα ορεκτικά είναι εξίσου σημαντικά με το κυρίως πιάτο. Ίσως και πιο σημαντικά, σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν είσαι φαν των μανιταριών, σου βρήκαμε το τέλειο ορεκτικό. Δοκιμάσαμε τα γεμιστά μανιτάρια με τυρί του Δημήτρη Σκαρμούτσου και ξετρελαθήκαμε.

ΥΛΙΚΑ

12 μανιτάρια baby bella (μεσαία, 5 εκ. διάμετρο το καθένα)
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι σπανάκι, χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
¼ φλιτζάνι κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Αφαιρούμε τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά.
Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι.
Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr

https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Πρωτότυπη πίτα που μοιάζει με την πίτσα, η λαδένια φτιάχνεται στο νησί από την εποχή της Ενετοκρατίας. Τη χαρακτηριστική της γεύση την παίρνει από το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και τη φρέσκια, ώριμη, ντομάτα.

Γεωργία Κοφινά

Υλικά
500γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή 10γρ. νωπή μαγιά)
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες, μέτριες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε ½ κουταλιά γλυκού αλάτι, 4 κουταλιές σούπας λάδι και λίγο αλεύρι. Ζυμώνετε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και τοποθετείτε στη μέση τη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να γεμίσει το ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, τρεις-τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και στρώνετε το μίγμα πάνω στη ζύμη.

Περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Elena Jeffrey

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή