Αυγούστου 03, 2020

KOYZINA

Υλικά
Για τη ζύμη:
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης που θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
Τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 3-4 χιλ. και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα καθώς και το ξύσμα λεμονιού.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα (θα είναι αρκετά υδαρής) πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 1 ώρα περίπου στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη σερβίρουμε.

https://theonewithallthetastes.com/

KOYZINA

Για το παγωτό παρφέ με πραλίνα θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏γάλα
50 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. ‏κρόκοι αυγών
2 κάψουλες ‏βανιλλίνη
50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
10 γρ. ‏φύλλα ζελατίνας
100 γρ. ‏πραλίνα της αρεσκείας σας
450 γρ. ‏σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.
Προσθέτετε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύετε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνετε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύετε με το σύρμα.
Επανατοποθετείτεε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς.

Τοποθετείτε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C , αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχετε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσουν. Σουρώνετε όλο το μείγμα και προσθέτετε την πραλίνα. Ανακατεύετε με το σύρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Τέλος προσθέτετε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος. Τοποθετείτε για 5 ώρες στην κατάψυξη.
Σερβίρετε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

https://www.foodmaniacs.gr/

KOYZINA

Υλικά

3 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/4 κ. γλ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
1 φλ. τσαγιού φλέικς καρύδας
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
225 γρ. ψιλοκομμένο ανανά με το χυμό του
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε μία φόρμα 20x30 εκ.
Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αβγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξτε τα καρότα, τα φλέικς καρύδας, τα καρύδια, τον ανανά και τις σταφίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Με μία κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των καρότων σε εκείνο με το βουτυρόγαλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στην φόρμα και ψήστε στους 175 βαθμούς για μία ώρα.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρετε.

KOYZINA

Για το γλυκό ψυγείου σοκολάτα - μπισκότο θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γρ. ‏βούτυρο
5 κ.σ. ‏κορν-φλάουρ
1 κουτί ‏γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι ‏νερό
3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 πακέτο ‏μπισκότα πτι - μπερ
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (ή 1 μόρφατ)
1/2 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
‏τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύετε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτετε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα. Προσθέτετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνετε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.

KOYZINA

Ένα δροσερό, ζουμερό, γρήγορο και νόστιμο γλυκό με ινδοκάρυδο! Είναι οικονομικό και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!


Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο
Για το γλυκό με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε
Υλικά για το παντεσπάνι

2 ‏αβγά
200 ml ‏γάλα
100 ml ‏λάδι
100 γρ. ‏ζάχαρη
200 γρ. ‏αλεύρι
1 κ.γ. ‏baking powder
2 κ.σ. ‏κακάο
Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο ‏γάλα
1 ποτήρι ‏ζάχαρη
6 κ.σ. ‏σιμιγδάλι λεπτό
200 γρ. ‏ινδοκάρυδο
40 γρ. προαιρετικά ‏λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο.

Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει.

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.

Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.

Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).

Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνετε όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

https://www.foodmaniacs.gr/

KOYZINA

Αυτή η πάστα σοκολατίνα με τρούφα είναι ένα κλασικό γλυκό που θα έβρισκες σε όλα τα ζαχαροπλαστεία την δεκαετία του '80 - '90. 

Υλικά 

-σοκολατένιο παντεσπάνι 
-σιρόπι ζάχαρης 
-200 γρ. σοκολάτα 52% 
-500 ml κρέμα γάλακτος 35%
-τρούφα σοκολάτας 

Δείτε τη συνταγή για το παντεσπάνι εδώ: https://youtu.be/LMv31glSbB4

KOYZINA

Σαρδελίτσα Του Αυγούστου Με Ντομάτα, Σκορδάκι & Ρίγανη Στο Φούρνο
Υλικά
Αγοράζουμε όλο φρεσκιες σαρδελες 1-2 κιλά περιπου
Ολόφρεσκια ρίγανη
Λίγο καλό ελαιόλαδο
Φρέσκο λεμόνι
Αλάτι
Τομάτα (του κήπου μας εάν γίνεται)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την σαρδέλα και την πλενουμε πολυ καλά!
Την αφήνουμε να στραγγίξει!
Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και ανακατέυομαι να παει παντού (μη φοβάστε την φρέσκια σαρδέλα ρίξτε αλατακι το σηκώνει)
Τις στρωνουμε στο ταψί μας
Από πανω κόβουμε ροδέλες την τομάτα και το λεμόνι και τις σκεπαζουμε,ρίχνουμε από πανω και λίγο ελαιολάδο και ρίγανη, προσθετουμε λιιιιγο νεράκι, ψηνουμε στους 180 κανα μισάωρο(ανάλογα τον φουρνο)

KOYZINA

Μια Μαλαγουζιά, θα ταιριάξει απίστευτα με αυτά τα πανεύκολα και νόστιμα ζυμαρικά!

Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) φιογκάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
150 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα λαχανάκια, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στα μακαρόνια. Προσθέτουμε και το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

https://www.gastronomos.gr/

KOYZINA

 Με τα διαθέσιμα ψάρια και χόρτα της εποχής οι Κρήτες φτιάχνουν μεγαλειώδη φαγητά. Το συγκεκριμένο μάς δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ακόμα και τα λιγότερο δημοφιλή ψάρια. Οι χάννοι είναι από τα νοστιμότερα βραστόψαρα, όμως εξίσου θαυμάσιοι γίνονται στο τηγάνι, αλλά και μαγειρευτοί. Εδώ ο Μανώλης Παπουτσάκης ουσιαστικά τους αχνίζει πάνω στα βλίτα για να βγάλουν τη νοστιμιά τους στην κατσαρόλα. Χάννους δεν βρίσκουμε καθημερινά, γι’ αυτό συνεννοούμαστε με τον ψαρομανάβη μας.

Υλικά
600 γρ. χάννοι, καθαρισμένοι καλά
1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, χωρίς σκληρά κοτσάνια, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 μέτριες πατάτες
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ζεματίζουμε τα βλίτα για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε αμέσως σε μια λεκάνη γεμάτη παγωμένο νερό και μπόλικα παγάκια. Έτσι θα παραμείνουν τραγανά και με ζωηρό πράσινο χρώμα.

Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και έπειτα καθέτως στη μέση (κάθε λαχανικό θα κοπεί σε τέσσερα κομμάτια δηλαδή). Στην ίδια, άδεια και στεγνή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για μόλις 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν απαλά κατά τόπους. Ρίχνουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε για να λαδωθούν καλά και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού ένα κομμάτι τουλπάνι, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Επάνω ακουμπάμε προσεκτικά τα ψάρια και πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια, ώστε να βραχούν με τα υγρά της κατσαρόλας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ξεσκεπάζουμε, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού (αν θέλουμε), ρίχνουμε τον μαϊντανό, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανασηκώνουμε το τουλπάνι με τα ψάρια με προσοχή (δεν θέλουμε να κομματιαστούν) και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα ξεψαχνίσουμε. Συμπληρώνουμε με βλίτα, λαχανικά και μπόλικο ζουμί και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

KOYZINA

Υλικά (Ingredients):

-580 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα, στραγγισμένα από τα υγρά τους (580 g grated zucchini, all liquid squeezed out)
-1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 medium onion, chopped)
-120 γρ. μοτσαρέλα (120 g mozzarella)
-140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (140 g plain flour)
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tsp. baking powder)
-αλάτι (salt)
-μαυροπίπερο (pepper)
-2 κ.σ. ελαιόλαδο (2 tbsp. olive oil)
-290 γρ. γάλα (290 g milk)
-4 αυγά (4 eggs)
-παρμεζάνα τριμμένη (grated parmesan)

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή