Απριλίου 06, 2020

KOYZINA

ΚΟΜΜΑΤΙΑ 16

Υλικά

Για το κέικ

½ κιλό βούτυρο η μαργαρίνη

3 κουταλιές κακάο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

400 γρ κουβερτούρα

8 μέτρια αυγά

Για το γλάσο

250 γρ κουβερτούρα

½ φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη

2 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές γλυκόζη

Εκτέλεση

Για το κέικ

Βράστε το βούτυρο με το κακάο και την ζάχαρη έως διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίξτε την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσει. Κατεβάστε από την φωτιά

και βάλτε σε μπολ αφήστε για λίγο να κρυώσει.
Χτυπήστε τα αυγά να αφρίσουν.

Αδειάστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε

μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα .

Βάλτε λαδόκολλα σε ταψάκι –τσέρκι-φόρμαα 24 εκ και βουτυρώστε γύρω-γύρω.

Αδειάστε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
Βάλτε την φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο

ταψάκι με νερό και ψήστε στους 180’ για 1 ώρα
Βγάλτε από τον φούρνο αφήστε να κρυώσει .

Ξεχωρίστε το κέικ από την φόρμα προσεκτικά .
Αφήστε να κρυώσει μέσα στην φόρμα.

.Βάλτε το με την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για το γλάσο

Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει
η σοκολάτα και να γίνει λείο.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αναποδογυρίστε
ξεκολλώντας προσεκτικά την λαδόκολλα.

Περιχύστε με το γλάσο να καλυφτεί και βάλτε το στο ψυγείο….

KOYZINA

 Ένα πιάτο σουπιές με σπανάκι είναι πικάντικο, νόστιμο και απολαυστικό όπως και να το δει κανείς.

Υλικά
5 σουπιές
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
2 ποτήρια του κρασιού, ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε λωρίδες και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να μαραθούν τα λαχανικά
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40’ λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Πηγή: iefimerida.gr

KOYZINA

Υπέροχα τριγωνάκια και πανέυκα

Συνταγή
Περνούμε φύλλο που κάνουμε μπακλαβά το κόβουμε στην μέση και το κάθε μισό στα δύο βουτυρώνουμε καλά και ενώνουμε τις δύο λωρίδες και τις τυλίγουμε σαν τρίγωνο.
Βάζουμε στην τρύπα λίγη λαδόκολλα που την έχουμε κάνει σαν μπάλα και τα ψήνουμε.

Αφού γίνουν έχουμε ετοιμάσει σιρόπι 2 φλιτζάνια Ζάχαρη 2 νερό συν φλούδα λεμόνι και τα βουτάμε.

Κρέμα
2 λίτρα γάλα

1 αυγό

1 ποτήρι Ζάχαρη

4 κουταλιά άνθος αραβοσίτου

συν 7 κουταλιά αλεύρι συν

1 κουτάλι βούτυρο στο τέλος!

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Λίγο η ακρίβεια, λίγο περισσότερο οι influencers που έκαναν μόδα τον πλάστη και τις φωτογραφίες με αλεύρια κάπως παραπάνω η στροφή στην διατροφική συμπεριφορά μεγάλου μέρους του κοινού παγκοσμίως προς το χειροποίητο, έκαναν το ψωμί πρωταγωνιστή στις περισσότερες κουζίνες σήμερα. Η νέα τάση θέλει ακόμα και τους νέους να φτιάχνουν ψωμί στο σπίτι.

Βρήκαμε την πιο βασική και ταυτόχρονα απλή συνταγή για να μπορέσεις να ανταποκριθείς ακόμα και αν είσαι αρχάριος αλλά και μία λαχταριστή εκδοχή χειροποίητου ψωμιού με ελιές και λιαστή ντομάτα.

Η αλήθεια είναι, πως πέραν της μόδας, κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ζεστό ξεροψημένο μυρωδάτο ψωμί που βγαίνει αχνίζοντας από τον φούρνο της κουζίνας του.

Δείτε το video της παρασκευής λευκού απλού ψωμιού:

Θα χρειαστείτε: 3 κούπες ζεστό νερό, 4 κσ. ελαιόλαδο, 3 κσ. ενεργή ξερή μαγιά, 1/2 κούπα ζάχαρη, 3 κσ. αλάτι, 8 κούπες αλεύρι για ψωμί

Δείτε το video για μια ιδέα ελιόψωμου με λιαστή ντομάτα:

 

Θα χρειαστείτε: 500γρ. σκληρό λευκό αλεύρι, 7γρ. ξερή μαγιά, 2 κσ. αλάτι, 2 κσ. ελαιόλαδο, 300ml νερό, 75γρ. μαύρες ελιές, 50γρ. λιαστές ντομάτες

Read more at: https://parallaximag>

KOYZINA

Μιλφέιγ απίθανο γρήγορο πανεύκολο

Υλικά εκτέλεση
Στρώνω κριμ κράκερς στο πυρεξ .
Χτυπάω δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ με το ανάλογο γάλα .
Στρώνω τη μισή κρέμα και ξανά κράκερ.
Με την υπόλοιπη κρεμα ..
Χτυπάω μετά μία κρύα σαντιγί Μόρφατ με ενα ζαχαρούχο και τελειώνω έτσι το γλυκό μου.
Τριβω κράκερς και πασπαλίζω με άχνη!!!

KOYZINA

Τώρα ποιος λέει όχι σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας;

Υλικά
250γρ βούτυρο
1 κούπα βραστό νερό
11/2 φλ ζάχαρη
3/4φλ. Κακάο
1/4φλ. Κονιάκ
2κ.γ. βανίλια
1 1/2 φλ. φαρινα
2κ.γ. μπεικιν
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος

Για να γίνει ποιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 1/2κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή 1/2 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2κτσ. μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!!! 

KOYZINA

Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι.

1 ποτηρι ζεστο νερο,
1 ποτηρι ζεστο σπορελαιο,
1 ποτηρι γαλα νηστισιμο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι,
μυρωδικα (κακουλε-μαχλεπι- μαστιχα σκονη),
900 γραμμαρια αλευρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε στο μπολ το γαλα -το νερο-το σπορελαιο- την μαγια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αλατι-μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Τελος προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα προσθετουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο κοβουμε κομματια αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες ισου μεγεθους!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Στην συνεχεια κανουμε ολες τις μπαλες κορδονια και ανα.δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι και το τοποθετουμε στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με γαλα νηστισιμο και τα ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα τα τσουρεκάκια με καυτό σιρόπι

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Για να φτιάξουμε τη ζύμη του τσουρεκιού θα χρειαστούμε 

Συστατικά

Για να φτιάξουμε το προζύμι θα χρειαστούμε
30 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
30 γρ νερό
1 γρ μαγιά ξηρή
Για να τα στερεά υλικά θα χρειαστούμε
290 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
10 γρ ξηρή μαγιά
Για τα υπόλοιπα υλικά θα χρειαστούμε
100 γρ γάλα
50 γρ αυγά (ή 1 τεμάχιο αυγό)
20 γρ κρόκος (ή 1 τεμάχιο κρόκο)
40 γρ βούτυρο σε κομμάτια
90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
6 γρ μαχλέπι τριμμένο
2 κόκκους μαστίχα τριμμένη (τη σπάμε μαζί με 20 γρ επιπλέον ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
1 κάψουλα βανιλλίνη
15 γρ βούτυρο λιωμένο

Για το ντεκόρ
200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ

Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, λεκάνη, ταψί, θερμόμετρο για τρόφιμα.

Οδηγίες

1. Τοποθετούμε τα υλικά του προζυμιού δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι, το νερό και τη ξηρή μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη χωρίς να εφάπτεται στην επιφάνεια και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να φουσκώσει.
2. Τοποθετούμε τα στερεά υλικά μέσα σε μια λεκάνη δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι και τη ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε.
3. Μετά από τις 3 ώρες προσθέτουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται δηλαδή το γάλα, τα αυγά, τον κρόκο, το βούτυρο, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, το τριμμένο μαχλέπι, τους κόκκους μαστίχα και τη βανιλλίνη (όχι το λιωμένο βούτυρο), μέσα στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιογενής ζύμη.
4. Προσθέτουμε σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο τη φορά συνεχίζοντας το πλάσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
5. Στρογγυλοποιούμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη αντικολλητική. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί από τον αρχικό της όγκο.
6. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη για 2-3 λεπτά περίπου και ξανά στρογγυλοποιούμε μέσα στη λεκάνη σκεπάζοντάς την πάλι με αντικολλητική μεβράνη.
7. Αφήνουμε ξανά να διπλασιαστεί σε όγκο.
8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ισόποσα μέρη και πλάθουμε σε μακρόστενα φιτίλια. Πλάθουμε με αυτά πλεξούδα και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε τη πλεξούδα με μια νοτισμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
9. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με χτυπημένο αυγό για να πάρει μετά το ψήσιμο χρώμα.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 40 λεπτά περίπου.
11. Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει πολύ καλά. Στην συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στην μέση και το γεμίζουμε με Nucrema σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κομμάτι του τσουρεκιού και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
12. Τέλος λιώνουμε σε μπεν μαρί σοκολάτα μαύρη ( ή γάλακτος ή λευκή) μέχρι την θερμοκρασία των 40 C και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει (περίπου 28 C) αλλά να παραμείνει λιωμένη. Τοποθετούμε το γεμιστό τσουρέκι με Nucrema πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω και επικαλύπτουμε με την σοκολάτα της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια

KOYZINA

Ένα υπέροχο γλυκό, αφράτο, με γεύση που θα σε απογειώσει!

Υλικά

Για τη Βάση:
110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη Μους σοκολάτα:
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη Κρέμα καφέ:
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Philadelphia
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κοφτά κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές, διαλυμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό

Εκτέλεση

Βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, μεταφέρουμε τη σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ψηλό * τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Μους σοκολάτα:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη μους σοκολάτας πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να προκύψει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).

*Αν το τσέρκι μας δεν είναι ψηλό, κάνουμε τη μισή δόση για κρέμα καφέ, αλλά θα βγει λίγο πιο κοντή η τούρτα μας. Εναλλακτικά, ντύνουμε περιφερειακά το τσέρκι με ένα φύλλο λαδόκολας που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά του, ώστε να του δίνει περισσότερο ύψος (η λαδόκολλα θα μπει μέσα από τα τοιχώματα).

Μπορείτε να φτιάξετε λίγη περισσότερη σαντιγί [χτυπημένη κρέμα γάλακτος] για γαρνίρισμα.

sintayes.gr

KOYZINA

Μετράμε με το ίδιο ποτήρι όλα τα Υλικά

Βάζουμε στο μπολ 1 ποτήρι λάδι με 1 ποτήρι ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ στο πολύ χαμηλό για 10 λεπτά!
Σταματάμε το μίξερ και μέσα σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρη τα ανακατεύουμε με κουτάλι!
Προσθέτουμε ξύσμα 2 πορτοκαλιών,και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με κουτάλι!
Τέλος προσθέτουμε 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ σιγά σιγά και ζυμώνουμε!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε περίπου 700 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε αλλά σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη !
Εάν σας πέσει αλεύρι περισσότερο και βλέπετε ότι είναι σφιχτή,η σχίζετε τότε ρίχνετε λίγο χυμό φρέσκο πορτοκαλιού!
Οπότε συνεχίζουμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο !!!!
Όταν τα βγάλουμε ζεστά όπως είναι εάν θέλετε τα.περνάτε με λάδι με το πινέλο να γυαλίζουν!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou, https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή