Ιουνίου 26, 2019

KOYZINA

Homemade πραλίνα σοκολάτας για μικρούς και μεγάλους!

Tα παιδιά λατρεύουν οτιδήποτε σοκολατένιο. Πόσο μάλλον αν αυτό είναι σπιτική πραλίνα σοκολάτας για επάλειψη σε ψωμί και φρυγανιές.

Υλικά

1 Κουβερτούρα Πραλίνα 170γρ.
100ml κρέμα γάλακτος
20γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο, και κόψτε την πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί με χαμηλή φωτιά). Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Έτοιμη η σπιτική πραλίνα σοκολάτας!

KOYZINA

Λαχταριστό κέικ με χαρουπάλευρο -Υγιεινό και θρεπτικό, θα αντικαταστήσει τη σοκολάτα
Πάντα έχουμε όρεξη για ένα λαχταριστό κέικ, ακόμη και το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι τύψεις δεν μας αφήνουν ούτε να φτιάξουμε αλλά κυρίως ούτε να φάμε την κλασική συνταγή. Τόσο τα αυγά όσο το βούτυρο και η έξτρα ζάχαρη (υλικά που κάνουν ένα κέικ τόσο νόστιμο) δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εμάς που δεν θέλουμε έξτρα κιλά.

Ψάχνουμε λοιπόν για εναλλακτικά υλικά που είναι πιο υγιεινά και υψηλής διατροφικής αξίας.

Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης είναι το χαρούπι και τα προϊόντα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάνουν δυναμικό comeback.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή ψωμιού, γλυκών και άλλων αρτοσκευασμάτων.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω σε μια εύκολη συνταγή για κέικ με χαρουπάλευρο από το Cretangastronomy.gr.

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα χαρουπάλευρο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
¾ κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη ( Ή την αναλογία σε στέβια)
½ κούπας χυμός πορτοκάλι
¾ κούπας κομμάτια φρούτου (μπανάνα, μήλο ή αχλάδι)
¾ κούπας σταφίδες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το αλεύρι και τις σταφίδες σε ένα μπολ. Πατάμε τους σβόλους που έχει το χαρουπάλευρο για να σπάσουν με ένα κουτάλι ή το κοσκινίζουμε.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο στο χέρι ή στο μίξερ για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε. Προσθέτουμε το φρούτο και το μείγμα του χαρουπάλευρου και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 55-60 λεπτά.

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ στα 55 λεπτά βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει υγρό περιμένουμε 5-10 λεπτά ακόμη. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα, άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο topping θέλουμε.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

KOYZINA

Αφράτα και λαχταριστά, ιδανικό με τον καφέ σας

Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καρύδα τριμμένη
3 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από 2, 5 μικρά λεμόνια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία όταν λιώσει. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και αναδεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανακατέψτε την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στο μείγμα μπράουνις ανακατεύοντας. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνις στο ταψί.
Ψήστε για 30 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε άχνη ζάχαρη.

KOYZINA

Παγωμένη μπόμπα από σεμιφρέντο με μπισκότα κανέλας και μέλι
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό κομμένο και ραμμένο για τα καλοκαιρινά τραπέζια.

Μερίδες:12 Χρόνος προετοιμασίας:25' Χρόνος μαγειρέματος:5' Έτοιμο σε:30' Χρόνος αναμονής:8 ώρες
μπόμπα, παγωτό, σεμιφρέντο, σοκολάτα
Δημήτρης Χρονόπουλος
Υλικά
Για το σεμιφρέντο
675γρ. μπισκότα κανέλας
480γρ. μαργαρίνη
270γρ. ζάχαρη άχνη
250ml γάλα πλήρες
9 κρόκους αβγών
100γρ. κακάο
70γρ. μέλι
15γρ. κονιάκ

Για το σοκολατένιο γλάσο
250ml κρέμα γάλακτος
250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50γρ. μέλι

Διαδικασία
Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη σε μεσαία ταχύτητα. Παράλληλα, λιώνετε τη μαργαρίνη και ενσωματώνετε το κακάο. Κατόπιν, προσθέτετε το μέλι, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύετε.

Αφού έχει αφρατέψει και το μίγμα με τους κρόκους και την άχνη, ρίχνετε και τα δύο μίγματα στα χοντροσπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε

Στη συνέχεια, σερβίρετε το σεμιφρέντο σε μια ημισφαιρική φόρμα διαμέτρου 20εκ. και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ για να παγώσει.

Για το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Έπειτα, προσθέτετε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρετε, περιχύνετε το γλύκισμα με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμείτε με τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη. Συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.

olivemagazine.gr

 

KOYZINA

Ποιoς αρνείται στην πρόκληση των ζυμαρικών, πόσο μάλιστα όταν είναι στο φούρνο με μια νόστιμη γέμιση;

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:1:5' Έτοιμο σε:1:25'
ανθότυρο, γεμιστά ζυμαρικά, ζυμαρικά, σπανάκι
Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά
400γρ. ζυμαρικά σαλιγκάρια, μεγάλα
400γρ. σπανάκι
500γρ. ανθότυρο τριμμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φινόκιο ψιλοκομμένο (ξεχωριστά το άσπρο και το πράσινο μέρος)
100γρ. φέτα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βασιλικό
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι

Για το γρατινάρισμα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βράζετε για λίγο τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το φινόκιο (μόνο το άσπρο μέρος) για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένετε να μαραθεί και να πιει όλα τα υγρά του. Ρίχνετε και το μάραθο και πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ. Κατόπιν, το ανακατεύετε με τη φέτα και το ανθότυρο. Τέλος, προσθέτετε ανάλογο αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Για μεγαλύτερη ευκολία μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, το λάδι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανάλογο αλατοπίπερο για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το βασιλικό, το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τα ζυμαρικά με το μίγμα και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι, το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Πασπαλίζετε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr

KOYZINA

Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.

Ανδρέας Λαγός

Υλικά
300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το πέστο
2 σκελίδες σκόρδο
40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αβοκάντο ώριμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγες φλοίδες γραβιέρας

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Tips
Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται το ίδιο καλά και κρύο και ζεστό. Ειδικά όμως για την περίπτωση που θέλετε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά, κρατήστε λίγο από το ζουμί τους ώστε να αραιώσετε το πέστο και να γίνει σαν σάλτσα.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Τούρτα Cookies !!!

Υλικά
2 πακ. Μπισκότα σοκολάτας
3 κ.σ. βούτυρο
2 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
800 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
250 gr κουβερτούρα γάλακτος
200 ml Κρέμα γάλακτος
Μισό πακέτο μπισκότα για την κρέμα

Λιώνουμε το βούτυρο, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο. Τα στρώνουμε σένα τσέρκι 26 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα μέχρι να σφίξει.
Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα σε κομματάκια.
Ρίχνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την Γκανάζ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια... ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.

http://mageirikhkaisuntages.blogspot.com

KOYZINA

Κάτι που ως κύριο συστατικό του θα έχει τη σοκολάτα και θα είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για μια γλυκιά αμαρτία.

Αν και εσείς βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση, δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω γλυκό. Είναι απλό, γρήγορο, εύκολο και κυρίως σοκολατένιο! Ένας κορμός που για να γίνει χρειάζεται μόλις τέσσερα υλικά και λίγο μεράκι από τη μεριά σας. Πάμε να τον φτιάξουμε;

Υλικά
18 μπισκότα (τύπου Digestive)
2 ½ της κούπας μαύρη σοκολάτα
½ κούπα ζαχαρούχο γάλα
165 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα με το ζαχαρούχο γάλα. Περιχύστε τα μπισκότα με το μείγμα της σοκολάτας και φροντίστε να καλυφθούν όλα πολύ καλά.

Σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος ή σε μία ορθογώνια φόρμα που έχετε ήδη στρώσει με χαρτί ψησίματος, απλώστε το μείγμα, σκεπάστε το με λίγη μεμβράνη και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Όταν παγώσει καλά, βγάλτε το από το ψυγείο και σερβίρετε σε γενναία κομμάτια συνοδευόμενα από παγωτό της αρεσκείας σας.

Δείτε το βίντεο

KOYZINA

 

Γαλατόπιτα (πουμέκι)
Το γλυκό ακούει στο όνομα πουμέκι και είναι μια ξεσκέπαστη γαλατόπιτα, που πολύ θυμίζει γαλακτομπούρεκο, χωρίς τα φύλλα του όμως.

Υλικά
2-3 φύλλα κρούστας
3-4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα

Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πρόβειο
½ φλ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι ή τραχανά
4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή
2 βανιλίνες
3-4 κ.σ. βούτυρο
κανέλα σε σκόνη, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι
2 φλ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
2 φλ. νερό
1 φλούδα λεμονιού, ακέρωτου
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (ή τον τραχανά) και τις βανίλιες και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνειά του και στρώνουμε και το δεύτερο. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα διπλώνουμε προς τα μέσα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Περιχύνουμε τη γαλατόπιτα με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι της κυρίας Ειρήνης από την Ασίνη Ναυπλίου. Την ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές της.

atikaipiperi.gr

KOYZINA

Eύκολα με κιρό κόστος και πεντανόστιμα κουλουράκια με ελαιόλαδο

Υλικά
400 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
100 γρ. σουσάμι
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το σουσάμι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, διαλύουμε μέσα τη σόδα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C (στον αέρα). Πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ μικρά κουλουράκια μεγέθους 2 εκ. (σε σχήματα της αρεσκείας μας), τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

TIPS: Αν η ζύμη σάς φαίνεται σφιχτή, προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι.
Αν πλάσετε μεγαλύτερα τα κουλουράκια, θα αυξήσετε και τον χρόνο ψησίματος ανάλογα (5-10 λεπτά).
Για να διατηρηθούν τα κουλουράκια φρέσκα και τραγανά, αποθηκεύστε τα σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί.

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

.alatikaipiperi.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή