Συστατικά
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κγ baking powder
1 κ.γ καφέ
½ κ.γ κανέλα
¼ φλιτζανιού κρύο βούτυρο
120 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
60 γρ καρυδόψυχα.
3 αυγά
1 αυγό χτυπημένο για επικάλυψη
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη μαύρη ζάχαρη το baking powder τον καφέ την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας την καρυδόψυχα .
4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω. Η ζύμη είναι μαλακή και κολλώδης. Με αλευρωμένους χέρια ζυμώνουμε απαλά 8-10 φορές.
5. Με αλευρωμένους χέρια χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα το 1 τέταρτο κάνοντας ένα λουκάνικο, κλείνουμε την μεμβράνη και πιέζουμε την ζύμη να πλατύνει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6. Ψήνουμε στους 175 για 20 λεπτά.
7. Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Κρυώνουμε για 1 ώρα και μετά κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 λεπτά από την 1 πλευρά και 8 από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα.
8. Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Μερίδες : 40
Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο, Μπισκότα
Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
Συστατικά :baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, κανέλα, καρυδόψυχα, καφές, μαύρη ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας

Αριάδνη Πούλιου

https://ionsweets.gr/