Σούπα βελουτέ κολοκύθας, με ραφινάτη γεύση, ιδανική για τις χειμωνιάτικες μέρες. 


Υλικά Συνταγής
1.200 γραμ. κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη)
1 πατάτα
1 πράσο ωιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
200 γραμ. κατίκι
λίγο φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Για την κολοκυθόσουπα με κίτρινη κολοκύθυθα, καθαρίζουμε καλά την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα της σε καρέ. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κι αυτή σε καρέ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για να γίνει διάφανο, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Τέλος, προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και νερό ή ζωμό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο, και έτσι έχουμε την υπέροχη βελουτέ κολοκύθας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά κατίκι και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

argiro.gr

argiro.gr