Πανεύκολη μους με γεύση σοκολάτας που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά
Ποσότητα 6 μερίδες
Yλικά
500 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
220 ml. νερό
1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ, προαιρετικά
Nutrition Info
440,2 Ενέργεια kcal
26,4 Λιπαρά g
17,2 Κορεσμένα λιπαρά g
44,8 Υδατάνθρακες g
40,8 Συνολικά σάκχαρα g
3,6 Πρωτεΐνες g
0,0 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,2 Αλάτι g
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ.
2. Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ.
4. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
5. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για 4-5 λεπτά, μοιράζουμε σε 6 μπωλ.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, διακοσμούμε με μπισκότα και ζάχαρη άχνη.
7. Tips: - Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να δώσουμε πιο γλυκιά γεύση ή να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα ό,τι υλικά ή να δημιουργήσουμε άλλα γλυκίσματα.