Υλικά Συνταγής

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
300 γραμ. βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό χωρίς γλουτένη βρασμένο
2 ντομάτες
1 φλ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Για τα ζυμαρικά με ψητά λαχανικά, βάζουμε πρώτα σε μια λαμαρίνα τα καρέ λαχανικών, πιπεριές, κολοκύθι, μελιτζάνα και ξερό κρεμμύδι. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τ’ αλατίζουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15΄ να μαραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βράζουμε τις βίδες για 10΄ σε αλατισμένο νερό. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, καθώς και ό,τι υγρό υπάρχει στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια φέτας. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες) και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.