Υπέροχο κέικ σοκολάτας Vegan με λάδι γρήγορο και νόστιμο

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγειρέψτε 45 λεπτά
Ψύξη 30 λεπτά

Υλικά


225 γραμμάρια απλό ή ελαφρύ αλεύρι
1½ κουταλάκι σόδας
1 κ. γ. αλάτι
75g κακάο
250 γραμμάρια σκούρου μοσχοκάδου
75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
1/1 κουταλάκι ξύδι (χρησιμοποιώ μηλίτη)

Για την επικάλυψη

75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
50g σκούρο ζάχαρη από μοσχοκάδο
1 ½ κουταλιού της σούπας κακάο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο σε 180C / 350F / αέριο 4. Λιπάνετε ένα σκεύος κέικ ελαίου 18cm με λάδι
Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα βαριάς χρήσης με 60ml κρύο νερό. Θερμάνετε μέχρι να λιώσει το λάδι καρύδας, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν βράζει, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα ανακατεύετε και αφήστε την να καθίσει. Μετά χτυπήστε την σοκολάτα για να είναι έτοιμη και αφήστε τη στην άκρη. Θα πρέπει να είναι δροσερό και παχύ όταν το κέικ ψηθεί και μπει στο ψυγειο
Για το κέικ, χτυπήστε το αλεύρι, το διττανθρακικό σόδα, το αλάτι και το κακάο μαζί σε ένα μπολ. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι ανθρακικού νατρίου.

Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, 375ml βραστό νερό, το λάδι καρύδας και το ξίδι. Όταν το λάδι καρύδας έχει λειώσει, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε στη φόρμα αφου προηγουμένως εχει περαστεί με λάδι.

Ψήστε για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ ξεφορμάρετε..
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και διακοσμήστε όπως θέλετε - έχω χρησιμοποιήσει μερικά λουλούδια εδώ, αλλά τα τεμαχισμένα καρύδια και η τριμμένη σοκολάτα είναι επίσης τα αγαπημένα.
Μετά βάλτε στο ψυγείο.

 

Επεξεργασία/forwoman.gr

https://www.forwoman.gr/