Υλικά για 2 λαμαρίνες:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
100 γρ. νιφάδες βρώμης
55 γρ. ελαιόλαδο
85 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. εκχύλισμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τελείως πρώτα τη βρώμη με το κακάο και χωριστά τα ρεβύθια. Κατόπιν ρίχνω τη βρώμη μέσα στα ρεβύθια και χτυπώ για να ενσωματωθεί.

Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σταδιακά σε ένα μπολ και κατόπιν τα προσθέτω κι αυτά στο μείγμα των ρεβυθιών. Χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Αν έχετε μικρό μπλέντερ, χωρίστε στα δύο τα υλικά σας και δουλέψτε τα σε δύο δόσεις. Βάζω σε ένα μπολ τη ζύμη, τη ζυμώνω ελαφριά και κατόπιν την τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Την καλύπτω με άλλη λαδόκολλα και ανοίγω ένα λεπτό φύλλο (5 χιλιοστά) με τη βοήθεια πλάστη.

Κόβω με κουπ πατ ή με τον κόφτη της πίτσας και τοποθετώ τα κράκερ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι κάνω τρύπες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-45 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα. (όσο πιο λεπτά τα φτιάξετε, τόσο γρηγορότερα θα ψηθούν)Τα βγάζω από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα φυλάω σε αεροστεγές δοχείο.

Παραλλαγή για τρουφάκια: όταν έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά, πλάθω μπαλάκια και τα φυλάω στο ψυγείο.

Γευστική παραλλαγή: αν δεν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι που επέλεξα, μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και να βάλετε κανελογαρίφαλλο που ταιριάζει τέλεια με το πορτοκάλι. (τα ανοιχτόχρωμα τρουφάκια της φωτογραφίας είναι από αυτήν την παραλλαγή.) Φαντάζομαι ωραία θα ήταν με εκχύλισμα ή ξύσμα λεμονιού, βανίλιας, λίγη καρύδα κτλ.

https://theveggiesisters.gr