Υλικά για 3-4 μερίδες:

1 φλ. κεχρί
1 κολοκύθι
1/2 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

για τη σάλτσα

3 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβω τα λαχανικά, τα βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το λάδι, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνω κ ανακατεύω καλά. Μεταφέρω τα λαχανικά σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ βράζω το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρω σε πιατέλα το κεχρί, από πάνω τοποθετώ τα λαχανικά κ περιχύνω με τη σάλτσα.

https://theveggiesisters.gr