Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια

Υλικά 
500 γρ. νιόκι
200 γρ. σπαράγγια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καρύδι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός κ ξύσμα 1/2 λεμονιού
3 κ.σ. μάραθος,ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω τα σπαράγγια στα 3 κ τις χοντρές άκρες τις κόβω εγκαρσίως. Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ μια κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνω στους 180C για περίπου 45 λεπτά (βάζω αλουμινόχαρτο στα μισά, γιατί το κάτω μέρος θέλει χρόνο για να ψηθεί καλά). Χτυπώ σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού με 2κ.σ. ελαιόλαδο. Στο μεταξύ βράζω τα νιόκι. Τα ψαρεύω με την τρυπυτή κουτάλα κ τα βάζω σε ένα τηγάνι. Π

εριχύνω με το λαδολέμονο. Πασπαίζω με τη μαγιά, το καρύδι, το ξύσμα κ τον μάραθο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα ψητά σπαράγγια.

Σερβίρω αμέσως. 

https://theveggiesisters.gr