Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγούλα για λαζάνια! Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που καταφθάνει
Summery zucchini lasagna

Υλικά:
12-15 λαζάνια
700γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2 καρότα, τριμμένα
μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200γρ. φέτα, κομματιασμένη
200γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο
100γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω τα κολοκύθια (τριμμένα, αλλά όχι στιμμένα, χρειαζόμαστε τα υγρά τους), τα καρότα, τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύω. Προσθέτω την φέτα, το ανθότυρο. Μετά χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα και το λάδι και περιχύνω το υγρό μείγμα στα λαχανικά.

Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Λαδώνω ένα ταψάκι (24 x 18)και στρώνω εναλλάξ μια στρώση λαζάνια, μια με το μείγμα, με το οποίο καλύπτω και την τελευταία στρώση. (Επειδή μου περίσσεψε μείγμα, χρησιμοποίησα και μια φόρμα κέικ, την οποία λάδωσα και ακολούθησα την ίδια διαδικασία.) Στο τέλος πασπαλίζω με κεφαλοτύρι.

Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 για περίπου 1ώρα και 15′. Στα τελευταία λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγάκι μου.

Καλοφάγωτο!