Μακαρόνια «Alfredo» με κρέμα από κάσιους και μπρόκολο

Συστατικά

1 πακέτο μακαρόνια (καλύτερα πένες ή κοχύλια)
2 κούπες μπρόκολο σε κομματάκια. Δώστε στο μπρόκολο μια ευκαιρία. Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό!
Για τη sauce από κάσιους:

1 κούπα και ½ της κούπας (μιάμιση κούπες) κάσιους (πρέπει να τους έχουμε μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες). Τα κάσιους είναι μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη με ωφέλιμα λιπαρά και μοναδική γεύση.
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
2 κουταλιές διατροφική μαγιά (θα τη βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά ή σε κάποιο vegan μαγαζί)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά μαϊντανό
¾ της κουταλιάς αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια. 5 λεπτά πριν ετοιμαστούν, προσθέτουμε το κομμένο μπρόκολο. Δε βάζουμε τον κορμό γιατί θέλει περισσότερη ώρα να βράσει και θα βγει σκληρός. Αφού τα μακαρόνια έχουν βράσει μαζί με το μπρόκολο, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο πάλι στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.


Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βίγκαν τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση παρμεζάνα). Όχι πολύ όμως για να μη χαθεί η γεύση της σος.

ΤIPS:

Αν για κάποιο λόγο η σος δε βγαίνει αρκετά κρεμώδης, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο βίγκαν γάλα μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.
Επίσης, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι ή και σκόρδο (ανάλογα με τη γεύση μας).
Πηγή: https://www.shelikesfood.com/cashew-alfredo-pasta-with-broccoli/

greekvegans.gr