Αυτό το γλυκάκι είναι μια ελαφριά παραλλαγή του cheesecake, δροσιστική κ νόστιμη. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

Υλικά: (6 μερίδες)
για την βάση:
180 γρ. vegan μπισκότα (τύπου digestive)
6 κ.σ. βούτυρο καρύδας
για την κρέμα λεμονιού:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
για την κρέμα μύρτιλλου:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
75 γρ. μύρτιλλα (blueberries)

Εκτέλεση:

για την βάση:
Τρίβω το μπισκότο, το ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο καρύδας και το χωρίζω σε 6 ποτήρια.
για την κρέμα λεμονιού:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το παραπάνω μείγμα και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
για την κρέμα μύρτιλου:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το παραπάνω μείγμα και τα μύρτιλα (τα οποία έχω προηγουμένως τρίψει στο μπλέντερ), ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
Συναρμολόγηση:
Πάνω από το τριμμένο μπισκοτάκι, τοποθετώ την μια κρέμα και αφού κρυώσει λιγάκι προσθέτω την άλλη. Αν βάλετε τελευταία την κρέμα blueberries γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού ενώ αν βάλετε τελευταία την κρέμα λεμονιού γαρνίρετε με blueberries. Καλή σας απόλαυση!

https://theveggiesisters.gr