Υλικά για 4 μεγάλα ή 8 μικρά κομμάτια:
για τη βάση:
1 φλ. (125 γρ.) αμύγδαλα
1 φλ. (100 γρ.) χουρμάδες μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 15′
1/2 φλ. βρώμη
1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
για τη γέμιση:
1 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
100 γρ. μύρτιλα
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι καρύδας
για διακόσμηση:
cocoa nibs, φύλλα μέντας, μύρτιλα

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, τη βρώμη κ το εκχύλισμα λεμονιού. Κατόπιν τοποθετώ ένα τσέρκι σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνω το μείγμα αυτό πιέζοντας με τα δάχτυλα κ το βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπώ στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους. Κατόπιν προσθέτω το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης, τα blueberries κ το χυμό λεμονιού ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Απλώνω την κρέμα πάνω στην παγωμένη βάση. Γαρνίρω με blueberries, cocoa nibs κ φύλλα μέντας. Βάζω στο ψυγείο το γλυκάκι μου ξανά. Την επόμενη μέρα . 

Καλή σας απόλαυση

https://theveggiesisters.gr