Υλικά
5 κουτ.σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
500 γρ. μακαρόνια
½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μπρόκολα σε βραστό αλατισμένο νερό, αφήνουμε το νερό να ξαναβράσει και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη βρύση κάτω από κρύο νερό. Λιώνουμε τις 3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπρόκολα και την κρέμα, τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μαγειρεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει λίγο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα, ανακατεύοντάς τα με τις επιπλέον 2 κουταλιές σούπας Flora σε με βούτυρο αλουμινόφυλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Της Βαρβάρας Μελιδώνη