Υλικά Συνταγής

3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 λεμόνι (χυμός)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο στους 200° C για 30΄. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.

Μάθετε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο και κάπνισμα της μελιτζάνας για να γίνει η μελιτζανοσαλάτα σας τέλεια.

Τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για γαρνίρισμα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να παγώσει και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

argiro.gr