Η καρυδόπιτα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

6 ‏αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ‏κονιάκ

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

2 φακελάκια ‏ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ‏ζάχαρη
1 λίτρο ‏γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
30-50 γρ. ‏μέλι
Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.