Αν λατρεύετε τα τάκος, αλλά δεν θέλετε να προσθέσετε κιμά, έχουμε την κατάλληλη, νόστιμη εναλλακτική λύση.

Αντί για κρέας, προσθέτετε φακές, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντικαθιστούν πλήρως το κρέας, αφού προσφέρουν και πρωτεΐνες. Και μαζί με τις φακές προτείνουμε μια χορταστική σαλάτα για γέμιση

Υλικά
– 6 τορτίγιες από καλαμπόκι

Για το μείγμα με φακές και καρύδια
– 2 1/2 φλιτζάνια (400 γρ.) μαγειρεμένες καφέ φακές

– 1 φλιτζάνι (100 γρ.) ψημένα καρύδια

– 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντοματοπελτέ

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για το μείγμα ντομάτας – κάλε
– 4 φύλλα κάλε, ψιλοκομμένα

– 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

– 1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Για τη κρεμμώδη σάλτσα
Αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Αυτά τα τάκος θα είναι το ίδιο εκπληκτικά χωρίς την κρεμμώδη σάλτσα.

– 1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρές μπουκιές

– 3 μεγάλα καρότα

– 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό, και επιπλέον ½ φλιτζάνι (125 ml), ξεχωριστά

– 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
1. Βράστε τις φακές με τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σκέτες.

2. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, τα ψημένα καρύδια, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα, το εστραγκόν, το αλάτι και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθούν πλήρως.

3. Μην το παρακάνετε όμως, αφού δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή. Είναι καλύτερα να αφήσετε και κάποιες φακές ως έχουν.

Το μείγμα ντομάτας – κάλε
1. Προσθέστε το κάλε σε ένα μπολ και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να μαζευτεί σε όγκο.

2. Ύστερα, προσθέστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Για τη κρεμμώδη σάλτσα (προαιρετικό)
1. Τοποθετήστε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερού και σιγοβράστε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.

2. Στεγνώστε τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το επιπλέον ½ φλιτζάνι νερού.

3. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει πολύ κρεμμώδης και απαλή, περίπου 2 λεπτά.

Σύνθεση των τάκος
1. Ζεστάνετε την τορτίγια, απλώστε την κρεμμώδη σάλτσα σε κάθε ένα (προαιρετικά), προσθέστε το μίγμα του τάκο και απλώστε από πάνω το μίγμα του κάλε, της ντομάτες και του κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

https://enallaktikidrasi.com/