Μια ελαφριά πίτα με γλυκιά γέμιση από τα σέσκουλα και τρομερά αρωματική από τα 3 διαφορετικά μυρωδικά της.

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμ. 30 εκ.

Υλικά για τη γέμιση

1 ½ κιλό σέσκουλα, πλυμμένα και καθαρισμένα
150 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
170 γρ. ρύζι καρολίνα

Άλλα υλικά
6 χωριάτικα φύλλα “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στραγγίζουμε τα σέσκουλα καλά και τα χοντροκόβουμε.

2) Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3) Προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να μαραθούν.

4) Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

5) Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa και το λαδώνουμε με πινέλο.

6) Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε κι αυτό.

7) Απλώνουμε τη μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και το λαδώνουμε.

8) Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από το τρίτο φύλλο.

9) Καλύπτουμε με τα τρία τελευταία φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα. Εάν περισσεύει πολύ φύλλο, κόβουμε λίγο από τις άκρες και τις διπλώνουμε να σχηματίσουν το γείσο της πίτας. Λαδώνουμε και το γείσο.

10) Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει το φύλλο.

11) Σερβίρουμε την πίτα ελαφρώς ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

madameginger.com