Φθινοπωρινά σοκολατάκια

Υλικά 

200 γρ κουβερτούρα

1 φλτζ (0,2lt) κρέμα γάλακτος

1 φλτζ αμύγδαλο φιλέ

¾ φλτζ γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

200 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη

 Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.

Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Ψιλοκόβουμε το περγαμόντο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε στη σοκολάτα μαζί με τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.

Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μίγμα σε μικρά τετράγωνα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.

Tags: