Υλικά
200 γρ (24 τμχ) μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Για την κρέμα τυριού:

250 γρ μασκαρπόνε ή γλυκιά μυζήθρα
100 γρ άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα πραλίνα:

200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
Γαρνίρισμα:

Τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Στρώνω τη βάση του πυρέξ 21x28 εκ (ή ταψιού) με μπισκότα να την καλύπτουν όλη (αν χρειαστεί κόβω κάποια μπισκότα).
Με το μίξερ χτυπάω το μασκαρπόνε, την άχνη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.
Απλώνω το μισό μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πάνω από 7 λεπτά), προσθέτω την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ (να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του).
Ρίχνω κι από αυτό τη μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού να την καλύψει.
Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μπισκότα – κρέμα τυριού – κρέμα πραλίνας.
Γαρνίρω τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζω με μεμβράνη το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

paxxi.gr