Συστατικά

6 Μερίδες
700 γρ. γάλα φρέσκο (για την κρέμα)
20 γρ. Γλυκόζη (για το σιρόπι)
500 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
250 γρ. βούτυρο (για το φύλλο)
250 γρ. καταΐφι (για το φύλλο)
1 κλωναράκι βανίλιας (για την κρέμα)
80 γρ. κορν φλάουρ (για την κρέμα)
6 κρόκοι αβγών (για την κρέμα)
2 ολόκληρα αβγά (για την κρέμα)
160 γρ. ζάχαρη (για την κρέμα)
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (για την κρέμα)
300 γρ. νερό (για το σιρόπι)

Εκτέλεση
Εκτέλεση για την κρέμα :

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αβγά (τα 2 ολόκληρα και τους 6 κρόκους).

Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.Συναρμολόγηση : Σε ένα ταψί 20x30 εκ. απλώνουμε το μισό καταΐφι το οποίο έχουμε ανοίξει. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά, αδειάζουμε την κρέμα πάνω από αυτό και απλώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι ανοιγμένο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά (4 λεπτά από το σημείο βρασμού).