Όλα τα είδη φασολιών µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε αυτή τη συνταγή, είτε τα κονσερβοποιηµένα είτε αυτά που έχετε µαγειρέψει οι ίδιοι. Εµείς την προτείνουµε µε φασόλια άσπρα και κόκκινα.

Υλικά για 3 μερίδες

150 γρ. κόκκινα φασόλια

150 γραµµ. άσπρα φασόλια

3 φρέσκα κρεµµυδάκια λεπτά κοµµένα

1 κουταλιά φρέσκο µαϊντανό ψιλοκοµµένο

120-150 γραµµ. ανάµεικτα φύλλα για σαλάτα

1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) χωρίς τα σπόρια

και ψιλοκοµµένη

1/2 αγγούρι ψιλοκοµµένο

2 ντοµάτες κοµµένες σε τρίγωνα

200 γραµµ. άπαχο βραστό ζαµπόν ή στήθος

γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ή τυρί κότατζ

2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκοµµένο

Για τη σάλτσα:

1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή ξίδι µπαλσάµικο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο

1 κουταλάκι µουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Χτυπήστε µε το σύρµα όλα τα υλικά της σάλτσας µαζί. Αναµείξτε τα φασόλια µε τα φρέσκα κρεµµύδια και το µαϊντανό και τη µισή σάλτσα.

2) Ψιλοκόψτε τα φύλλα της σαλάτας, αν είναι µε γάλα, και

ανακατέψτε τα µε την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι και τις ντοµάτες.

3) Μοιράστε τη στα πιάτα και από πάνω βάλτε το µείγµα µε τα φασόλια. Προσθέστε έπειτα το ζαµπόν και περιχύστε από πάνω µε το υπόλοιπο µισό της σάλτσας. Πασπαλίστε µε το φρέσκο βασιλικό.

Tips:

Αυτή η συνταγή περιέχει µεγάλη ποικιλία από νόστιµα και υγιεινά συστατικά και είναι πολύ εύκολη, αφού µπορείτε να χρησιµοποιήσετε φασόλια κονσέρβας.

Είναι πολύ σηµαντικό να ξαναβάλουµε περισσότερα όσπρια στην καθηµερινή µας διατροφή και να περιορίσουµε άλλες αµυλούχες τροφές, όπως ψωµιά, ζυµαρικά, ρύζια και πατάτες. Τα όσπρια έχουν πιο πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολύ περισσότερα

ιχνοστοιχεία (βιταµίνες, µέταλλα). Αντίθετα, έχουν πολύ χαµηλό γλυκαιµικό φορτίο, που σηµαίνει πιο σταθερό σάκχαρο και ινσουλίνη αίµατος, που διευκολύνουν τις καύσεις και το αδυνάτισµα.

Ανά μερίδα: Γλυκαιμικό Φορτίο 10, Πρωτεΐνη 40 γραμμ. , Υδατάνθρακες 35 γραμμ. , Λιπαρά 11 γραμμ. (από τα οποία τα 2 G είναι κορεσμένα), Φυτικές Ίνες 12 γραμμ.