Ιανουαρίου 18, 2021

Joomla!

Σαββατοκύριακο 5 ως 6/12/2020, τα αισθηματικά για δεσμευμένους και ελεύθερους!

Από την Όλγα Αγγέλου
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους! Το Σαββάτο, θα ξεσηκώσει τις διαθέσεις, οι προσεγγίσεις θα είναι πιο δυναμικές. Ανοίγματα θα υπάρξουν για επαφές, γνωριμίες (μέσω διαδικτύου), καθαρά συναισθηματικής φύσης. Η χρονική στιγμή θα είναι κατάλληλη για ξεκίνημα νέας σχέσης, θα πορευτούν με θετική εξέλιξη τα γεγονότα. Φεύγει η ανασφάλεια και η ηττοπάθεια, δυναμώνουν οι χαρακτήρες, οι κινήσεις θα είναι άμεσες. Προσοχή στην παρορμητικότητα, οι αυθόρμητες εκδηλώσεις θα πρέπει να έχουν κάποια σταθμά και όρια.

Η Κυριακή, θα συμβάλει θετικά στο να σταθεροποιηθούν οι σχέσεις, θα υπάρξει ανάγκη για συχνά ραντεβού. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση και στην ανανέωση. Ανάγκη των ζευγαριών θα είναι να βγουν από τη ρουτίνα, να διασκεδάσουν γενικότερα να αλλάξουν τον ρυθμό των επαφών τους.

ΚΡΙΟΣ
Επιτυχία θα βρεις στις επιδιώξεις σου, ωστόσο καλό θα είναι να αποφύγεις λόγια και πράξεις που ξέρεις πως προκαλούν το ταίρι σου. Σε εξιτάρει η ένταση, μέσα από ένα καβγαδάκι συνήθως τονώνεται η εσωτερική σου φλόγα, όμως θα πρέπει να διατηρήσεις κάποια όρια. Προμηνύεται ένα έντονο σαββατοκύριακο με δράση και κινητικότητα. Μια κοινή απόφαση θα πάρεις με το ταίρι σου, θα είναι δημιουργική και θα αφόρα το άμεσο παρόν σας.

Εσύ που είσαι μόνος/η, οι διαθέσεις και οι ενέργειες σου θα χαρακτηρίζονται από ζωηρότητα και αυτοπεποίθηση. Καταφθάνουν νέες γνωριμίες μέσω διαδικτύου, η χρονική στιγμή ενδείκνυται για καινούργιους έρωτες, θετική εξέλιξη και ταχύτητα θα έχουν οι συνομιλίες σου με καινούργια πρόσωπα. Ελκυστική θα είναι η εικόνα σου, θα καταφέρεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις, είναι πολύ πιθανόν να σε ερωτευτεί πρόσωπο που η μεταξύ σας έλξη θα είναι αμοιβαία.

ΤΑΥΡΟΣ
Η διάθεση σου θα είναι θετική και αισιόδοξη, από την άλλη όμως ίσως να υπάρξει στη στάση σου πείσμα και ευερεθιστικότητα. Στις επαφές με το ταίρι σου προσπάθησε να αποφύγεις τον απόλυτο τρόπο σκέψης. Το ενδιαφέρον σου θα στραφεί προς τις υλικές απολαύσεις αυτό θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να βγεις έξω, να αγοράσεις, να ξοδέψεις. Με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει πιθανόν να βρεθείτε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο ή οπουδήποτε αλλού προτιμήσετε, θα περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά.

Εσύ που είσαι μόνος/η, τονώνεται η διάθεση σου για διεκδικήσεις. Στην περίπτωση που πλησιάσεις πρώην ταίρι η κατάληξη δεν θα είναι αρνητική. Αν από καιρό έχεις διαγράψει πλέον τα παλιά θα νιώσεις την ανάγκη να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Οι συγκυρίες θα σε φέρουν κοντά με πρόσωπο που θα σου δώσει τη δυνατότητα προσωπικών επαφών.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Πρόσχαρη θα είναι η στάση σου με θετική και ανανεωτική διάθεση. Κοινές επιθυμίες θα υπάρξουν ανάμεσα σε εσένα και το ταίρι σας, θα θελήσετε και οι δυο να διασκεδάσετε και θα ζήσετε σε έντονο ρυθμό. Μια πρόταση που θα κάνεις ή που θα ακούσεις θα σας βοηθήσει σαν ζευγάρι να ξεφύγετε από καταστάσεις ρουτίνας και πίεσης.

Εσύ που είσαι μόνος/η,, θα υπάρξει άνοιγμα για άμεση επικοινωνία, θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις, και να συνομιλήσεις σε γνωστά και άγνωστα άτομα μέσω διαδικτύου. Θα σε προσεγγίσουν και θα έχεις τη διάθεση να εκδηλωθείς, πολύ πιθανόν να καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον σου ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μέσα στο τωρινό σαββατοκύριακο πιθανόν να νιώσεις συναισθηματική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα επιδιώξεων που είχες ξεκινήσει την προηγουμένη περίοδο. Το ταίρι σου θα σου δείξει συγκατάβαση, ουσιαστικά κάτι θα ολοκληρώσεις και η κατάληξη θα σε γεμίσει συναισθηματικά. Υποσχέσεις που δόθηκαν στο παρελθόν τώρα θα τηρηθούν πρακτικά, θα νιώσεις πως ανταμείφτηκαν οι κόποι σου. Είναι πολύ πιθανόν να ανοιχτούν συζητήσεις γύρω από θέματα συγκατοίκησης ή επισημοποίησης.

Εσύ που είσαι μόνος/η, θα ανοίξεις τα ματιά σου και θα ψάξεις να βρεις το πρόσωπο που θα μπορέσει να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό που θα αναζητήσεις θα είναι κάτι το σταθερό και το σοβαρό. Με λίγα λόγια μέσα στο σαββατοκύριακο θα ενδιαφερθείς να κάνεις καινούργια γνωριμία έστω και μέσω διαδικτύου, ωστόσο θα επικεντρωθείς μόνο στα πρόσωπα για τα οποία διαισθητικά θα νιώσεις εμπιστοσύνη και σιγουριά.

ΛΕΩΝ
Ορμητικότητα και συναισθηματική ένταση θα σου προκαλέσει το Μεγάλο Σάββατο. Θα θελήσεις να μιλήσεις και να εκδηλωθείς ελεύθερα, βγαίνει στην επιφάνεια η αισθησιακή πλευρά του χαρακτήρα σου, θα καταφέρεις να κάνεις το ταίρι σου να προσκληθεί επάνω σου. Μέσα στο σαββατοκύριακο τα γεγονότα θα ζωηρέψουν τη διάθεση σου, θα παροτρύνεις το ταίρι σου να αναζωογονήσετε τη σχέση σας, οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβεις θα έχουν ανανεωτική εξέλιξη.

Εσύ που είσαι μόνος/η, θα έχεις τη θέληση και τη δυνατότητα να εντυπωσιάσεις και να κατακτήσεις. Είναι πολύ πιθανόν να γοητευτείς ή ακόμα και να ερωτευτείς ένα συγκεκριμένο άτομο, η έλξη που θα νιώσεις θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για να προσεγγίσεις με αμεσότητα. Η Κυριακή, θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τα δεδομένα και να πρΟχωρήσεις σε νέα αρχή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θα θελήσεις να ζήσεις ξεκούραστες και ήρεμες στιγμές με το ταίρι σου χωρίς άγχος και χωρίς καταστάσεις που πυροδοτούν φέρνοντας εντάσεις. Δεν αποκλείεται να συζητηθούν απόψεις ή προτάσεις σχετικά με το μέλλον του δεσμού σου. Η χρονική στιγμή ενδείκνυται για αποφάσεις δεσμευτικών κινήσεων, ίσως μέσα σε κλίμα χαλαρότητας να μιλήσεις με το ταίρι σου για το θέμα της συγκατοίκησης ή γενικότερα της σταθερής εξέλιξης.

Εσύ που είσαι μόνος/η, αυτό το Σαββατοκύριακο θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου, θα νιώσεις πως μπορείς να αρέσεις και να γοητεύσεις. Αφήνεις στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις, θα είσαι σε θέση να ανοιχτείς και να εκδηλωθείς με αυθορμητισμό. Έντονη θα είναι η διάθεση σου να επιμεληθείς την εμφάνιση σου, αν συνδυάσεις την ελκυστική εικόνα με προσιτή στάση τότε οι πιθανότητες να γνωρίσεις καινούργιο άτομο θα είναι πάρα πολλές.

ΖΥΓΟΣ
Το Σάββατο θα ενισχύσει τη ζωτικότητα και τον αυθορμητισμό σου. Ανάγκη σου θα είναι να περάσεις όμορφα με το ταίρι σου, θα θελήσεις σαν ζευγάρι να ανανεωθείτε, να βγείτε από τη ρουτίνα. Γεμάτο θα είναι το σαββατοκύριακο σου, με το πρόσωπο που έχεις διπλά σου, θα συναναστραφείτε και θα διασκεδάσετε.

Εσύ που είσαι μόνος/η, θα έχεις την ανάγκη να τραβήξεις την προσοχή του αντίθετου φύλου, θα καταφέρεις να προβάλεις μια εικόνα πορθητή και ελκυστική. Η αυτοπεποίθηση σου θα σε ωθήσει σε αυθόρμητες ενέργειες, με την προσιτή σου στάση θα καταφέρεις να γνωριστείς με καινούργια πρόσωπα. Η Κυριακή θα σε παρακινήσει να επικεντρώσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θα έχει χαρακτήρα ανέμελο, ζωτικό και αυθόρμητο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με αισθησιασμό θα πλησιάσεις το ταίρι σου, συναίσθημα ίσως και έντονο πάθος θα φανερωθεί στις μεταξύ σας εκδηλώσεις. Με σοβαρότητα θα μιλήσεις για την πορεία της σχέσης σου, θα εστιάσεις κυρίως στη συναισθηματική πλευρά των καταστάσεων. Αποφασιστικότητα θα σε διακρίνει, θα καταφέρεις να διεκδικήσεις και να περάσεις τις απόψεις και τις επιθυμίες σου με τον σωστό τρόπο, θα βρεις συγκατάβαση και δεκτικότητα.

Εσύ που είσαι μόνος/η,, μάλλον δεν θα θελήσεις να παραμείνεις στην αφάνεια και στη μοναχικότητα. Έντονο θα είναι το σαββατοκύριακο σου, θα σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις καινούργιο πρόσωπο στο στόχαστρο σου. Ελκυστική θα είναι στάση σου, αισθησιασμό θα αποπνέει το βλέμμα σου, η παρουσία σου δεν θα περάσει απαρατήρητη.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ζωτική θα είναι η διάθεση σου θα θελήσεις να βγεις από καταστάσεις ρουτίνας και ανίας. Αν κάτι σε δυσανασχετεί μέσα στη σχέση σου με δυναμισμό παίρνεις την απόφαση να το λήξεις, γενικότερα τερματίζεις υποθέσεις ή συνθήκες που σου δημιουργούν πρόβλημα. Η χρονική στιγμή ενδείκνυται για προτάσεις ανανέωσης, προσέγγισε το ταίρι σου, πρότεινε αυτό που σκέπτεσαι, θα καταφέρετε να αναζωογονηθείτε.

Εσύ που είσαι μόνος/η, μέσα στο σαββατοκύριακο, το ενδιαφέρον σου θα εστιάσει στις καινούργιες γνωριμίες έστω και μέσω διαδικτύου. Διατήρησε ακμαία την ανάγκη σου για ανανέωση, δεν αποκλείεται να προκύψει ένας ξαφνικός απρόσμενος έρωτας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το Σάββατο, ένταση θα φέρει στην επικοινωνία με το ταίρι σου. Στις κουβέντες και στις συζητήσεις σας θα υπάρξει ειλικρίνεια και αυθορμητισμός, ωστόσο δεν θα απουσιάζει η παρορμητικότητα, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρξει φρένο ή αναστολή. Σε συναισθηματικό επίπεδο θα εκδηλωθεί μεταξύ σας έλξη και πάθος, θα ακουστούν εξομολογήσεις που θα δημιουργήσουν ένα ιδιαιτέρως θερμό και ερωτικό κλίμα.

Εσύ που είσαι μόνος/η, θα φροντίσεις για την προβολή της εικόνας σου αλλά και της προσωπικότητας σου. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου θα σου δώσει την ώθηση να πλησιάσεις και να εκδηλωθείς. Η χρονική στιγμή, κυρίως την Κυριακή, θα είναι ευνοϊκή για νέο ερωτικό ξεκίνημα. Αν είσαι σε αναζήτηση νέας γνωριμίας ή σχέσης προσπάθησε να επιταχύνεις τις προσεγγίσεις σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Στόχος σου θα είναι να αλλάξεις το κλίμα στις καθιερωμένες επαφές που έχεις με το ταίρι σου. Ανάγκη σου θα είναι να ανανεωθείς, να περάσεις ένα σαββατοκύριακο έντονο και από θέμα αισθησιασμού αλλά και από το θέμα της κοινωνικότητας. Οι ενέργειες και οι προτάσεις σου θα βρουν θετική ανταπόκριση, θα καταφέρεις να τραβήξεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα. Προσπάθησε να έχεις συγκεκριμένες επιθυμίες.

Εσύ που είσαι μόνος/η, δραστηριοποιήσου, βάλε σε λειτουργία τα ελκυστικά στοιχεία της προσωπικότητας σου, άνοιξε τα βήματα σου. Ανοιχτό θα είναι το ενδεχόμενο να προκύψει ένας νέος και ανανεωτικός έρωτας. Προμηνύεται καινούργιο ερωτικό ξεκίνημα μέσω διαδικτύου, προσοχή να μην αδρανήσεις και σου φύγει η ευκαιρία μέσα από τα χέρια. Στις επαφές που θα έχεις εκδηλώσου, δείξε τις πραγματικές σου προθέσεις.

ΙΧΘΥΣ
Θα υπάρξουν ανοίγματα για εξομολογήσεις, τα λόγια θα είναι αποκαλυπτικά, βγαίνεις από αμφιβολίες και ανασφάλειες. Καλό θα είναι στις συζητήσεις που θα έχεις με το ταίρι σου να μιλήσεις με ειλικρίνεια για τα αισθήματα σου, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν παράπονα καλό θα είναι να ειπωθούν, το κλίμα θα είναι πρόσφορο για να ανανεωθούν οι συνθήκες μέσα στη σχέση σου. Θα καταφέρεις να βρεις κατανόηση και συμπαράσταση από το ταίρι σου.

Εσύ που είσαι μόνος/η, κάνε το βήμα να δώσεις το πράσινο φως σε πρόσωπο που διαισθάνεσαι πως από καιρό έχει αισθήματα για σένα. Η χρονική στιγμή ενδείκνυται για προσεγγίσεις, οι διαθέσεις θα είναι δεχτικές, θετική κατάληξη θα έχουν οι προσωπικές επαφές. Θα ανοίξει δίοδο νέας ερωτικής αρχής, σου δίνω τη συμβουλή να μη δημιουργήσεις εμπόδια και φραγμούς.

https://www.zwdiasimera.gr/

Joomla!

Ταυτόχρονα γεννάω αποτελέσματα που θα είναι αιτίες για κάτι άλλο. Όπως είμαι και Αποτέλεσμα προηγούμενων αιτιών. Είναι μαθηματικά. Ο καθένας μπορεί να κατανοήσει πως λειτουργεί το αξίωμα της δράσης και αντίδρασης, της αιτίας και του αποτελέσματος ή αλλιώς του Νόμου του Κάρμα στην Ανατολική φιλοσοφία. Πρέπει να κατανοήσουμε ωστόσο, πως η όποια μεταστροφή επιχειρηθεί εκ μέρους μας για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αλλαγής στην νοοτροπία και στο σύστημα αξιών μας, τα αποτελέσματα δεν θα αφορούν εμάς αλλά τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενιές. Κάτι που απαιτεί γενναιοδωρία, αυταπάρνηση και ανυστεροβουλία. Τα προσόντα του αγαθού πολίτη που επικαλούμαστε δηλαδή.

Τούτο μεταφράζεται ως μέριμνα αυτοβελτίωσης, ακολουθώντας την φυγόκεντρο δύναμη˙ από μέσα προς τα έξω. Κατ’ επέκταση, ο αγαθός άνθρωπος είναι σε θέση να πράξει το άριστον πρώτα για τον οίκο του και μετά για την κοινωνία. Πρώτα όμως για τον οίκο του, καθώς οίκος και πόλη έχουν μια σχέση οργάνου – σώματος. Αν το επιμέρους όργανο δεν λειτουργεί σωστά, τότε το σώμα νοσεί και πονά. Κατά συνέπεια προκύπτει και η σχέση του Εγώ με τον οίκο, το κύτταρο δηλαδή με το όργανο.

«Κάθε αλλαγή στην κοινωνία επέρχεται με την αλλαγή του εαυτού μου»,
διατείνονταν και ο Κομφούκιος. Γίνε Εσύ λοιπόν η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στους άλλους. Γίνε το παράδειγμα με το οποίο θα επηρεάσεις τους άλλους μέσω των επιλογών σου και των αποτελεσμάτων τους, ακολουθώντας το δρόμο προς την ευδαιμονία. Ευθύνη και υποχρέωση κάθε ατόμου είναι να εγκαταστήσει την αρμονία και την αρετή στο σπίτι του. Κι αν περισσότεροι από εμάς αντιλαμβάνονταν αυτή την αλήθεια, ίσως τότε να επέρχονταν μια μαζικότερη αλλαγή και στη νοσούσα κοινωνία. Εύλογα θα με ρωτήσεις: Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις αιτίες και τα αποτελέσματα; Λέγω, πως τα πάντα έχουν να κάνουν με αυτά. «Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν» που έλεγε και ο Πλούταρχος. Ομοίως γράφει και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος:

«Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμά της. Κάθε αποτέλεσμα έχει την αιτία του. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο. Τύχη δεν είναι παρά ένα όνομα που δίνεται στον μη αναγνωρισμένο Νόμο. Υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτε δεν ξεφεύγει από το Νόμο».

Πάμε να δούμε όμως ένα κοινωνικό παράδειγμα λειτουργίας της δράσης και αντίδρασης με έναν πιο δυσερμήνευτο τρόπο για την καθημερινή μας αντίληψη. Έστω πως ένας γονιός πηγαίνει το βλαστάρι του στον παιδικό σταθμό. Για ορισμένα παιδιά ο αποχωρισμός απ’ τους γονείς τους έχει τη μορφή ενός σοκ, καθώς μιλάμε για διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικό οικογενειακό περιβάλλον και λοιπούς παράγοντες. Μέσα στον φόβο τους, την τάση για απομόνωση και την ανασφάλεια έρχεται και μια παιδαγωγός η οποία είναι απότομη και σκληρή με μια ευαίσθητη ψυχή που βρίσκεται ήδη σε πανικό, βγάζοντας τα απωθημένα της και θέτοντας σε κίνδυνο αυτό που θα έπρεπε να διαφυλάξει περισσότερο απ’ όλα˙ την ακεραιότητα και την αθωότητα του παιδιού.

Όλα αυτά τα συναισθήματα και οι εμπειρίες του παιδιού αποτυπώνονται στο υποσυνείδητό του για μια ζωή.
Φανταστείτε επιπλέον και το οικογενειακό του περιβάλλον να μην είναι καλύτερο αλλά να του ασκεί βία σε διάφορα επίπεδα. Είναι φανερό πως αυτό το παιδί θα φέρει τραύματα για μια ζωή. Παίρνει όλα εκείνα τα ¨εφόδια¨ για να διαπρέψει στο μέλλον ως ακόμη ένας κοινωνικά απροσάρμοστος˙ ένας εγκληματίας όπως θα λέγαμε. Ας υποθέσουμε πως μετά από 15 χρόνια η παιδαγωγός Κα. Αγάθη επιστρέφει στο σπίτι της το βράδυ μετά από τον εσπερινό της εκκλησίας, καθαγιασμένη και με τη συνείδηση άσπιλη. Στο δρόμο ένας άγνωστος νεαρός της επιτίθεται για να της αφαιρέσει χρήματα και από κάποια κακή συγκυρία την σκοτώνει.

Η κοινή γνώμη σοκαρισμένη από το γεγονός, δεν παραλείπει να τονίζει διαρκώς τις αρετές και την καλοκαγαθία της εν λόγω, καθώς και το γεγονός πως δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Αντίθετα, ξερνάει φωτιές και πίσσα κατά του θύτη με την απαίτηση να καεί πάραυτα. Αυτό που αγνοεί τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι εμπλεκόμενοι, είναι πως το ¨απόβρασμα¨ αυτό ήταν το μικρό παιδί που πριν 15 χρόνια είχε ως παιδαγωγό το θύμα. Σου φαίνεται απίθανο φίλε αναγνώστη; Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, η Κα. Αγάθη θέρισε αυτό που κάποτε έσπειρε. Διότι συνέβαλε στο χτίσιμο μιας μελλοντικής εγκληματικής προσωπικότητας. Κατά παρόμοιο τρόπο πράττουμε σε καθημερινή βάση όλοι μας, όταν με τα τούβλα της αδιαφορίας και της ασυνειδησίας μας, χτίζουμε το κοινωνικό μας οικοδόμημα εναντίον του οποίου καταφερόμαστε με τόσο μένος αλλά και με μια τόσο αρρωστημένη στοργή. Διότι μεταξύ βόλεψης και ευθύνης… ας κερδίσει ο καλύτερος.

Λέγεται πως στην ιστορία των πολιτισμών υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι:
Αυτοί που χτίζουν ακροπόλεις, αυτοί που τις γκρεμίζουν και αυτοί που στέκουν ως θεατές σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν πρόκειται να χτίσουμε καμιά ακρόπολη. Είναι δείγμα ασυνέπειας και ανευθυνότητας όμως να στεκόμαστε αδρανείς απέναντι στην ίδια μας τη ζωή, ιδίως όταν αυτή απειλείται με καταστροφή. Ο καθένας από εμάς μπορεί να χτίσει και να συντηρήσει τη δική του ακρόπολη, τη δική του πόλη, τον δικό του οίκο. Και έτσι να επιτελέσουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την ¨τελείωσις¨ κατά Αριστοτέλη. Αν μη τι άλλο αυτό θα επιτευχθεί εφόσον μεταμορφωθούμε σε κινητήρια δύναμη, σε πρώτη αιτία με πλήρη συνείδηση. Έπειτα, θα φανερωθούν και τα αποτελέσματα, σαφώς ώριμα και μεστωμένα, καθώς σαν τον επιμελή γεωργό θα εξετάζουμε και εμείς την διαδρομή των καρπών μας, παρέχοντας την δέουσα προσοχή και φροντίδα, για να ευφραίνεται η ψυχή μας όταν θα τους γευόμαστε. Και μην ξεχνάς αυτό που είπε ο Δημόκριτος:

«Και ο καλός κυβερνήτης κάποτε ναυαγεί και ο σπουδαίος άνθρωπος αποτυγχάνει».

Συγγραφέας: Νίκος Κομπογιάννης

https://philosophyreturns.gr/

Joomla!

Σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου, Σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον !!!

Στις 11/12 θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά μέσα στη χρονιά μια από τις πιο απαιτητικές σε διαχείριση όψεις, και αυτή δεν είναι άλλη από τη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω (19ο 04’).

Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο ο αυστηρός Κρόνος αναγκάζει την Αφροδίτη να μάθει να είναι υπεύθυνη, σοβαρή, πιστή σύντροφος και πως οι απολαύσεις κερδίζονται με κόπο, γι’ αυτό και τα άτομα με αυτή την όψη είναι συνήθως συγκρατημένα στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουν τα συναισθήματα τους, δεν είναι διαχυτικοί, συνήθως επιλέγουν συντρόφους οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία ή είναι πιο ισχυροί, δημιουργούν μακροχρόνιες σχέσεις, είναι πειθαρχημένα σε ότι αφορά την διατροφή και την φυσική τους κατάσταση, καθώς μεγαλώνουν γίνονται πιο όμορφοι μιας και ο χρόνος είναι σύμμαχος τους, ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά τους αποφεύγουν τις κινήσεις που περιέχουν ρίσκο.

Κάτω από την επιρροή της όψης που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, να είμαστε συνεπείς με τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, μπορούμε να λειτουργούμε στην καθημερινότητα μας με κανόνες, είμαστε σοβαροί και μετρημένοι στις προσωπικές μας σχέσεις, ενώ είναι πιθανό να δημιουργήσουμε σχέσεις με διαφορά ηλικίας ή που ο άλλος βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) που είναι γεννημένοι στα τέλη του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στη μοίρα που πραγματοποιείται η όψη. Ας δούμε πως θα κινηθούν οι εκπρόσωποι των 12 ζωδίων κάτω από την επίδραση αυτής της όψης. Η επιρροή της όψης ισχύει για 6 ημέρες -/+.

ΚΡΙΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 10ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας βοηθήσει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της καριέρας σας, ενώ σε προσωπικό επίπεδο είναι πιθανό αρκετοί από εσάς να ξεκινήσετε μια σχέση με ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται σε θέση ισχύος μέσα από το χώρο της εργασίας σας ή με ένα άτομο αρκετά χρόνια μεγαλύτερο σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η κυβερνήτης του ζωδίου σας Αφροδίτη με τον Κρόνο στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Αιγόκερω στον 9ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας βοηθήσει να βάλετε σε σταθερές βάσεις τα μελλοντικά σας σχέδια, ενώ σε προσωπικό επίπεδο είναι πιθανό να ξεκινήσετε μια σχέση μόνο και μόνο από συμφέρον.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στον 8ο Ηλιακό σας οίκο θα σας κάνει πιο προσεχτικούς και μετρημένους στα οικονομικά σας . Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, θα διστάσετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στον / στην ερωτικό/ή σας σύντροφο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο απέναντι από το ζώδιο σας ,στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 7ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μιας επαγγελματικής συνεργασίας με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα. Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιθανό να σας έλξει ένα άτομο αρκετά χρόνια μεγαλύτερο σας.

ΛΕΩΝ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 6ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας φέρει νέες ευθύνες τις οποίες για να ολοκληρώσετε με επιτυχία θα πρέπει να βάλετε νέες προτεραιότητες, να γίνετε πιο πρακτικοί και να μην σπαταλάτε άσκοπα την ενέργεια σας. Επίσης, αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ή για να κάνετε μια αισθητική παρέμβαση η οποία θα κρατήσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Αιγόκερω στον 5ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας βοηθήσει να δώσετε σχήμα και μορφή σε ένα σχέδιο σας, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, αρκετοί από εσάς είναι πιθανό να πάρετε την απόφαση και να προχωρήσετε την σχέση σας με τον/την σύντροφο σας σε επόμενο στάδιο.

ΖΥΓΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 4ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας βοηθήσει να είστε συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις της οικογένειας σας, ενώ σε συναισθηματικό επίπεδο, θα γίνετε πιο αυστηροί με τους αγαπημένους σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 3ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να είστε ιδιαίτερα αυστηροί και μετρημένοι με τους φίλους και τους συνεργάτες σας, ώστε οι αποφάσεις που θα πάρετε να είναι δίκαιες και λογικές, χωρίς να χαϊδέψετε αυτιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 2ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε μια οικονομική συνεργασία η οποία σας υπόσχεται σταθερότητα. Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, θα σας μάθει ότι απολαύσεις που κερδίζονται με κόπο κρατάνε για πάντα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει για 2η φορά φέτος η Αφροδίτη με τον κυβερνήτη του ζωδίου σας τον Κρόνο στο ζώδιο σας, θα σας βοηθήσει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις οι οποίες θα είναι απαλλαγμένες από συναισθηματικές δεσμεύσεις και περιορισμούς γύρω από το προσωπικό και επαγγελματικό σας μέλλον. Επίσης, αρκετοί από εσάς είναι πιθανό να τολμήσετε να προχωρήσετε και σε μια αλλαγή στην εξωτερική σας εμφάνιση μετά από σοβαρή σκέψη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 12ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να προχωρήσετε στο σχεδιασμό των επόμενων επαγγελματικών σας κινήσεων με σοβαρότητα. Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιθανό να μην αφήσετε τον εαυτό σας να εκφράσει τα συναισθήματα του στον /στην σύντροφο σας.

ΙΧΘΥΣ

Η όψη συνόδου που θα σχηματίσει η Αφροδίτη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω στον 11ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να δείξετε το σοβαρό σας πρόσωπο στον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο. Ενώ αρκετοί από εσάς, είναι πιθανό να δεχτείτε τις παραξενιές ενός φιλικού σας προσώπου με σκοπό να κερδίσετε την εύνοια του.

Από την Πηνελόπη Παπουτσή

https://www.oroskopos.tv

Joomla!

ΥΛΙΚΑ:
180
γρ. βούτυρο Lurpak από Foodsaver, σε θερμοκρασία δωματίου
300
γρ. ζάχαρη από Foodsaver
5
μέτρια αυγά
1
κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
360
γρ. αλεύρι γ.ο.χ. από Foodsaver
8
γρ. μπέικιν πάουντερ
4
γρ. σόδα
2
πρέζες αλάτι Maldon από Foodsaver
250
γρ. γιαούρτι πλήρες ΦΑΓΕ από Foodsaver
1
κ.σ. ηλιέλαιο Minerva από Foodsaver

Για γέμιση:
250
γρ. μύρτιλα Ardo, από Foodsaver
50
γρ. καστανή ζάχαρη
20
γρ. αλεύρι γ.ο.χ. από Foodsaver
½
κ.γ. κανέλα τριμμένη

Για το γλάσο:
100
γρ. ζάχαρη άχνη
2
κ.σ. γάλα από Foodsaver

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και προσέχουμε να ενσωματώνεται καλά στο μείγμα το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Περνάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι από ένα κόσκινο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε στο μίξερ τα μείγματα του αλευριού σε τρεις δόσεις και του γιαουρτιού σε δυο δόσεις εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού.

Χτυπάμε καλά με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά (όχι παραπάνω).

Σε μία φόρμα σιλικόνης 23 εκ. βάζουμε το ⅓ από το μείγμα του κέικ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Σκορπίζουμε το μισό από αυτό το μείγμα πάνω στο μείγμα του κέικ.

Βάζουμε τα μισά μύρτιλα από πάνω και στη συνέχεια το άλλο ⅓ από το μείγμα του αλευριού.

Επαναλαμβάνουμε με το μείγμα της ζάχαρης και τα μύρτιλα άλλη μια φορά και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.

Ψήνουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάζουμε μέσα στο κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μία σχάρα.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω στη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο με την βοήθεια ενός σύρματος και περιχύνουμε πάνω από το κέικ.

https://cooking.sigmalive.com/

Joomla!

Όταν μας πιάνουν τα «ψυχοσωµατικά» µας...
Μαρτίνα Αθανασίου

Ο όρος ψυχοσωματική διαταραχή χρησιμοποιείται κυρίως με τον ακόλουθο ορισμό: μια σωματική ασθένεια που πιστεύεται ότι προκαλείται, ή επιδεινώνεται, από ψυχικούς παράγοντες.

Μερικές σωματικές ασθένειες που επιδεινώνονται συνήθως από παράγοντες ψυχικής υγείας είναι η ψωρίαση, το έκζεμα, το έλκος στομάχου, η υψηλή πίεση του αίματος, οι καρδιακές παθήσεις και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Έχετε αναπτύξει κάποια σωματικά συμπτώματα και έχετε επισκεφτεί 10 διαφορετικούς γιατρούς. Κανένας γιατρός όμως δε βρίσκει κάτι λάθος με την υγεία σας. Η φράση «πρέπει να είναι ψυχολογικό» επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στο γραφείο, ενώ η συνταγογράφηση διαφόρων αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων της αγοράς πάει και έρχεται. Τα χάπια φαίνεται να βοηθούν άμεσα την κατάσταση και έτσι ο ασθενής ανακουφίζεται.

Αναρωτιέμαι όμως, αν ο ασθενής γνωρίζει ότι κάποια στιγμή που θα πρέπει να σταματήσει τα χάπια – καθώς η χρήση τους εφ’ όρου ζωής προξενεί πολλά προβλήματα υγείας – τα όποια ψυχοσωματικά συμπτώματα θα επιστρέψουν, μόνο που αυτή τη φορά θα έχουν αποκτήσει χειρότερη μορφή, καθώς θα έχουν καταπιεστεί για μήνες, ή και χρόνια. Αυτό μάλιστα αποτελεί το καλύτερο σενάριο, καθώς πολλές φορές όταν αγνοούμε κάποιο ψυχοσωματικό σύμπτωμα που έχει μεγάλη ένταση για αρκετό καιρό, το σώμα βρίσκει άλλους τρόπους να τραβήξει την προσοχή μας, αναπτύσσοντας έτσι σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Γιατί αναπτύσσουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα;

Οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα σαν ένα κακό που τους βρήκε, το οποίο ανυπομονούν να τινάξουν από πάνω τους επιστρέφοντας έτσι στις παλιές τους συνήθειες. Αυτός όμως ο τρόπος σκέψης μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση δραματικά. Αντίθετα από την κοινή αντίληψη, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αναπτύσσονται ως άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε εμάς, και όχι για να μας τιμωρήσουν ή επειδή το σώμα μας και οι δυνάμεις μας αποφάσισαν να μας εγκαταλείψουν.

Γιατί το σώμα μας αμύνεται σε εμάς;

Γιατί είναι σοφό. Οι καθημερινές μας συνήθειες και απαιτήσεις, μπορούν να κάνουν την πραγματικότητα μας αρκετά επιβλαβή για το σώμα μας. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολύ άγχος, έχει δημιουργήσει συνθήκες στη ζωή του οι οποίες τον κρατούν μόνιμα σε μια κατάσταση φόβου. Ο φόβος αυτός βιώνεται και αποθηκεύεται στο σώμα σε καθημερινή βάση, μέχρι που το σώμα αναζητά έναν τρόπο εκτόνωσης. Μπορεί αυτός ο τρόπος να είναι η ξαφνική ανάγκη για παραπάνω ύπνο, αλλαγές στην όρεξη, μόνιμη κούραση, δυσκολία συγκέντρωσης, τάση για πολυλογία κλπ.

Ο άνθρωπος όμως, είναι εκπαιδευμένος να θυμώνει με το σώμα του όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει εκείνος για να βγάλει τις δραστηριότητες της ημέρας του, και έτσι πιέζει το σώμα μόνιμα να ξεπεράσει τα όρια του – αντί να το φροντίσει. Καθώς αυτό λοιπόν επαναλαμβάνεται, κάποια στιγμή το σώμα δεν έχει άλλη λύση από το να «ξεράσει» ότι κρατάει μέσα του με βίαιο πλέον τρόπο, χωρίς πια να ζητήσει την άδεια του ατόμου. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που έχει το σώμα ώστε να αποφορτιστεί από όλα αυτά τα συναισθήματα που αναγκάζεται να καταπιέσει διαρκώς.

Είναι η μόνη του προστασία ενάντια σε εμάς και τις σκληρές μας απαιτήσεις, ή την αδυναμία μας να το φροντίσουμε επαρκώς, ώστε να μην αρρωστήσει σοβαρά. Σε αυτό λοιπόν το στάδιο, μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εκφράσει ένα σώμα είναι: κρίσεις άγχους/πανικού, δερματικά (ψωρίαση, λεύκη), έντονη τριχόπτωση, ανισορροπία του θυρεοειδούς, εντερικά προβλήματα, θέματα με την καρδιά και την πίεση, πόνοι στο σώμα δίχως βιολογικά αίτια, προβλήματα πέψης κλπ. Εδώ λοιπόν καλούμαστε, αντί να θυμώσουμε με τον εαυτό μας και το σώμα μας που παλεύει με νύχια και με δόντια να μας κρατήσει σώφρονες, να το ακούσουμε και να στραφούμε στα αίτια αυτού του ξεσπάσματος, ώστε να αποκαταστήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και κατ’ επέκταση, το σώμα μας.

Πηγή: enallaktikidrasi

Joomla!

Η αγαπημένη μας αστρολόγος Άντα Λεούση μας δίνει τις ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις της για όλα τα ζώδια!

Ποιά ζώδια θα έχουν σήμερα επιτυχία; Ποιοι θα δυσκολευτούν; Τι πρέπει να προσέξεις;

ΚΡΙΟΣ: Ο σύντροφός σας αρχίζει να αποστασιοποιείται, γιατί είστε αντιφατικοί στα λεγόμενά σας. Σκεφτείτε σοβαρά και χωρίς πολλές αμφισβητήσεις, αυτά που νιώθει το ταίρι σας.

ΤΑΥΡΟΣ: Με τη βοήθεια της προσωπικότητάς σας που είναι ελκυστική, θα κάνετε και πάλι το θαύμα σας. Βρείτε χρόνο να μείνετε μόνοι σας και να ηρεμήσετε στο δικό σας χώρο, μακριά από ότι σας αγχώνει.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Υπάρχουν μερικές φορές που η ανοιχτή σύγκρουση φέρνει θετικά αποτελέσματα. Λίγο ρομαντισμός δε βλάπτει, γι’ αυτό μη μένετε μόνο σε πρακτικά ζητήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μόνο βάζοντας μπροστά την τόλμη σας θα μπορέσετε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα.

ΛΕΩΝ: Εκτιμήστε τα προτερήματα των δικών σας ανθρώπων και μη βλέπετε μόνο τα ελαττώματά τους. Μην απομονώνεστε και κλείνεστε στο καβούκι σας, γιατί έτσι θα μείνετε για καιρό μόνοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Δε χρειάζεται να αγανακτείτε συνέχεια για τις απαιτήσεις των ανώτερων σας, αφού αυτή είναι η δουλειά τους. Θέστε άμεσα ένα θέμα που σας απασχολεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΖΥΓΟΣ: Ίσως αυτό που θα σας ξεκουράσει σήμερα είναι μια επίσκεψη σε ένα καλό σας φίλο. Στα μεγάλα λόγια που ακούτε φανείτε επιφυλακτικοί, αντί να ενθουσιάζεστε υπέρ του δέον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Σε προσωπικά θέματα που ακόμα σας πονάνε, το καλύτερο θα ήταν να το παίζετε αδιάφοροι. Ζήστε την κάθε μέρα που έρχεται και μη μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Βάλτε τη λογική και την ευαισθησία σας να συνεργαστούν για να λύσετε κάποιο πρόβλημα. Δε χρειάζεται να είστε υπερπροστατευτικοί με όσους βρίσκονται γύρω σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αλλάξτε εμφάνιση για να νιώσετε καλύτερα ή κάντε ένα ταξιδάκι που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα. Περάστε τη μέρα με ένα καλό φίλο για να διασκεδάσετε ή με το σύντροφό σας για να χαλαρώσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Δε χρειάζεται να ανακατέψετε τις οικονομικές σας υποθέσεις με τις προσωπικές. Για να λύσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν, βρείτε εναλλακτικές λύσεις.

ΙΧΘΥΣ: Βελτιώστε τη μειωμένη ενέργεια και ζωτικότητά σας, με αυτοσυγκέντρωση. Μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις προς αβέβαιες κατευθύνσεις που θα σας οδηγήσουν σε λάθος στόχους

Joomla!

Συστατικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
4 φλ. ζωμός λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. κριθαράκι
2 φλ. baby σπανάκι
1 κονσέρβα φασόλια σουρωμένη
χυμός από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά.
Πρόσθεσε το θυμάρι και τον βασιλικό και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
Ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με την δάφνη και ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε το κριθαράκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
Πρόσθεσε το σπανάκι με τα φασόλια και άφησέ τα να βράσουν για δύο λεπτά.
Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο θέλεις.
Σέρβιρε την σούπα όσο είναι ζεστή.

Joomla!

Μάσκες ομορφιάς για να σε βρει ο Σεπτέμβριος μία κούκλα
By Lady Papaya 

Από τις αγαπημένες μου ρουτίνες ομορφιάς είναι να κάνω μάσκες. Η κατάστασή μου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που κάνω πλέον και μαραθώνιο μάσκας βάζοντας back-to-back διαφορετικές μάσκες. Και μετά ξαπλώνω στον καναπέ με τα πόδια να ακουμπάνε πάνω στο ένα του μπράτσο και βλέπω το ταβάνι και σκέφτομαι πόσο χαρούμενη είναι η επιδερμίδα μου. Η αλήθεια είναι πως οι μάσκες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο – να το πω; – όπου μάχεται ενάντια της ξηρότητας, της θαμπάδας, της ερυθρότητας, των φλεγμονών ή ακόμα και της ακμής. Θυμάμαι πως όταν γύρισα από τις διακοπές μου είχα βγάλει κάποια μικρά σπυράκια, λόγω ήλιου, θάλασσα και αντηλιακών. Το έριξα στον καθαρισμό και τις μάσκες και τα σπυράκια εξασθένησαν σε χρόνο πραγματικά dt. Παρακάτω θα σας προτείνω μερικές μάσκες, στις οποίες πιστεύω πάρα πολύ.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask to Clear Pores

Αν έχεις μαύρα στίγματα με αυτή τη μάσκα θα τα εξαφανίσεις. Ο ενεργός άνθρακας από μπαμπού, που περιέχει λειτουργεί σαν μαγνήτης και “ρουφάει” οτιδήποτε έχει φράξει τους πόρους, ενώ ο άργιλος Κίνας απορροφά όλες τις τοξίνες από το περιβάλλον. Μικρό tip: διάβασε τις οδηγίες, ώστε να την κάνεις σωστά.

Jowae Purifying Clay Mask

Πολλές φορές σας έχω γράψει για τα γαλλοκορεάτικα προϊόντα Jowae. Αυτή η μάσκα καθαρισμού με άργιλο είναι ιδανική για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Μία που την κάνεις και μία που νιώθεις ότι έχουν χαϊδέψει την επιδερμίδα σου χίλια ροδοπέταλα.

Body Shop Drops of Youth Youth Bouncy Eye Mask

Μία υπέροχη μάσκα ματιών που είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα αγγουριού και 3 φυτικά βλαστοκύτταρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή για να προσφέρει στα κουρασμένα μάτια άμεση αναζωογόνηση.Μικρή συμβουλή: Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως μάσκα νύχτας, ώστε να γίνει η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια ορατά πιο νεανική και αισθητά πιο υγιή.

Alba Botanica Warming Mud Mask

Μία μάσκα πλούσια σε μεταλλικά ηφαιστειακά άλατα, όπου θερμαίνεται φυσικά και απομακρύνει τους ρύπους από το δέρμα σου. 

Lavera Αναζωογονητική μάσκα προσώπου με βιολογικό άγριο τριαντάφυλλο

Μία ξηρή επιδερμίδα θα τη λατρέψει αυτή τη μάσκα, η οποία αυτό που κάνει είναι να θρέφει εντατικά και να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Εκτός από άγριο τριαντάφυλλο, περιέχει και βιολογικό έλαιο αβοκάντο, όπου ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, ενώ παράλληλα βοηθάει το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία. Μικρή συμβουλή: Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου κουρασμένη, μπορείς να την αφήσεις μία ολόκληρη νύχτα.

Dr. Scheller Αντιγηραντική Μάσκα Ανανέωσης & Ενυδάτωσης

Εδώ έχουμε να κάνουμε με sheet mask. Η συγκεκριμένη έχει εξαιρετικά αποτελεσματικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, οργανικά εκχυλίσματα σπόρων αργκάν και αμαράνθρου, τα οποία εξασφαλίζουν ενυδάτωση και διαρκή προστασία.

Neal’s Yard Μάσκα με Λευκό Τσάι

Με αναζωογονητικό λευκό τσάι και άργιλο καολίνης για καθαρισμό, βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος, τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων και αποκαθιστά τα φυσικά επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

Joomla!

Παράλληλη Σχέση; Νέα γνωριμία; Συμβίωση; Χωρισμός ή συναισθηματική ανασφάλεια;

Κριός: 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι το Κλειδί
Σε σχέση
Θα υπάρξει μεταμόρφωση στο δεσμό σου και θα έχεις ευκαιρίες για να αποκαταστήσεις την συναισθηματική σου ασφάλεια, να ξεκαθαρίσεις θέματα που προκάλεσαν εντάσεις με το ταίρι σου και να βελτιώσεις την επικοινωνία σας. Τρυφερές στιγμές μαζί του και ευτυχή γεγονότα που επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη σου, είναι μια σημαντική εβδομάδα γιατί η εμπιστοσύνη εδραιώνεται ξανά, εστιάζεις στα θετικά της σχέσης σου και δεν αφήνεις εξωτερικούς παράγοντες να σε αποπροσανατολίσουν.

Χωρίς σχέση
Με ανάλαφρη και αισιόδοξη διάθεση ξεκινάς την εβδομάδα σου και ετοιμάζεσαι να μπεις ξανά στο ερωτικό παιχνίδι! Η αισθηματική σου ζωή θα αναθερμανθεί με νέες γνωριμίες, φλερτ και συναρπαστικές ερωτικές εξελίξεις. Ο ερωτισμός σου θα είναι έντονος και το ερωτικό παιχνίδι θα απογειώσει την καθημερινότητα σου. Ίσως πάρεις την απόφαση να μπεις σε μια πολλά υποσχόμενη δέσμευση που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής σου και θα σε οδηγήσει στην πολυπόθητη ευτυχία.

Ταύρος: 21 Απριλίου - 20 Μαΐου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι τα Σύννεφα
Σε σχέση
Η σύγχυση θα είναι έντονη αυτή την εβδομάδα και θα πρέπει να είσαι τέρας ψυχραιμίας για να μην οδηγηθείς σε συμπεριφορές που θα δυσχεράνουν περισσότερο το κλίμα με το ταίρι σου. Σε κατακλύζουν αμφιβολίες για τα συναισθήματα του και για τα δικά σου. Τι θέλεις πραγματικά να κάνεις; Έχεις ακόμα συναισθήματα ή μένεις μαζί του από συνήθεια; Δεν είναι η κατάλληλη φάση για να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου, διότι το μυαλό σου είναι ταραγμένο και δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά. Μια συζήτηση προς το τέλος της εβδομάδας θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να γλυκάνει το κλίμα ξανά.

Χωρίς σχέση
Βρίσκεσαι σε μια ανησυχία για τις ερωτικές σου υποθέσεις, που ενδεχομένως να μην βασίζεται σε γεγονότα αλλά σε λανθασμένες προαισθήσεις και ενδότερες ανασφάλειές σου. Μπορεί να μην υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις στον ερωτικό τομέα, αλλά σίγουρα θα επαναπροσδιορίσεις τι θέλεις από ένα σύντροφο και μια σχέση. Ένα φλερτ ίσως ξεκινήσει αυτή την περίοδο με αβέβαιη κατάληξη. Αν θες να ελαχιστοποιήσεις τις αρνητικές επιδράσεις, πρόσεχε πολύ την επικοινωνία σου και τι σημάδια στέλνεις προς τα έξω.

Δίδυμος: 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι τα Άστρα
Σε σχέση
Η αισθηματική σου ζωή βελτιώνεται και έρχεσαι πιο κοντά με το ταίρι σου, σε διανοητικό, ψυχικό αλλά και σωματικό επίπεδο. Συζητήσεις που αφορούν το μέλλον σας, θα σε κάνουν να πετάξεις από τη χαρά σου, αλλά μην μείνεις μόνο σε λόγια αλλά βασίσου σε πράξεις. Στη σεξουαλική σας ζωή θα έχεις μεγάλη έμπνευση που θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα είναι πηγή ικανοποίησης και για τους δύο. Τέλος, ίσως δεις μια έντονη επιθυμία σου να πραγματοποιείται και θα χαρείς πάρα πολύ. Οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον με το άλλο σου μισό δείχνουν πιο πραγματοποιήσιμες από ποτέ.

Χωρίς σχέση
Νέες επαφές θα σε ωθήσουν σε νέα σχέδια και όνειρα, που όμως η εξέλιξη είναι αβέβαια. Για σένα ο έρωτας είναι διασκέδαση, ανεμελιά και χαρά, δεν είσαι έτοιμη να αναλάβεις καθήκοντα και ευθύνες, πόσο μάλλον περιορισμούς. Για αυτό και άτομα που θα διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από εσένα, θα μείνουν έξω από τη λίστα. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίσεις ένα νέο άτομο που μαζί του θα ζήσεις μαγευτικές εμπειρίες και δε θα σε πιέσει να μπεις σε καλούπια, αλλά θα σε ερωτευθεί και θα σε δεχτεί για αυτό που πραγματικά είσαι!

Καρκίνος: 22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι τα Πουλιά
Σε σχέση
Κάνεις ευχάριστες εξόδους με το ταίρι σου, μετακινήσεις και εκφράζεις ανεμπόδιστα σκέψεις και συναισθήματα. Η επικοινωνία βελτιώνεται αρκετά και μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλο με θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας. Γλυκά λόγια, υποσχέσεις και πειράγματα φέρνουν αέρα ανανέωσης στο δεσμό σου και σε θέλουν να έχεις πιο παιχνιδιάρικη και ανέμελη διάθεση. Παρέα αφιερώνεται χρόνο σε ευχάριστες κοινωνικές δραστηριότητες, λειτουργώντας ως ζευγάρι παράλληλα νιώθοντας ο εαυτός σας.

Χωρίς σχέση
Αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εκπέμπεις λάμψη και φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση. Η επικοινωνιακή σου ικανότητα ενισχύεται, ευνοώντας νέες γνωριμίες και προσεγγίσεις. Ο έρωτας μπορεί να σε επισκεφθεί στους κόλπους ενός φιλικού περιβάλλοντος, μιας ομάδας ή κοινότητας που συμμετάσχεις! Αν σε ενδιαφέρει κάποιος, θα ευνοηθούν προσεγγίσεις και επικοινωνίες που θα σπάσουν τον πάγο.

Λέων: 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι η Άγκυρα
Σε σχέση
Αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εκπέμπεις λάμψη και φλερτάρεις με μεγαλύτερη άνεση. Η επικοινωνιακή σου ικανότητα ενισχύεται, ευνοώντας νέες γνωριμίες και προσεγγίσεις. Ο έρωτας μπορεί να σε επισκεφθεί στους κόλπους ενός φιλικού περιβάλλοντος, μιας ομάδας ή κοινότητας που συμμετάσχεις! Αν σε ενδιαφέρει κάποιος, θα ευνοηθούν προσεγγίσεις και επικοινωνίες που θα σπάσουν τον πάγο.

Χωρίς σχέση
Αν βγαίνεις με κάποιο πρόσωπο, αλλά η σχέση σας είναι λίγο αβέβαιη, αυτή την εβδομάδα το τοπίο ξεκαθαρίζει και θα ξέρεις αν πρέπει να επενδύσεις σε αυτό το άτομο ή όχι. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσεις μια σχέση που θα έχει σοβαρές προοπτικές, οι περιπέτειες της μιας νύχτας και οι ελεύθερες καταστάσεις δεν είναι για σένα, τουλάχιστον όχι στη φάση που είσαι τώρα. Υπάρχουν όλες οι καλές πιθανότητες να κάνεις μια νέα γνωριμία που μπορεί να σου προσφέρει αυτό που θες. Ο έρωτας αυτός δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνιση του στο χώρο εργασίας σου ή σε κάποιον άλλο χώρο που επισκέπτεσαι σχεδόν καθημερινά. Αν ξεκινήσεις μια σχέση αυτό το διάστημα, θα έχει πολύ καλές προοπτικές.
Παρθένος: 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι η Σελήνη
Σε σχέση
Έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με το παρελθόν και ταρακουνούν τα νερά του δεσμού σου. Η διάθεση σου δεν θα είναι καλή και θα βρεθείς αντιμέτωπη με καταπιεσμένα συναισθήματα. Διλλήματα, συγχύσεις και παρανοήσεις θα δοκιμάσουν το δεσμό σου. Πόσο γερά θεμέλια έχει; Υπάρχει αμοιβαιότητα συναισθημάτων; Έχεις κάνει τα βήματα που θέλεις ή μήπως αυτή η σχέση σε κρατά πίσω; Ανέβαλλε αποφάσεις για μετά, συζήτησε με το ταίρι σου αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι. Μια συνάντηση με πρόσωπο από το ερωτικό σου παρελθόν μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Χωρίς σχέση
Ο έρωτας θα παίξει περίεργα παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, καθώς θα έρθεις σε επαφή με πρόσωπο από το ερωτικό σου παρελθόν που έχεις μια εκκρεμότητα και αντιμέτωπη με τα βαθύτερα αισθήματα σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνεις το πισωγύρισμα γιατί θα θελήσεις να προσεγγίσεις με διαφορετικό τρόπο ελπίζοντας πως η σχέση θα δουλέψει αυτή τη φορά. Να είσαι προσεκτική και να μην βιαστείς να επενδύσεις συναισθηματικά. Από την άλλη, θα υπάρξει ευκαιρία να γνωρίσεις και κάτι καινούργιο, αν όμως υπάρχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να εξελιχθεί θετικά.
Ζυγός: 23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι ο Ιππέας
Σε σχέση
Θα βρεθείς ενόψει σημαντικών αλλαγών στη σχέση σου και θα θέσεις νέους κανόνες που θα αλλάξουν την κατάσταση προς όφελός σου. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ θετική για τα αισθηματικά σου. Η ανάγκη να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα και να ξεκουραστείς, θα σε οδηγήσει σε ευχάριστες εξορμήσεις με το άλλο σου μισό που θα αποτελέσουν τονωτικές ενέσεις για το δεσμό σας! Το ταίρι σου γίνεται πιο τρυφερό, στοργικό και αφιερώνει περισσότερο χρόνο για να είστε μαζί. Από την άλλη εσύ θα κάνεις τα απαραίτητα βήματα ώστε να αναζωπυρώσεις τη χαμένη αίγλη του έρωτα σας με απόλυτη επιτυχία.

Χωρίς σχέση
Αν υπήρξε μια πρόσφατη γνωριμία, αυτή την εβδομάδα θα φανεί αν θα αντέξει, τι είδους προοπτικές έχει και ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα της άλλης πλευράς. Δώσε προσοχή και μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Επίσης απέφυγε παρορμητικές κινήσεις που μπορεί να τρομάξουν το άλλο πρόσωπο. Τέλος, δεν αποκλείεται να κάνεις μια νέα γνωριμία που θα καταλήξει σε φλογερό και παθιασμένο έρωτα αλλά θα έχει δύσκολη πορεία. Γενικότερα είσαι σε διάθεση να φλερτάρεις και να ζήσεις έντονες καταστάσεις στον έρωτα, δίχως να σε νοιάζει τόσο.

Σκορπιός: 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι η Καρδιά
Σε σχέση
Υπάρχει το κατάλληλο έδαφος αυτή την εβδομάδα για να βελτιώσεις, να αποκαταστήσεις ή να ξαναζεστάνεις μια σχέση που ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Βιώνεις εντονότερα την συντροφικότητα και τον έρωτα, το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και διακατέχεστε και οι δύο από μια αγαπησιάρικη διάθεση που σας οδηγεί σε ευχάριστες στιγμές και ενδυναμώνει τα συναισθήματά σας. Δεν θα έχεις καμία αμφιβολία για το τι αισθάνεται το ταίρι σου και αυτό θα σε ωθήσει να επενδύσεις περισσότερο στη σχέση και να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον σας.

Χωρίς σχέση
Η αυξημένη ερωτική σου διάθεση, η γοητεία που εκπέμπεις και η κοινωνικότητά σου συμβάλλουν θετικά σε νέες γνωριμίες και σε προσεγγίσεις από ευχάριστα και ενδιαφέροντα άτομα. Αυτή την εβδομάδα θα βρεθείς να διασκεδάζεις, να φλερτάρεις και ζεις έντονες ερωτικές στιγμές. Νιώθεις την αγάπη, τη συμπάθεια και το θαυμασμό από το περιβάλλον σου, εμπλουτίζεις τη λίστα των θαυμαστών σου και νιώθεις όλα να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Δεν αποκλείεται τώρα να είναι η στιγμή που θα συναντήσεις τον μεγάλο έρωτα σου .

Τοξότης: 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι τα Ποντίκια
Σε σχέση: Θα έχεις την ανάγκη να δραπετεύσεις από τους προβληματισμούς και τα βάρη της καθημερινότητάς σου, αλλά οι υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα θα σε περιορίσουν αρκετά με αποτέλεσμα να μην μπορέσεις να αφιερώσεις όσο χρόνο θα ήθελες στο ταίρι σου. Επίσης, κάποιες αμφιβολίες και μια αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά με την σχέση σου θα σε βασανίζουν αλλά καλό θα ήταν να τα συζητήσεις με το άλλο σου μισό και να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Προς το τέλος της εβδομάδα όμως, θα συνειδητοποιήσεις πως οι μισές αν όχι όλες οι ανησυχίες για το ταίρι σου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα νιώσεις ηρεμία και ανακούφιση.

Χωρίς σχέση
Μια στασιμότητα και αναμονή στα αισθηματικά σου σε απογοητεύει αλλά κάνε λίγο υπομονή και μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ίσως έχεις κουραστεί από αποτυχημένες γνωριμίες που έχεις κάνει ή ακόμη σε νοιάζει ένα πρόσωπο από το παρελθόν σου, το οποίο από την πλευρά του δε δείχνει να νιώθει το ίδιο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις σελίδα και να αρχίσεις λίγο να βγαίνεις για να πάρεις τα πάνω σου. Κι αν ακόμη δεν έχει εμφανιστεί το ιδανικό πρόσωπο, μην σε παίρνει από κάτω. Πολύ σύντομα θα πάρεις ξανά τα πάνω σου και θα βγεις ξανά στο κυνήγι του έρωτα.


Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι το Δρεπάνι
Σε σχέση
Μην δώσεις διαστάσεις σε μια διαφωνία με το άλλο σου μισό, αν δεν είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις μια οριστική ρήξη. Χρειάζεται περισσότερη διαλλακτικότητα και προσοχή στον τρόπο που εκφράζεις αυτά που θες, για να αποφύγεις να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Κάποια θέματα του παρελθόντος θα διαταράξουν το κλίμα στη σχέση και θα προκαλέσουν νεύρα, λογομαχίες και φορτισμένες στιγμές. Απέφυγε τις υπερβολές και μην αναμείξεις τρίτα πρόσωπα στις διαφωνίες. Αν όμως νιώθεις πως δεν πάει άλλο και είσαι ένα βήμα πριν να πεις αντίο, τουλάχιστον καν’το χωρίς δράματα και εντάσεις. Το ζητούμενο είναι να κόψεις οτιδήποτε τραυματίζει την ευτυχία σου.

Χωρίς σχέση
Μπορεί να μην υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από το άτομο που σε ενδιαφέρει ή να βρίσκεσαι σε μια ελεύθερη σχέση ελπίζοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά κάθε φορά οι ελπίδες σου να διαψεύδονται. Δώσε τέλος σε καταστάσεις που δεν πάνε κάπου και κάνε χώρο στη ζωή σου για να έρθει κάτι καινούργιο. Τα γεγονότα θα σε οδηγήσουν σε πικρές αλήθειες που όμως θα σε απαλλάξουν από αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες.

Υδροχόος: 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι το Δέντρο
Σε σχέση
Θέματα που σε προβληματίζουν και σε μπλοκάρουν συναισθηματικά, θα μπορέσουν να λυθούν μέσα στην εβδομάδα, αφού πρώτα ερευνήσεις σε βάθος αυτά που αισθάνεσαι και επιδιώκεις στο δεσμό σου. Το Δένδρο συμβολίζει την συναισθηματική αναγέννηση, βελτίωση της επικοινωνίας με τον σύντροφο και αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη σχέση σου. Προς τα τέλη της εβδομάδας θα κάνεις σημαντικές συζητήσεις που αφορούν το μέλλον σας, θα δώσεις εξηγήσεις, θα προβείς σε διορθώσεις και θα καταλάβεις καλύτερα το ταίρι σου που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας.

Χωρίς σχέση
Η εβδομάδα ξεκινά με επαναξιολόγηση τόσο των προσδοκιών σου από μια σχέση όσο και της αξίας μια προηγούμενης. Προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου και να θεραπεύσεις πληγές που σου άφησε μια παλιά σχέση, ώστε να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις ένα νέο πρόσωπο, αλλά εσύ δε θα βιαστείς και θα δώσεις χρόνο σε αυτή τη γνωριμία να εξελιχθεί φυσικά. Θα θελήσεις να γνωριστείτε πρώτα καλύτερα και να τεστάρεις την αξιοπιστία αυτού του ατόμου, πριν προχωρήσεις σε κάτι παραπάνω.

Ιχθύες: 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Η κάρτα που αντιπροσωπεύει την εβδομάδα σου είναι τα Ψάρια
Σε σχέση
Αυτή την εβδομάδα έχεις ανάγκη για αρμονία και ηρεμία ψυχής. Θα αποφύγεις με κάθε τρόπο τις τεταμένες καταστάσεις και θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να διατηρήσεις το καλό κλίμα και να βελτιώσεις το δεσμό σου. Θα βρεθείς να απολαμβάνεις τρυφερές και συναισθηματικές στιγμές με το αγαπημένο σου πρόσωπο, μόνοι σας, μένοντας λίγο μακριά από την κοινωνική ζωή σας, ώστε να μπορέσετε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να έρθετε πιο κοντά. Θα μπορέσεις να δεις κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να ανακαλύψεις τα πιο βαθιά συναισθήματα του άλλου σου μισού.

Χωρίς σχέση
Η κάρτα αυτή προμηνύει πως ίσως ένας έρωτας από το παρελθόν ξαναμπεί στη ζωή σου, αλλά εσύ θα πρέπει να κανείς προσεκτικά βήματα και να μην βιαστείς να επενδύσεις εκ νέου.. Βεβαιώσου πως τα συναισθήματα και τα κίνητρα του είναι ειλικρινή και ξεκάθαρα. Ταυτόχρονα, ανέλυσε τα συναισθήματα σου προσεκτικότερα. Θέλεις να είσαι ξανά με αυτό το άτομο επειδή τον τρέφεις ακόμα συναισθήματα προς το πρόσωπο του και πιστεύεις πως αυτή τη φορά θα είναι καλύτερα; Ή μήπως ο φόβος να ξεκινήσεις κάτι νέο, σε οδηγεί πίσω στα παλιά;

https://astropedia.gr

Joomla!

Κροταφική αρτηρίτιδα: Όταν ο πόνος στους κροτάφους απειλεί την υγεία
14 Ιουνίου 2018, 23:09
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Facebook Twitter

Ο παλλόμενος πόνος που γίνεται αισθητός στους κροτάφους, ιδίως στη μία πλευρά του κεφαλιού, αποτελεί τυπικό σύμπτωμα της ημικρανίας. Ωστόσο, όταν η ενόχληση γίνεται επίμονη και καθημερινή και μάλιστα όταν συνοδεύεται από ευαισθησία των κροτάφων στο άγγιγμα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για τη λεγόμενη κροταφική αρτηρίτιδα.

Αιτίες & συμπτώματα της κροταφικής αρτηρίτιδας
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η κροταφική αρτηρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλείται από τη φλεγμονή των μεγάλων κροταφικών αρτηριών, οι οποίες βρίσκονται πλευρικά στο κεφάλι. Γνωστή και ως κρανιακή ή γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα, η κροταφική αρτηρίτιδα εμφανίζεται με διπλάσια συχνότητα στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες, συνήθως μετά την ηλικία των 50 ετών.

Ο πόνος της κροταφικής αρτηρίτιδας περιγράφεται ως ισχυρός, παλλόμενος (σφύζων)και καυστικός και συνηθέστερα γίνεται αισθητός μόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού. Τυπικά συνοδά συμπτώματα της κροταφικής αρτηρίτιδας είναι τα δέκατα, η κόπωση, η απώλεια βάρους ή η μειωμένη όρεξη, καθώς και η ευαισθησία των κροτάφων ή γενικότερα του κρανίου στο άγγιγμα.

Η βαθύτερη αιτία της κροταφικής αρτηρίτιδας δεν είναι γνωστή, ωστόσο θεωρείται ότι εμπλέκεται μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να επιτίθενται αντισώματα στα τοιχώματα των αρτηριών. Το οίδημα που προκαλείται από αυτή την «επίθεση» σταδιακά οδηγεί σε μείωση του εύρους των αιμοφόρων αγγείων, άρα και σε μείωση της ποσότητας αίματος που περνά μέσα από αυτά.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρηθεί πλήρης απόφραξη των κροταφικών αρτηριών. Αν η απόφραξη εντοπίζεται στην αρτηρία που τροφοδοτεί με αίμα τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, τότε υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασης στο εν λόγω μάτι. Αν πάλι το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρτηρία που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο, τότε είναι αυξημένος ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διάγνωση & αντιμετώπιση της κροταφικής αρτηρίτιδας
Αν διαγνωστεί εγκαίρως, η κροταφική αρτηρίτιδα ανταποκρίνεται πολύ καλά στη φαρμακευτική αγωγή. Η πρότυπη εξέταση για τη διάγνωση της πάθησης είναι η ανάλυση αίματος προς αξιολόγηση της ταχύτητας καθίζησης ερυθρών. Η συγκεκριμένη εξέταση δείχνει πόσο γρήγορα εγκαθίστανται τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος στον πάτο του δοκιμαστικού σωλήνα. Η μεγάλη ταχύτητας καθίζησης ερυθρών θεωρείται παραδοσιακά ένδειξη φλεγμονής στο σώμα.

Η διάγνωση της κροταφικής αρτηρίτιδας επιβεβαιώνεται με τη διενέργεια βιοψίας, όπου αφαιρείται ένα μικρό τμήμα του αιμοφόρου αγγείου και εξετάζεται κάτω από το μικροσκόπιο ώστε να εντοπιστούν τυχόν αλλοιώσεις στο τοίχωμά του.

Η κροταφική αρτηρίτιδα αντιμετωπίζεται με μακρόχρονη λήψη στεροειδών φαρμάκων(για τουλάχιστον έναν μήνα), τα οποία δρουν ενάντια στις φλεγμονές. Η τήρηση της αγωγής θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου υποχωρήσουν εντελώς τα συμπτώματα και οι εργαστηριακές εξετάσεις υποδείξουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί.

Εκτός από την κροταφική αρτηρίτιδα, οι επίμονοι πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται σε πολλές άλλες αιτίες. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα ή αν οι πονοκέφαλοι αποτελούν για εσάς σημαντικό εμπόδιο σε μια ομαλή καθημερινότητα.

Πηγή: Harvard Health, onmed.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.