Ζουμερά, κόκκινα, λαχταριστά και όχι μόνο, τα μήλα είναι σύμμαχοι υγείας, δεν είναι τυχαία η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» . Ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου είναι πλούσιος σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες καθώς και μεταλλικά στοιχεία. Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό, διεγείρει το μεταβολισμό μας, δεν περιέχει λιπαρά κι έχει λίγες θερμίδες. Η φλούδα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος γι αυτό το λόγο καλό είναι να μην αφαιρείται. συνταγές με μήλο

Επιπλέον θεωρείται μια υγιεινή επιλογή για την καταπολέμηση της λιγούρας. Αλλά το υγιεινό δε σημαίνει πάντα κι άνοστο. Μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, με συνοδεία μιας μικρής ποσότητας κανέλας (για μια light εκδοχή) ή ακόμη πιο ΄΄αμαρτωλά΄΄, ως γέμιση κάποιας τάρτας… κι αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους συνδυασμούς που μπορούν να αναστατώσουν ευχάριστα τους γευστικούς μας κάλυκες. συνταγές με μήλο

 

Συστατικά:

1 φύλλο σφολιάτας

3 μεγάλα μήλα

5-6 κουταλιές ζάχαρη

½ κούπας σταφίδες

½ κούπας καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια (προαιρετικά)

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

λίγο νερό

κανέλα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με το νερό να γίνει καραμέλα και μόλις γίνει ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο. συνταγές με μήλο

Στη συνέχεια κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.

Πριν βάλουμε την σφολιάτα στο ταψί το έχουμε βουτυρώσει.

Όταν η γέμισή μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς που έχουμε επιλέξει κι έπειτα την απλώνουμε στην σφολιάτα και την κλείνουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το στρουντελ.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200.