Σήμερα μαγειρεύουμε ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να συνοδέψει το μεσημεριανό μας γεύμα.

Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Θυμάρι

Μαϊντανός

Δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

100 γρ. ρικότα

100 γρ. γιαούρτι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι και τη ρίκοτα μέχρι να γίνει μια ομαλή κρέμα.