Υλικά
4 κ σ ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο
250 γρ φάβα
αλάτι & πιπέρι
1 λίτρο νερό
1,5 κ σ πέστο βασιλικό
ντοματίνια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ με νερό βάζω την φάβα να μουλιάσει για μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια στραγγίζω καλά τη φάβα.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτω τη φάβα, την σοτάρω για ένα λεπτό ανακατεύοντας και της προσθέτω το ζεστό νερό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νερό να καλύψει τη φάβα.
Με τον πρώτο βρασμό, η φάβα θα βγάλει αφρούς. Τους αφαιρώ μ’ ένα κουτάλι.
Χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά (με κλίμακα ως το 9, χαμηλώνω στο 4) και σιγοβράζω για 45 – 50 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η φάβα.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνω νερό (ζεστό πάντα). Ανακατεύω απαλά τακτικά κι ελέγχω να μην κολλήσει.
Όταν η φάβα λιώσει και πήξει, σβήνω την φωτιά και πολτοποιώ με μια ράβδο χειρός.
Προσθέτω το πέστο βασιλικό κι ανακατεύω απαλά.
Σερβίρω με πολύχρωμα ντοματίνια, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις ράβδο χειρός, μετέφερε τη φάβα στον πολυκόφτη και άλεσε την εκεί.
Η ποσότητα του πέστο βασιλικό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, ανάλογα με το ποια γεύση θέλεις να υπερισχύει.

mamatsita.com