Χειροποίητα, γευστικά ραβιόλια με ελληνική γέμιση μυζήθρας και αρώματα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικού.
gourmed author

Συστατικά:
Ζύμη για ραβιόλια
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. νερό

Γέμιση
500 γρ. μυζήθρα
125 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ.πλατύφυλλο μαϊντανό
1 κρόκος αβγού

Σάλτσα
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 καρότο κομμένο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
45 γρ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλ. ζωμό κότας
1 κ.γλ.γουστερσάϊρ σος
½ φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Οδηγίες:
Για τη ζύμη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ ένα μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αβγό, το λάδι και το νερό, ανακατεύοντας τα.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, το προσούτο, το μαϊντανό και τον κρόκο του αβγού.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο να σοταριστουν σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό κότας, τη γουστερσάιρ σος και το βασιλικό.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά.
Κάνουμε πουρέ το μείγμα στο μπλέντερ και το διατηρούμε ζεστό.

1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δυο μπάλες. Απλώνουμε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό τετράγωνο.
2. Βάζουμε μικρές κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 5 εκ. τη μια από την άλλη στη σειρά, στο ένα φύλλο της ζύμης.
3. Βάζουμε προσεκτικά το άλλο φύλλο από πάνω.
4. ΠΙέζουμε ελαφρά τα φύλλα της ζύμης γύρω από τη γέμιση να κολλήσουν.
5. Με μια ροδέλα ή κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τετράγωνα.
6. Βάζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
7. Βγάλτε τα από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα.
Καλύπτουμε με σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.