Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς κι 1 κ γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking. Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Πάμε όμως τώρα να φτιάξουμε το «αστεράτο» Χριστουγεννιάτικο δεντράκι!
Εύκολο!!! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κουπ πατ σε σχήμα αστεριού και σε διάφορα μεγέθη.
Κόψε και ψήσε πρώτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν, τα μεγάλα αστέρια. Κατόπιν συνέχισε με το αμέσως μικρότερο μέγεθος, μειώνοντας ανάλογα και τον χρόνο ψησίματος.
Μόλις τ’ αστέρια είναι έτοιμα, άφησε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Ξεκίνα σχηματίζοντας το δεντράκι, τοποθετώντας στην βάση του πιάτου που θα χρησιμοποιήσεις, πρώτα τα μεγαλύτερα και συνέχισε με τα επόμενα φτάνοντας ως την κορυφή. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρισε με πολύχρωμα τρουφάκια .