Συστατικά
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
120 γρ. vερό
120 γρ. ασπράδι αυγού
30 γρ. φύλλα ζελατίνας ή σε σκόνη
1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής (ότι χρώμα θέλουμε) (προαιρετικά)
άχνη και κόρν φλάουερ σε ίση ποσότητα ανάλογα το κουτί που θα το αποθηκεύσουμε

 Εκτέλεση
Αν φάτε ΜΙΑ φορά σπιτικά ζαχαρωτά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε έτοιμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Φτιάξτε τε για βαφτίσεις και παιδικά γενέθλια! Δοκιμάστε τα...

Από τα πολύ απλά γλυκά.. όσο δεν φαντάζεστε! Είναι απλά μια μαρέγκα με γεύση και με ζελατίνα... τίποτε άλλο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μιας και θα τα φάτε την επόμενη μέρα και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι, νερό) σε μια κατσαρόλα και αρχίζουμε και το βράζουμε.
Παράλληλα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ζυγίζουμε. Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και περιμένουμε.
Βάζουμε τις ζελατίνες και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι.
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες καλά, ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες και το κρατάμε στην άκρη. Με προσοχή όμως να μην φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 80ο C.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 125ο C βαθμούς ξεκινάμε και χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται μαρέγκα.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 130ο C αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το σιρόπι.
Αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο κινούμενο μέρος του μίξερ για να μην κολλήσει εκεί.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι και η μαρέγκα μας έχει γίνει σφιχτή και γυαλιστερή ρίχνουμε και το μείγμα της ζελατίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μαρέγκας μας και γίνει χλιαρή.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 15 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα ζαχαρωτά μας να έχουν χρώμα, χωρίζουμε τη μαρέγκα μας σε μπολ (ανάλογα πόσα χρώματα θέλουμε να έχουν). Προσθέτουμε από 1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε τις χρωματιστές μαρέγκες μας σε διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής και βάζουμε μία μύτη για κορνέ σε κάθε σακούλα.
Για να φτιάξουμε τα ζαχαρωτά με 2 χρώματα, παίρνουμε μία άδεια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αδειάζουμε το μείγμα από τις 2 σακούλες με χρώμα μέσα στην άδεια. Με αυτό το τρόπο τα ζαχαρωτά μας θα βγουν ομοιόμορφα και θα ξεχωρίζουν τα χρώματα τους. Προσαρμόζουμε μία μύτη κορνέ και είναι έτοιμα. Ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μία ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το λευκό τους χρώμα βάζουμε όλη τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα. Την επόμενη αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με ίση ποσότητα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουρ.
Αν θέλουμε τα βουτάμε και τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα.
Τα φυλάμε σε ένα κλειστό κουτί.