Συστατικά
400 γρ. σπαγγέτι ολικής
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
2 κ.σ. κάπαρη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ρίγανη, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
750 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σε περίπτωση που δεν χωράνε μπορούμε να τα σπάσουμε στη μέση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το κονκασέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.