Γλυκό κουταλιού περγαμόντο - Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά
8 φρούτα περγαμόντο 34-36 φλούδες περίπου
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 κούπες μέλι
1 Λεμόνι το χυμό του
500 γραμμάρια νερό
( δεν χρειάζεται καμία άλλη ουσία για άρωμα αφού το περγαμόντο έχει έντονη γεύση από μόνο του )

Εκτέλεση

Πλένω τα φρούτα τα σκουπίζω τα τρίβω στο τρίφτη και τα κόβω σε λωρίδες πλατιές που τις γυρνάω και τις κρατάω με οδοντογλυφίδα.

Βάζω τις φλούδες σε νερό που να τα σκεπάζει, και το αλλάζω το νερό για δύο μέρες και με αλλαγή περίπου 4-5 φορές τη μέρα μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχουν ξεπικρίσει.
( Δοκιμάζω και λίγο όταν πάω να το βράσω για να είμαι σίγουρη)

Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω από τα νερά, βγάζω τις οδοντογλυφίδες και τις βάζω με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Τις αφήνω 2 ώρες να λιώσει η ζάχαρη και στην συνέχεια τις σιγοβράζω για μια ώρα περίπου ελέγχοντας αν έδεσε το σιρόπι τους.
10 λεπτά πριν κατεβάσω το γλυκό μου από την φωτιά, προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Το αποθηκεύω καυτό σε αποστειρωμένα βάζα χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο αποστείρωσης!
Καλή επιτυχία!